Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Kluci z Pošumaví jsou nejlepší v republice

 Kluci z Pošumaví jsou nejlepší v republice

Klatovy – Byli letos nejlepší v Plzeňském kraji, vyhráli národní finále, část západ a nyní se stali v konkurenci dalších nejlepších pěti výběrů okresních fotbalových svazů (OFS) z ČR vítězi republikového finále pořádaného Fotbalovou asociací České republiky.

Výběr OFS Klatovy U12 - mistři republiky.

Výběr OFS Klatovy U12 - mistři republiky.Autor: archiv

To je fotbalový výběr OFS Klatovy U12, hráči z fotbalových týmů z Pošumaví do 12 let a mladší, jmenovitě Michal Novák, Jakub Papež, Lukáš Kolařík a Richard Pitel z TJ Sušice, Jan Fiala z TJ Sokol Pačejov, Marek Kutka a Petr Říha z TJ Sokol Nalžovské Hory, Alexander Sojka, Karel Kovářík, Jakub Fiala, Martin Doubek a Daniel Hais z SK Klatovy 1898 a Adam Faltys z FK Horažďovice pod vedením trenérů Josefa Jurašiho a Pavla Hrubce a vedoucího mužstva Petra Nováka.

Výběr OFS Klatovy již má z těchto přeborů v minulosti druhé a třetí místo, ale prvenství ještě nikdy nezískal. Teď již ve sbírce chybět nebude.

První den 
bez porážky

Celostátní finále okresních výběrů FAČR pro rok 2015 se hrálo minulý týden v Praze a výběr OFS Klatovy do něj vstoupil zápasem s OFS Vsetín.

Klatovy – Vsetín 9:2 (7:1; branky Klatov: Fiala Jakub 3, Pitel Richard, Papež Jakub, Kutka Marek, Sojka Alexandr, Kovařík Karel)

Tohoto soupeře tým z Pošumaví jednoznačně přehrál, když zápas rozhodl již v prvním poločase, který skončil 7:1.

Litoměřice – Klatovy 3:0 (0:0; branky: Fiala Jakub, Doubek Martin, Kutka Marek)

„Zápas jsme rozhodli až ve druhém poločase, ve kterém jsme vstřelili tři branky," uvedl vedoucí klatovské výpravy Petr Novák.

Klatovy – Hradec Králové 2:1 (2:1; branky Klatov: Kutka Marek, Sojka Alexander)

Duel s Hradcem Králové byl pro výběr Klatovska velkou zkouškou. Následoval totiž ihned po zápase s Litoměřicemi a klatovští kluci si sáhli na dno svých fyzických sil. Velice jim pomohly dva rychlé góly na začátku utkání. Hradci se povedlo snížit před koncem poločasu. Ve druhém poločase se již naplno projevovala vyčerpanost týmu z Klatovska a jen díky vynikajícím zákrokům gólmana udržel konečnou výhru.

„Po skončení zápasů úvodního dne jsme měli plný počet devíti bodů a výbornou výchozí pozici do druhého dne a dvou závěrečných utkání," pochvaloval si Novák.

Stačila jedna výhra

Klatovy – Nymburk 6:1 (3:1; branky Klatov: Sojka Alexander 2, Pitel Richard 2, Papež Jakub, Kutka Marek)

Do utkání s Nymburkem nastupovali Klatovští s vědomím, že případná výhra jim zajistí celkové vítězství bez ohledu na další výsledky. Zápas se pro ně nevyvíjel dobře a po zaváhání prohrávali 0:1. Nepříznivý výsledek se výběru OFS Klatovy podařilo otočit dvěma parádními trefami z přímých kopů a do poločasu přidal ještě třetí branku. Druhý poločas zatížil konto soupeře ještě dalšími třemi góly.

„Tento výsledek nám s předstihem zajistil celkové prvenství a už na něm nic nezměnila naše jediná prohra na samotném konci turnaje s výběrem Ústí nad Orlicí.

Klatovy – Ústí nad Orlicí 1:4 (0:1; branka Klatov: Fiala Jakub)

„I v tomto zápase jsme měli soupeře zavřeného na jeho vlastní polovině, ale nedařilo se nám prosadit přes jeho zhuštěnou obranu. Po chybách v naší rozehrávce jsme soupeři darovali brejky, ze kterých čtyřikrát skóroval. Tato prohra nám trochu pokazila závěr turnaje, ale jen na chvilku, protože za nedlouho jsme si došli pro zlaté medaile a pohár pro vítěze," popsal poslední duel Novák, který dodal, že kluci, vyjma druhého poločasu s Hradcem Králové, na celém turnaji zcela dominovali, předváděli pohledný, útočný, kombinační a účelný fotbal ordinovaný zkušenými trenéry Josefem Juraši a Pavlem Hrubcem a celý turnaj po zásluze vyhráli.

Doubek nejlepším hráčem

Konečné pořadí republikového finále:

1. OFS Klatovy (skóre 21:8, 12 bodů), 2. OFS Vsetín (15:13, 12), 3. OFS Ústí nad Orlicí (11:6, 10), 4. OFS Hradec Králové (6:8, 4), 5. OFS Nymburk (10:19, 3), 6. OFS Litoměřice (15:14, 3)

Kromě celkového prvenství si výběr OFS Klatovy odvezl i individuální ceny. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Doubek Martin.

Miroslav Sedlmaier


http://klatovsky.denik.cz/
 

http://klatovsky.denik.cz/fotbal_region/kluci-z-posumavi-jsou-nejlepsi-v-republice-20150611.html


 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku