Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A třída 17.kolo 19.-20.3.2016

1.A TŘÍDA

 

 

ŽICHOVICE I HORAŽĎOVICE DOHRÁVALY O DESETI

 

.

     

PAČEJOVŠTÍ SI DOMA VŠE NAHRADILI

Pačejov na podzim odjížděl ze Kdyně po bezbrankové remíze, kdy vzhledem k průběhu zápasu byl k vítězství  si vše vynahradil v odvetě doma. Zásluhou střelecky disponovaného Jaroslava Kubáně, který přispěl hattrickem k zisku třech bodů si Pačejovští drží jarní neporazitelnost.

NA NOVÁČKA BYLY HORAŽĎOVICE VENKU OPĚT KRÁTCÍ

Podzimní prohra Horažďovic doma s nováčkem z Kralovic patřila se soupeřem, které ještě na jaře dělil rozdíl dvou tříd mezi překvapení druhého kola. Na umělce Slavoje Žihle se očekávala v odvetě od horažďovických  hráčů úspěšná odveta. Domácí ale byli proti a když od 41.minutě hráli po vyloučení Stulíka v početní převaze, podařilo se jim znovu favorita obrat o body.   

ŽICHOVICKÝM VZAL VÍTR Z PLACHET PADESÁTIMONUTOVÁ HRA O DESETI

Na hřišti exúčastníka krajského přeboru v Horní Bříze nebyli Žichovičtí daleko od zisku bodu. Doma na náhradním hřišti ve Velkých Hydčicích jejich úsilí doma naplno bodovat vzalo za své po té, kdy ve 41.minutě musel předčasně pod sprchy přísně vyloučený Benedikt za zmařené zjevné brankové příležitosti  a toto oslabení se nakonec ukázalo pro vývoj druhé půle jako rozhodující pro to, že důležité body nezůstaly doma.

 

 

ŽICHOVICE - HORNÍ BŘÍZA 0:4 (0:0)

Lukáš Mourek

První domácí utkání odehráli domácí na náhradním hřišti ve Velkých Hydčicích. Zápas  zahájili aktivně a prakticky první půlhodinu hráli pouze na polovině soupeře. Bohužel  tento tlak nebyli schopni přetavit ve vstřelenou branku, po které zejména volala neodpískaná penalta za ruku hostujícího obránce. Vytrvalý tlak Žichovic zastavilo zranění J.Benedikta ( 2x zlomený nos), který byl min. 10.min. ošetřován kvůli neustálému krvácení. Po návratu absolvoval souboj před velkým vápnem, a k udivení všech za něj vyfasoval ve 41. min. rovnou velmi přísnou ČK. Soupeř v souboji o míč celou situace přihrál a vše odnesl zraněný Benedikt. Nutno podotknout, že na druhé straně za stejný faul na unikajícího Butnara dostal hostující stoper pouze ŽK.

Trenér Čakrt ve druhém poločase přeskupil řady, ale R.Beneš sám uprostřed zálohy na vše nestačil, takže se hosté dostávali do nebezpečných situací, které během úvodních jedenácti minut přetavili v góly a rozhodli celé utkání, když střelcem obou gólů byl Pavel Chocholatý, ale opět bohužel po dalších sporných verdiktech. Po obdržených brankách hra domácích nebyla dobrá. Hráči byli frustrováni, o vítězi bylo rozhodnuto a utkání se jen z povinnosti dohrávalo. S chutí hrající hosté v 69.min.a v 90.min. navýšili skóre až na 0:4.

Rozhodčí Janda Marek, Vocelka, Schneider, DS Hartošek.  ŽK 3:1, ČK  1:0 - 41. Benedikt Jiří (Zmaření zjevné brankové možnosti podražením soupeře ze strany v souboji o míč v nepřerušené hře,  50 diváků.

Sestava TJ Žichovice: P. Janda – P. Bálek (ŽK), L. Mourek, S. Šteier, I. Butnaru, J. Hlaváč (69. R. Šiška), R. Beneš (ŽK), M. Šinál, M. Linhart, M. Špírek, J. Benedikt (ČK 41).

 

PAČEJOV - KDYNĚ  4:1 (2:1)

Tomáš Cihlář

     Jarní premiéra v Pačejově nabídla nesmírně důležité utkání, které přilákalo velmi slušnou diváckou návštěvu. Domácí vstoupili do utkání aktivně a odměnou jim byla vedoucí branka, která opravdu stála za to! Ve 14.minutě našel Milan Kubaň dlouhým nákopem  přes polovinu hřiště  svého bratrance Jardu Kubaně, který si efektně zpracoval těžký míč patičkou, obhodil si obránce a přízemní střelou otevřel skóre zápasu. Po vstřelení branky však domácí přenechali iniciativu hostům a ti se dostali do dvou slibných šancí.  Ve 33.minutě našel Karel Šmejkal ve vápně volného Josefa Koutníka, ale ten těsně minul tyč. Ve 39.minutě se vyznamenal brankář Kuba Kozlík, který vychytal šanci klíčového kdyňského hráče Karla Šmejkala. Na druhé straně poslal do šance Vašek Klásek Honzu Dytrta, ale tomu scházel krok k tomu, aby uklidil míč do odkryté branky. O dvě minuty později však podruhé zahřmělo. To si bratranci Kubaňové téměř přes kopírák zopakovali akci z úvodu zápasu.

     Po změně stran se očekávaný nápor Kdyně nedostavil a byli to naopak domácí, kteří diktovali tempo hry a zápas měli plně pod kontrolou.  V 68.minutě se trenéru Vašicovi podařilo střídání. Do hry naskočil Robert Grepl, po minutě se dostal za obranu a rozhodl o výsledku utkání. Týž hráč v 82.minutě výborně přečetl hru, když hosté signalizovali ofsajd. Z hloubi pole vyrazil za míčem a předložil ho jako na podnose Jardovi Kubaňovi, který tak docílil ceněného hattricku! Čisté konto Kozlíkovi pokazila chvilka nepozornosti v nastaveném čase, kdy na konečných 4 : 1 korigoval Tomáš Pergl.

     Vítězství domácích je plně zasloužené, předvedli dnes velmi dobrý výkon.

Branky: 14.,44. a 83. Kubáň Jaroslav, 70. Grepl Robert - 90. Pergl Tomáš.

Rozhodčí Štökl Jiří, Ruda, Doksanský, DS Jirsa,  ŽK 2:0, 120 diváků.

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň, P. Žák (80. J. Hosnedl), J. Ticháček (68. R. Grepl), J. Dytrt, J. Kubáň (ŽK) (84. V. Suda), V. Klásek, L. Šmrha (ŽK), P. Polena (ŽK) (88. J. Panuška), J. Hlůžek, V. Panuška.

 

KRALOVICE - HORAŽĎOVICE 4:3 (1:1)

 

Jiří Mazuch

Ke druhému zápasu jarní části sezóny 1.A třídy odjel tým FK Horažďovice do Žihle, neboť utkání s Kralovicemi se zde hrálo na umělé trávě, což sice s ohledem na aktuální počasí nedávalo smysl, ale kralovický oddíl na to právo měl.

Ačkoliv velikonoční svátky budou až příští týden, průběh a konečný výsledek utkání by se dal vyjádřit slovy – velikonoční obdarování Kralovic horažďovickým týmem.

Úvod utkání patřil domácím, když už v 5. minutě Řenč dostal Kralovice do vedení (1:0). Za chvíli ale Josef Nauš v 8. minutě vyrovnal. Hra byla v této době poměrně vyrovnaná, horažďovičtí hráči si vytvořili dvě nebezpečné akce, které ke vstřelení branky ale nevedly.

Po rozehrání na začátku 2.poločasu ve 46. minutě nejlepší hráč Horažďovic v tomto utkání Jan Boček unikl po levé straně a nádherně překonal brankáře Kralovic (2:1). V 54. minutě po jasném faulu na M. Formana kopal Josef Nauš penaltu a kralovického gólmana překonal až napodruhé (3:1). Zlom v utkání nastal v 62. minutě, když po druhé žluté kartě hřiště nuceně opustil horažďovický Ondra Stulík. Z následného trestného kopu po „mele“ v trestném území Horažďovic z jasného metrového ofsajdu snížil kralovický M. Bulín na 3:2. Kouř z čoudícího komína (na rodinném domku těsně vedle hřiště) zřejmě zamlžil výhled dvou důležitých mužů ve žlutém, kteří ofsajd vidět měli, ale neviděli. Toto zamlžení je omlouvá. Kralovičtí ožili, ale byli to horažďovičtí, kteří i v deseti hráčích měli dvě gólové šance. Potvrdilo se však známé rčení: nedáš-dostaneš. V 67. minutě z pokutového kopu vyrovnal kralovický Lavička (3:3). Oslabené Horažďovice bojovali o vítězství i nadále, ale štěstí jim nepřálo, když znovu dvakrát zahodili jasné gólové příležitosti. Kalich hořkosti se pro FK Horažďovice naplnil v 85. minutě, neboť tehdy vybídli ke gólu krásnou přihrávkou do běhu kralovického útočníka Lavičku. Ten se samozřejmé nerozpakoval a sám před horažďovickým gólmanem Danielem Macounem tento předvelikonoční dárek zužitkoval ve vítězný gól (4:3). Závěrečný pětiminutový nápor FK Horažďovice se projevil ještě jednou neproměněnou gólovou šancí.

Sestava FK Horažďovice:

Branky: 5. Řenč, 62. Bulín, 65.(PK) a 85. Lavička Jan - 7. a 55. Nauš, 46. Boček.

Rozhodčí Kohout M., ŽK 2:4, ČK 0:1 (61. Stulík Ondřej - druhé napomenutí), 100 diváků.

Sestava FK Horažďovice: D. Macoun – O. Chod (ŽK), J. Janouškovec, J. Forman, M. Šafanda (ŽK), M. Forman, T. Jůda, M. Šašek (85. M. Boř), J. Nauš, J. Boček, O. Stulík (2 ŽK).

  

SKP OKULA NÝRSKO  - TJ SOKOL RAKOVÁ  3:0 (2:0)

Stanislav Steiner

Druhé jarní mistrovské utkání na domácím hřišti zahájili domácí hráči  se snahou odčinit zbytečnou ztrátu bodu z minulého kola. Postupně se dostávali do brankových příležitostí György I.Kohout, Rubáš,ale ty zůstaly ovšem nevyužité. Až v 16' utkání kombinaci, Šnour-György T., zakončil krásnou střelou k tyči György I. a  domácí se dostali do vedení. Hosté se sporadicky dostávali před nýrskou branku a jedinou trochu nebezpečnou střelu, Šilhánka, domácí brankář zneškodnil. Velkou šanci ke zvýšení skoré měl v 28' domácí Šnour, když svůj průnik nestačil zakončit. Ve  30' utkání střelu Kohouta brankář hostů vyrazil na břevno branky. V 38¨pěknou kombinaci  Tomáše Györgyho  s Rubášem zakončil střelou podél brankáře, Kalivoda a upravil stav utkání na 2: 0.Ve 43'  se do šance po vhozeném autu Kohoutem, dostal .György T.,ale nastřelil pouze brankáře. Do konce poločasu domácí kontrolovali hru a nedovolili hostům ohrozit branku.

Ve druhém poločase  ve 47' Trefanec přehlavičkoval brankáře hostů ,ale balon skončil na břevně branky.  V 53' skončila hlavička Štincíka vedle nýrské branky. V 60', hlavičku Kohouta ,vykopává obránce hostů z opuštěné branky na roh z kterého následně Martin Brož upravuje stav utkání na 3 : 0. Hosté se do brankové příležitosti dostali v 63'  ,když po rohu, střelu Břicháčka zneškodnil domácí brankář domácí mužstvo dále mělo herní převahu , ale už bez využití brankových příležitostí. Tu největší měl v 85' utkání Antonovics, kterého krásně uvolnil Kalivoda, ale ten pouze nastřelil vyběhnuvšího brankáře.  Vítězství domácího mužstva bylo zasloužené a teď je třeba potvrdit to v dalších zápasech.

Branky: 17.György Ivo, 38. Kalivoda karel, 62. Brož Martin.

Rozhodčí: Pohančeník Pavel - Plzák Martin, Hessová Tereza, ŽK 0:2, 51 diváků.

Sestava SK Okula Nýrsko: J. Moravec – M. Bastl (ŽK) (71. F. Kolář), T. Kohout, M. Brož, J. Lužný, M. Trefanec (65. P. Janovský), I. György, D. Šnour, T. György (61. P. Výtisk), T. Rubáš (73. A. Antonovics), K. Kalivoda.

 

TJ SOKOL MOCHTÍN - SOKOL PLZEŇ ČERNICE  4:2 (3:1)

Branky: 11. Dolejš Jiří, 22.,66. Čeleda Jiří, 34. Smolík Zbyněk

Rozhodčí: Kafka Václav - Špindlerová Zuzana, Ruda Daniel, ŽK 1:3, 54 diváků.

Sestava Mochtína : : P. Reitmajer – T. Dolejš, J. Dolejš, Z. Toman, J. Bejvl, J. Žiak, J. Čeleda, Novák, J. Cihlář, P. Švátora, Z. Smolík –  na střídání : J. Rašek, T. Řeřicha.

 

Ostatní výsledky:

STŘÍBRO - KOŠUTKA PLZEŇ  4:0 (1:0)

NEPOMUK  - ŽIHLE 2:1 (0:1)

KŘIMICE – CHODSKÝ ÚJEZD 2:1 (2:0)

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

TJ Baník Stříbro

17

14

0

3

39:21

40

2

0

2

SKP OKULA NÝRSKO

17

13

0

4

40:20

38

2

1

3

TJ Sokol Křimice

17

12

0

5

44:28

36

3

3

4

FK Horažďovice

17

10

0

7

48:30

31

0

1

5

FK Nepomuk

17

11

0

6

35:33

31

2

0

6

SK Horní Bříza

17

9

0

8

42:31

27

0

0

7

TJ Sokol Kralovice

16

8

0

8

30:26

27

1

4

8

TJ Slavoj Žihle

17

10

0

7

36:37

27

3

0

9

SK Kdyně 1920

17

9

0

8

25:30

24

4

1

10

TJ Košutka Plzeň

17

7

0

10

34:34

23

1

3

11

TJ Sokol Mochtín

17

8

0

9

34:44

22

4

2

12

TJ Sokol Pačejov

17

5

0

12

27:31

21

1

7

13

TJ Žichovice

17

6

0

11

27:39

20

1

3

14

TJ Sokol Raková

17

5

0

12

29:48

16

2

3

15

TJ Chodský Újezd

17

5

0

12

36:60

13

2

0

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

16

3

0

13

21:35

9

1

1

 

Výsledky utkání

 

Tabulky 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku