Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 27. kolo 28.- 29.5. 2016

 

1. A TŘÍDA 

 

 

    NEHRAJE SE NA KDYBY, HRAJE SE NA BRANKY.

 

Ani ve svém předposledním domácím utkání končícího ročníku 1. A třídy nedokázal Sokol Pačejov využít k maximálnímu bodovému zisku. Radost z vítězství jim pokazil nováček z Kralovic, který v poslední minutě vyrovnal a v po té domácím ještě přidal k jejich zklamání další hořkost v podobě prohry na pokutové kopy. Penaltové rozstřely jsou pro Pačejov noční můrou a ani jinak tomu nebude po tomto zápase. V desátém jubilejním rozstřelu byli po deváté úspěšný soupeř. Kdyby tomu bylo v případě Pačejova s úspěšností opačně, byly by svěřenci trenéra Luboše Vašici již za vodou, bezpečně v plní polovině tabulky. Jenže na kdyby se nehraje. To platí o Mochtínu, který kdyby udržel i v sestavě se čtyřmi dorostenci jednobrankové vedení v Nepomuku, nemusel se vracet s prázdnou, nebo třeba v případě SK Kdyně, která, kdyby po výhře v minulém kole na hřišti lídra tabulky ve Stříbře dokázala doma úspěšně navázat na toto vítězství, nemusela by místo toho dostat od rozjetého soupeře TJ Žichovice před svými diváky pořádný výprask!

Úvahu na téma kdyby zakončíme i v souvislosti s dalšími týmy z Pošumaví.

Takže, kdyby Horažďovice zopakovaly doma v přímém souboji o třetí místo podzimní výhru z Horní Břízy, mohly by mít barážové místo v boji o postup téměř na dosah, takto po prohrané bitvě doma se o něj ještě musí s Nepomukem a nedělním přemožitelem z H.Břízy prát až do posledního kola.

To příjemnější na konec. Kdyby Nýrsko doma nezvládlo roli favorita v duelu se Sokolem Křimice a na jednobrankové vedení soupeře v posledních čtyřech minutách dvěma góly Tomáše Györgyho výsledek neotočilo, nemohlo by se po 17.kole v tabulce pyšnit na prvním místě tabulky 1.A třídy !


SK KDYNĚ 1920 - TJ ŽICHOVICE 2:7 (1:5)

Lukáš Mourek

K dalšímu záchranářskému duelu jsme zavítali na půdu SK Kdyně, která nám poslala vizitku v podobě výhry na lídrem tabulky ze Stříbra. Nic jsme nepodcenili a zápas byl rozhodnut již ve 20.min., kdy jsme díky přesným trefám žichovického kanonýra (CR7) I.Butnara vedli již 0:3, byl to jeho 3. hattrick v řadě. Ve 33.min. po rohu navýšil tvrdou umístěnou střelou J.Benedikt a v 36.min. to již bylo 0:5 po přesné střele ze 20-ti metrů skóroval S. Steier. Domácím se podařilo zkorigovat zbytečným gólem so šatny, po chybném odkopu dorážel míč do prázdné branky Tomáš Pergl.

Ve druhém poločase již bylo o vítězi jasno a zápas se v podstatě dohrával, naše skóre pomohl vytáhnout F. Róth, který se z nahravače proměnil ve střelce a to hned 2x, v 57.min., 60.min. Domácí stačili jen snížit na 2:7 Jaromírem Ihou dalekonosnou střelou.

Vítězství opět bylo zasloužené a s chutí jsme si zastříleli, nyní nás čeká Žihle, kterou budeme chtít v domácím prostředí určitě porazit.

Sestava: P.Janda – L.Mourek, J.Benedikt, J.Šimáček, J.Frýzek- R.Šiška (61.min. J.Prokeš) , P.Bálek, S.Steier ( 85.min. R.Beneš), F.Róth( 75.min. M.Linhart), M.Špírek – I.Butnaru

Rozhodčí: Michal Homr – Miroslav Kohout, Miloš Fillinger DS: Ladislav Mareška

Diváci: 85

Branky: 45. Petrgl Tomáš, 65. Iha Jaromír - 11.,14.,20.  Butnaru Ion, 33. Benedikt Jiří, 36. Steier Stanislav, 50. Róth Ferenc.

Rozhodčí: Homr Michal - Kohout Miroslav, Fillinger Miloš. Delegát: Mareška Ladislav, 85 diváků, bez karet.

 

SOKOL PAČEJOV - SOKOL KRALOVICE 2:2 (2:1) PK 4:5

Tomáš Cihlář

Lepší začátek si domácí snad ani nemohli přát. Ve 3. minutě předložil Vítek Panuška  míč jako na zlatém podnose  Honzovi Dytrtovi a ten otevřel skóre zápasu. V 7.minutě zatočil trestný kop Vítek Panuška do šibenice a domácí vedli 2 : 0. Bohužel v 11.minutě po špatně vhozeném autu se dostali hosté do přečíslení a Filip Volán snížil na 2 : 1.  Hosté mohli vyrovnat ve 24.minutě Jiřím Marešem, který dostal míč za obranu, ale svůj brejk zakončil střelou vedle. Na druhé straně pálil těsně vedle ve 40.minutě Vašek Klásek. Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal. Kralovice se tlačily dopředu, domácí hrozili útoky do otevřené obrany. Když už se zdálo, že všechny body zůstanou doma, přišla zbytečná standartní situace pro hosty, centr do vápna a Volínova přesná hlavička. A penalty? To je už pro Pačejov noční můra….

    Utkání  řídili rozhodčí Martin Plzák, Roman Bína a Adam Fanfule, delegátem zápasu byl Ladislav Lecjaks,100 diváků

Branky: 4. Dytrt Jan, 7. Panuška Vítek  - 12. a 90. Volín Filip.

Rozhodčí: Plzák Martin - Bína Roman, Fanfule Adam. Delegát: Lecjaks Ladislav, 70 diváků, ŽK 4:3.

 

FK NEPOMUK - SOKOL MOCHTÍN 2:1 (0:1)

Karel Šot

Hosté nastoupili se 4 dorostenci v sestavě, přesto si v prvním poločase vytvořili větší golové šance. Hned tu první proměnil v 11. minutě Pavel Staněk, když se po centru z rohového kopu přesně trefil hlavou - 0:1. Po dalším rohu mohl zvýšit vedení Mochtína ve 25.min. Petr Švátora, ale zblíska trefil jen tyč domácí brány, dorážka Zd. Nováka šla mimo tyče. Třetí velkou šanci pak neproměnil mladík Jan Žiak ve 34.minutě, když "pláchnul" domácí obraně,  zakončení  mu však nevyšlo. Domácí ale zvládli znamenitě začátek druhého  poločasu. Hned ve 47.min. se umístěnou střelou prosadil Luboš Zajíc, srovnal na 1:1, vítěznou branku na 2:1 vsítil hlavou po rohu v 60.minutě domácí hrající trenér Josef Viktora. Nepomuk pak měl více ze hry i příležitostí skórovat, ale hostující golman Kodeš byl proti, stejně tak na druhé straně se golově neprosadili hostující Jar. Cihlář a Jakub Bejvl, body zůstaly v Nepomuku. Rozhodoval Václav Duda, hráno bez karet, 90 diváků.

Branky: 47. Zajíc Luboš, 60. Viktora Josef -11. Staněk Pavel.         

Rozhodčí: Duda Václav - Schneider Josef, Kostelník Lumír, 90 diváků, bez karet.   

 

SK OKULA NÝRSKO - TJ SOKOL KŘIMICE 2:1 (0:0)

Stanislav Steiner

Nástup do utkání málem domácímu celku nevyšel.V 6,' po ztrátě míče na polovině hřiště, se do brankové šance dostal hráč  Křimic ,J.Rada,ale Moravec jeho střelu zlikvidoval.Bylo to takové první varování pro domácí hráče,kteří však začali postupně přebírat iniciativu a chybělo pouze přesné zakončení.V 15' po akci I.Györgyho, nastřelil P.Výtisk, pouze tyč branky hostů.

Hosté po samostatné akci Rady ,kterého zastavil za cenu faulu M.Trefanec,kopali trestný kop,ale střelu J.Vonáška, k tyči nýrské branky, J.Moravec vyrazil.Obrovskou příležitost ke skorovánání zmařil opět nýrský brankář ,J.Švábovi,když jeho střelu stačil nohama vyrazit.Hráči domácího mužstva odpověděli ve 38' utkání ,kdy po rohu ve velké příležitosti, J.Lužný netrefil hlavou míč.Tak poločas skončil bez branek

Na začátku druheho poločasu T.György přihrál I.Györgymu ,ale jeho střela skončila vysoko nad brankou.Během několika minut se domácí hráči postupně dostávali do slibných příležitostí,ale střelám A.Antonovicse a T.Györgyho chyběla přesnost v zakončení.Hosté ohrozili nýrskou branku v 64',kdy střelu J.Vonáška, nýrský brankář chytil. V 68' utkání akci K.Kalivoda-J.Lužný,zakončil střelou po zemi přes celou branku I.György,ale bohužel vedle tyčí.V 72' spolupráce J.Lužný - T.György skončila střelou těsně vedle branky hostů.V té době měli hráči Nýrska herní převahu,ale stačila chvilka nepozornosti v rozehrávce a k míči se dostal A.Augustin,přihrál J.Kovačičovi a ten střelou  z hranice trestného území překonal nýrského brankáře a poslal hosty do vedení.

Z domácím mužstvem to trochu zamávalo a hosté převzali iniciativu ve hře.Jejich trenér na to reagoval změnou v rozestavení hráčů a to mu dokonale vyšlo. V 86' přihrával P.Janovský před branku hostů.I.György míč nestačil zakončit,ale vše vynahradil T.György,který byl na správném místě a míč poslal do sítě a srovnal tak stav utkání.V hektické závěru utkání J.Moravec stačil ještě zneškodnit střelu A.Augustina a na druhé straně po přihrávce J.Lužného, nastřelil pouze tyčku branky hostů I.György.Když už se zdálo že utkání skončí nerozhodně spolupráci L.Korschinského a I.Györgyho,zakončil střelou do sítě branky hostů, T.György a rozhodl tak o výsledku utkání.

Domácí zaslouženě získali tři body,i když to bylo na poslední chvíli,nadruhou stranu prohrát utkání   v posledních minutách je pro sympaticky hrající mužstvo hostů určitě kruté.

Branky: 86. a 90. György Tomáš - 75. Kovačič Josef.

Rozhodčí: Doksanský Tomáš - Vocelka Milan, Pressl Václav. Delegát: Bláha Vladimír, 90 diváků, ŽK 2:3.  

 

FK HORAŽĎOVICE - SK HORNÍ BŘÍZA 0:3 (0:2)

Branky: 22. a 48. Chocholatý Pavel, 28. Sedlecký Jiří.

Rozhodčí: Pohančeník Pavel - Šálková Helena, Mazán Jan. Delegát: Mareška Ladislav, 80 diváků, ŽK 2:0.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Sokol Černice - TJ Košutka  1:3 (0:0) 

Branky: 73. Nádraský Radek - 52.,60. Straka Petr, 75. Primas Milan.

Rozhodčí: König Michal - Maroušek Karel, Čermák Vladimír. Delegát: Mudra Zdeněk, 150 diváků, ŽK 1:2.

 

Slavoj Žihle -  Baník Stříbro 4:4 (0:3) PK 5:3

Branky: 57. Brož Jiří, 66. Peterka Stanislav, 68. Masopust Jiiří, 72. Otcovský Robert - 19. a 25. Zaoral Luboš, 39. Hřebík Radek, Florus Tomáš.

Rozhodčí: Sladký Stanislav - Žák Ondřej, Ruda Daniel. Delegát: Harmady Miloš, 60 diváků, ŽK 3:0.

 

Chodský Újezd -  Sokol Raková 3:5 (2:0)

Branky: 22.Dufka Jiiří, 45. a 56. černý Tomáš - 50. a 80. Vrba Alois, 62. Smitka Patrik, 71. Bartoš Jaroslav, 87. Břicháček Jaroslav (PK).

Rozhodčí: Kulhánek Milan - Štökl Jiří, Petržílka Jiří. Delegát: Svoboda Miroslav, 80 diváků, ŽK 2:3.

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

OKULA NÝRSKO

27

21

0

6

60:31

60

4

1

2

TJ Baník Stříbro

27

20

0

7

58:34

60

2

2

3

SK Horní Bříza

27

16

0

11

63:39

49

0

1

4

FK Horažďovice

27

16

0

11

67:44

49

1

2

5

FK Nepomuk

27

17

0

10

53:46

49

3

1

6

TJ Sokol Křimice

27

15

0

12

56:60

43

5

3

7

TJ Košutka Plzeň

27

13

0

14

55:48

42

2

5

8

TJ Sokol Kralovice

27

12

0

15

51:42

41

2

7

9

TJ Žichovice

27

12

0

15

63:55

40

1

5

10

TJ Slavoj Žihle

27

15

0

12

55:62

40

5

0

11

TJ Sokol Pačejov

27

9

0

18

38:46

35

1

9

12

TJ Sokol Mochtín

27

13

0

14

54:68

35

6

2

13

SK Kdyně 1920

27

11

0

16

37:56

31

4

2

14

TJ Sokol Raková

27

10

0

17

56:80

28

5

3

15

TJ Chodský Újezd

27

9

0

18

53:84

25

3

1

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

27

7

0

20

37:61

21

3

3

Výsledky utkání

Tabulky

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku