Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 14. kolo: 7.-8.11. 2015

 

1.A TŘÍDA 

 

 

 

MÍSTO FOTBALU SE V ŽICHOVICÍCH HRÁL KARETNÍ MARIÁŠ

 

        Předposledním podzimním kolem pokračovala druhý nejvyšší krajská soutěž 1.A třída.

A nebude to rozhodně kolo, které zanikne v paměti fotbalové veřejnosti. Stačí je jeden příklad, utkání Žichovice-Černice a v souvislosti s tímto kláním i karetní mariáš rozhodčího.   

"To, co se odehrávalo v Žichovicích nikdo z pamětníků nepamatuje, neviděl a všichni doufáme, že už asi nezažije. Rozhodčí duelu domácích s posledním celkem tabulky z předměstí Plzně  totálně zápas nezvládl, hrubě ovlivnil svým katastrofálním výkonem utkání a zhnusil fotbal všem lidem, kteří se kolem žichovického fotbalu točí. Jak jeho výkon bude, hodnotil přítomným delegátem svazu již není důležité, nicméně to již nám body nevrátí. Již jsme se smířili s tím, že poznáváme na venkovních hřištích, kdo je domácí tým, ale pokud se nám to opakovaně stává na domácím trávníku, tak to už asi něco není v pořádku." uvedl k utkání jeden z přímých aktérů  Lukáš Mourek.

Tato slova zkušeného hráče a funkcionáře klubu jistě mnohé o průběhu utkání ve kterém hlavní arbitr celkem ukázal 19 (!!!) karet, z toho 13 žlutých a šest červených , tak to je ani na kdekterého fotbalového pamětníka hodné k zalistování do historie fotbalu v Pošumaví asi příliš silné kafe. Statistiky žádný takový údaj alespoň v Pošumaví neregistrují. Možná , že jinde třeba ano, ale  navíc v takové soutěži jakou je druhý nejvyšší soutěž v kraji po přímo vybízí k zamyšlení.

Karty patří spíše do hospody, ale v tomto případě si je zahrál při svém velkém karetním sólu rozhodčí. Tato bilance karet, a bez toho, abychom se zastávali hráčů, kteří někdy jsou rovněž „pěkná kvítka“ a dokáží mnohdy na hřišti zamotat hlavu kde které slabší rozhodcovské osobnosti, tak je to vždy jen vina rozhodčího!!! Zákonitě se i vloudí zamyšlení nad tím, zda částku téměř 3000 Kč, kterou musí v tomto případě TJ Žichovice za řízení utkání trojici rozhodčím a delegátovi svazu uhradit je adekvátní za řízení, resp. zpackání tohoto utkání. Odpovědět si může každý sám.

Odpověď a to poměrně snadnou si dali hráči Pačejova, kteří se po vyrovnaném průběhu derby v Nepomuku se domů nakonec vrátili s prázdnou. Přitom k zisku jediného bodu jim chyběli dvě minuty! „Jak asi hodnotit zápas, v němž paradoxně dostaneme branku v první a prakticky v poslední minutě? Když čtvrt hodiny před koncem pracně, ale dá se říct zaslouženě vyrovnáme, abychom minutu před koncem doslova zadarmo soupeři vítězství darovali?“ uvedl k utkání předseda Sokola Pačejov Tomáš Cihlář. Zápas hodně bolel a kromě ztráty bodů jistě Pačejov mrzí i ztráta dvou zraněných hráčů.

Duelem ve Stříbře ze kterého se vrátily Horažďovice bez bodů skončila šestizápasová vítězná série horažďovických hráčů, kterou to dotáhli až na 4.místo v tabulce . Útok na vyšší mety, kdy se mohli v případě výhry na v tabulce druhé Stříbro dotáhnou za rozdíl  tří bodů tak musí svěřenci hrajícího kouče M.Boře a vedoucího  Jiřího Mazucha musí odložit na jaro. Nyní je čeká doma v posledním kole TJ Žichovice a v sázce jsou neméně cenné body z tohoto prestižního derby.

Mochtín byl ve  kole 1.A třídy dějištěm místem předposledního podzimního derby mezi týmy z Pošumaví. Domácí v něm po prohraném prvním poločase s Nýrskem ve druhé části zápasu výsledek srovnali a jelikož byli i úspěšnější ve střelbě pokutových kopů ziskem dvou bodů sesadili hosty z trůnu určeného pro vedoucí tým soutěže.  


 

TJ BANÍK STŘÍBRO - FK HORAŽĎOVICE 3:2 (2:1)

Jiří Mazuch

Horažďovičtí hráči začali aktivně, bohužel dvě velké šance Gregera (10 min.) a  Bočka (15 min.) brankami neskončily. V 17. minutě tak zákonitě přišlo potrestání v podobě branky domácího Bláhy. Zanedlouho zvýšil Bůžek pro domácí na 2:0 a utkání se zdálo pro Horažďovice ztracené, když se navíc ve 30. min. zranil Vrzal. Opak byl ale pravdou, neboť ve 39. min. po přesném centru Jůdy snížil na 2:1 Květoň. Možnost vyrovnání z odpískaného trestného kopu ze slibné vzdálenosti těsně před odchodem do kabin horažďovickým hráčům sebral pomezní rozhodčí Čermák, když na doporučení z lavičky domácích dodatečně odmával „ofsajd“. Hlavní rozhodčí Kafka pak následně trestný kop odvolal a hráče poslal do kabin.

Po přestávce zmíněný pomezní ve 47. min. opět zasáhl do dění na hřišti, když hraní na zemi a válení po míči domácího hráče u rohového praporku posoudil jako faul Horažďovic. Z následného trestného kopu a po nejistém zákroku brankáře Macouna se domácí Bláha podruhé trefil a zvýšil na 3:1 pro Stříbro. Určitou náplastí pro Horažďovice byl nejkrásnější gól utkání v 79. min., kdy Jůda po průniku do vápna přesně nacentroval na nabíhajícího Boře, který nekompromisním volejem do „šibenice“ nedal brankáři šanci 3:2. Závěrečný nápor bohužel vyrovnání nepřinesl, domácí už výsledek 3:2 ubránily.

BRANKY: 18., 47. Bláha Dominik, 24. Bůžek Tomáš – 39. Květoň Rudolf, 79. Boř Miloš.

Rozhodčí:  Kafka Václav – Čermák Vladimír, Valenta Martin. Delegát: Vyhnálek Josef. .ŽK 2:3. Diváků 94. 

SESTAVA

FK Horažďovice: D. Macoun – M. Šašek (72. A. Vachuška (ŽK)), T. Greger, J. Janouškovec, V. Vrzal (30. J. Sova), M. Šafanda, R. Květoň, M. Forman, T. Jůda (ŽK), J. Boček (ŽK) (72. M. Boř), J. Nauš.

Zápis (sestavy) ZDE

 

TJ ŽICHOVICE - TJ SOKOL PLZEŇ – ČERNICE  0:1 (0:1)

Lukáš Mourek

Domácí nastupovali k zápasu s posledním týmem tabulky s odhodláním získat povinné vítězství. Začátek zápasu, ale patřil hostům, kteří byli aktivnější, ale branku Fiřta neohrozili. Postupem času se hra vyrovnala a hostující obrana nevěděla, kde jim hlava stojí a jen díky skvělým zákrokům brankáře Daňka, bylo na naší straně v kolonce gólů nula. Postupně vychytal tutové šance Benedikta a Šimáčka, kteří z malého vápna nedokázali hostujícího brankáře překonat,  bohužel ani dorážky z bezprostřední vzdálenosti se bratrům Benešům nepodařilo přetavit v gól. Takže zákonitě přišel trest, V 31.minutě z ojedinělé akce Frýzek fauloval černického hráče a pískala se penalta, otázkou je, zda tento hráč nestál v ofsajdu. V 31. min. hostující Minařík proměnil pokutový kop a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Pokud první půle nepřinesla mnoho fotbalové parády, tak půle druhá byla ještě horší, v hlavní roli se však objevil hlavní rozhodčí Milan Kulhánek a jeho píšťalka. Domácí měli více ze hry, hosté hrozili z brejků. Za zmínku stojí snad jen samostatný nájezd Benedikta, který trestuhodně poslal balon pouze do náruče Daňka.

A pak začal koncert rozhodčího Kulhánka: neodpískaný jasný pokutový kop za stažení žichovického hráče a udělení druhé ŽK a následné ČK Šimáčkovi za protesty. Během druhého poločasu rozdal hlavní rozhodčí neuvěřitelných 6 !!! červených karet, jedna byla po právu udělena i černickému Semanovi, který oběma rukama atakoval obličej Šimáčka, který měl po jeho zákroku roztržený ret. 5 domácích červených karet se jen tak nevidí, nutno dodat, že 2 byly po právu, když na svoji tvrdou a nedisciplinovanou hru doplatili P.Bálek, J. Beneš. Další 2 ČK byli zcela nesmyslné a to udělení 1 ŽK a následné ČK Linhartovi a zvlášť nepochopitelné bylo udělení 2 ŽK R.Šiškovi, 1. ŽK dostal po tom, co brankář Daněk mu dal před zahráním rohovém kopu loktem do obličeje, pak mu tam pro jistotu strčil ještě rukavici a zařval a druhou ŽK obdržel, když do něj strčil v přerušené hře hostující útočník. Na druhé straně byl černický hráč ušetřen jasné ČK.

To, co se odehrávalo v Žichovicích nikdo z pamětníků nepamatuje, neviděl a všichni doufáme, že už asi nezažije. Rozhodčí Milan Kulhánek totálně zápas nezvládl, hrubě ovlivnil svým katastrofálním výkonem utkání a zhnusil fotbal všem lidem, kteří se kolem žichovického fotbalu točí. Uvidíme, jak jeho výkon bude, hodnotil delegát svazu Ladislav Mareška, nicméně to již nám body nevrátí.

Již jsme se smířili s tím, že poznáváme na venkovních hřištích, kdo je domácí tým, ale pokud se nám to opakovaně stává na domácím trávníku, tak to už asi něco není v pořádku.

Branky: 31. Minařík Petr (pokutový kop)

Rozhodčí: Kulhánek Milan - Komanec Petr, Kašpar Zdeněk. Delegát: Mareška Ladislav. .ŽK 11:2 . ČK 5:1 (63. Bálek (2 ŽK), 66. Beneš Jan (2 ŽK),  84.Linhart Martin (2 ŽK), 88. Šimáček Jiří (2 ŽK), 90. Šiška Radim (2 ŽK) – 80. Seman Marek (udeření soupeře oběma rukama do obličeje v přerušené hře).  Diváků 70. 

SESTAVA

TJ Žichovice: M. Fiřt – P. Bálek (2 ŽK) (ČK 63), L. Mourek, J. Šimáček (2 ŽK) (ČK 88), R. Šiška (2 ŽK) (ČK 90), P. Kuncl, R. Beneš, M. Linhart (ČK 84), J. Frýzek (ŽK), J. Benedikt, J. Beneš (2 ŽK) (ČK 66) – J. Bálek, M. Špírek, D. Krejčí.

Zápis (sestavy) ZDE

 

FK NEPOMUK - TJ SOKOL PAČEJOV   3:1 (1:0)

Tomáš Cihlář

Jak asi hodnotit zápas, v němž paradoxně dostaneme branku v první a prakticky v poslední minutě? Když čtvrt hodiny před koncem pracně, ale dá se říct zaslouženě vyrovnáme, abychom minutu před koncem doslova zadarmo soupeři vítězství darovali?

    Domácí si lepší úvod zápasu snad nemohli přát. Hned po rozehrání útok, přihrávka do pokutového  území na Vosyku, jeho nepovedená střela nachází dobíhajícího Kalabzu, který nemůže netrefit. Domácí poté byli aktivnější, ale výsledkem jejich úsilí byla jen řada rohových kopů nebo trestných kopů. Do vápna hostů létal míč na míčem, ale bez většího efektu. Postupně se osmělovali i hosté. Jejich největší šance na vyrovnání přišla ve 24.minutě. Jarda Kubaň přiťukl Patriku Žákovi, ale jeho tvrdá přízemní střela z úhlu jen těsně minula tyč Barochovy branky.

    Druhý poločas přinesl úsilí Pačejova o vyrovnání. V 60.minutě se snesl centr na nohu volného J. Kuběně, ale ten z první netrefil. Týž hráč si vše vynahradil v 74.minutě, když po zblokované střele Honzy Dytrta zaslouženě vyrovnal na 1 : 1.  Když už se zdálo, že zápas skončí dělbou bodů, přišla v 89.minutě zbytečná chyba pačejovské defenzívy a Jakub Vosyka zdvořilou nabídku ke vstřelení branky samozřejmě neodmítl. V nastaveném času se gólman Kuba Kozlík vysunul do pole a Václav Janoch do prázdné branky potvrdil výhru Nepomuka, kterou mu však Pačejov doslova daroval.  Zápas hodně bolel a kromě ztráty bodů jistě Pačejov mrzí i ztráta dvou zraněných hráčů.

Branky: 1. Kalabuza Pavel, 88. Vosyka Jakub, 90. Janouch Václav – 74. Kubáň Jaroslav .

Rozhodčí: Fillinger Miloš - Jílek Aleš, Orlík Vladimír. Delegát: Havlík Václav. ŽK 2:2. Diváků 170. 

SESTAVA

Sokol Pačejov : J. Kozlík – M. Kubáň (32. L. Šmrha), P. Žák (ŽK), F. Pelouch, J. Ticháček (57. V. Šeba), J. Dytrt, J. Kubáň, V. Klásek, P. Polena, J. Hlůžek (79. P. Hosnedl), V. Panuška (ŽK).

Zápis (sestavy) ZDE

 

TJ SOKOL MOCHTÍN - SKP OKULA NÝRSKO  1:1 (0:1) PK 5:4

Karel Šot

Okula přijela k derby zápasu posílena o několik hráčů SK Klatovy, domácím naopak chyběli zranění "hokejisté" Plánička s Babkou, stoper Staněk i záložník Flodr a tak museli do hry náhradníci. Hosté začali aktivně, Mochtín se zaměřil na poctivé bránění, ale již v 11.min. inkasoval, když po centru Kohouta zblíska oteveřl skore Petr Výtisk. Své vedení mohla Okula navýšit v 18. minutě, ale soloúnik Trefance domácí golman Petr Rajtmajer bravurně zlikvidoval. Stejně tak na druhé straně se dvakrát vyznamenal bravurními zákroky golman hostí Jiří Moravec, při průniku a zakončení domácího útočníka Jiřího Čeledy. V 52.min. se dostal k zakončení hostující Výtisk, mochtínský golman jeho střelu vyráží, další nebezpečné zakončení Okuly v 59.min. zblokovala domácí obrana. Vyrovnání na 1:1 přišlo v 61. minutě. Ztracený míč vybojoval domácí kapitán Jiří Dolejš u brankové čáry, přihrál ho před branku Okuly, kde si na něj naskočil Petr Švátora a hlavou ho poslal do sítě. Okula se s remízou nechtěla smířit, zahájila další ofenzivu, měla i několik šancí na skórování. Ty ale domácí obrana s golmanem Rajtmajerem vždy zlikvidovala, stejně tak i na druhé straně nebyl úspěšný v zakončení domácí Švátora a Velek po centrech Čeledy. Derby tak dospělo ke smírné remise, následovala penaltová loterie, ve které si Mochtín vybojoval druhý, bonusový bod, když úspěšnými střelci Mochtína byli Ji.Dolejš, Zb.Toman, J.Cihlář, Zb.Smolík a J.Žiak, penaltu neproměnil jen P.Zahálka. Okula ale měla dva neúspěšné střelce (Dolanského a Šnaura) a to rozhodlo.

Branky: 61. Švátora Petr – 11. Výtisk Petr.

Rozhodčí: Ruda Daniel - Sladký Stanislav, Říha Zdeněk. Delegát: Hamouz Jaroslav. ŽK 1:2. Diváků 160. 

SESTAVY:

Sokol Mochtín: M. Reitmajer – T. Dolejš, J. Dolejš, Z. Toman (ŽK), J. Bejvl (69. P. Zahálka), J. Žiak, P. Šveňha (80. T. Velek), J. Cihlář, J. Čeleda, P. Švátora, Z. Smolík.

SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – A. Antonovics, O. Kadlec, P. Výtisk (82. D. Šnour), T. Kohout (90. M. Bastl), M. Brož, Z. Cibulka (74. L. Korschinský), M. Janda (ŽK), J. Lužný (ŽK), K. Kalivoda (51. I. György), M. Trefanec (46. D. Dolanský).

Foto z utkání Mochtín - Nýrsko ,  David Kojan  -Klatovský deník

Zápis (sestavy) ZDE

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

TJ Sokol Raková - SK Horní Bříza   1:5 (0:1)

TJ Košutka Plzeň - TJ Chodský Újezd  8:1 (4:1)

TJ Sokol Kralovice - SK Kdyně  1:1 (1:0)  PK 4:5

TJ Sokol Křimice - TJ Slavoj Žihle  3:0 (1:0)

 

TABULKA CELKOVÁ

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

TJ Baník Stříbro

14

12

0

2

31:18

34

2

0

2

SKP OKULA NÝRSKO

14

11

0

3

34:15

33

1

1

3

TJ Sokol Křimice

14

10

0

4

38:20

30

3

3

4

FK Horažďovice

14

8

0

6

36:26

25

0

1

5

TJ Sokol Kralovice

14

7

0

7

26:23

23

1

3

6

SK Kdyně 1920

14

9

0

5

22:23

23

4

0

7

TJ Košutka Plzeň

14

7

0

7

32:24

22

1

2

8

FK Nepomuk

14

8

0

6

29:31

22

2

0

9

TJ Slavoj Žihle

14

8

0

6

29:31

22

2

0

10

SK Horní Bříza

14

6

0

8

31:30

18

0

0

11

TJ Žichovice

14

5

0

9

23:31

17

1

3

12

TJ Sokol Mochtín

14

6

0

8

24:34

17

3

2

13

TJ Sokol Pačejov

14

4

0

10

17:24

16

1

5

14

TJ Chodský Újezd

14

5

0

9

33:50

13

2

0

15

TJ Sokol Raková

14

3

0

11

24:40

12

0

3

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

14

3

0

11

18:27

9

1

1

Výsledky utkání Tabulky

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku