Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 1. kolo 8.-9.8.

 

1.A TŘÍDA 

 

 

PAČEJOV OD NÝRSKA ČTYŘIKRÁT INKASOVAL

 

Úvodní kolo druhé nejvyšší krajské soutěže 1.A třídy bylo ve znamení derby mezi týmy z Pošumaví. Vzhledem k předcházejícím vzájemným výsledkům aktérů derby Pačejov – Nýrsko se očekával vyrovnaný zápas  ve kterém se více šancí na zisk bodů dávalo domácím.  V minulém ročníku na podzim vyhrál Pačejov doma 2:1 a na jaře se oba soupeři v Nýrsku rozešli po remíze 1:1 dělbou bodů. Tentokráte však nachytalo Nýrsko svého soupeře doma na švestkách a vrátilo Pačejovu předcházející mistrovské bodové ztráty i s úroky.

Papírové předpoklady se naplnily z Žichovicích a souboj dvou sousedů v tabulce minulého ročníku 1.A třídy byl bohatý na branky a nakonec rozhodl penaltový rozstřel ve kterém se štěstí přiklonilo na stranu hostů z Tachovska. I přes neúspěšné jaro, které znamenalo pro Horažďovice sestup z KP se v úvodním zápase v Křimicích více věřilo hostům. Průběh zápasu tomu také napovídal, kdy Horažďovice vedly zásluhou dvěma brankám Janouškovce, ale nakonec o tento náskok v posledních šesti minutách přišly a nebyly úspěšné ani na pokutové kopy. Návrat do 1.A třídy oslavil Sokol Mochtín prvním bodem získaný doma se Slavojem Žihle, když o ten druhý přišel v penaltovém rozstřelu a tak původní cíl , připsat si  první výhru nad tímto soupeřem se opět odkládá.


TJ ŽICHOVICE - TJ CHODSKÝ ÚJEZD  3:3 (1:1) PK 3:5

Radim Šiška

V úvodním kole nové ho ročníku 1.A třídy jsme pod vedením nového trenéra Tomáše Čakrta a se čtyřmi posilami v základní sestavě odehráli divácky atraktivní zápas, kterému ve velkém horku nechybělo nasazení a kvalita. Přestože jsme byli celý zápas lepším týmem, získali jsme nakonec jen bod. Důvody byly dva, neproměnili jsme své šance a neuhlídali dvojici nejlepších hráčů soupeře P.Pikl, Chval.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu jsme měli jít do vedení, ale Musil, Šiška a Kuncl ve svých šancích selhali. Ujala se tak až střela nového kapitána Jiřího Benedikta, která skončila přesně u tyče hostujícího brankáře. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, neboť Petr Pikl přešel přes čtyři domácí hráče a po jeho přihrávce vyrovnal Chval.

Po přestávce jsme měli výraznou herní převahu, ale do vedení se dostali hosté. Další přihrávku P.Pikla proměnil Otava a hosté vedli. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali po spolupráci Musila a Šišky. Třináct minut před koncem jsme se dostali do vedení po vydařené akci Špírka. Hostům však na vyrovnání stačila minuta. P.Pikl přehodil brankáře Landu a stanovil tak konečný výsledek zápasu.

V penaltovém rozstřelu byli hosté stoprocentní a díky zaváhání Šišky v první sérii si připsali bonusový bod navíc. Penalty za domácí proměnili Špírek, P.Bálek a Frýzek.

Branky:  30. Benedikt Jiří, 70. Šiška Radim, 76. Špírek Marek -  39. Chval Pavel, 65. Opava František, 77. Pikl Ladislav

ŽK : 1:1; Diváků : 60.

Rozhodčí: Kafka Václav - Liškutín Antonín, Doksanský Tomáš

Sestava Žichovice : Landa Jan  - Bálek Pavel  (ŽK), Mourek Lukáš (46. Beneš Robert), Šiška Radim , Bálek Josef , Musil Ondřej (83. Šimáček Jiří), Kuncl Petr , Linhart Martin (67. Malý Jaroslav), Frýzek Jiří , Benedikt Jiří,  Beneš Jan (56. Špírek)

Sestava Chodský Újezd: Čepelák Jiří  - Beneš Martin , Opava Pavel (ŽK), Pikl Ladislav (1985) , Pikl Ladislav (1989),Pikl Josef , Pikl Petr, Pešta Josef (46. Opava František), Chval Pavel , Vejvoda Tomáš , Jílovec Lukáš  (15. Tomek Petr)

 

TJ SOKOL PAČEJOV - SKP OKULA NÝRSKO  0:4 (0:1)

Zdeněk Voska

    Příznivci sportu měli v sobotu na Pačejovsku  opravdu  pestrou nabídku  v podobě XXXVI.ročníku populární Rally Agropa  nebo úvodního kola 1.A třídy.  Obě akce rámovaly extrémní podmínky dané tropickým vedrem. Zatímco Rally Agropa skončila pro pořadatele z AMK Pačejov úspěšně, fotbalisté museli spolknout hořkou pilulku. Absence střelce Jardy Kubaně a středopolaře Pepy Hlůžka se ukázala hodně citelnou. Přitom s mužstvem Nýrska měl  Pačejov příznivou bilanci. Bohužel po včerejšku je vše úplně jinak.

     I když byli domácí v úvodu aktivnější, do zakončení se nedostali. Naopak hosté se postupně osmělovali a přebírali iniciativu. Čerpali z  individuálních chyb pačejovských hráčů. Hned z první šance se ve 20. minutě trefil Trefanec, který chytře přehodil brankáře a dostal hosty do vedení. Domácí si za první poločas nevytvořili žádnou vyloženou šanci,  za zmínku stojí snad jen střela Vítka Panušky, která minula těsně bránu hostů.

     Do druhého poločasu lépe vkročili hosté. Hned v úvodu  potrestali Pačejov  po nedůrazném odkopu z vápna a pohodlně zvýšili Kohoutem na 0:2. Domácí nestačili na aktivnější hru hostů. Další zářez udělal v 52. minutě Georgy, který po přihrávce nikým neatakován pohodlně zvýšil na 0:3. Domácí se v závěru snažili alespoň o čestný úspěch, ale střelu Kláska a Panušky bez problémů chytil Moravec. Pak přišla pro domácí další rána v podobě velmi přísného vyloučení Vaška Šeby, který v souboji o míč fauloval. Naopak hosté udeřili ještě v 83. minutě, kdy se po průniku trefil velice agilní Výtisk a uzavřel konečné skóre na 0:4. Na závěrečný tlak už domácí neměli a hosté si svoje vedení v klidu pohlídali.

    Domácí nezvládli úvodní zápas a nedokázali vstřelit ani jeden gól. Věřme, že to je studená sprcha, která Pačejov  vzkřísí do dalších zápasů.

Branky: 20. Trefanec Michal, 49. Kohout Tadeáš, 52. Gÿorgy Ivo, 83. Výtisk Petr.

ŽK: 2:0; Diváků: 120.

Rozhodčí: König Michal - Šlauf Jiří, Bína Roman

Sestava Pačejov : Kozlík Jakub -  Kubáň Milan , Žák Patrik(86.Hosnedl Jan ) , Šeba Václav , Pelouch Filip , Ticháček Josef , Dytrt Jan , Klásek Václav , Polena Pavel(70.Štěpán Ondřej) , Hosnedl PetrBokr Petr) , Panuška Vítek 

Sestava Nýrsko : Moravec Jiří - Antonovics Andrei , Šnour Daniel , Výtisk Petr , Kohout Tadeáš , Kolář František , György Ivo , Trefanec Michal (77.Rubáš Tomáš  - 83. Kalivoda Karel), Lužný Jakub , Brož Martin , Bastl Miroslav .

 

TJ SOKOL KŘIMICE - FK HORAŽĎOVICE  2:2 (0:1) PK 4:1

Branky: 84. Vonášek Jan, 88. Vlena Josef - 40. a 65. Janouškovec Jiří

ŽK: 4:2; Diváků: neuvedeno

Rozhodčí: Kohout Miroslav - Velíšek Jiří, Kulhánek Milan

Sestava Křimice: Mudra Jakub  - Čechura Tomáš , Paum Adam (ŽK), Kuneš Václav (46.Pešek Martin), Adam Augustin (ŽK), Volena Josef , Vonášek Jan, Novák Jiří (ŽK - 65. Šváb Filip ), Žilák Jiří , Zapoměl Jan(ŽK) , Klement Martin

Sestava Horažďovice: Macoun Daniel - Pikeš Tomáš , Greger Martin , Janouškovec Jiří(ŽK) , Vrzal Václav , Vítovec Martin(90.Forman Michael ) , Jůda Tomáš , Sova Jan(ŽK), Šašek Martin , Zdichynec Lukáš , Boř Miloš

 

TJ SOKOL MOCHTÍN - TJ SLAVOJ ŽIHLE   2:2 (1:1)

Karel Šot

V úmorném vedru se hrál fotbal solidní úrovně. Přítomní diváci viděli, kromě 4 branek, i mnoho dalších brankových šancí na obou stranách. Ty likvidovali skvělými zákroky golmani obou týmů, domácí Petr Rajtmajer i dvoumetrový Jiří Bláha z týmu hostů. Přehlídka golových tutovek začala hned ve 2.minutě, ale hosté jí neproměnili, na druhé straně v 5.minutě trefuje domácí Zbyněk Smolík břevno ! Ve 28.min. po chybě Mochtínské obrany otevírá hostující Čapek skore utkání - 0:1. Od 31. do 34.minuty pak měli mochtínští hráči šance na vyrovnání, ale neproměnili je. Vzápětí se dostávají do vyložené brankové příležitosti hosté, ale golman Mochtína je proti, míč vyráží na rohový kop. Vyrovnání na 1:1 přinesla 38.minuta, kdy se přízemní střelou k tyči přesně  trefil domácí mladík Jan Žiak. Těsně před poločasem se dostali rychlou kombinační akcí do šance hosté, ale mochtínská obrana s námahou nebezpečí odvrací. Hned po přestávce vyšly Mochtínu dvě přímočaré útočné akce, z té druhé se po přihráce Zb. Smolíka trefuje do černého Zdeněk Plánička, Mochtín vede 2:1, má našlápnuto ke třem bodům. Kdo čekal, že hosté, kteří měli v základu pět hráčů přes 35 let (a další 2 střídali) "odejdou" v nepříjemném vedru kondičně, mýlil se. Šli za vyrovnáním a to se jim povedlo v 64.minutě, kdy se po několika narážečkach dostal k zakončení kapitán Žihle Jan Najmon a přesnou střelou k tyči srovnal na 2:2. Od této chvíle se hrálo va bank, golové příležitosti byly na obou stranách, ale tu největší k zisku 3 bodů měl domácí útočník Jiří Čeleda tři minuty před konecm utkání. Dostal ideální přihrávku do solového úniku, ale ten v gol neproměnil a tak přišly po skončení zápasu na řadu pokutové kopy. V těch byli úspěšnější hosté, když jejich golman vychytal domácího Ji. Dolejše i Ji. Čeledu, Žihle si tak odvezla z Mochtína 2 body, domácím zůstal jen jeden.

Branky: 36. Žiak Jan, 47. Plánička Zdeněk - 25. Čapek Ondřej, 64. Najmon Ivan  

ŽK: 0:1 ; Diváků 100. Rozhodčí: Schneider Josef - Orlík Vladimír, Petrželka František

Sestava Mochtín: Rajtmajer Petr-Dolejš Jiří, Toman Zbyněk, Bejvl Jakub , Žiak Jan (85.Rašek Josef), Flodr Jiří, Babka Tomáš, Cihlář Jaroslav, Plánička Zdeněk(70. Čeleda Jiří), Staněk Pavel, (63.Šťastný Jakub), Smolík Zbyněk(67. Zahálka Pavel)

Slavoj Žihle: Bláha Jiří- Rázek Lukáš, Bulín Jan, Rambousek Tomáš, Krofta Tomáš (46. Růžička Josef),Tyr Milan,Najmon Jan,Otcovský Robert,Čapek Ondřej,Masopust Jiří,Peterka Stanislav (53. Vrána Matěj- ŽK).

 

FK NEPOMUK - SK KDYNĚ 1920   1:2 (1:1)

Branky: 33. Voráček Tomáš – 6. Pergl Tomáš, 89. Janeček Milan

ŽK:  2:2; Diváků :  120.

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Kanta Vlastimil, Valenta Martin

 

TJ BANÍK STŘÍBRO - SK HORNÍ BŘÍZA  0:2 (0:1)

Branky: 15. zavadil Milan, 65. Šimice Radek

ŽK: 2:2 ; Diváků :  200.

Rozhodčí: Duda Václav - Komanec Petr, Kostelník Lumír

 

TJ KOŠUTKA PLZEŇ - TJ SOKOL RAKOVÁ  2:1 (1:0)

Branky: 29. Primas Milan, 54. Triner Daniel - 84. Břicháček Jaroslav

ŽK:  ; Diváků : 100.  Rozhodčí: Šálková Helena - Schwarz Petr, Jílek Aleš

 

TJ SOKOL KRALOVICE - TJ SOKOL PLZEŇ – ČERNICE 2:2 (0:0) PK 0:3

Branky: 47. a 55. Řenč Martin - 49. Nádraský radek, 54. Stoikov Petr

ŽK:  ; Diváků :150. Rozhodčí: Petržílka Jiří - Pena Miroslav, Říha Zdeněk

 

Tabulka 1.A třídy po 1.kole

Rk.

Družstvo

Záp.

+

0

-

Skóre

Body

1

SKP OKULA NÝRSKO

1

1

0

0

4:0

3

2

SK Horní Bříza

1

1

0

0

2:0

3

3

TJ Košutka Plzeň

1

1

0

0

2:1

3

4

SK Kdyně 1920

1

1

0

0

2:1

3

5

TJ Slavoj Žihle

1

1

0

0

3:2

2

6

TJ Sokol Plzeň - Černice

1

1

0

0

3:2

2

7

TJ Sokol Křimice

1

1

0

0

3:2

2

8

TJ Chodský Újezd

1

1

0

0

4:3

2

9

TJ Žichovice

1

0

0

1

3:4

1

10

TJ Sokol Kralovice

1

0

0

1

2:3

1

11

TJ Sokol Mochtín

1

0

0

1

2:3

1

12

FK Horažďovice

1

0

0

1

2:3

1

13

FK Nepomuk

1

0

0

1

1:2

0

14

TJ Sokol Raková

1

0

0

1

1:2

0

15

TJ Baník Stříbro

1

0

0

1

0:2

0

16

TJ Sokol Pačejov

1

0

0

1

0:4

0

 

 

Výsledky utkání

 

Tabulky 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku