Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 5. kolo 5.-6.9.2015

 

1.A TŘÍDA 

 

 

DERBY PRO HORAŽĎOVICE, NÝRSKO MĚLO DOMA NA MÁLE !

 

Výhra v očekávaném první, historickém derby v 1.A třídě v Pačejově ve kterém Horažďovice potvrdily roli favorita, tento tým katapultovala do první poloviny tabulky. Na jejím výsluní je i po 5.kole v roli lídra Okula Nýrsko. Ta ovšem měla v doma problémy , když vítězství pro Nýrsko zachraňoval minutu před koncem vítěznou trefou osmnáctiletý David Dolanský z klatovské farmy.  Příjemným překvapením jsou v prvních pěti kolech výsledky nováčka Sokola Mochtín. Po dalším  vítězství doma nad exúčastníkem krajského přeboru Horní Břízou si libuje na velice lichotivém a  neočekávaném třetím místě! V horních patrech tabulky  se usadily také Žichovice, které svojí pozici jistili výhrou doma nad nováčkem Sokolem Raková.


 

TJ ŽICHOVICE - TJ SOKOL RAKOVÁ  3:1 (1:1)

Radim Šiška

V dalším zápase 1.A třídy jsme na skvěle připraveném domácím trávníku přivítali nováčka soutěže z Rakové. Hrálo se o to, který ze soupeřů se posune do klidného středu tabulky. Nakonec se to po zásluze podařilo domácímu týmu, ale cesta k vítězství rozhodně nebyla jednoduchá.

Přestože jsme se připravovali na dobré úvody soupeře, hned v desáté minutě se po pěkné akci středem hřiště prosadil Vohár. Žichovice však vyrovnaly vzápětí. K odraženému míči se nejrychleji dostal Špírek a jeho střelu zastavila až síť. Ve zbytku poločasu se hrál bojovný fotbal, ale ani jeden tým si vyloženou příležitost nevypracoval.

Vstup do druhého poločasu se vydařil naopak nám a ukázalo se, že tato fáze zápasu byla rozhodující. Zvýšenou aktivitou jsme si vynutili převahu a začali si vytvářet i šance. Po standartní situaci se střelou pod břevno prosadil Robert Beneš a excelentní přihrávku Linharta využil po samostatném průniku Šiška. Po vyloučení Malého jsme se dostali pod tlak Rakové a několikrát nám pomohly výborné zákroky debutujícího brankáře Fiřta. Šance na obou stranách však již zůstaly nevyužity a Žichovice tak mohly slavit zaslouženou výhru.

Branky: 13. Špírek Marek, 53. Beneš Robert, 56. Šiška Radim – 10. Vohár Petr.

Rozhodčí: Plzák Martin - Duda Václav, Pressl Václav ;ŽK 4:2; ČK 1:0 (70.Malý Jaroslav – druhé napomenutí v utkání);  Diváků 50.

Sestava TJ Žichovice: M. Fiřt – L. Mourek, R. Šiška, O. Musil, P. Kuncl, R. Beneš, M. Špírek (71. D. Krejčí), M. Linhart (65. J. Šimáček), J. Frýzek, J. Malý (2 ŽK) (ČK 70), J. Benedikt.

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

 

TJ SOKOL PAČEJOV - FK HORAŽĎOVICE 1:3 (1:1)

Tomáš Cihlář

     Očekávané derby přivedlo do ochozů pačejovského hřiště návštěvu 250 diváků. Loňský účastník krajského přeboru zápas rozhodně nepodcenil a do Pačejova přijel v nejsilnější možné sestavě. Prvních dvacet minut se hrál opatrný fotbal bez šancí, oba týmy vycházely ze zabezpečených obran. Ve 24.minutě pronikl po levém křídle Milan Kubaň, z jeho přihrávky do pokutového území trefil Honzy Dytrt tyč, ale odražený míč už poslal do sítě Vašek Klásek. Domácí vedli 1 : 0.  O pět minut později se po centru Pepy Hlůžka dostal Dytrt do další příležitosti, ale gólman Daniel Macoun ho vychytal. O minutu později se do první šance dostali hosté. Michal Forman unikl po pravé straně, předložil lahůdkovou přihrávku na úplně volného Josefa Nauše, ale ten ve 100% šanci selhal. Vyrovnání se Horažďovice dočkaly ve 37.minutě, kdy po zbytečné ztrátě míče vyrovnal Forman na poločasových 1 : 1.

     Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hostům. Střídající Jan Boček se dostal k přetaženému centru a umístěnou střelou z úhlu otočil vývoj zápasu. V následující čtvrthodině si domácí vytvořili tři slibné příležitosti, ale svou nedůrazností a nerozhodností ani jednu nedokázali přetavit ve vyrovnávací gól. A tak hosté trestali. V 63.minutě se míč dostal k neobsazenému Jirkovi Janouškovcovi a ten pohodlně zvýšil na 3 : 1 pro Horažďovice. Ty si ve zbytku zápasu výsledek zkušeně pohlídaly. Pačejov mohl ještě zápas zdramatizovat v 84.minutě, ale gólovou hlavičku Vítka Panušky reflexivně vyrazil Macoun.

    Vítězství hostů je zasloužené, v Pačejově se představili jako velice silný a zkušený tým s výraznými osobnostmi Tomášem Jůdou a Jirkou Janouškovcem. Domácí nelze upřít snahu a bojovnost, ale jejich největší slabinou tentokrát byla nepřesná rozehrávka při přechodu z obrany do útoku a nedůraznost v koncovce.

    Slušně hrané utkání řídila jako hlavní Helena Šálková, na čarách jí asistovali Pavel Pohančeník a Tereza Hessová. Delegátem zápasu byl Miroslav Svoboda.ŽK 1:0; Diváků 250.

Branky: 24. Klásek Václav – 37. Forman Michael, 48. Boček Jan, 63. Janouškovec Jiří.

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň, P. Žák (46. F. Pelouch), V. Šeba, J. Dytrt, J. Kubáň, V. Klásek, P. Polena, J. Hlůžek (75. P. Hosnedl), J. Ticháček (ŽK), V. Panuška.

Sestava FK Horažďovice: D. Macoun – M. Greger, J. Janouškovec (75. M. Šašek), V. Vrzal, M. Forman (83. M. Boř), M. Šafanda (83. M. Vítovec), T. Greger, T. Jůda, J. Sova, Květoň (30. J. Boček), J. Nauš (65. L. Zdichynec).

Foto Klatovský deník David Kojan

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

 

SKP OKULA NÝRSKO - TJ SOKOL PLZEŇ - ČERNICE  3:2 (2:1)

Stanislav Steiner

Lepší vstup do utkání si domácí mužstvo nemohlo přát. Již v první minutě utkání, Trefanec přihrál míč z pravé strany a Krásný hlavou otevřel skoré utkání. To ulynulo necelých  třicet vteřin času. Do další brankové příležitosti se dostal v 5' utkání Krásný, ale tentokrát neuspěl.Vše si vynahradil ve 12' ,kdy po akci ,kterou rozehrál Trefanec přes Györgyho,

zakončil přesnou střelou a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Dvoubrankové vedení domácí hráče uspokojilo a hosté několikrát ohrozili domácí branku. V 19' utkání po chybě domácí obrany , Laibl, postupoval sám na nýrského brankáře Moravce, ale ten jeho střelu vyrazil a následující dorážku Stoilova stačil zneškodnit.  To bylo první varování hostujícího mužstva o zkorigování výsledku, Trest pro domácí mužstvo přošel ve 43' utkání, kdy domácí obrana zaváhala po rozehraném trestném kopu a Muller, tak snížil  poločasový stav utkání.

V druhé poločase se nedařila domácímu mužstva a hosté získávali uzemní převahu. Domácí mužstvo mělo v 58' utkání příležitost, ale György slibnou akci nezakončil. V 60' utkání hráč hostů, Nohava, našel přihrávkou, Stoilova a ten využil svých bohatých zkušeností a střelou k tyči srovnal stav utkání.V 66' se snažil překvapit střelou z úhlu Rubáš, brankáře hostů, ale bez úspěchu. V 72' utkání se do dobré šance dostal Kalivoda, ale nestačil zakončit. Hosté měli možnost ke vstřelení vedoucí branky v 77',kdy střely Laibla, nýrská obrana s potížemi odvracela. Do obrovské šance se dostal v 86' střídající Výtisk, jehož slabou střelu do prázdné branky stačili obránci doběhnout a odvrátit. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně,  přišla akce domácího mužstva ,kterou Dolanský zakončil střelou, znamenající vítězství domácího mužstva.

Pro domácí mužstvo vítězství znamená udržení prvního místa v tabulce,  ale výkon v některých částech utkání tomu neodpovídal a je jenom na hráčích , aby si to uvědomili.

Branky: 1. a 12. Krásný Lukáš, 89. Dolanský David – 43. Müller Jakub, 61. Petr Stoilov

Rozhodčí: Sladký Stanislav - Kříž Lukáš, Čermák Vladimír ;ŽK; 0:2. Diváků 80.

Sestava SKP Okula Nýrsko: J. Moravec – F. Kolář, J. Lužný, M. Trefanec (78. P. Výtisk) (90. M. Brož), D. Šnour, I. György (65. T. Rubáš), A. Antonovics, T. Kohout, M. Bastl (58. K. Kalivoda), L. Krásný (54. D. Dolanský), Z. Cibulka.

Zápis z utkání (sestavy) ZDE  

 

TJ SOKOL MOCHTÍN - SK HORNÍ BŘÍZA  2:1 (2:0)                          

Karel Šot

V Mochtíně se hrál od první do poslední minuty svižný, kvalitní fotbal s dramatickou zápletkou. Hosté byli více u míče, skvěle je dirigoval a rozdával míče s milimetrovou přesností zkušený Pavel Vaigl. Domácí nováček však držel s kvalitním soupeřem krok, dobře mu pracovala obrana, měl ale rychlejší, nebezpečnější a přesnější protiútoky a to rozhodlo. Po jednom z nich se ujal Mochtín vedení 1:0 již v 8.minutě zásluhou Zdeňka Pláničky, na 2:0 pak ve 42.min. zvýšil po další brejkové akci Zbyněk Smolík. Horní Bříza byla nebezpečná především při standartních situacích a ve II.poločase zahájila velkou ofenzivu k vyrovnání nepříznivého skore. Mochtín ale bránil bezchybně, podnikal navíc další nebezpečné brejkové akce. K vidění byly golové šance na obou stranách, kontaktního golu se ale hosté dočkali až tři minuty před koncem, kdy se z úhlu prosadil hostující mladík Matěj Fišer, snižoval na 2:1. Více již hosté nestihli, tři body zůstaly v Mochtíně.

Branky: 8. Plánička Zdeněk, 42. Smolík Zbyněk – 87. Fišer Matěj

Rozhodčí: Jílek Aleš – Lego Jan, Homr Michal ;ŽK 2:0; Diváků 70 .

Sestava Sokol Mochtín: P. Kodeš – J. Dolejš (ŽK), Z. Toman (ŽK), J. Čeleda, T. Babka, J. Cihlář, P. Švátora, J. Šťastný, Z. Plánička (75. J. Pretzelmayer), P. Staněk, Z. Smolík.

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

 

Ostatní výsledky:

TJ SOKOL KŘIMICE - TJ BANÍK STŘÍBRO  2:2 (1:2)  PK 4:5

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

FK NEPOMUK - TJ CHODSKÝ ÚJEZD  3:2 (2:0)

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

SK KDYNĚ 1920 - TJ SLAVOJ ŽIHLE  2:0 (0:0)

Zápis z utkání (sestavy) ZDE

TJ SOKOL KRALOVICE - TJ KOŠUTKA PLZEŇ  3:2 (2:2)

Zápis z utkání (sestavy) ZDE  

Tabulka celková

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

Penalty +

Penalty -

1

SKP OKULA NÝRSKO

5

5

0

0

15:5

14

1

0

2

TJ Sokol Kralovice

5

4

0

1

16:8

13

0

1

3

TJ Sokol Mochtín

5

3

0

2

12:11

10

0

1

4

TJ Sokol Křimice

5

3

0

2

13:12

9

2

2

5

TJ Žichovice

5

2

0

3

11:6

8

0

2

6

SK Kdyně 1920

5

3

0

2

6:7

8

1

0

7

FK Horažďovice

5

2

0

3

12:10

7

0

1

8

TJ Baník Stříbro

5

3

0

2

7:8

7

2

0

9

TJ Slavoj Žihle

5

3

0

2

8:9

7

2

0

10

TJ Chodský Újezd

5

3

0

2

16:18

7

2

0

11

TJ Košutka Plzeň

5

2

0

3

7:9

7

0

1

12

SK Horní Bříza

5

2

0

3

8:9

6

0

0

13

FK Nepomuk

5

2

0

3

8:13

6

0

0

14

TJ Sokol Raková

5

1

0

4

6:11

4

0

1

15

TJ Sokol Pačejov

5

1

0

4

3:9

4

1

2

16

TJ Sokol Plzeň - Černice

5

1

0

4

7:10

3

1

1

Výsledky utkání

Tabulky





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku