Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 25. kolo 14.-15.5.2016

 

1. A TŘÍDA 

 

 

 V DUELU O PRVNÍ MÍSTO GÓLY ZE HRY NEPADALY

 

Přestože do konce probíhajícího soutěžního ročníku 1. A třídy zbývá odehrát zbývajících pět kol, měla tato soutěž již svůj vrchol z pohledu souboje o celkového vítěze v sobotním duelu v Nýrsku. Do něho v roli lídra tabulky nastupovali hosté ze Stříbra proti v tabulce druhé domácí Okule s tříbodovým náskokem.

Zápas splnil očekávání, hrál se ve vysokém tempu a hráči obou mužstev bojovali s maximálním nasazením. Jediné co v něm divákům chybělo, byly branky. Těch se dočkali až v penaltovém rozstřelu a v něm jsou domácí velmi úspěšní. Jinak tomu nebylo ani tentokrát a tak se jim podařilo snížit náskok Stříbra na pouhé dva body. Nyní již bude až do konce soutěže probíhat vzájemný souboj pouze na dálku. V tomto ročníku spolu skončili, ale co je velmi pravděpodobné je to, že další příležitostí kdy si to mezi sebou budou moci opět rozdat na férovku , tak to bude zřejmě v příštím ročníku (pokud se do něj přihlásí) krajského přeboru, kam mají oba úspěšně našlápnuto!

Další krok k tomu musí Okula udělat již v příštím kole, kdy jede na hřiště TJ Žichovice, který v tomto kole vyšel s plným bodovým ziskem z dalším derby . Po vysoké výhře v  Mochtíně dokázali Žichovičtí uspět v dalším zápase o šest bodů v Pačejově a do derby s Nýrskem půjdou odhodláni odčinit debakl 8:0, který utrpěli na půdě Okuly vloni na podzim.

Překvapivě velmi dobře se vypořádal Mochtín, který z různých důvodů (distancovaní hráči, zranění) musel doma nastupovat v souboji nováčků proti úspěšnějším hostům z Kralovic bez šesti hráčů základní sestavy. Přesto v silně oslabené sestavě opět podali nadšený, bojovný výkon, který jim přinesl i cenné dva body.

Podruhé za sebou měly Horažďovice výhody domácího prostředí, kterou proměnily v další povinný tříbodový zisk. Po bezbrankovém prvním poločase se  soupeřem, který  je horkým adeptem na sestup až kupodivu příliš v druhé části zápasu nadřely, když definitivní pojistku přidal vrzal až v nastaveném čase .


OKULA NÝRSKO - TJ BANÍK STŘÍBRO 0:0 (0:0) PK 7:6

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo mělo blízko ke vstřelení branky ve 4' ,kdy po rohovém kopu trefil Antonovics pouze tyčku branky. Do dalších příležitostí se postupně dostali domácí hráči, Rubáš, jehož hlavičku, po přihrávce Lužného, vyrazil brankář na roh a dále T.György, kterému trestný kop stejným způsobem zneškodnil brankář hostů. Hosté ohrozili nýrskou branku ve 12' kdy střelu Bůžka srazil mimo branku Kalivoda.Ve 14' po centru I.Gyögyho trefil Rubáš hlavou pouze břevno branky hostů. Ve 20' po centru Hřebíka, nastřelil břevno nýrské branky, rovněž hlavou Bůžek.

V té době obě mužstva předváděla oboustranně útočný fotbal, který se musel přítomným divákům líbit. V 26' zahrál hráč Stříbra, Ulč, v pokutovém území rukou, ale rozhodčí nezapískal. Domácí mužstvo se snažilo vstřelit vedoucí branku, ale akcím Koláře a Výtiska , chybělo přesné zakončení. Ve 43' po kombinaci Koláře s Rubášem rozehrávali domácí roh a střela Výtiska prošla přes celou branku vedle.

V nástupu do druhého poločasu, v 50'Kortys, přihrál míč do trestného území Zaoralovi, ale ten nepřesně zakončil. Do největší šance ke vstřelení branky, kdy po kombinaci Antonovicse s T,Györgym se k míči dostal Rubáš, ale jeho střela skončila vedle branky. Další příležitost měl Kalivoda, ale brankář hostů byl opět pozorný. Hosté měli velkou brankovou příležitost v 63' , kdy po rohu, hlavička Pavlase skončila nad nýrskou brankou. Utkání se nadále hrálo ve vysokém tempu, ale stále chybělo to nejdůležitější a vstřelená branka. V závěru utkání se dostal do obrovské šance po rozehraném trestném kopu ,Bůžek, ale nastřelil pouze nýrského brankáře. Domácí měli možnost vstřelit branku ještě v 84' kdy po rohu, Trefanec nastřelil pouze bránící hráče na brankové čáře. A tak utkání skončilo nerozhodně a ke slovu přišly pokutové kopy. Hráči obou mužstev je s jistotou proměňovali až do sedmé serie, kdy Florus penaltu nedal. Domácí mužstvo nepatrně snížilo ziskem dvou bodů náskok Stříbra a v dalších zápasech by se mělo pokusit o jeho dotažení.

Utkání rozhodovali rozhodčích z Německa,kteří měli usnadněnou práci s ukázněnou hrou obou mužstev.

Pokutové kopy : D + György T.,Výtisk P.,Kalivoda K.,Lužný J.,Brož M.,Trefanec M.,Korschinský l. -  H + Ulč L.,Zaoral  L.,Kertys j.,Hřebík R.,Bůžek T.,Pavlas O. -  Florus T.

Sestava FK Okula Nýrsko :

Moravec Jiří - Brož Martin,Lužný Jakub,Kalivoda Karel ml.,Kolář František - György Ivo/ 88' Korschinský Lukáš/,Šnour Daniel,György Tomáš,Výtisk Petr-Rubáš Tomáš /73' Trefanec Michal/,Antonovics Andrei(ŹK)/64'

Janovský Petr/. Trenér : Kalivoda Karel

Sestava TJ Baník Stříbro :

Kostelníček Jiří-Ulč Lukáš,Florus Tomáš,Pavlas Ondřej(ŽK),Hřebík Radek,Zaoral Luboš,Eliáš Jakub/75'

Pták Daniel/,Petrák Jakub/88' Šedivý Radek,Pleško Lukáš/59' Bláha Dominik/,Kertys Jiří,Bůžek Tomáš(ŽK)

Rozhodčí: Fischer Moritz - Bauer Tobias, Arnold Patrick(SRN), 100 diváků, ŽK 1:2.

 

SOKOL PAČEJOV - TJ ŽICHOVICE 0:3 (0:1)

Tomáš Cihlář

   Vývoj utkání ovlivnila chyba domácího brankáře, který ve 13.minutě mimo pokutové území špatně trefil míč, který následně pohodlně doklepl do prázdné branky dotírající Butnaru. V prvním poločase se nehrál příliš pohledný fotbal. Hosté po vstřelené brance hráli odzadu na jistotu a směrem dopředu se spoléhali na brejky rychlého a důrazného Butnaru. Domácí vážněji ohrozili brankáře jen hlavičkou Jardy Kubaně, kterou gólman Landa vytáhl nad břevno.

    Po změně stran se Pačejov pochopitelně snažil o obrat zápasu. Vítek Panuška se posunul z postu stopera do zálohy ve snaze posílit ofenzivu. Přišla však 61.minuta, kdy v souboji v pokutovém území upadl Butnaru a přes vehementní protesty pačejovských hráčů nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. Ten Stanislav Šteier proměnil a poslal Žichovice do dvoubrankového vedení. Zápas mohl zdramatizovat Josef Hlůžek, když v 70.minutě proháčkoval celou žichovickou obranou, dostal se až sám před brankáře, ale ten jeho šanci zlikvidoval. Domácí se i nadále tlačili do útoku, snahu jim nelze upřít, ale to dnes bohužel nestačilo. Naopak do otevřené obrany podnikali hosté nebezpečné brejky a jeden z nich zužitkoval v 76.minutě Marek Špirek.

Lukáš Mourek Žichovice: „Do derby do Pačejova jsme odjížděli bez pracovně zaneprázdněného F.Rótha a nezvěstného hasiče P.Jandy, naopak mužstvo posílil specialista na Pačejov Z.Malík. Trenér naordinoval defenzivní taktiku, kterou disciplinované mužstvo do puntíku splnilo. První gól vstřelil Butnaru po hrubé chyby domácího brankáře Kozlíka, který netrefil míč a důrazný I.Butnaru pohodlně skóroval do odkryté branky. Domácí zahrozili pouze hlavičkou, kterou pozorný J.Landa bez problémů vyrazil na roh. V 61.min. byl  pokutovém území faulován agilní I.Butnaru, následnou penaltu bezpečně proměnil S.Steier. Domácí se snažili o korekci výsledku, ale marně, J.Landa v brance podal výborný, bezchybný výkon a dokázal si poradil i s vyloženou šancí J.Hlůžka, který se prokličkoval středem žichovické obrany přes 3 hráče. Pačejovská snaha byla platonická, a tak jsme ještě svátečním střelcem M.Špírkem po rychlém breaku vytáhli sk  óre na 0:3. Výhra byla zasloužená, hráči si zaslouží pochvalu za kolektivní,trpělivý a disciplinovaný výkon“.

Branky: 13. Butnaru Ion, 52. Šteiner Stanislav, 75. Špírek Marek

Rozhodčí: Petrželka František - Pressl Václav, Brůha Radek. Delegát: Harmady Miloš, 150 diváků, ŽK 2:3.

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň (ŽK), P. Žák, P. Pavelec, J. Ticháček (ŽK) (70. F. Sedláček), J. Kubáň, V. Klásek, L. Šmrha (46. J. Dytrt), R. Grepl, J. Hlůžek, V. Panuška.

Sestava TJ Žichovice: J. Landa – P. Bálek, L. Mourek (ŽK), J. Šimáček (ŽK), R. Šiška, S. Šteier (80. R. Beneš), I. Butnaru (ŽK) (75. J. Prokeš), Z. Malík, J. Frýzek, M. Špírek, J. Benedikt.

 

SOKOL MOCHTÍN -  SOKOL KRALOVICE 1:1 (1:1) PK 3:0

Karel Šot

Domácí nastoupili bez šesti hráčů základu (!), přesto v silně oslabené sestavě opět podali nadšený, bojovný výkon, který jim přinesl i cenné dva body. Kralovičtí fotbalisté měli více ze hry i více šancí na gól, ale nedokázali je proměnit a tak zápas po remíze 1:1 dospěl k penaltovému rozstřelu. V tom již kralovali domácí hráči, když se postupně trefili Jiří Dolejš, Jaroslav Cihlář a Zdeněk Novák, hostům dvě penalty chytil domácí gólman Petr Kodeš, třetí střela z penalty skončila na břevně.

Branky: 28. Dolejš Jiří - 19. Lavička Jan.

Rozhodčí: König Michal - Doksanský Tomáš, Ruda Daniel. Delegát: Pastyřík Vladimír, 80 diváků, bez karet.

Sestava Sokol Mochtín: P. Kodeš – J. Dolejš, J. Peleška, J. Bejvl, J. Pretzelmayer (77. J. Hadáček), J. Čeleda, T. Velek, J. Cihlář, P. Švátora, Z. Novák, P. Staněk.

 

FK HORAŽĎOVICE - TJ SOKOL RAKOVÁ 3:1 (0:0)

Branky: 55. Šafanda Marek, 69. Boček Jan, 91. Vrzal Václav - 71- Bartoš Jaroslav.

Rozhodčí: Plzák Martin - Vocelka Milan, Čermák Vladimír. Delegát: Bláha Vladimír, 40 diváků, ŽK 2:3.

Sestava FK Horažďovice: M. Boř – V. Vrzal, J. Janouškovec, J. Forman, M. Šafanda (ŽK), O. Chod (ŽK) (46. A. Vachuška), T. Jůda, J. Sova (33. O. Stulík), M. Šašek, J. Nauš (29. J. Boček), M. Forman.

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

 

Sokol Plzeň Černice - Chodský Újezd  2:2 (0:1) PK 6:5

Branky: 58. Stoilov Petr, 68. Kozák radek - 21. Trejbal Martin, 90. Slowik Michal.

Rozhodčí: Šauflová Jana - Duda Václav, Kašpar Zdeněk. Delegát: Jirsa Petr.

 

FK Nepomuk - Sokol Křimice 2:0 (1:0)

Branky: 39. Švec Miroslav, 73. Vosyka Jakub

Rozhodčí: Mazán Jan - Pohančeník Pavel, Koura Radim. Delegát: Mudra Zdeněk, 125 diváků, ŽK 1:2.

 

SK Kdyně 1920 - TJ Košutka Plzeň 1:4 (0:1)  

Branky: 87. Koutník Josef - 25. Kovařík Libor, 70. Forejt Tomáš, 81. Straka Petr, 83. Blažejovský Jaroslav

Rozhodčí: Bína Roman - Červený Václav, Mazanec Marek. Delegát: Harmady Miloš.

 

TJ SLAVOJ ŽIHLE - SK HORNÍ BŘÍZA 2:0 (0:0)

Branky: 75. Macháček Martin, 84. Zavadil Milan

Rozhodčí: Pena Miroslav - Kulhánek Milan, Fillinger Miloš. Delegát: Havránek Václav.

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

TJ Baník Stříbro

25

20

0

5

53:28

59

2

1

2

SKP OKULA NÝRSKO

25

20

0

5

57:26

57

4

1

3

FK Horažďovice

25

15

0

10

64:41

46

1

2

4

SK Horní Bříza

25

14

0

11

57:38

43

0

1

5

FK Nepomuk

25

15

0

10

49:44

43

3

1

6

TJ Sokol Křimice

25

15

0

10

53:55

43

5

3

7

TJ Sokol Kralovice

25

11

0

14

48:38

39

1

7

8

TJ Slavoj Žihle

25

14

0

11

50:54

38

4

0

9

TJ Košutka Plzeň

25

11

0

14

48:46

36

2

5

10

TJ Žichovice

25

10

0

15

52:52

34

1

5

11

TJ Sokol Mochtín

25

12

0

13

48:63

32

6

2

12

TJ Sokol Pačejov

25

8

0

17

33:42

31

1

8

13

SK Kdyně 1920

25

10

0

15

33:48

28

4

2

14

TJ Sokol Raková

25

9

0

16

48:72

25

5

3

15

TJ Chodský Újezd

25

9

0

16

50:76

25

3

1

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

25

7

0

18

35:55

21

3

3

Výsledky utkání

Tabulky

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku