Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
POŠRAMOCENÁ POVĚST CHANOVIC PO SKANDÁLU S HRÁČI ZE SOUPISKY


POŠRAMOCENÁ POVĚST CHANOVIC  PO SKANDÁLU S HRÁČI ZE SOUPISKY

V dosavadního průběhu podzimní části nového ročníku,  který řídícímu soutěží OFS Klatovy, ale i klubům a z velké míry i rozhodčím  v úvodních kolech dost komplikovaly problémy s přechodem na nový Informační systém FAČR . Nicméně to nestačilo a ještě  další komplikace připravil pro Okresní fotbalový svaz v Klatovech  fotbalový klub Haas Chanovice. Jeho B tým mužů se nejprve nedostavil k soutěžnímu utkání do Hor Matky Boží .  To se stát může, by za to i podle Rozpisu soutěží (dále RS) potrestán kontumačním výsledkem a pokutou 3500 Kč. Nicméně v následujícím kole doma o místní pouti porušil fotbalové normy znovu a to tím, že pro nedostatek hráčů si dovolil vědomě na hřiště v průběhu utkání se Sokolem Soběšice, které jsou na posledním místě tabulky IV.třídy B poslat oproti  dvěma celkem který povoluje Soutěžní řád FAČR  hned pět(!!!) hráčů se soupisky A týmu  mužů!  To již samo o sobě vedlo disciplinární komisi OFS k opětovnému vyhlášení kontumačního výsledku z tohoto duelu a k dalšímu postihu dle RS .  V něm se uvádí, že za každého hráče, který nastoupí v soutěžním utkání neoprávněně  uhradí provinivší se klub pokutu ve výši 2000 Kč, což v tomto případě činilo souhrnnou  částku  pokuty 6000 Kč.

Součastně k termínu zasedání komisí došel od vedení klubu Haas Chanovice dopis ve kterém sděluje řídícímu soutěží, rozhodnutí z mimořádného zasedání  VV tohoto klubu  o odhlášení družstva B mužů ze soutěžního ročníku 2015/2016.

Podle platných norem byl STK  podstoupen dopis  k projednání v DK, neboť se jednalo podle SŘ §7 o disciplinární přečin odhlášení družstva členského klubu TJ Haas Chanovice ze soutěže.

Disciplinární komise podle  DŘ § 69 potrestala TJ Haas Chanovice: a)  vyloučením družstva Chanovice B ze soutěžního ročníku 2015/2016;  b)  mimořádnou pokutou ve výši 15.000 Kč.             

V návaznosti na tento verdikt DK provedla STK podle  SŘ §14 , odst. 6 anulování všech dosavadních výsledků družstva členského klubu Haas Chanovice B s tím, že se na toto družstvo pohlíží, jako by se soutěže tohoto ročníku nezúčastnilo.

Když pomineme újmu na sportovní úrovni tím, že bez Haas Chanovice B se mění počet týmů ve IV.třídě B ze sudého počtu na lichý , což znamená v konečném důsledku, že každému týmu přibude v průběhu podzimu a jara  jeden den volna , ale i ubude v tomto ročníku sehrání každému týmu dvou utkání.

V konečném důsledku na tom doplatil nejen fotbal, ale hlavně klub Haas Chanovice a jeho pokladna, která během několika dnů zhubla o 24.500 Kč! nejde jen o peníze, jde i o prestiž klubu, který má ve své bohaté historii nejen v Pošumaví  velice významné místo. Chanovice ve své úspěšné době  největší slávy např. jen od roku 1989 do r. 2012 reprezentovaly  nejmenší obec mezi účastníky krajského přeboru  22 ročníků za sebou(!!) a to jen s jednou výjimkou, kdy v ročníku 2004/2005 si po vítězství v KP zahrály tento ročník divizi !





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku