Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Nýrští žáci se v Rakousku neztratili

 

NÝRŠTÍ ŽÁCI SE V RAKOUSKU NEZTRATILI

 

Ve dnech 23.5. a 24.5.2015 proběhl v rakouském městě Bregenz (u Bodamského jezera) mezinárodní turnaj mládežnických týmů v kopané Bodensee pokal. Turnaj, který se pořádá v rámci turnajů Eurosportringu, probíhal v 5 kategoriích, zapojilo se do něj 90 týmů z Holandska, Francie, Kosova, Německa, Polska, Rakouska, Švýcarska. Mezi nimi byl i tým starších žáků z Nýrska v kategorii U15 a tým mladších žáků z Klatov v kategorii U13. V konkurenci evropských týmů se rozhodně neztratily.

O turnaji ním podal infornace níže uvedené trenér nýrských starších žáků Ivan Pavlík .

„ Celá naše mise začala již v pátek, kdy jsme pro zpestření navštívili zábavní park u Memmingenu a po příjezdu do Bregenzu jsme vyjeli lanovkou nad Bregenz a obdivovali panorama Bodamského jezera a Alp.

V kategorii U15 se turnaje zúčastnilo celkem 24 týmů, které byly rozděleny do 6 skupin, a z každé skupiny postupoval pouze první do bojů o medaile.

Kategorie U 15:

Hrací čas: 1 x 25min, počet hráčů: 10+1, počet týmů 24, rozdělených do 6 skupin

 

Sobota:

 

Výsledky základní skupiny:

 

NÝRSKO – FC Signal Bernex Confignon (SUI)  2 : 0    

Nový Martin, Trumpeš Martin

 

NÝRSKO – FC Amical Saint-Prex (SIU)  1 : 2    

Branky: Bastl Martin

 

NÝRSKO – FC Hörbranz (AUT)  6 : 0    

Branky: Malát Filip, Vacek Adam,Nový Martin, Bastl Martin,Mašek Zbyněk, Trumpeš Martin

 

Neděle:

 

V neděli se hrála čtvrtfinálová skupina, ve které jsme bohužel skončili na třetím místě, kdy jsme utkání o 2. místo prohráli po penaltovém rozstřelu.

 

Čtvrtfinálová skupina:

NÝRSKO – JSG Altenkirchen (GER)   0 : 1

 

NÝRSKO – SV Grün-Weiss Grossbeeren (GER)   0 : 0     na penalty 1 : 2 (Šmíd Martin)

 

 O 5 místo:

 

NÝRSKO – AS Haute - Broye (SUI)   4 : 0    

Branky: 2x Nový Martin, Trumpeš Martin

Za Nýrsko nastoupili: Bastl Martin, Brož Michael, Gondek Patrik, Hoidn František, Malát Filip, Mašek Zbyněk, Nový Martin, Pavlík Jakub, Pukač Kristián, Šmíd Martin, Toul Martin, Trumpeš Martin, Vacek Adam, Valenta Matěj

Trenér Ivan Pavlík: „Ačkoliv nás celý týden před odjezdem strašili meteorologové s deštěm, jejich předpovědi se nenaplnili a turnaj proběhl za příjemného počasí, Všechna utkání jsme odehráli v pěkném areálu pořádajíc klubů (Viktoria Bregenz a Schwarz-Weiss Bregenz. Hned v sobotu nás pořadatelé překvapili úpravou propozic, o které jsme nevěděli. Změna spočívala v tom, že v kategorii U15 může nastoupit 5 hráčů starších o dva roky. Ze základní skupiny se nám přesto podařilo postoupit díky lepšímu skóre, které jsme kontrolovali, v souběžně hraném utkání naší skupiny na vedlejším hřišti.

Neděle nám již tolik nevyšla. Hned v prvním utkání jsme zaspali začátek a prohrávali. Soupeř nás potom k ničemu nepustil a navíc se naši hráči věnovali více rozhodčímu než tomu, aby skóre otočili (nejhorší utkání na turnaji). Ve druhém utkání jsme se sice snažili, ale bez střelby na branku góly nepadnou. Utkání skončilo nerozhodně, a protože jsme po skupině měli stejný počet bodů i skóre se soupeřem, kopali jsme pokutové kopy. V nich byl úspěšnější soupeř a to rozhodlo o tom, že budeme hrát pouze o 5. místo. Toto utkání jsme měli pod kontrolou a soupeři nastříleli 4 branky. Škoda třeba jsme mohli být na bedně. Celkově hodnotím turnaj jako úspěšný, a to nejenom po sportovní stránce.

Během celého turnaje jsme se mohli spolehnout na pomoc vedoucího mužstva pana Jiřího Nováka a na povzbuzování skupinky fanoušků (rodičů), kterým patří veliké poděkování. Nesmím zapomenout ani na pana řidiče Radka Lepšího, který se během celého zájezdu staral o výbornou atmosféru a byl vždy pozitivně naladěn.“

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku