Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
VÝBĚR MLADŠÍCH ŽÁKŮ OFS KLATOVY VYHRÁL NÁRODNÍ FINÁLE


VÝBĚR MLADŠÍCH ŽÁKŮ OFS KLATOVY VYHRÁL  NÁRODNÍ FINÁLE  -  CESTU DO PRAHY SI ZOPAKUJE  V ČERVNU Z DŮVODU ÚČASTI NA REPUBLIKOVÉM FINÁLE

 

V rozmezí tří týdnů dosáhl okresní výběr žáků  kategorie do dvanácti let U 12 Okresního fotbalového svazu (dále OFS)  dvou pozoruhodných úspěchů.  Ve středu 29. dubna  za účasti okresních výběrů plzeňského kraje zvítězil v Rokycanech a tím i v celkově v krajském finále 2015 výběrů OFS (pro konečné pořadí se sčítají výsledky z podzimu 2014 a jarního turnaje)   a vybojoval si právo reprezentovat náš kraj v národním finále , pásmo západ. Toto finále se hrálo ve dnech 19.-20.5.  v Praze ve sportovním areálu SK Motorlet Praha. Postup si vedle OFS Klatovy zajistilo dalších pět vítězných výběrů  OFS z krajských kol OFS Písek, OFS Česká Lípa, OFS Cheb, OFS Litoměřice a  OFS Nymburk.

Již účast v tomto „malém“ finále byl pro výběr OFS Klatovy velkým úspěchem, nicméně reprezentantům mládežnického fotbalu z Pošumaví se podařilo přidat něco velkého navíc. Stali se celkovými vítězi i tohoto klání v Praze a společně s dalšími výběry, které skončily na 2. a 3.místě postoupili do“velkého“ republikového finále . Když odjížděla výprava OFS Klatovy od hřiště Rozzvoj v Klatovech, kde měli jeho účastníci sraz do Prahy na dvoudenní turnaj, netušili, že si cestu do naší metropole zopakují ještě jednou. Bude to 3. června a odjedou do Prahy na republikové finále výběrů OFS U 12 , které se koná ve dnech  3.-4.6. na stadionu ARITMA Praha a to dokonce jako vítězové národního finále .

Celkově výborný týmový výkon ještě potrhly dvě individuální ocenění pro hráče tohoto výběru. Cenu pro nejlepšího hráče převzal Martin Doubek a nejlepším střelcem turnaje byl se čtyřmi střeleckými úspěchy  Marek Kutka .

K postupu výběru a k získání individuálních ocenění blahopřejeme!!!   

Průběh úvodního dne národního finále v Praze zhodnotil  vedoucí výpravy Petr Novák, člen trenérské rady a VV OFS Klatovy takto: „ Do turnaje jsme vstoupili zápasem s Litoměřicemi. Na naší straně se projevila určitá nerozehranost a nervozita, i tak jsme zvítězili 1:0. V následujícím utkání s Nymburkem jsme sehráli celkově vyrovnaný zápas, který skončil spravedlivou remízou 1:1.

Dalším soupeřem byla Česká Lípa. Od začátku jsme měli jasně navrh a vedli již 3:0, ale soupeři se povedlo dvěma  goly snížit na 3:2, naštěstí jsme přidali čtvrtou branku a zaslouženě zvítězili 4:2.

Na závěr prvního dne turnaje jsme, po velmi dobrém výkonu, porazili Písek 3:0. Tyto dosažené výsledky po první dni nám zajistily téměř jistý postup do další fáze a také velkou šanci tento turnaj vyhrát.“

            K průběhu závěrečného dne Petr Novák uvedl: „ Druhý den turnaje zbývaly pro náš výběr sehrát už jen dva zápasy.  Hned v prvním jsme remizovali s výběrem Prahy 0:0 a tím si zkomplikovali případné celkové vítězství. Ale náš konkurent největší konkurent Nymburk,  svůj zápas následný duel prohrál a tím jsme se dostali o jeden bod do čela.  Vše tedy rozhodlo závěrečné kolo, kde nám byl za soupeře Cheb. Tento tým jsme jednoznačně přehráli 8:0 a bez ohledu na zbývající zápasy si zajistili celkové vítězství a postup do republikového finále“.

Složení výběru OFS Klatovy :

Hráči: Novák Michal, Papež Jakub, Kolařík Lukáš, Pitel Richard (všichni TJ Sušice), Fiala Jan (Sokol Pačejov), Kutka Marek a Říha Petr (Sokol Nalžovské Hory), Sojka Alexander, Kovářík Karel, Fiala Jakub, Doubek Martin, Hais Daniel (TJ Klatovy) a Faltys Adam (FK Horažďovice).
Trenéři: Juraši Josef (Klatovy) , Hrubec Pavel (Sušice). Vedoucí: Novák Petr člen VV OFS Klatovy

Vedoucí  výpravy Petr Novák  „ Výsledky hovoří za všechno a mne nezbývá, že celému kolektivu na čele s trenéry poděkovat za vynikající reprezentaci kraje a OFS Klatovy , kvalitní výkony předvedený výkon a popřát co nejlepší výsledek v republikovém finále.“

 

Výsledky OFS Klatovy:

 

KLATOVY – LITOMĚŘICE  1:0

Branku dal Kutka Marek

 

KLATOVY – NYMBURK   1:1

Střelec branky Fiala Jakub

 

KLATOVY – ČESKÁ LÍPA    4:2

Branky: Pitel Richard, Hais Daniel, Kutka Marek 2x

 

KLATOVY – PÍSEK   3:0

Branky: Pitel Richard, Papež Jakub, Kutka Marek

 

KLATOVY – PRAHA   0:0

 

KLATOVY – CHEB     8:0

Branky: Pitel Richard, Doubek Martin, Fiala Jakub 2x, Kolařík Lukáš, Sojka Alexander 2x,

Kovářík Karel

 

KONEČNÁ TABULKA FINÁLE VÝBĚRŮ OFS U 12

 PRAHA 19.-20.5.2015

Pořadí

Skóre

Body

1. OFS Klatovy

17:3

14

2. OFS Litoměřice

  8:1

13

3. OFS Nymburk

  9:4

13

4. OFS Písek

  6:9

8

5 .OFS Praha

  5:7

5

6. OFS Česká Lípa

  6:12

4

7. OFS Cheb

  3:18

1

 

 

       





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku