Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KLATOVY DOMA V POHÁRU VYŘADILY VIKTORII ŽIŽKOV A ČEKÁ JE CESTA DO MOSTU

 

Trenér Dejmek: Před kluky musím smeknout

DAVID KOJAN

Až neuvěřitelný kousek předvedli ve čtvrtečním prvním kole Poháru FAČR fotbalisté divizního týmu SK Klatovy 1898. I v deseti dokázali na domácím trávníku vyřadit Viktorii Žižkov. Pražský tým v loňské sezoně skončil čtvrtý ve druhé lize pouze o skóre za postupujícím Zlínem, kvůli existenčním problémům však nyní bude hrát ČFL. „Je pravda, že Žižkov skládal mužstvo na poslední chvíli, ale kvalita tam byla. Jsou to hráči, kteří hráli třetí i druhou ligu, takže to byl velice náročný zápas,“ konstatoval klatovský trenér Milan Dejmek.

Po vyloučení domácího brankáře ani on už příliš nedoufal ve vítězný konec zápasu, který dvacet minut před koncem zařídila moldavská posila Klatov Denis Chirinciuc. „Před kluky musím smeknout, hodinu hráli v deseti. Ale nakonec se k nám přiklonilo štěstí. I po vyloučení jsem si říkal, že nějaká šance by nám tam padnout mohla. Ale síly rychle ubývaly, v poločase jsme si řekli, že musíme hrát na nulu. Ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, více jsme „chtěli“,“ chválil své svěřence Dejmek.

 

SK KLATOVY 1898 - VIKTORIA ŽIŽKOV  1:0 (0:0)

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří v prvních deseti minutách Pražany téměř nepustili na svou půli hřiště. Ve 3. minutě pálil Říský nad bránu hostů, další jeho střelu musel v 5. minutě už likvidovat brankář Viktorky Brauneis. V 7. minutě obral Pražany při rozehrávce na před jejich šestnáctkou Chirinciuc, jeho střelu vyrazil Brauneis na roh. Další střela Klatov po rozehraném rohovém kopu mířila opět nad bránu hostů.

První střela hostů přišla v 10. minutě, mířila ale nad břevno. Ve 14. minutě už domácí brankář Rojík zasáhnout musel, míč „uklidil“ jen pár metrů před dobíhajícím Marešem. O deset minut později přišla obrovská šance domácích. Brauneise, který vyběhl až na hranici šestnáctky, jeden z domácích hráčů obral o míč, jeho střelu do prázdné branky však stihl jeden z vracejících se Pražanů ještě odvrátit na roh. Tlak domácích následoval i v dalších minutách. Ve 30. minutě střela Tomáše Lhotky minula bránu Viktorky, o chvíli později si domácí vysloužili potlesk publika, když Viktorku doslova „zamkli“ na její půli podobně jako hokejisté při přesilovce.

Vzápětí ovšem následovat nebezpečný protiútok. Míč mezi dvěma dobíhajícími Pražany sice Rojík ve výskoku rukou vyrazil, ovšem už za hranicí pokutového území, takže následovala červená karta a Klatovští od 33. minuty hráli v deseti.

I v oslabení ovšem domácí ve zbytku prvního poločasu nebezpečně doráželi na branku hostů. Velkou šanci měl ve 37. minutě Krejčí, na centrovaný míč však těsně před brankou „nedosáhl“, další střelu vyrazil Brauneis na roh. Zahrozili ovšem i hosté, ve 43. minutě musel Herman, který v brance Klatov nahradil Rojíka, likvidovat nebezpečnou střelu z volného přímého kopu.

Ve druhém poločase se hra přesunula na polovinu Klatov, domácí už se soustředili spíše na obranu. V 50. minutě „protáhl“ Hermana Šimeček, jeho střela ovšem mířila těsně nad břevno. O minutu později vyrazil Herman na roh nebezpečný volný přímý kop hostů. Další volný přímý kop následoval v 56. minutě, střelu z hranice šestnáctky tentokrát odvrátil jeden z domácích hráčů ještě před Hermanem. V 57. minutě Kocourek v pádu těsně před brankou domácích minul.

První šance domácích ve druhém poločase přišla až v 67. minutě, Krejčí ovšem mířil nad břevno. V 69. minutě mohli opět skórovat Pražané. Kocourek obešel Hermana na hranici šestnáctky, z úhlu ovšem prázdnou klatovskou bránu netrefil. Následoval dlouhý výkop, který zastavil na polovině hostů Procházka. Toho však o míč vzápětí obral dobíhající Chirinciuc, na jehož následující přesnou střelu k tyči vybíhající Brauneis nedosáhl a Klatovy v 70. minutě vedly 1:0. V závěrečné dvacetiminutovce a jednominutovém prodloužení se hosté ještě snažili o vyrovnání. Nejnebezpečnější střelou byl v 87. minutě volný přímý kop Kocourka, který ovšem Herman vyrazil, následná dorážka už šla vysoko nad a domácí jednobrankové vedení udrželi.

Poločas: 0:0. Branka: 70. Chirinciuc. Rozhodčí: Němec, Rejžek, Novotný. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (33. Rojík). Diváci: 450.

Sestava SK Klatovy 1898: Rojík – Říský (83. Matějka), Žáček, Pavlovič, Mészáros, György, Chirinciuc, Lhotka, Kotrba, Krejčí (69. Dolanský), Lukeš (33. Herman).

Sestava FK Viktoria Žižkov: Brauneis – Kocourek, Neuberg, Šandera, Procházka, Janecký, Štoček, Mareš, Šimeček (58. Trýzna), Hanuš (77. Langr), Hurka.

 


 KLATOVY DALŠÍM KOLE NARAZÍ OPĚT NA  MOST

Po překvapivé výhře v .kole Poháru FAČR čeká klatovské divizní fotbalisty ve 2.kole účastník České fotbalové ligy Baník Most. V minulém roce na sebe oba soupeři narazili v 1. kole Poháru FAČR a v něm se nováček divize SK Klatovy postaral o největší překvapení tohoto kola vyřazením 12. týmu druhé nejvyšší soutěže v ČR NFL Baníku Most, kdy po bezbrankovém průběhu utkání vyhrál na pokutové kopy 4:2(vítězný PK dal Procházka).

Duel  o postup do 3.kola  podle původního postupového klíče se měl hrát v Mostě. Jelikož ale Klatovy jsou účastníkem nižší soutěže než Most, mělo by se hrát tudíž v Klatovech. Podle informací které jsme získali od  sekretáře SK Klatovy 1898 Václava Kopřivy  je v jednání s funkcionáři Baníku Most termín konání tohoto zápasu středa 26.8. od 17:00 hodin.

Vítěz tohoto duelu by ve 3. kole přivítal na domácím hřišti  ve středu 23. 9. narazil na  ligovou tým z města automobilů FK Mladá Boleslav.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku