Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 15. kolo 14.-15.11.2015

 

1. A TŘÍDA 

 

 

PAČEJOVSKÁ BLÁZNIVÁ PODZIMNÍ DERNIÉRA  

 

        Bláznivý zápas na závěr podzimní sezóny, v němž domácí neustále dotahovali vedení soupeře. Než se stačili pořádně rozkoukat, prohrávali již ve 12.minutě 0 : 2. To signalizovalo, že by se diváci mohli dočkat hodně branek. Nakonec jich viděli v dalším průběhu ještě šest a dalších devět v penaltovém rozstřelu. Pro hosty to byla v 1. A třídě penaltová a vítězná premiéra, pro domácí skončila tato „disciplína“ ve které ze sedmi nerozhodných výsledků pouze jednou se radovali z vítězství a ze zisku druhého „bonusového“ bodu.

       Úspěšnější  byla podzimní derniéra v domácím prostředí v provedení fotbalistů FK Horažďovice. I když  Žichovice v místním derby  podali na podzim venku jeden z těch lepších zápasů ,ani to na domácí nestačilo .

      Důstojnou tečku za poněkud bláznivou sezónovou udělal Sokol Mochtín na hřišti ve Kdyni. Stejně tak jako v minulém kole svěřenci trenéra Jirky Tomana prokázali , že umí ke svým herním kvalitám uplatnit  další přednost,  bojovnou morálku a to se jim vyplatilo. Dokázali srovnat jednobrankový náskok domácích a pak jim ještě vzít další bod, na podzim již čtvrtý za vítězství na pokutové kopy.    

      No a co dodat k tomu co vidělo 80 diváků v Nýrsku, kteří viděli nevydařený závěr v provedení domácího týmu , který ještě dvě kola před koncem vévodil tabulce ? Snad znovu opakované , že statistiky nelžou!  v Novodobá historie vzájemných zápasů Nýrsko-Nepomuk  hovoří o tom, že z 16 zápasů vyhrálo Nýrsko pouze čtyři duely, třikrát se oba celky rozešly dělbou bodů  a devětkrát byl úspěšnější Nepomuk.  Naposledy Nýrsko bodovalo před třemi roky doma, kdy vyhrálo 2:1, ale v dalších čtyřech následných měřeních sil vyhrál vždy Nepomuk, naposledy letos v květnu v Nýrsku 1:4 a ne jinak tomu bylo i nyní v Nýrsku. Jak se zdá, čas na změnu  kurzu ze strany Okuly ještě nenastal!

 


 SK KDYNĚ 1920 - TJ SOKOL MOCHTÍN  2:2 (1:1) PK 4:5

Karel Šot

    Dva hodně cenné body vybojoval oslabený Mochtín v posledním utkání roku 2015 ve Kdyni, kam musel odjet bez několika svých tradičních opor. Vše vsadil na poctivou obranu a bojovnost a to se mu vyplatilo. Zápas rozhodovaly především standartky, k vidění ale byly i šance ze hry. Již v 10.min. otveřel skore kapitán Mochtína Jiří Dolejš, který se z VPK ze 25 m trefil přesně k tyči - 0:1. Domácí srovnali na 1:1 o pouhých deset minut později, kdy centr z rohového kopu prošel houštinou těl až k Džuganovi a ten tečoval míč do sítě. Stav se do poločasu neměnil, jen Mochtín přišel o dva zraněné hráče (T.Dolejše a Zb. Smolíka), do hry musel trenér Ji.Toman poslat dva své jediné náhradníky, včetně mladíčka Tomáše Velka. Ten dostal hned v úvodu druhé části hry pořádně "naloženo", takže spíše pokulhával, nežli hrál. Domácí navíc již v 52.minutě šli po dalším VPK do vedení, když prodloužený centr zužitkoval v gol opět Michael Džugan. S Mochtínem to vypadalo v té době bledě, ale nevzdal to. Musel sice čelit domácímu tlaku, ale také se pokoušel o ojedinělé brejkové akce. Jedna z nich mu vyšla parádně v 70.minutě. Mladý bek Jan Žiak se vydal na velký únik po levé straně hřiště, prošel až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou před brankou našel svého kamaráda z dorostu, 16 letého Tomáše Velka, který nekompromisně zblíska střílí svůj premiérový gol za áčko, srovnává na 2:2 ! Do konce utkání je však daleko a Kdyně nechce ztratit body. Snaží se, ale obrana hostů pracuje spolehlivě, remisový stav uhájila. Jde se na penalty. Za Mochtín se nemýlil z pětice nejzkušenějších (Ji.Dolejš, Jar.Cihlář, Ji. Čeleda, Ji. Flodr a P.Švátora) ani jeden, u domácích se do černého trefili jen čtyři hráči a tak dva body si odváží fotbalisté Sokola Mochtín !

Branky: 20., 52.  Džugan Michael,  – 10. Dolejš Jiří, 70. Velek Tomáš.

 Rozhodčí: Pohančeník Pavel - Rubáš Jaroslav, Fanfule Adam. Delegát: Harmady Miloš. ŽK 1:1. Diváků 50.

SESTAVA

Sokol Mochtín: P. Kodeš – T. Dolejš (38. P. Zahálka), J. Dolejš, J. Bejvl, J. Žiak, J. Flodr, J. Čeleda, P. Šveňha, J. Cihlář, P. Švátora, Z. Smolík (ŽK) (46. T. Velek).

Zápis (Sestavy) ZDE   

 

TJ SOKOL PAČEJOV - TJ SOKOL RAKOVÁ 4:4 (3:3) PK 3:4

Tomáš Cihlář

       Bláznivý zápas na závěr podzimní sezóny, v němž domácí neustále dotahovali vedení soupeře. Než se stačili pořádně rozkoukat, prohrávali 0 : 2 po dvou slepených gólech z 11. a 12.minuty. Nejprve se k tyči zpoza šestnáctky trefil Lerbleiter, za chvíli pak hlavou Silovský. Domácí se poté probudili a v 18. minutě Honza Dytrt nahrál před branku Vaškovi Kláskovi a ten snížil na 1 : 2. Vyrovnání přišlo ve 31. minutě, když se z trestňáku krásně trefil Jarda Kubaň. Bohužel o minutu později přišlo další zaváhání a Kašpar dorážkou zblízka po rohovém kopu poslal hosty opět do vedení. Do konce poločasu zařídil Jarda Kubaň ve 39.minutě opět nerozhodný stav.

        Očekávaný nápor domácích se po změně stran překvapivě nedostavil. Hrál se opatrnější fotbal bez větších šancí. V 70. minutě poslal Smitka hosty potřetí v zápase do vedení. Když se zdálo, že domácí už nenajdou síly na odpověď, přece jen v 84. minutě Honza Dytrt vyrovnal.

       Utkání tak dospělo k pokutovým kopům a je už asi obehraná písnička, jak v nich asi Pačejov dopadl. Trefili se do černého jen Dytrt, Kubaň.J. a Klásek, nedal Petr Hosnedl a Patrik Žák. Za hosty proměnili všichni exekutoři – Bůcha, Reitspies, Štincík a Břicháček.

Branky: 18. Klásek Václav, 31., 39. Kubáň Jaroslav, 83.Dytrt Jan – 11. Polena Pavel (vlastní), 12. Silovský Jaroslav, 33. Kašpar David, 70. Smitka Patrik.

Rozhodčí: Jílek Aleš – Kovářík Tomáš, Kanta Vlastimil. Delegát: Havlík Václav. ŽK 1:2. Diváků 80.

SESTAVA

Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň, P. Žák (ŽK), V. Šeba, F. Pelouch, J. Dytrt, J. Kubáň, V. Klásek, L. Šmrha (78. P. Hosnedl), P. Polena, V. Panuška.

Zápis (Sestavy) ZDE   

 

FK HORAŽĎOVICE - TJ ŽICHOVICE  3:0 (1:0)

Jiří Mazuch

Po delší době se v Horažďovicích opět hrálo regionální derby, které v chladném počasí přilákalo do sportovního areálu na Lipkách 100 diváků. Úvodní půlhodina prvního poločasu přinesla vyrovnanou hru obou týmů. Mužstvo Horažďovic se mohlo spolehnout na velmi jisté zákroky brankáře Jiřího Rybára, na kterého v slibné šanci nevyzrál ve 21. minutě žichovický Radim Šiška. Ve 43. minutě Marek Šafanda rozptýlil obavy všech diváků, že v prvním poločase branku neuvidí. Po průniku do velkého vápna prostřelil vybíhajícího brankáře Žichovic Roberta Beneše – 1:0 pro FK Horažďovice.

Ve druhém poločasu tým Horažďovic už jistě kontroloval hru a trpělivě čekal na gólové příležitosti. Trpělivost góly přináší, což se naplnilo v 65. minutě, kdy na 2:0 zvýšil Josef Nauš a v 83. minutě, kdy na 3:0 konečný výsledek utkání upravil Martin Greger. Za zodpovědný výkon v tomto zápase si zaslouží všichni horažďovičtí hráči uznání.

Utkání velmi dobře rozhodoval Zdeněk Říha a bezchybně mu asistovaly obě ženy Helena Šálková a Tereza Hessová.

Branky: 43. Šafanda Marek, 66. Nauš Josef, 84. Greger Martin .

Rozhodčí: Říha Zdeněk – Šálková Helena, Hessová Tereza. Delegát: Bartošek Zdeněk. ŽK 1:1. Diváků 100. 

SESTAVY:

FK Horažďovice: J. Rybár – T. Greger (90. T. Pikeš), M. Greger, J. Janouškovec, M. Šafanda, R. Květoň (59. M. Boř), J. Nauš (84. M. Vítovec), T. Jůda (ŽK), J. Boček (90. M. Kovář), J. Forman, J. Sova (59. A. Vachuška).
TJ Žichovice: R. Beneš – P. Bálek, L. Mourek (ŽK), R. Šiška (84. O. Chod), J. Bálek (65. J. Šimáček), O. Musil, P. Kuncl (79. M. Špírek), M. Linhart, J. Frýzek, J. Benedikt, J. Beneš (46. J. Hlaváč).

 Radim Šiška TJ Žichovice : 

"V posledním zápase podzimní části sezóny jsme favorizovaným domácím byli vyrovnaným soupeřem. O výsledku zápasu rozhodlo proměňování brankových příležitostí. Přestože jsme jich měli více než domácí, prohráli jsme poměrně krutým výsledkem.

V prvním poločase jsme organizovanou hrou nepouštěli domácí do větších příležitostí. Ti si nevěděli rady a s jejich nakopávanými míči si naše obrana bez problémů poradila. My jsme hrozili rychlými protiútoky, ale v zakončení jsme selhali. Šiška těsně minul, akce J.Beneše, Musila či Kuncla skončily jen rohem. Množství standartních situací jsme však promrhali a domácí nás za to potrestali. Míč se těsně před poločasem se štěstím dostal k Šafandovi, který bodlem prostřelil Beneše. Vyrovnat mohl vzápětí P.Bálek. Středem obrany se dostal až před Rybára, který ho však podle rozhodčího dovoleně zastavil. Do kabin jsme tak šli s jednogólovým mankem.Po přestávce jsme si vytvořili tlak a několik závarů v pokutovém území domácích, ale opět jsme nedokázali dostal míč za Rybára. Nejblíže tomu byl Musil, ale ze dvou velkých šancí branku netrefil ani jednou. Zlomovou situací byl druhý gól domácích, který vstřelil po rohu hlavou nejmenší hráč na hřišti Nauš. Ani poté jsme se nevzdali, ale domácí si začali více věřit a zápas dotáhli do vítězného konce. Gólovou tečku za podzimem dal Greger po průniku středem hřiště. My jsme dnes sehráli jeden z lepších venkovních zápasů, ale na body to bohužel nestačilo. Tak snad na jaře:)."

Zápis (Sestavy) ZDE   

 

SKP OKULA NÝRSKO - FK NEPOMUK  1:3 (0:2)

Stanislav Steiner

V utkání proti soupeři,se kterým se domácímu mužstvu moc nedaří,předvedli,  až na malé výjimky, hráči Nýrska špatný výkon.Hrálo se za silného větru ,který ovlivnil kvalitu zápasu.

Domácí mužstvo se nemohlo prosadit proti dobré obranné hře hostů a ti dokázali využít své příležitosti ke vstřelení branek.Několik šancí hostů ještě stačil zachránit  domácí brankář ,ale přesto musel do poločasu dvakrát kapitulovat.Hráči Nýrska mohli vstřeli branku v 28' utkání ,kdy Lužný neproměnil PK .Další obrovskou šanci domácích nedokázal po akci T.Györgyho a Kohouta přesně zakončit Trefanec,kdy jeho dorážka z malého vápna skončila na tyči branky hostů a tak poločas utkání skončil 0 : 2 .

Po domluvě domácího trenéra, hráčům ,o poločasové přestávce, se zdálo ,že se podaří zvrat v utkání.Přišla však 60' utkání a hostům se podařilo vstřelit,po hrubé chybě nýrských obranců,třetí gol a tak bylo o výsledku prakticky rozhodnuto.Domácí se  snažili snížit nepříznivý stav utkání , 87' utkání střelu T.Györgyho z 25m s velkými obtížemi vyrazil na roh brankář hostů Baroch.V 88' utkání Dolanský , po akci Kadlece a Brože,už pouze upravil na konečný výsledek.V závěru utkání byl vykázán na tribunu, trenér hostů, za urážku rozhodčího.

Mužstvu domácích se hrubě nepovedlo poslední utkání podzimní části soutěže a tak je potřeba si z toho vzít ponaučení,že bez patřičného nasazení a bojovnosti se těžko získávají body.

Branky: 88. Dolanský David – 24. Kalabza Pavel, 36. Baran Marek, 60. Váňa Petr.

Rozhodčí: Pena Miroslav - Petržílka Jiří, Brůha Radek. Delegát: Harmady Miloš. ŽK 2:4. Diváků 80.

SESTAVA

SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – A. Antonovics, M. Bastl (ŽK), T. Kohout (61. P. Janovský), M. Brož, J. Lužný, M. Trefanec (49. D. Dolanský), L. Korschinský, I. György, D. Šnour (54. O. Kadlec), T. György.

 Zápis (Sestavy) ZDE  

 

Ostatní výsledky:

TJ CHODSKÝ ÚJEZD - TJ BANÍK STŘÍBRO  1:4 (0:1)

TJ SLAVOJ ŽIHLE - TJ SOKOL KRALOVICE  0:0 (0:0) PK 4:2

TJ SOKOL ČERNICE - TJ SOKOL KŘIMICE  1:4 (0:0)

SK HORNÍ BŘÍZA - TJ KOŠUTKA PLZEŇ  5:1 (0:0)

TABULKA CELKOVÁ

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

TJ Baník Stříbro

15

13

0

2

35:19

37

2

0

2

TJ Sokol Křimice

15

11

0

4

42:21

33

3

3

3

SKP OKULA NÝRSKO

15

11

0

4

35:18

33

1

1

4

FK Horažďovice

15

9

0

6

39:26

28

0

1

5

FK Nepomuk

15

9

0

6

32:32

25

2

0

6

TJ Sokol Kralovice

15

7

0

8

26:23

24

1

4

7

SK Kdyně 1920

15

9

0

6

24:25

24

4

1

8

TJ Slavoj Žihle

15

9

0

6

29:31

24

3

0

9

TJ Košutka Plzeň

15

7

0

8

33:29

22

1

2

10

SK Horní Bříza

15

7

0

8

36:31

21

0

0

11

TJ Sokol Mochtín

15

7

0

8

26:36

19

4

2

12

TJ Sokol Pačejov

15

4

0

11

21:28

17

1

6

13

TJ Žichovice

15

5

0

10

23:34

17

1

3

14

TJ Sokol Raková

15

4

0

11

28:44

14

1

3

15

TJ Chodský Újezd

15

5

0

10

34:54

13

2

0

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

15

3

0

12

19:31

9

1

1

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku