Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 29. kolo 6.-7.6. 2015

 

1. A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

 

KRUTÁ DAŇ NA ROZKOUKÁNÍ  - PO DVOU MINUTÁCH HRY PROHRÁVALO  NÝRSKO NA HŘIŠTI LÍDRA O DVĚ BRANKY !

Vstup do utkání hráčům Nýrska se totálně nepovedl. Ostatně nejlépe to charakterizuje v úvodu  komentáře  funkcionář Okuly Nýrsko Stanislav Steiner : „ Nepamatuji si ,že by mužstvo během prvních dvou minut třikrát rozehrávalo míč do hry. Prvně to bylo na zahájení utkání a následně dvakrát po obdržených brankách. Někteří hráči byli při zahájení zápasu ještě asi v autobusu. Takže start do zápasu domácím víc než vyšel a během dvou minut vstřelili dvě branky.“ Inu poněkud krutá daň za“ rozkoukání“.

 

SOKOL LHOTA – NÝRSKO 3: 1 ( 2: 1)     

Stanislav Steiner

Postupně se hráči Nýrska vzpamatovali ze šoku a převzali kontrolu nad zápasem. Během deseti minut si vypracovali šance ke vstřelení gólu, ale postupně Korschinský, Kalivoda a Rubáš v koncovce zklamali. Domácí ohrozili branku Nýrska ve 14' ,kdy trestný kop Strejčka ,nýrský brankář Moravec vyráží na roh. V 18' se do brankové šance dostává Kohout, domácí hráč Hrdlička zahrává rukou a trestný kop Györgyho posílá Kalivoda nad domácí branku. Do další šance se po akci Šnoura a Kohouta dostal Korschinský ,jeho střelu sráží domácí obránci k Rubášovi a jeho střela končí vedle tyče.Další příležitost ke skórování měl po akci Lužného a Šnoura, György,ale překonaného brankáře zastoupili obránci a střelu likvidovali. Domácí ohrozili nýrskou branku ve 40' střela, Křížka skončila jen těsně vedle branky. Ve 41'  akci Výtiska , který  z poloviny hřiště postupoval s míčem a ve spolupráci s Rubášem , po té se balon dostal ke Kohoutovi a ten snížil stav utkání na 2:1.

Na začátku druhého poločasu se do stoprocentní příležitosti dostal Kohout, ale nedokázal Rubášovu přihrávku usměrnit do branky. V 50' György v další obrovské brankové příležitosti ,sám na brankáře, nedává branku a následnou dorážku Rubáše , posuzuje rozhodčí jako faul na brankáře. V 51' utkání trestný kop domácího Janky odvrací obránci Nýrska na roh. V 60' utkání rozehrává domácí hráč Nejdl roh a  Strejček hlavou  střílí třetí branku do nýrské branky. V 65' se po akci Výtiska se do slibní šance dostává György ,ale jeho střela končí vedle. Obrovskou šanci ke zvýšení skoré měl v 77' utkání domácí Strejček, kdy dokázal obejít i nýrského brankáře, ale jeho střelu vykopává z brankové čáry Antonovics. Domácí mužstvo se ještě dostalo do dvou slibných příležitostí, které však nevyužilo. Stoprocentní šanci ke snížení stavu utkání měl v 84' Trefanec, když prošel domácí obranou, ale jeho střela z úhlu skončila pouze na tyči domácí branky. V 85¨akci Kohouta zakončil Kolář, ale jeho střelu domácí brankář chytil. V 87' samostatná akce Lužného končí střelou vedle domácí branky. V 89' Kolář zabránil včasným zákrokem domácímu Kohoutovi skórovat a tak zůstal konečný stav utkání 3 : 1. Vzhledem k průběhu zápasu je porážka Nýrska krutá, ale hráči, když nastoupí do utkání by si měli uvědomit ,že utkání začíná hvizdem rozhodčího už v první minutě.

Branky:  1.Křížek Michal, 2. Kohout J Jakub, 60. Strejček Matěj  - Kohout Tadeáš.; ŽK: 1:1, diváků 200

Rozhodčí: Ruda Daniel-Schneider Josef,Kanta Vlastimil

Sestava Lhota: Böhm-Janka,Kučera,Hrdlička,Korous/88' Humeník/,Nejdl,Křížek D./85' Zelenka/,Strejček,Cink,/29'Hackr/,Kohout,Křížek

Sestava Nýrsko : Moravec Jiří -Kalivoda Karel ml.,Lužný Jakub,Antonovics Andrei/75' Hvězda Jiří/,Kolář František-Kohout Tadeáš,Šnour Daniel,Výtisk Petr,Korschinský Lukáš/58'Janovský Petr/,György Ivo.Rubáš Tomáš/52' Trefanec Michal/

Trenér: Kalivoda Karel

 


 PAČEJOV DOMA POČTVRTÉ ZA SEBOU VYHRÁL , POSTOUPIL V TABULCE NA ČTVRTÉ MÍSTO A MÁ NAKROČENO DO BARÁŽE

V posledním domácím zápase tohoto ročníku nováček  1.A třídy Sokol Pačejov završil velmi úspěšné soutěžní období v historii místní kopané. Před posledním kolem je dokonce v obdobné situaci jako před rokem v nižší soutěži v 1.B třídě. Je opět na barážovém místě , což dává  možnost si zahrát znovu baráž , ale tentokrát o postup do nejvyšší soutěže v kraji do KP! To jsou věci o kterých v Pačejově ani nemohli snít , ale realita je pro místní klub velice optimistická. Když k tomu přidáme ještě to, že v posledních čtyřech zápasech nastříleli domácí borci 19 branek a jen jednou inkasovali právě v tomto posledním klání se Stodem .

PAČEJOV - SLAVOJ STOD  4: 1 ( 2: 0)           

Tomáš Cihlář

Pačejovská domácí derniéra se hrála za úmorného vedra a v prvním poločase toho opravdu k vidění moc nebylo. Až ve 38.minutě se natřikrát prosadil kanonýr Jarda Kubaň  a poslal domácí do vedení. To zvýraznil ve 45.minutě gólem do šatny Honza Dytrt, když si dokázal zpracovat zdánlivě  ztracený míč. Když týž hráč po změně stran po chybě stodské obrany z první zvyšoval na 3 : 0, bylo o zápasu prakticky  rozhodnutu. Hosté sice o dvě minuty později snížili Tomášem Tlustým z pokutového kopu nařízeného za hru rukou, ale domácí neponechali nic náhodě a v 78.minutě pečetil jejich dobrý výkon a zasloužené vítězství umístěnou křížnou střelou Pepa Ticháček.

Branky: 38. Jaroslav Kubaň, 45. a 70. Jan Dytrt , 78.min. Josef Ticháček  - 72. Tomáš Tlustý (PK)

Zápas  řídila   trojice rozhodčích  Ondřej Žák, Milan Vocelka a Miroslav Pena. ŽK: 1:2, diváků 120

Sestava Sokol Pačejov: J. Kozlík – M. Kubáň (78. P. Bokr), P. Žák (60. P. Pavelec), F. Pelouch, P. Polena – J. Dytrt, J. Ticháček, V. Panuška, J. Hlůžek (75. P. Hosnedl) – V. Klásek, J. Kubáň (82. D. Vavřička). 


 SVÉRADICE O POSTUP V LUBECH NEPŘIŠLY, NICMÉNĚ PŘIŠLY O SVOJÍ JARNÍ NEPORAZITELNOST

Poslední zápas Startu v tomto ročníku na domácím hřišti  do kterého nastupovali hosté s vědomím, že již mají postup do krajského přeboru definitivně zajištěn. Přesto bylo o co hrát, v sázce byly tři body a také šance pro domácí si polepšit v tabulce . To se jim vítězstvím podařilo a navíc jsou stále ve hře o umístění do 4.místa, které by zaručovalo baráž o postup do KP.  Umístit se na 4.místě mají vedle Pačejova (hraje v posledním kole v Nepomuku a Startu Luby (k poslednímu duelu v soutěži se střetne venku se Slavojem Stod)  také Chod. Újezd , který hraje na hřišti třetího Mýta. Kdo bude tím šťastným a pjde do baráež o postup, tak na to mi ještě musíme počkat do příští neděle. Jedno se již Startu Luby jako jedinému v průběhu jara podařilo, dokázali nejúspěšnějšímu týmu jara FK Svéradice uštědřit první letošní porážku !  

                       

START LUBY - SVÉRADICE 4: 2 ( 2: 0)

Karel Křížek

V posledním utkání jara na vlastním hřišti přivítali domácí mužstvo FK Svéradice. Hosté se dostavili pouze s jedním hráčem na střídání, což se projevilo hlavně ke konci utkání, kdy jim došly síly a jen díky střelecké smůle na domácích kopačkách odjížděli „jen“ se 4 góly ve vlastní brance. Po úvodních 20 minutách utkání, kdy se domácí obraně dařilo eliminovat hostujícího střelce Beránka, unikl ve 24. minutě po pravé straně Karel Křížek a jeho přihrávku proměnil na 1 : 0 Jerome Cole. O dvě minuty později mě velkou šanci Karel Švátora, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Vše si vynahradil ve 41. minutě, kdy se prosadil v pokutovém území hostů, získal míč a zvýšil na 2 : 0 pro domácí. Hned v úvodu druhé půle, ve 47. minutě, dostal ideální přihrávku od Volty Koželuha Jerome Cole a po samostatném nájezdu zvýšil už na 3 : 0 pro domácí. Hostům ještě svitla naděje na zdramatizování utkání, když nejprve v 58. minutě střelou pod břevno snížil Jakub Lávička na 3 : 1 a v 61. minutě zblízka na 3 : 2 střílel Martin Chaloupka. Domácí ale po chvilkovém výpadku opět zabrali a v 66. minutě už vedli opět o dva góly, kdy se po centru Marka Pivoňky na 4 : 2 trefil opět Karel Švátora. Od té chvíle domácí zcela ovládli utkání, vytvořili si dobré střelecké příležitosti, ale šance Cola, Švátory, Koželuha a Sysla zůstaly nevyužity.

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Čipera Pavel (73. Voráček Přemysl), Cole Jerome, Švátora Karel (79. Sysel Petr), Turner Václav, Čížek Aleš (55. Voráč Jan) a Pivoňka Marek (85. Havlovic Marek).

Sestava Svéradic:  Soukup Michal - Prokopec Zdeněk (66. min. Klas Daniel), Herout Miroslav, Vonášek Jan, Sova Jiří -  Kába Roman, Makovec Stanislav, Brůha Václav, Chaloupka Martin, Lávička Jakub - Beránek Vlastimil

Branky: 24. a 47. Cole Jerome, 41. a 65. Švátora Karel  -  58. Lávička Jakub, 61. Chaloupka Martin

Rozhodčí:  Lukáš Kříž, Hodek Jakub, Šlajs Jakub;  ŽK 1 : 3 diváků 160.

 


 ŽICHOVICE - DOUBRAVKA B 1:2(1:1)

Radim Šiška

Poslední domácí zápas nám nevyšel a příští týden v Křimicích už budeme hrát jen o čest. Přesto lze končící sezónu co se týče postavení v tabulce hodnotit pozitivně. Hrát v 1.A třídě klidný střed je totiž velké umění a pohled na tabulku prozrazuje, že to umíme v podstatě jen my a náš poslední soupeř. Prostě kdo umí, ten umí. A co umí nám dokázal za 2,5 roku i trenér Karel Krejčí, který se bohužel s žichovickými fanoušky rozloučil porážkou. To však nic nemění na tom, že jeho působení u nás bylo výsledkově úspěšné. Štěstí a úspěch mu přejeme i do jeho dalšíího angažmá a děkujeme mu za to, že nás nejprve zachránil v 1.B třídě a později atakoval v 1.A třídě barážové pozice o postup do krajského přeboru.

V prvním poločase nám chybělo téměř vše, co je k fotbalu třeba. Především pohyb, důraz a přesnost. Pohybliví hosté nás potrestali hned v úvodu. Po rohu zcela osamocen hlavičkoval Hric a Senco vedlo. Na konci první čtvrthodiny se nám povedl rychlý protiútok. Špírek našel ve vápně Haranta a jeho střelu šťastně tečoval Pavel Bálek a vyrovnal. Zbytek poločasu přinesl rozháraný fotbal a šance na obou stranách, ale výsledek se nezměnil.

Ve druhém poločase jsme se výrazně zlepšili a hosté se dostávali na naši půlku jen sporadicky. Bohužel se nám nepodařilo převážit skóre na naší stranu, protože jsme spalovali i ty nejvyloženější šance, min 6. si jich žádalo o gól ( Špírek, Bálek, Šiška, Frýzek bohužel nebyli úspěšní). Mourkův trestný kop s námahou vytěsnil hostující brankář na roh. A když už byl brankář hostů překonán, zachránilo ho břevno. A tak asi nikoho nepřekvapilo, že do vedení šli hosté, když se Paum trefil přímo k tyči Rojíkovi branky. My jsme si příležitosti vytvářeli až do konce zápasu, ale dnes nám prostě nebyl o přáno.

 Branky: P.Bálek – Hric, Paum, rozhodčí Filinger, ŽK 2:2, diváků 80

Sestava: J.Rojík – L.Mourek, J.Šimáček, J.Frýzek, J.Beneš – T.Harant, O.Musil, J.Bálek, R.Šiška, M.Špírek – P.Bálek

Branky: Bálek - Hric, Paum.  Rozhodčí Filinger Miloš, diváků 80, ŽK: 2:2. 


 FK STAŇKOV - NEPOMUK 0: 3 ( 0: 1)

Branky: Baran M., Vosyka, Váňa  , diváků 30, hráno bez karet

 

SL. ŽIHLE - CHOD. PLANÁ 6: 2 ( 3: 1) 

Branky: Peterka 2, Bláha S., Otcovský, Rambousek, Čapek - Chval, Soukup, diváků 60, hráno bez karet

           

NÝŘANY - SLAVOJ MÝTO 1: 2 ( 1: 0)           

Branky: Tyml - Chmelík, Veverka; ŽK: 4:1, diváků 100        

 

CH. ÚJEZD - KŘIMICE 1: 3 ( 1: 2)         

Branky: Pikl P. - Augustin 2, Klement; ŽK: 5:4; ČK: 1:1, diváků 100.

 

TABULKA

1.

Lhota

29

19

4

6

76: 33

63

2

( 16)

2.

Svéradice

29

15

6

8

67: 55

55

4

( 9)

3.

Sl.Mýto

29

14

6

9

57: 50

51

3

( 6)

5.

Luby

29

14

5

10

52: 36

49

2

( 2)

6.

Ch. Újezd

29

13

6

10

59: 50

49

4

( 0)

7.

Nepomuk

29

14

4

11

76: 49

48

2

( 4)

8.

Žichovice

29

12

7

10

53: 49

46

3

( -2)

9.

Křimice

29

12

7

10

57: 58

45

2

( 1)

10.

Nýrsko

29

12

5

12

55: 49

43

2

( -1)

11.

Senco B

29

11

4

14

52: 69

40

3

( -5)

12.

Stod

29

10

5

14

52: 65

38

3

( -7)

13.

Žihle

29

11

2

16

59: 73

36

1

(-10)

14.

Nýřany

29

6

11

12

47: 56

35

6

(-16)

15.

Ch. Planá

29

6

6

17

44: 81

27

3

(-18)

16.

Staňkov

29

5

4

20

32: 83

21

2

(-26)

  

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku