Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z OP sestupuje dvojice Janovice a Mochtín B


 

 

Umístění a baráže   K KRAJSKÝCH SOUTĚŽÍCH :

Neoficiálně postupy :

KPM – do DIVIZE             :              D. ZČE Plzeň

I.Atř. – do KPM                :              S.Lhota, FK Svéradice, doplnění -Slavoj Mýto „A“

I.B tř. – I. Atř.                    :              B.Stríbro, Košutka – Plzeň, S.Raková,  doplnění – SK Kdyně 1932

OFS – I.B tř.                       :              7 /vítězové / + 1 doplnění z OFS DO/


Neoficiálně sestupy:

Divize  - KPM                     :              TJ Sušice

KPM  -  I.Atř.                     :              S.Černice, FK Horažďovice

I.Atř.  -  I.B tř.                    :              D.Nýřany, Ch.Planá, FK Staňkov

I.B tř.  – OFS                      :              S.Milavče, T. Přimda, S. Měčín, Č.Příkosice, FC Sp.Chrást

+ Tachov „B a Horažďovice „B


BARÁŽE:                            :             

   Horní Bříza / Start Luby

  Stod, Žihle   /   Mochtín, Kralovice

  Blovice / OFS

  /los baráží – PO 15.6.2015 v 16.30 hod. na PKFS – účast zástupců oddílů nutná!/


 

OKRESNÍ PŘEBOR VYHRÁL HRÁDEK,

SESTUPUJÍ JANOVICE A MOCHTÍN B

 

               Poslední dějství letošního ročníku okresního přeboru se odehrálo v neděli odpoledne na třech hřištích v Pošumaví. Již o den dříve se rozhodovalo  v utkání 1.B třídy Dlouhá Ves-Měčín o počtu sestupujících z OP.  Na rozdíl od jiných  lokalit  a regionů kde je  „zvykem sousedská výpomoc“  domácí nic hostům nedarovali a v jádru věci je to tak správné a tak by to mělo být! Hosté  potřebovali tři, ale získali pouze dva body a bylo rozhodnuto, že z OP bude  muset jeden z dvojice Janovice-Malý Bor přebor opustit.

               Ne často se stává, že v nelítostném souboji v posledním kole střetnou soupeři, kteří v případě neúspěchu čeká  zklamání, či nebo naopak radost. Takovým duel se hrál v Hrádku . Tím šťastnějším byl domácí Svatobor , který potvrdil svůj postup do 1.B třídy, tím smutným z této dvojice byla janovická Dukla, která společně s Mochtínem B sestupuje do III.třídy. Zatím co pro Mochtín B tímto směrem putuje během tří ročníků již podruhé, Janovice jako tradiční účastník okresního přeboru opouští nejvyšší okresní soutěž od roku 2001 poprvé, když předtím to bylo vždy jen z důvodu radostnějších a to směrem nahoru. Oba týmy ale disponují s takovým kádrem hráčů, pro který by neměl být problém se do OP znovu po roční pauze vrátit. V případě Janovic je to vzhledem tradici, kvalitám i zázemí doslova povinností. Týmu  Svatoboru Hrádek k postupu gratulujeme s přáním, aby dopadl lépe, než před pěti roky, kdy se zde ohřál pouze jeden ročník  a po té kdy skončil na posledním místě se vrátil tam, odkud si postup znovu vybojoval. Novými účastníky OP po sestupu z 1.B třídy bude Sokol Měčín  a postupující ze III. třídy  Hartmanice a Kašperské Hory. 

               Zazvonil konec a pohádky je konec. Jen možná  si někdo ke konci této pohádky může také třeba domyslet také svůj konec. Třeba  ve smyslu  jací  jsme to v Pošumaví "chytráci", kteří si ve vlastní režii  klubů nechají sestoupit z 1.B třídy další tým a prostor v této soutěži  tím doslova vyklízíme  sousedním okresům , které si i s pomocí těch chytrolínů v klubech  bilanci s počtem účastníků mohou podle své režie zde vylepšovat. Ono se jim to stejně ale za rok, dva vrátí i s úroky.

            Ano jde o sport, má se rozhodovat na hřišti. Ale všichni máme oči i uši a  jen hluší a hloupí mohou věřit tomu, že  výsledky řady utkání a to nejen v 1.B třídě v průběhu jara plně nenapovídají kvalitám soupeřů a  že se jedná pouze o sport. A nedělejme, že nás se to v okrese netýká! Mnohé si i vrabci na  střeše o některých výsledcích v okresních soutěží  štěbetali a to vše probíhá v režii klubů a ne tak, jak to obvykle bývá, že se svede vše na řídící svaz.  Ten v tom nejede a taky proč ?? Za vším jsou kluby a jejich funkcionáři a bohužel i hráči, které pak ze sebe nechají na hřišti dělat loutky.  Ostatně  dávno již neplatí, že politika do sportu nepatří.  Já jsem všemi deseti proti, nelíbí se mi to stejně jako  většině těch, kteří sledují  ve sportu zábavu a podporují soutěživost, radost k pohybu, vítězství . Bohužel  ono to tak vážení přátelé není. Kde nestačí třeba politika, nasadí se jiné prostředky , jiné tajemné síly a to je špatně. Je to možná každý rok horší a to mně mrzí nejvíc. To již nejde o sport, fotbal který stejně jako Vy i já tolik miluji....

                                                                                                                                                                                                               Miroslav Sedlmaier, autor těchto web. stránek   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku