Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Přípravný fotbal 13 a 14.2. 2016

Přípravný fotbal   13 a 14.2. 2016

OSEK - ŽICHOVICE 4:4 (2:2)

Hráno na UMT Strakonice. Hosté v přípravném duelu s účastníkem krajského přeboru z jižních Čech čtyřikrát prohrávali a vždy se jim podařilo skóre srovnat. Naposledy na konečných 4:4 devět minut před koncem zajistil cennou remízu pro Žichovice Róth .

Branky: 7. Uher, 23. Hoch J., 67. Baloušek, 75. Šůs - 9. Horňák, 33. Butnaru, 73. (z PK) a 80. Róth. Sestava Zichovice: Janda ( Landa ) - Mourek, Benedikt, P.Bálek, Linhart- Butnaru,Šiška ( Prokeš) , Horňák, Špírek- Steier, Róth

 

FC PÍSEK - SK KLATOVY 1898 2:0 (0:0)

Text a foto: František Bořánek/FC Písek

Sobotní  příprava na písecké umělce přinesla šance na obou stranách. Nakonec zápas rozhodl zkušený Zušťák, který nejprve skóroval hlavou a o pár minut později využil zaváhání hostujícího brankáře, aby byl faulován ve vápně. Článek z pohledu jihočeského webu si můžete přečíst zde:

A to Jihočeši nastoupili v sobotu 13. února proti Klatovům bez svých tří opor. Kvůli nemoci chyběli František Němec a Michal Rendla, a na hřišti chyběl i zraněný Lukáš Šlehofer. A aby toho nebylo málo, po faulu hostujícího hráče ve 20. minutě odstoupil ze hry zraněný Filip Řezáč.

Domácí fotbalisté byli od začátku střetnutí aktivní, již ve 4. min. hlavičkoval Zušťák téměř z malého vápna vedle soupeřovy branky. V 10. min. na druhé straně střílel Mészároš, ale mířil vedle. Za čtyři minuty to zkusil písecký kapitán Kalášek, ale ani on neposlal balon mezi tři tyče klatovské branky. Ve 20. min. našlápl uprostřed hřiště k dobře se rýsujícímu úniku domácí Řezáč, jenomže byl zezadu tvrdě zastaven hráčem hostujícího týmu. Po krátkém ošetření byl písecký útočník kvůli zranění vystřídán a odvezen na vyšetření do písecké nemocnice.

Ve 31. min. chytil klatovský gólman Rojík povedenou střelu Chytrého. Ve 38. min. zmařil Rojík slibnou příležitost pronikajícího Voráčka, když v poslední chvíli vyrazil balon nohou na roh. Poslední minuty úvodního poločasu patřily mužstvu Písku.

Ve 40. min. unikl po pravé straně Voráček, po jeho centru před branku dvakrát po sobě dobře hlavičkoval J. Held, ale opět z toho nic nebylo. Již za minutu pálil Ježdík k tyči, ale Rojík míč skvěle vyrazil. A ve 43. min. tvrdě vystřelil Voráček, brankář hostí míč vyrazil před sebe a Zušťákovi chyběl pouhý krok k úspěšné dorážce.

Do druhé poloviny zápasu poslali oba trenéři několik čerstvých hráčů. A domácí borci začali lépe. Již ve 48. min. dobře střílel střídající Grobár, gólman Herman míč vyrazil a dobíhající Zušťák z těžké pozice hlavičkoval nad branku. V 52. min. zahrávali Západočeši dva rohové kopy za sebou, ale píseckou branku z nich neohrozili.

A v 55. minutě se již domácí dočkali: po trestném kopu Ježdíka z pravé strany se přesnou hlavičkou prosadil Jan Zušťák - 1:0. Písecký kanonýr si dal tímto gólem předčasný dárek ke svým jednačtyřicátým narozeninám, které oslaví 25. února. A to se ještě z hlediště ozvali diváci: „Honzo, měli by ti postavit pomník."

V 57. min. zahrával Milec zprava rohový kop a hlavička Zušťáka lízla horní tyč soupeřovy branky. V 63. min. pronikal s chutí hrající Zušťák před klatovskou branku, v šestnáctce byl faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Martin Voráček a přesnou střelou nedal brankáři Hermanovi šanci - 2:0.

Poté už hráli domácí v poklidu. Dobře kombinovali a rychlými přihrávkami přecházeli do nebezpečných protiútoků. Ale ani hosté nezůstávali pozadu a začali více zaměstnávat píseckou obranu. V 85. min. byli velice blízko ke skórování, ale střelu Lukeše zblízka gólman Rondzik skvěle vyrazil na roh. Písečtí nakonec vyhráli 2:0 a již ve třetím zápase v řadě udrželi čisté konto.

Po utkání trenér týmu FC Písek Ondřej Prášil řekl: „Jsem rád, že se nám podařilo opět vyhrát a že jsme udrželi nulu, i když si soupeř vypracoval několik slibných šancí. Bylo to hlavně v závěru střetnutí, kdy už byli naši hráči unaveni ze středečního zápasu. A navíc nám chybělo několik kluků, takže většina hráčů absolvovala celé utkání v plném zatížení. Zápas jsme měli jasně pod kontrolou, ale mohli jsme vstřelit více branek, hlavně v prvním poločase. Pro nás teď bude hodně důležité, aby se nám brzy vrátil střídaný Filip Řezáč. Doufám, že jeho zranění nebude vážné. Myslím si, že soupeř byl zbytečně přemotivovaný, nečekal jsem, že bude hrát tak tvrdě."

Branky: 55. Zušťák, 63. Voráček (11). Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Petričák. ŽK: 1:2. Střely na branku 8:3, mimo 5:4, fauly 14:13, rohy 7:5. Diváků: 120.

FC Písek: Rondzik - Sajtl (46. Zeman), Kalášek, Řehák, Ježdík - Voráček, Milec, J. Held, Zahrádka (46. Grobár) - Zušťák, Řezáč (22. Chytrý).





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku