Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 27 . kolo 23.-24.5.

 

1. A  TŘÍDA 

 

 

 

S NÝŘANSKÝM DIOSEM ZTRATILY ŽICHOVICE V TOMTO ROČNÍKU PĚT BODŮ  A JIŽ SI  NEMUSÍ SI LÁMAT HLAVU S BARÁŽÍ

Poslední zápas venku ve kterém hosté vyhráli ŽIchovičtí na hřišti Slavoje Žihle 5:1 naznačil, že tým ze Sušicka má našlápnuto za úspěšnějším koncem  tohoto ročníku. Domácí výhra před týdnem nad vedoucím celkem tabulky  Sokolem Lhota  lídrem tabulky toto zlepšení potvrdila , ale duel v Nýřanech ve kterém se domácí , kteří mají starosti se záchranou se úspěšně stébla chytli a po remíze v Žichovicích , kde vyhráli na pokutové kopy byli  ziskem pěti bodů  výrazně ve vzájemných zápasech se Žichovicemi úspěšnější.

 

 NÝŘANY - ŽICHOVICE  3: 1 ( 1: 0)               

R. Šiška: "Na hřišti v Nýřanech jsme nenavázali na předchozí dvě výhry a především díky velmi špatnému výkonu v prvním poločase odjeli s porážkou. Na domácím týmu byla od prvních minut vidět snaha o získání bodů více než na nás. Nám se nedařila kombinace a díky důrazu domácích jsme prohrávali i osobní souboje. Přesto jsme si vytvořili mírnou převahu. Když jsme svůj tlak začali stupňovat, paradoxně jsme inkasovali. Rojík se nedohodl s obranou na zpacifikování dlouhého nákopu a domácí útočník ho snadno přehodil. Do poločasu jsme pak domácí branku neohrozili.
Ve druhém poločase jsme byli výrazně lepší než domácí, ale ve snaze o vyrovnání jsme pouštěli domácí do protiútoků. Ti je i za asistence sudích (hodně sporná penalta a jasné postavení mimo hru) využili a zvýšili své vedení. My jsme se i za nepříznivého stavu snažili s výsledkem něco udělat a šancí jsme k tomu měli dostatek. Domácím však často pomohlo štěstí, tyč či naše neumění, a tak Butnaru, Musil, Šimáček, Šiška ani Špírek neskórovali. Jediného úspěchu jsme tak dosáhli aō v závěru díky spolupráci Šišky a Butnara. Úprava výsledku to však byla jen kosmetická."

Branky: Sláma, Tyml, Zdvihal – Butnaru, rozhodčí Šlajs, Čermák, ŽK 2:1, diváků 50
Sestava: J.Rojík – L.Mourek, J.Frýzek, J.Šimáček, J.Bálek – I.Butnaru, Z.Malík, R.Šiška, O.Musil, M.Špírek – P.Bálek
.          


 PAČEJOV DOMA OPĚT SOUPEŘE DEKLASOVAL - PO NEOČEKÁVANÉ VYSOKÉ VÝHŘE NAD MÝTEM SE  VÝHRA OČEKÁVALA - PŮL TUCET BRANEK JE  URČITĚ PĚKNÝM PODĚKOVÁNÍM SVÝM PŘÍZNIVCŮM

Na podzim duel soupeřů z opačných pólů tabulky skončil lépe pro hosty, kteří po remíze 2:2 doma vyhráli na penalty 4:1. V Pačejově se očekávalo, že by to  mělo dopadnout tentokrát pro domácí daleko lépe . Pro domácí očekávané se naplnilo, hostům naděje jiskřička naděje na záchranu už definitivně zhasla. Domácím naopak naděje zahrát si baráž o postup do KP je stále v realisticky možná.  

 

PAČEJOV - CHOD. PLANÁ   6: 0 ( 3: 0)

Tomáš Cihlář

Utkání mělo mít svůj náboj. Domácí usilují účast v baráži, hosté chtěli jistě uniknout z pásma přímého sestupu.  Pačejov byl od začátku aktivnější, ale do první šance se  dostali hosté. Lukáše Radila však Kuba Kozlík vychytal. Pak už se do šancí dostávali jen domácí. V 17.minutě po Ticháčkově přiťuknutí zblízka pálil Pepa Hlůžek nad. Převaha domácích se stále stupňovala a v závěrečné pětiminutovce 1.poločasu se trefili do černého hned třikrát! Ve 39.minutě vyrazil střelu Honzy Dytrta brankář jen před sebe a Vašek Klásek efektně patičkou otevřel skóre. Ve 43. minutě posadil Pepa Ticháček
centr přesně na hlavu Jardy Kubaně a brankář Petrželka lovil podruhé míč ze své sítě. Ale to ještě nebylo vše. O minutu později šel týž hráč sám na  gólmana a nadvakrát zvýšil na poločasových 3 : 0 pro Pačejov. I po změně stran pokračovali domácí v aktivní hře a diváky potěšili dalšími pěknými akcemi. V 50.minutě po krásné individuální akci zvyšoval Klásek na 4 : 0. V 58.minutě završil svůj další hattrick Jarda Kubaň. I pro tentokrát byl jeho  dvorním nahrávačem Pepa Ticháček. Hosté poté  odpadli a závěr zápasu se stal doslova exhibicí domácích. Ti si vytvořili ještě řadu šancí, ale ujala se až ta v 89.minutě, kdy Dytrtův centr poslal v pádu do sítě hlavou střídající Dominik Vavřička. Pro něj to byl premiérový zásah v 1.A třídě.
Slušně hraný zápas bez karet  řídila před 150 diváky velmi dobře  trojice rozhodčích  Stanislav Sladký, Roman Bína, Tomáš Doksanský.
Sestava Pačejov:  Kozlík J.  -   Kubaň M.  -   Žák P.   -   Pelouch F./75. Bokr P./   -  Polena P.  -   Ticháček J.  -  Panuška V.   -   Hlůžek J. /60. Hosnedl P/   -  Klásek V.   – Dytrt J.  -   J.Kubaň  /70. Vavřička D./


 SVÉRADICE VÝHROU NA HŘIŠTI POSLEDNÍHO STAŇKOVA SI UPEVNILY DRUHÉ MÍSTO

Domácí Staňkov žil s teoretickou nadějí na záchranu až do domácího zápasu s druhým celkem tabulky FK Svéradice. Do zápasu šli Stankovští s vidinou úspěšných jarních výsledků s týmy z Pošumaví . V dosud odehraných jedenácti zápasech třikrát bodovali , z toho dvakrát za tři body po výhře v Pačejově a Žichovicích. Ve Svéradicích  na podzim zcela jasně prohráli, obdrželi zde bůra a s nulovým ziskem bodů skončil i jarní duel ve Staňkově.      

 FK STAŇKOV - SVÉRADICE  0: 3 ( 0: 1)

Václav Dušek

V zápase druhého týmu tabulky z posledním byl favorit dán už předem a průběh zápasu to jenom potvrdil. Hosté byli od prvních minut lepším týmem, ale dlouho trvalo než se prosadili i gólově. Ve 27. minutě si ve vápně zpracoval míč Vlasta Beránek, obhodil si obránce i gólmana a do prázdné branky dal první gól zápasu. Dalších několik  velmi dobrých příležitostí svéradičtí hráči nedali a proto se do šaten  odcházelo za stavu 0:1. Ve druhé půli zvýšil na rozdíl dvou branek opět Beránek, když v v 57. minutě využil krásný pas Makovce a zblízka dorazil míč za záda domácího gólmana.  Pak přišel další festival neproměněných šancí a nakonec se mohli domácí ještě dostat do hry, ale hosty podržel brankář Michal Soukup. V 81. minutě pak na konečných 3:0 upravil Michal Jiřinec, který z velkého vápna trefil přesně šibenici domácí branky. Naprosto zasloužené vítězství mělo jednu vadu, mělo být  daleko vyšší.

Sestava FK Svéradic: Michal Soukup - Václav Brůha, Miroslav Herout, Jan Vonášek, Jan Sova - Roman Kába (52. min. Jakub Lávička), Stanislav Makovec, Michal Jiřinec, Jaroslav Prýmas, Petr Prokopec (80. min. Daniel Klas) - Vlastimil Beránek

Branky: Beránek 2, Jiřinec,   

 


 

NÝRSKO V LUBECH POTVRDILO, ŽE SE MU NA HŘIŠTI STARTU DLOHODOBĚ DAŘÍ

Další derby mezi týmy z Pošumaví se odehrálo v Lubech. Domácí před tímto duelem měli šance na nadále zůstat ve společnosti týmů se šancemi na baráž a tudíž i zachování postupových nadějí. Hosté naopak potřebovali tři kola před koncem  další bodovou pojistku pro klidný závěr bez existenčních starostí. Do utkání šli s nadějí podzimní domácí výhry  na Startem 3:1, ale také s úspěšnou statistikou z utkání odehraných v Lubech. Od roku 2006 z pěti mistrovských zápasů vyhráli dva, dvakrát remizovali a na body zde nedosáhli pouze jednou, v říjnu 2009 zde prohráli 3:0. Úplně naposled spolu hrály oba soupeři na zimním turnaji v Sušici v závěru ledna tohoto roku a rozešli se dělbou bodů 3:3.V Lubech dopadlo Nýrsko v 27.kole 1.A třídy ještě lépe než předpokládalo , uhrálo v derby na hřišti soupeře nulu a odvezlo si tři body. 

 

START LUBY – NÝRSKO    0: 1 ( 0: 0)                      

Karel Křížek

V tradičním derby přivítali domácí na svém hřišti hosty z Nýrska. Domácí mají problémy s koncovkou a potvrdili to, bohužel, i v tomto utkání. Po vyrovnané první půli, kdy ani jeden ze soupeřů neměl vyloženější šanci, to byli domácí, kteří měli ve druhé půli více ze hry, ale všechny jejich akce končily buď špatnou finální přihrávkou, nebo na dobře organizované obraně hostů a pokud se už dostali do zakončení, tak žádný ze střelců branku hostů netrefil. Hosté zlobili z rychlých protiútoků a po jednom takovém, v 86. minutě, vstřelili jediný gól utkání, když vyražený míč dorážel do otevřené branky nekrytý Michal Trefanec. Do konce utkání už se stav nezměnil, a tak si šťastnější hosté odvážejí tři body za výhru 0 : 1.

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Voráček Přemysl, Švátora Karel (78. Šleis Karel), Turner Václav, Čížek Aleš (78. Lysek Jakub) a Pivoňka Marek.

Sestava Okuly Nýrsko: Moravec Jiří -- Šteiner Rostislav /79' Trefanec Michal/,Lužný Jakub,Antonovics Andrei,Kolář František-Kalivoda Karel ml.,Kohout Tadeáš,Šnour Daniel,Výtisk Petr-György Ivo/90' Janovský Petr/,Rubáš Tomáš. Trenér .Kalivoda Karel st.

Stanislav Stener Nýrsko : "Utkání se hrálo oboustranně ve vysokém tempu. Domácí měli z počátku mírnou herní převahu, ale nedokázali ji zužitkovat. Hosté velice dobře bránili a čekali na příležitost ke vstřelení branky, což se povedlo v závěru utkání , kdy trenér Kalivoda poslal na hřiště mladého útočníka Trefance a ten nejdříve šanci ke vstřelení branky nevyužil, ale druhou v 85' s přehledem zakončil. Všichni hráči Nýrska předvedli bojovný výkon a v tradičním derby zaslouženě zvítězili. Utkání řídila trojice rozhodčích v čele z hlavním V. Červeným, který si dokázal udělat na hřišti pořádek a i když se hrálo oboustranně s velkým nasazením vše řešil s přehledem."

 Branky: 86. Trefanec Michal.  Rozhodčí: Červený Václav, Mazán Jan, Hálek Pavel; ŽK: 2 : 2 ;Diváků : 250.

 

Ostatní výsledky 27.kola :     

SOKOL LHOTA - KŘIMICE  2: 3 ( 1: 1)          

Branky: Křížek, Strejček - Klement, Kuneš, Volena; ŽK: 1:1, diváků 70.      

SL. ŽIHLE - SLAVOJ MÝTO  4: 1 ( 2: 0)         

Branky: Krofta, Najmon, Otcovský, Ražek - Sůva; ŽK: 1:1, diváků 130.      

NEPOMUK - SLAVOJ STOD  9: 3 ( 4: 2)       

Branky: Baran Martin 2, Baran Michal 2, Švec 2, Slach, Viktora, Vosyka - Fořt, Tlustý, vlastní; ŽK: 2:2, diváků 70.

CH. ÚJEZD - DOUBRAVKA B   6: 1 ( 2: 0)                 

Branky: Kurčík, Pikl J., Pikl L., Pikl P., Trejbal, Vyskočil - Navrátil; ŽK: 2:3, diváků 80.

 

1.

Lhota

27

17

4

6

69: 32

57

2

( 13)

2.

Svéradice

27

14

6

7

63: 50

52

4

( 9)

3.

Ch. Újezd

27

13

6

8

58: 43

49

4

( 3)

4.

Sl.Mýto

27

13

6

8

55: 45

48

3

( 6)

5.

Pačejov

27

13

6

8

54: 38

47

2

( 3)

6.

Luby

27

12

5

10

45: 32

43

2

( -1)

7.

Žichovice

27

11

7

9

48: 47

43

3

( 1)

8.

Nepomuk

27

12

4

11

63: 49

42

2

( -2)

9.

Křimice

27

11

6

10

52: 55

41

2

( 0)

10.

Nýrsko

27

11

5

11

52: 45

40

2

( -1)

11.

Senco B

27

10

4

13

50: 58

37

3

( -5)

12.

Stod

27

9

5

13

43: 60

35

3

( -7)

13.

Nýřany

27

6

10

11

44: 52

33

5

(-14)

14.

Žihle

27

10

2

15

52: 69

33

1

(-10)

15.

Ch. Planá

27

6

6

15

40: 72

27

3

(-15)

16.

Staňkov

27

5

4

18

31: 72

21

2

(-23)

   

 




Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku