Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 24. kolo 7.-8.5.2016

 

1. A TŘÍDA 

 

 

MOCHTÍN PŘIVEZL NEČEKANÉ PRVNÍ LETOŠNÍ BODY Z VENKU

 

Ve 24.kole 1.A třídy zajížděl trojlístek týmů z Pošumaví ke svým zápasům na hřiště soupeřů. Kvality všech jejich hostitelů naznačovaly, že to budou mít s přírůstkem bodů do tabulky hodně těžké.

Ukázalo se to především u Sokola Pačejov, který i přes statečný odpor podlehl na hřišti lídra tabulky ve Stříbře. Body se nečekaly ani od Sokol Mochtín, který na jaře venku ještě o body nezavadil a rázem byl opak pravdou. Po nerozhodném prvním poločase dokázal v Křimicích s domácím, dosud třetím celkem tabulky řádně zatočit s možná, že se jim hlavy točí po debaklu 1:5 ještě nyní. Domácí  prohra s hosty, kteří nastoupili v sestavě, na jejíž úspěch by asi ani skalní mochtínští fandové příliš nevsadili, znamenala ztrátu třetí příčky.

Žichovice měly doma potvrdit vzestup formy i nárůst tolik potřebných bodů do tabulky. Po dvou přesvědčivých výhrách na svém hřišti se tentokráte i výrazně střelecky neprosadili. Jediná branka v síti do tohoto kola šestého v tabulce Nepomuku znamenala pouze dělbu bodů a na domácí se již dalšího bodu z penaltového rozstřelu již nedostalo. Bod z tohoto duelu je oproti očekávání málo. Stačilo to sice na předstihnutí Pačejova se kterým se bodově srovnali, ale další pokračování souboje sousedů v tabulce bude mít již následující kolo kdy s to oba rozdají proti sobě na hřišti v Pačejově.

Prohra Sokola Křimice, který se již v závěru podzimu usadil na třetím místě tabulky  a ze které ho sesadil v tomto kole Mochtín nabízela velkou šanci FK Horažďovice, v případě domácího vítězství nad Sokolem Černice  dostal před Křimice na třetí místo , což se také podařilo. Horažďovice jsou s dvanáctibodovým odstupem za druhou Okulu Nýrsko, která před přímým soubojem o první místo v tabulce v příštím kole doma se Stříbrem úspěšně zvládla zápas v Plzni s Košutkou.


  

TJ ŽICHOVICE - FK NEPOMUK  1:1 (1:0) PK 2:4

Lukáš Mourek

Očekávání z tvrdého, důrazného a běhavého soupeře se potvrdili. Hosté byli nepříjemným soupeřem, který využíval dlouhé nakopávané míče stopera Viktory na útočníky a ofenzivní záložníky, kteří svojí rychlostí nejednou potrápili domácí obranu. Nepomučtí měli v prvním poločase více ze hry, domácím se nedařilo udržet vepředu míč, a tak obrana byla pod stálým tlakem. Nicméně, do vedení šli Žichovičtí ve 40. min, když přesným dlouhým míčem do běhu našel J. Šimáček I.Butnara, který utekl obráncům a trefil se přesně mezi nohy brankáře M. Barocha.

Hra ve druhém poločase se vyrovnala, ale vyrovnal se i výsledek. Po ztrátě balónu po našem autovém vhazování na polovině soupeře se do nečekané breakové situace dostal J. Vosyka, který postupoval sám na branku a s úspěchem obstřelil brankáře P. Jandu. Když v 85 .min. neproměnil vyloženou brankovou situaci I.Butnaru, který šel sám na branku po ideální přihrávce od F.Rótha, tak utkání skončilo remízou, kterou si domácí za bojovnost zasloužili.

Penaltový rozstřel žichovickým hráčům dlouhodobě nejde, nebylo nic platné, že hned v první sérii P.Janda v žichovické brance byl úspěšný, a tak prémiový bod navíc si připsali hosté.

Branky: 40. Butnaru Ion  - 60. Vosyka Jakub

Rozhodčí: Čermák Vladimír - König Michal, Hájek Zdeněk. Delegát: Jirsa Petr, 100 diváků, ŽK 1:1.

Sestava TJ Žichovice: P. Janda – P. Bálek, L. Mourek, J. Šimáček, R. Šiška, S. Šteier (19. J. Prokeš (ŽK)) (75. J. Landa), I. Butnaru (ŽK), J. Frýzek, F. Róth, M. Špírek, J. Benedikt.

 

SOKOL KŘIMICE - TJ SOKOL MOCHTÍN  1:5 (1:1)

Branky: 15. Šváb Jan - 26. Bejvl Jakub, 54. Čeleda Jiří, 60. Dolejš Jiří, 68. Pretzelmayer Jaroslav, 89. Novák Zdeněk

Rozhodčí: Šálková Helena - Žák Ondřej, Komanec Petr. Delegát: Svoboda Miroslav, 55 diváků, ŽK 2:0.

Sokol Mochtín: P. Reitmajer – J. Dolejš, J. Bejvl, K. Šlechta, J. Čeleda, J. Cihlář, P. Švátora, Novák, P. Staněk (65. J. Pretzelmayer), T. Velek, Z. Smolík.

 

BANÍK STŘÍBRO - TJ SOKOL PAČEJOV   3:1(2:1)

Tomáš Cihlář

Domácím vyšel úvod zápasu a už v 8.minutě se dostali do vedení. Po dlouhém autovém vhazování se dostal k hlavičce nedůsledně pokrytý Tomáš Bůžek a otevřel skóre zápasu. Pačejov kontroval v 18.minutě. Honza Dytrt vypálil z 20 metrů do tyče, od které se míč odrazil do brankáře a skončil za jeho zády. Ve zbytku poločasu se hrál vyrovnaný zápas. Bohužel chvilka nekoncentrovanosti v pačejovské obraně darovala v samotném závěru domácím gól do šatny. Jeho autorem byl neobsazený Jiří Kertys.

    Další klíčový moment nastal v 50.minutě. Petr Bokr poslal do pokutového území přesný centr, ale umístěnou hlavičku Roberta Grepla z malého vápna zázračně vytáhl brankář Kostelníček na roh. O šest minut později se ve vápně prosadil Dominik Bláha a zvýšil na 3 : 1 pro domácí. O výsledku bylo prakticky rozhodnuto a utkání se pak dohrávalo bez šancí na obou stranách. Zkušený tým domácích si už vítězství bez problémů pohlídal. Vítězství lídra tabulky bylo zasloužené, hosty předčili především v pohybu a v důrazu v osobních soubojích.

Branky: 8. Bůžek Tomáš, 45. Kertys Jiří, 56. Bláha Dominik - 19. Dytrt Jan

Rozhodčí: Kohout Miroslav - Pálek Ondřej, Kostelník Lumír. Delegát: Harmady Miloš,80 diváků .

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň, P. Žák (77. P. Pavelec), J. Ticháček, J. Dytrt (46. L. Šmrha), J. Kubáň (77. V. Suda), V. Klásek, R. Grepl, J. Hlůžek, P. Bokr, V. Panuška.

 

 KOŠUTKA PLZEŇ - OKULA NÝRSKO 0:3 (0:1)  

Stanislav Steiner

Před zahájením utkání měl trenér Nýrska, K.Kalivoda problém se sestavou, kterou určil do zápasu. Při rozcvičení se zranil T.Rubáš a tak musel narychlo provést změnu. A aby těch potíží nebylo málo ,tak v 15' utkání, se zranil v souboji s protihráčem T.Kohout a tak došlo k dalšímu vynucenému střídání.

Domácí mužstvo mělo ve 2' výhodu rohového kopu, ale bez využití. Hráči Okuly se postupně rozehrávali ,ale střely  Antonovicse a Lužného zneškodnil domácí brankář. Obrovskou šanci, po autovém vhazování měl  M.Trefanec ,ale zakončení bylo tragické. Mužstvo Okuly mělo herní převahu ,ale střely I. Györgyho , P.Výtiska a hlavně stoprocentní šance D. Šnoura neznamenaly vstřelení vedoucího gólu. Ve 30' utkání se postupoval na branku domácích T.György, ale střelou nastřelil domácího brankáře.

Hráči Košutky se v prvním poločase sporadicky dostávali před nýrskou branku a prakticky nedokázali vystřelit. V tom jim zabránila velice dobře hrající nýrská obrana .Když už se zdálo že první poločas skončí bez branek přihrál balon I. György,  P. Výtiskovi a ten po samostatné akci ,kdy obešel i domácího brankáře, vstřelil vedoucí gól utkání.

V nástupu do druhého poločasu po hlavičce T.Forejta, se do šance dostal D.Triner, ale J. Moravec vše vyřešil. Několik slibných příležitostí hráčů Nýrska zůstalo nevyužitých. Domácí mužstvo mělo velkou příležitost ke vstřelení branky v 57' utkání ,kdy L.Kovařík trefil svou střelou bránícího M. Bastla, míč změnil směr letu, ale pozorný Moravec byl opět na svém místě. V 66' po vhozeném autu domácí kapitán M. Primas hlavičkoval přes celou branku těsně vedle tyče nýrské branky. V 72' kombinaci několika nýrských hráčů nezakončil A.Antonovics střelou, když byl těsně před brankářem. V 73' po rohovém kopu I. Györgyho se k míči dostal K.Kalivoda a střelou po zemi k tyči vstřelil druhý gól utkání.

Domácí měli příležitost ke vstřelení branky v 76' ,kdy střelu L.Kovaříka odvrátila nýrská obrana na roh, následnou příležitost domácím zmařil K.Kalivoda. Domácí hráči se ještě pokusili zkorigovat stav utkání v 83',kdy měli výhodu trestného kopu, ale opět bez úspěchu.

V 85' utkání přišla bratrská spolupráce T.a I.Györgyho ,který akci zakončil krásnou střelou po zemi k tyči košutské branky. Utkání rozhodoval velice dobře hlavní rozhodčí Duda Václav . Vítězství hráčů FK OKULA Nýrsko je zasloužené a všichni se těší na sobotní utkání s vedoucím celkem soutěže TJ STŘÍBRO.

Branky: 44. Výtisk Petr, 74. Kalivoda Karel, 85. György Ivo

Rozhodčí: Duda Václav - Maroušek Karel, Sladký Stanislav, 80 diváků.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – D. Šnour, P. Výtisk (ŽK), T. Kohout (15. M. Trefanec), T. György, K. Kalivoda, J. Lužný, M. Brož (ŽK), A. Antonovics, M. Bastl, I. György (88. L. Korschinský).

 

FK HORAŽĎOVICE - SOKOL PLZEŇ  ČERNICE  4:1 (2:1)

Branky: 14. Sova Jan, 33. Nauš Josef, 78.,84. Lavička Miroslav - 44. Nádraský Pavel.

Rozhodčí: Ruda Daniel - König Michal, Kulhánek Milan. Delegát: Havránek Václav, ŽK 3:5, ČK 0:1 (81. Laibl Miloš - druhé napomenutí).

Sestava FK Horažďovice: M. Boř – M. Greger, V. Vrzal (ŽK), J. Janouškovec, J. Forman, M. Šafanda, O. Chod (ŽK) (67. M. Lávička), T. Jůda, J. Sova, M. Šašek, J. Nauš (ŽK).

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

 

Sokol Raková - TJ Sokol Kralovice 0:7 (0:3) 

Branky: 20. Lavička Jan, 40. Mareš Jiří, 45. Volín Filip, 50. Lavička Jan, 51. Lavička Jan, 69. Mareš Jiří, 80. Lavička Jan

Rozhodčí: Rubáš Jaroslav - Pohančeník Pavel, Kulhánek Milan. Delegát: Cihlář František.

 

Horní Bříza - Kdyně 1920  4:1 (1:0)

Branky: 16.,53. a 65. Chocholatý Pavel, 86. Šmucer Jakub - 78. Forst Karel

Rozhodčí : Doksanský Tomáš, Schneider Josef, Škarda Jiří. DS : Rauch Pavel.

 

Chodský Újezd - Slavoj Žihle 3:2 (3:1)         

Branky: 10. Pikl Petr, 14. Pikl Petr, 40. Otava Štěpán - 5. Masopust Jiří, 75. Masopust Jiří

Rozhodčí: Pressl Václav - Bína Roman, Petrželka František. Delegát: Harmady Miloš, 80 diváků .  

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

PK +

PK -

1

TJ Baník Stříbro

24

20

0

4

53:28

58

2

0

2

SKP OKULA NÝRSKO

24

19

0

5

57:26

55

3

1

3

FK Horažďovice

24

14

0

10

61:40

43

1

2

4

TJ Sokol Křimice

24

15

0

9

53:53

43

5

3

5

SK Horní Bříza

24

13

0

11

55:38

40

0

1

6

FK Nepomuk

24

14

0

10

47:44

40

3

1

7

TJ Sokol Kralovice

24

11

0

13

47:37

38

1

6

8

TJ Slavoj Žihle

24

14

0

10

50:52

38

4

0

9

TJ Košutka Plzeň

24

10

0

14

44:45

33

2

5

10

TJ Žichovice

24

9

0

15

49:52

31

1

5

11

TJ Sokol Pačejov

24

8

0

16

33:39

31

1

8

12

TJ Sokol Mochtín

24

11

0

13

47:62

30

5

2

13

SK Kdyně 1920

24

10

0

14

32:44

28

4

2

14

TJ Sokol Raková

24

9

0

15

47:69

25

5

3

15

TJ Chodský Újezd

24

9

0

15

48:74

24

3

0

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

24

6

0

18

33:53

19

2

3

Výsledky utkání

 

Tabulky 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku