Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 7. kolo 19.-20.9.2015

 

1.A TŘÍDA 

 

 

ŽICHOVICE ZÍSKALY NEČEKANÉ BODY

 

            V 1.A třídě hrály týmy z Pošumaví v domácím prostředí. Jediným kdo zajížděl na hřiště soupeře byly Žichovice. Ty čekal nesnadný úkol na hřišti úspěšného nováčka druhého celku tabulky v Kralovicích. Domácí si vybudovali ze svého hřiště nedobytnou tvrz, což ale po tomto kole již neplatí, neboť body z tohoto duelu si přivezly Žichovice domů. Až ve čtvrtém domácím podzimním zápase se pačejovští hráči a fanoušci konečně dočkali tříbodového vítězství. To se však nerodilo vůbec snadno. V cestě jim stál zkušený tým SK Horní Bříza – loňský účastník krajského přeboru. V utkání v Nýrsku, ve kterém si domácí mužstvo chtělo upevnit vedoucí postavení v tabulce soutěže, svým výkonem moc nepřesvědčilo a o zisku tří bodů se vlastně rozhodlo až ve třetí minutě nastavení.  Souboji dvou nováčků v Mochtíně sehráli domácí s hostujícím Baníkem vyrovnanou partii v prvním poločase. Hrál se kvalitní fotbal, šance byly na obou stranách, nicméně nakonec radovali z vítězství hosté ze Stříbra. Horažďovice opět prohrály, tentokráte na hřišti nováčka ve Kdyni a jak se zdá krize tohoto týmu z minulého ročníku se přenesla do dosavadního průběhu podzimní části 1.A třídy.


 TJ SOKOL PAČEJOV - SK HORNÍ BŘÍZA   2:1 (1:1)

Tomáš Cihlář

Až ve čtvrtém domácím podzimním zápase se pačejovští hráči a fanoušci  konečně dočkali tříbodového vítězství. To se však nerodilo vůbec snadno. V cestě jim stál zkušený tým SK Horní Bříza – loňský účastník krajského přeboru. Hosté se v Pačejově představili jako vyspělý vyrovnaný celek s dobře organizovanou hrou. V prvním poločase byli lepším týmem a měli častěji míč na svých kopačkách.  Domácí často zbytečně přicházeli o míč nepřesnou rozehrávkou. Přesto to byli oni, kteří šli ve 27.minutě do vedení. Po rychle rozehraném  trestném kopu převzal míč Vašek Klásek a tvrdou polovysokou střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Z vedení se však domácí neradovali dlouho. Hned po rozehrání využili hosté nekoncentrovanosti v pačejovské obraně a zcela volný Jiří Sedlecký vyrovnal na 1 : 1.

    Po změně stran pokračovala Bříza v dobré kombinační hře a vypracovala si záhy dvě gólové šance. V 52.minutě šel sám na branku tvůrce hry Pavel Chocholatý, ale minul. V 57.minutě se situace opakovala, ale tutovku Václava Čermáka bravurně zlikvidoval Kuba Kozlík.  Od tohoto okamžiku však hosté zcela nepochopitelně „přestali hrát fotbal“ a iniciativu přenechali domácím hráčům. V 62.minutě posadil Jarda Kubaň centr přesně na hlavu Pepy Ticháčka a ten vrátil domácím vedení. V 65.minutě se do další příležitosti ve vápně proháčkoval Jarda Kubaň, ale minul. Týž hráč v 71.minutě pěkně zatočil trestňák těsně vedle horního růžku. O minutu později prošel celým hřištěm pačejovský stoper Vašek Šeba a jeho dalekonosnou umístěnou střelu do šibenice s obtížemi zlikvidoval brankář Lukáš Šimandl. A protože se očekávaný závěrečný nápor Horní Břízy nedostavil, připsali se domácí nesmírně cenné, popravdě řečeno vydřené vítězství.

     Sestava Pačejov: Kozlík – Kubáň M. – Polena  -  Šeba  -  Žák /33.Šmrha/    -  Hlůžek  - Klásek  -  Ticháček  -  Panuška  -  Dytrt /Hosnedl P./   -  J.Kubaň /76.Pelouch/

Branky: 27. Klásek Václav, 63. Ticháček Josef – 28. Sedlecký Jiří

Rozhodčí: Pohančeník Pavel - Bína Roman, Rada Jiří. ŽK 3:0; Diváků 120.

Zápis (sestavy)  ZDE

 

SKP OKULA NÝRSKO - TJ CHODSKÝ ÚJEZD  2:1 (1:1)

Stanislav Steiner

V utkání, ve kterém si domácí mužstvo chtělo upevnit vedoucí postavení v tabulce soutěže, svým výkonem moc nepřesvědčilo a o zisku tří bodů se vlastně rozhodlo až ve třetí minutě nastavení. Hosté nastoupili na začátku utkání pouze o deseti a zhruba v 9' utkání doplnil sestavu  jedenáctý hráč.

V 7' utkání po třetím rohovém kopu se do brankové šance dostal Pikl J.,ale špatně akci zakončil. Do další brankové šance se dostal , po  špatné rozehrávce domácích obránců , Chval ,postupoval sám na nýrského brankáře a jeho střela skončila na tyči. V zápětí se potvrdilo pravidlo, nedáš-dostaneš, Trefanec založil akci s Krásným, který uvolnil Dolanského a ten se nemýlil. V 17' mohl vyrovnat Chval,Moravec ukázal své kvality. Domácí mužstvo postupně přebíralo iniciativu, ale bez úspěch. Hosté vyrovnali v 27' , když Pikl L., po zaváhání nýrských obránců našel před brankou volného Pikla P. a ten vyrovnal stav utkání. Do konce poločasu měli domácí hráči několik střeleckých příležitostí ,které opět nevyužili ke skorování. Největší šanci měl po akci György-Dolanský ,Krásný,který nedokázal usměrnit míč do branky z hranice malého vápna.

V nástupu do druhého poločasu ve 48' zlikvidoval Moravec šanci ,do které se dostal Pikl J. Stejná situace se opakovala v 60' utkání a nýrský brankář byl opět úspěšnější.V 75' došlo ke střetu domácího Bastla, který byl na hřišti chvilku ,a hráče hostů Pikla L. Oběma hráčům udělil hlavní rozhodčí ČK.V 77' zahrával Lužný trestný kop, který brankář hostů vrazil a Šnourovu hlavičku vzápětí chytá. Domácí mužstvo se dále pokoušelo  vstřelit vítězný gól, avšak příležitosti Dolanského a zvláště Kohouta, zneškodnil výborně chytající brankář hostů. Když už se zdálo že utkání skončí nerozhodně, přišla samostatná akce Lukáše Krásného, který z poloviny hřiště utekl hostujícím obráncům ,obešel i brankáře a jeho střelu srazil do branky , dobíhající obránce .

Povinné tři body tak zústaly  doma, ale trenér Kalivoda nebyl spokojen s výkonem  a přístupem k utkání některých hráčů, protože příště už by to nemuselo stačit.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – J. Lužný (ŽK), K. Kalivoda (ŽK) (66. T. Rubáš), I. György (70. M. Bastl (ČK 75)), P. Výtisk, A. Antonovics (71. D. Šnour), T. Kohout, D. Dolanský, L. Krásný, Z. Cibulka, M. Trefanec (88. P. Janovský).

Zápis (sestavy)  ZDE

 

SK KDYNĚ 1920 - FK HORAŽĎOVICE 4:0 (1:0)

Branky: 36. Šmejkal Karel, 50. Mifek Vojtěch, 73. Mathauser Rudolf, 83. Pergl Tomáš

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Maroušek Karel, Komanec Petr. ŽK 2:1; Diváků 110.  

Sestava FK Horažďovice: J. Rybár – T. Greger, M. Greger, V. Vrzal, M. Boř (72. M. Šafanda), Květoň, M. Forman, J. Sova (ŽK), M. Šašek, M. Ondrejíčka (74. M. Kovář), J. Nauš.

Zápis (sestavy)  ZDE

  

TJ SOKOL KRALOVICE - TJ ŽICHOVICE  0:1 (0:1)

Radim Šiška

Do Kralovic, které do soutěže vstoupily výborně, jsme přijeli s respektem a snahou odčinit porážku z minulého kola. Po velmi zodpovědném a taktickém výkonu se nám to nakonec podařilo.

Domácí se od úvodních minut snažili o nátlakový fotbal, na který jsme však byli připraveni. Pečlivou defenzivou jsme Kralovicím nedávali prostor a jejich fotbalová kvalita na překonání naší obrany nestačila. Zákonitě se nám otevíraly možnosti k protiútokům, kterými jsme samozřejmě nepohrdli. Po přihrávce Malého se před brankáře prodral Linhart a jeho dělovku málem nezastavila ani síť v domácí brance. V dalším přečíslení se Pavel Bálek rozhodl pro individuální akci a trefil tyč. Domácí hrozili hlavně ze standartních situací, ale bez úspěchu.

Po poločase jsme mohli jít do dvoubrankového vedení, ale Pavel Bálek hlavičkoval jen do domácího brankáře. Pak jsme bohužel domácím přenechali střed hřiště a dostali se pod výrazný tlak kralovických. Díky výbornému výkonu celé obrany v čele s brankářem Landou jsme nakonec občas i se štěstím cenné vítězství uhájili. Zápas částečně popisuje i slovní útok domácího fanouška, který pravil, že “Takovej hnus tady ještě nikdo nepřevedl,” i reakce trenéra Čakrta: “Taky tady, pane, zatím ještě nikdo nevyhrál”. Nutno podotknout, že z těch dvou pánů fotbalu rozumí jen jeden.

Branky: 30. Linhart Martin

Rozhodčí: König Michal – Kohout Miroslav, Reiprich Václav. ŽK 3:1; Diváků 120.

Sestava TJ Žichovice: J. Landa – P. Bálek, L. Mourek, J. Šimáček, R. Šiška (ŽK), J. Bálek, R. Beneš, M. Linhart, J. Frýzek, J. Malý (87. D. Krejčí (ŽK)) (90. L. Stulík), J. Benedikt.

Zápis (sestavy)  ZDE

 

TJ SOKOL MOCHTÍN - TJ BANÍK STŘÍBRO  0:1 (0:0)

Karel Šot

Mochtín odehrál s hostujícím Baníkem vyrovnanou partii v prvním poločase. Hrál se kvalitní fotbal, šance byly na obou stranách. Mochtín měl nejblíže ke golu ve 21.minutě, ale Jiří Dolejš svoji příležitost v branku neproměnil, pak ještě ve 38.min. nastřelil jeho bratr Tomáš břevno hostující branky ! Hosté byli nejblíže ke golu dvě minuty před přestávkou, domácí obrana ale jejich šanci odvrátila na rohový kop. Po přestávce Stříbro zvýšilo aktivitu, mělo více ze hry i více šancí na skorování. Obrana Mochtína, v čele s golmanem Rajtmajerem, však držela stále čistý štít, utkání směřovalo k bezbrankové remise. Jenže, tlak hostů narůstal a v 80.minutě přišlo rozhodnutí. Střílený centr z rohového kopu prošel houštinou těl hráčů až na střídajícího Aleše Mikulovského, který zblíska zajistil Baníku vedení. Zkušení hráči hostů, v čele s exligistou  Lukášem Pleškem a dalšími, jednobrankový náskok udrželi až do závěrečného hvizdu rozhodčího, z Mochtína si odvezli všechny tři body.

Branky: 82. Mikulovský Aleš

Rozhodčí: Kulhánek Milan - Pena Miroslav, Velíšek Jiří. ŽK 2:1 ; Diváků 40.  

Sestava Sokol Mochtín: P. Reitmajer – T. Dolejš (ŽK), J. Dolejš, Z. Toman (75. P. Zahálka), J. Žiak (56. T. Velek), J. Flodr, J. Cihlář, P. Švátora, Z. Plánička (60. J. Čeleda), P. Staněk, Z. Smolík (ŽK).

Zápis (sestavy)  ZDE

 

Ostatní výsledky :

TJ SOKOL KŘIMICE - TJ SOKOL RAKOVÁ   5:1 (2:1)

FK NEPOMUK - TJ KOŠUTKA PLZEŇ  3:2 (1:0)

TJ SLAVOJ ŽIHLE - TJ SOKOL PLZEŇ   3:2 (3:0)

 

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

SKP OKULA NÝRSKO

7

7

0

0

19:6

20

1

0

2

TJ Sokol Křimice

7

5

0

2

24:16

15

2

2

3

SK Kdyně 1920

7

5

0

2

12:8

14

1

0

4

TJ Sokol Kralovice

7

4

0

3

18:13

13

0

1

5

TJ Baník Stříbro

7

5

0

2

12:10

13

2

0

6

TJ Slavoj Žihle

7

5

0

2

14:13

13

2

0

7

TJ Žichovice

7

3

0

4

15:12

11

0

2

8

TJ Košutka Plzeň

7

3

0

4

13:13

10

0

1

9

TJ Sokol Mochtín

7

3

0

4

13:16

10

0

1

10

TJ Sokol Pačejov

7

3

0

4

9:13

10

1

2

11

SK Horní Bříza

7

3

0

4

13:13

9

0

0

12

FK Nepomuk

7

3

0

4

13:19

9

0

0

13

FK Horažďovice

7

2

0

5

12:16

7

0

1

14

TJ Chodský Újezd

7

3

0

4

20:24

7

2

0

15

TJ Sokol Raková

7

1

0

6

9:19

4

0

1

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

7

1

0

6

10:15

3

1

1

Výsledky utkání

Tabulky





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku