Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 20 . kolo 9.-10.4.2016

 

1.A TŘÍDA 

 

 

NEMUSÍ PRŠET, STAČÍ, KDYŽ KAPE

 

Dvacáté kolo 1.A třídy bylo z pohledu bodového zisku pro týmy z Pošumaví úspěšné. Na body nedosáhl pouze Mochtín v Horní Bříze, což zase takové překvapení není, neboť domácí na něm byli již počtvrté v řadě úspěšní. Žichovice po domácí výhře nad Baníkem Stříbrem, které sesadily z prvního místa si přivezly cenný bod z Rakové.

Očekávané derby dvou týmů z Horažďovicka skončilo více podle představ hostů než domácích, kteří v něm byli v roli favorita. Hosté si přijeli pro bod a ten si také dovezli.

V utkání v Černicích  ve kterém hrál první s posledním byli favoritem hosté z Nýrska. Zdálo se, že svojí roli zvládnou, ale o své jednobrankové vedení přišli čtyři minuty před koncem gólem z pokutového kopu. Na řadu přišly penalty a ty hráčům Okuly jdou,  a když se dařilo i v brance Moravcovi, přece jen i druhý bod  z toho  utkání byl nakonec cenný a dopomohl k tomu, že na třetí Křimice, které v tomto kole prohrály ve Stříbře  zvýšil vedoucí tandem Nýrsko-Strašice  náskok na rozdíl šesti bodů.

 


SOKOL RAKOVÁ - TJ ŽICHOVICE 4:4 (2:2) PK 5:3

Lukáš Mourek

Do Rakové jsme přijeli potvrdit domácí výhru nad Stříbrem. Již ve 3 min. vystihl chybnou rozehrávku brankáře F.Róth, řídil se sám na branku, ale trestuhodně trefil jen boční síť, v 15.min. byl již F.Róth úspěšný, po spolupráci Špírka a Šteiera nás prudkou střelou poslal do vedení. Bohužel z vedení jsme se neradovali dlouho, centr ze strany hlavou usměrnil do vlastní sítě Benedikt. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a celý zápas byl pouze o nakopávaných dlouhých míčích na polovinu soupeře. Nefungoval nám střed pole, kde citelně chyběl zraněný R.Beneš, a tak jsme se této hře přizpůsobili. Většina hráčů bohužel nedosáhla výkonu z minulého kola, hráli jsme špatně. Po několika nevýrazných střelách domácích již však ve 34. min. udeřilo, z 20-ti metrů se po klasické střele bodlem přesně k tyči trefil Břicháček na 2:1, odpověď přišla záhy a Linhart přesnou střelou vyrovnal na 2: 2.

Důrazná poločasová domluva trenéra obraz naší hry moc nezměnila a hned po 3 min. poslal domácí do vedení Lerbletier. V 74 min. jsme srovnali z penalty, která byla nařízena za nastřelenou ruku, úspěšný byl Šteier. Po 5-ti min. jsme dělovkou Šteiera dokonce vedli 3:4, nicméně naší nedůslednost potrestal opět Lerbletier, a v 87 min. srovnal na konečných 4:4. tato branka byla opravdu zbytečná a předcházelo ji z naší strany několik, hlavně taktických, chyb. Remíza byla zasloužená, jelikož nás v závěru zápasu, ještě před vyrovnáním, 2x podržel P.Janda, což mělo pro nás být varování. Raková si připsala i bonusový bod za výhru v penaltách, když hned v 1. sérii neproměnil, po prvé v životě v našem klubu ,penaltu M.Špírek, zbytek exekutorů penalt již bylo úspěšných.

Branky: 34. Břicháček Jaroslav, 48. Lerbletier Jakub, 87. Lerbletier Jakub - 15. Róth Ferenc, 24. Benedikt Jiří (vl.), 37. Linhart Martin, 74. Šteier Stanislav (pen.), 76. Šteier Stanislav.

Sestava TJ Žichovice: P. Janda – P. Bálek, L. Mourek, J. Šimáček, R. Šiška, S. Šteier, F. Róth, M. Linhart (ŽK), J. Frýzek, M. Špírek (ŽK), J. Benedikt.

Dobrý výkon odvedla trojice rozhodčích: Duda Václav - Kohout Miroslav, Kašpar Zdeněk. Delegát: Jirsa Petr., diváků 60, ŽK 0:1.

 

SOKOL ČERNICE - SK OKULA NÝRSKO 1:1 (0:1) PK 4:5

Stanislav Steiner

Utkání, ve kterém bylo favoritem mužstvo Nýrska, skončilo remízou. První brankovou příležitost měli hráči domácího mužstva, kdy střela táborského znamenala pouze roh a po jeho rozehrání zakončoval Kozák ,ale míč z branky stačil vykopnout I.György. Mužstvo Nýrska se postupně dostávalo do hry a hráči si vytvářeli brankové příležitosti, které však nedokázali přesně zakončit.do slibných příležitostí se postupně dostali M.Brož, Rubáš ,ale byli neúspěšní. V  10' T.György přihrál  Lužnému, jehož střelu domácí brankář vyrazil  přímo na Rubáše, ten zakončil do branky, ale hlavní rozhodčí odpískal ofsajd.Ve 22' přesnou přihrávkou uvolnil T.György Výtiska a ten se už nemýlil. Nebezpečnou, tečovanou střelu domácího Laibla, v 26' bravurním zákrokem vyboxoval z pod břevna Moravec. Možnost na zvýšení skoré měl v 29' Kohout, nastřelil pouze bránícího obránce. Hráči Nýrska měli nadále herní převahu , ale chyběl klid ke správnému zakončení. Domácí nezůstávali nic dlužni ,do dvou slibných příležitostí se dostal Táborský , kterého vychytal  Moravec.

Ve druhé poločase domácí mužstvo zvýšilo nasazení a hráči několikrát nebezpečně ohrozili nýrskou branku. V 54' z úhlu nastřeluje Táborský, boční síť nýrské branky a 57' střelu Bystřického zneškodňuje nýrský brankář. Možnost ke zvýšení náskoku měl v 59' Trefanec, z jehož průniku domácí obranou byl pouze roh. Obrovskou brankovou příležitost k vyrovnání stavu utkání měl po centru Mullera zakončující Mastný, který z malého vápna přestřelil nýrskou branku.

Do brankových příležitostí se postupně dostávali I.György a Rubáš ,ale domácí brankář Daněk byl vždy na správném místě a šance zneškodnil. V 81' po rohu zakončil střelou po zemi  na zadní tyč Lužný ,ale opět nepřesně. Poslední možnost ke zvýšení náskoku měl v 83' střídající Antonovič, který v dobré brankové příležitosti místo střely volil zbytečnou přihrávku v 86' utkání fauloval v pokutovém území Korschinský domácího hráče ,následoval pokutový kop a Minařík vyrovnal stav utkání. V následujícím penaltové rozstřelu byli úspěšnější hosté, když  všech pět penalt skončilo v síti domácího brankáře. Střelci penalt:  T.György, P.Výtisk, T.Rubáš, J.Lužný, F.Kolář. Za domácí skórovali: Nádraský, M.Laibl, M.Múr, P.Minařík. Neúspěšný byl pouze brankář Z.Daněk, jemuž zneškodnil brankář hostů Moravec.

Nerozhodný výsledek je ztrátou jednoho bodu pro hráče Nýrska ,ale na druhou stranu dva body se taky počítají.

Branky: 86. Mlnařík Petr (pen.) - 22. Výtisk Petr

Rozhodčí: Maroušek Karel - Doksanský Tomáš, Kostelník Lumír. Delegát: Mrázek Miroslav, 150 diváků, ŽK 1:2.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – T. Kohout, M. Brož, P. Výtisk, M. Trefanec (69. A. Antonovics), I. György (ŽK) (79. L. Korschinský (ŽK)) (89. P. Janovský), D. Šnour, T. György, T. Rubáš, F. Kolář, I. Lužný.

 

FK HORAŽĎOVICE - TJ SOKOL PAČEJOV 1:1 (0:0) PK 3:2

Jiří Mazuch    

Pačejov si do Horažďovic přijel pro bod, ale mohl si odvézt i všechny tři. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, nikdo nechtěl udělat chybu, která by vedla ke vstřelení branky. Pačejov hrál velmi zodpovědně a bojovně, domácí naopak velmi nepřesně a prakticky neohrozili branku Jakuba Kozlíka. V 50 minutě po levé straně utekl pačejovský Milan Kubaň a skákavou střelou překonal jinak dobře chytajícího brankáře domácích Jiřího Rybára (0:1).

Ve druhé půli fotbalisté FK Horažďovice zvýšili úsilí, ale hosté urputně bránili jednobrankové vedení. Nakonec ale touha domácích vyrovnat byla korunována vyrovnávací brankou, když v 69 minutě Tomáš Jůda našel přesným kopem z rohového kopu hlavu Miloše Boře, který se nemýlil (1:1). Hořkou pilulkou pro hosty bylo, že Miloš Boř ještě nedávno hájil branku Pačejova. Další šance na obou stranách už gólem neskončili, v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí fotbalisté.

Branky: 69. Boř Miloš - 50. Kubáň Milan

Penalty: Sova Jan, Nauš Josef, Jůda Tomáš – Kubań Jaroslav, Panuška Vítek

Rozhodčí: Bína Roman - Říha Zdeněk, Brůha Radek. Delegát: Bartošek Zdeněk, 200 diváků, ŽK 1:1..

Sestava FK Horažďovice:

Rybár Jiří - Greger Martin, Greger Tomáš, Forman Jakub, Šafanda Marek (K)(ŽK 90´), Vachuška Alexander (53´ Janouškovec Jiří), Chod Oldřich (74´ Šašek Martin), Jůda Tomáš, Sova Jan, Boček Jan (61´ Boř Miloš), Nauš Josef

Sestava TJ Sokol Pačejov:

Kozlík Jakub - Kubáň Milan, Ticháček Josef (61´ Suda Vojtěch), Bokr Petr, Kubaň Jaroslav, Klásek Václav (K), Šmrha Lukáš, Polena Pavel, Hlůžek Josef  (ŽK 58´), Panuška Vítek, Hosnedl Petr (85´ Pavelec Petr)

 

SK HORNÍ BŘÍZA - TJ SOKOL MOCHTÍN 4: (0:0)

Branky: 57. Sedlecký Jiří, 62. Zavadil Milan, 69. Příhoda Karel, 79. Chocholatý Pavel - 74. Toman Zbyněk

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Sladký Stanislav, Sirový Václav. Delegát: Krejčí Zdeněk, 180 diváků, ŽK 1:2, ČK 0:1 (34.min. Cihlář Jaroslav -zmařil zjevnou brankovou příležitost soupeře držením soupeře ze zadu za ruku při souboji o míč).

Sestava Sokol Mochtín: P. Reitmajer (ŽK) – J. Dolejš, Z. Toman, J. Bejvl, J. Žiak, J. Čeleda (81. J. Rašek), T. Babka, J. Cihlář (ČK 34), P. Švátora (ŽK), Novák (ŽK), Z. Smolík.

 

OSTATNÁ VÝSLEDKY

TJ SLAVOJ ŽIHLE - SK KDYNĚ 1920 3:2 (2:1)

Branky: 23. Masopust Jiří, 27. Rambousek Tomáš, 50. Kunt Daniel - 14. Šmejkal Karel, 57. Janeček Milan

Rozhodčí: Petržílka Jiří - Kulhánek Milan, Pena Miroslav. Delegát: Vyhnálek Josef.

 

TJ BANÍK STŘÍBRO - TJ SOKOL KŘIMICE 3:0 (1:0)

Branky: 27. Bůžek Tomáš, 55. Kertys Jiří, 78. Turek Vladimír

Rozhodčí: Kafka Václav - Homr Michal, Jílek Aleš. Delegát: Hajšman Pavel.

 

KOŠUTKA - KRALOVICE  0:2 (0:2)

CHODSKÝ ÚJEZD - NEPOMUK 3:2 (2:1)

 

Dohrávka 16.kola :

SOKOL PLZEŇ ČERNICE - TJ SOKOL KRALOVICE 2:2 (1:1) PK 7:6

Branky: 23. Mlnařík Petr (pen.), 49. Nádraský Radek - 24. Bulín Martin, 54. Ježek Václav

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Duda Václav, Kašpar Zdeněk. Delegát: Vyhnálek Josef.

 

TABULKA CELKOVÁ

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

SKP OKULA NÝRSKO

20

16

0

4

47:23

46

3

1

2

TJ Baník Stříbro

20

16

0

4

44:26

46

2

0

3

TJ Sokol Křimice

20

14

0

6

48:35

40

5

3

4

FK Nepomuk

20

13

0

7

45:39

37

2

0

5

FK Horažďovice

20

12

0

8

52:34

36

1

1

6

SK Horní Bříza

20

11

0

9

48:32

34

0

1

7

TJ Slavoj Žihle

20

12

0

8

43:44

33

3

0

8

TJ Sokol Kralovice

20

9

0

11

36:32

32

1

6

9

TJ Košutka Plzeň

20

8

0

12

41:41

27

1

4

10

TJ Sokol Pačejov

20

6

0

14

30:34

25

1

8

11

SK Kdyně 1920

20

9

0

11

28:35

25

4

2

12

TJ Sokol Mochtín

20

9

0

11

39:50

25

4

2

13

TJ Žichovice

20

7

0

13

36:46

24

1

4

14

TJ Sokol Raková

20

7

0

13

35:55

20

4

3

15

TJ Chodský Újezd

20

7

0

13

42:68

18

3

0

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

20

4

0

16

25:45

12

2

2

 

Výsledky utkání

 

Tabulky 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku