Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Ohlasy uplynulého kola


OHLASY - KOMENTÁŘE - HODNOCENÍ UTKÁNÍ   UPLYNULÉHO KOLA FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ


Divize
HVĚZDA CHEB - KLATOVY 1898  2:2 (1:2) na PK 2:4
Martin Janda : " Do vedení šli domácí po hrubé chybě v rozehrávce. Ve 30. minutě se ale povedlo vyrovnat Ondrovi Kadlecovi, který předběhl posledního bránícího hráče a s přehledem překonal přízemní střelou brankáře domácích. O chvíli později trefil tyč domácích po závaru před brankou Štengl. Otočit vývoj utkání se Klatovům podařilo pár minut před přestávkou, kdy si Janda z pozice stopera naběhl na prodloužený balón od Bezděka, odstavil si obránce a střelou z vápna překonal Martince.
Druhá půle nabídla fotbal s mnoho nepřesnostmi. Nechyběli ale šance. Cheb sice měl více ze hry, ale větší šance měly Klatovy. Bezděk šel například sám na brankáře nebo nastřelil tyč. Několikrát střílel i Krejčí. bohužel ale vázla finální přihrávka a v mnoho případech klatovští zbytečně ztráceli lehké balóny. Štěstí v penaltovém rozstřelu stálo na straně Klatov, když sice nejprve Martinec vychytal Žáčka, ale na druhé straně mířil chebský hráč jen do tyče a další pokus zlikvidoval brankář Klatov Herman.  PK: 1. Žáček - neproměnil, 2. Janda - Proměnil, 3. Bezděk - proměnil, 4. Lukeš - proměnil, 5. Kotrba - proměnil."


 

  1.A třída
TJ Žichovice-  Sokol Lhota 2:0 (0:0)
Domácím se podařil husarský kousek, když na nepříjemnou prohru z podzimu na hřišti lídra tabulky již téměř jistému postupujícímu týmu hostů odpověděli doma ziskem tří bodů.
Radim Šiška, Žichovic : " Snad s výjimkou úvodu zápasu se nám nedařilo pokrývat rychlé a důrazné hráče hostí a ti si vytvořili množství střeleckých příležitostí. Ve druhém poločase jsme k bojovnosti a nasazení přidali i trochu fotbalovosti. Domácí si rozhodující momenty schovali do poslední desetiminutovky, kdy už se zdálo, že jim docházejí síly. Opak však byl pravdou. Skvělou akci totiž předvedl Ondra Musil, který ve vápně našel volného Špírka. Ten se zbavil obránce a poprvé rozjásal domácí diváky. Ti se mohli radovat podruhé hned vzápětí, protože Butnaru utekl všem obráncům a bezpečně potvrdil naše těžce vybojované vítězství."

NEPOMUK - SVÉRADICE 2: 3 ( 1: 1) 
Václav Dušek sekretář Svéradice : " V zápase, který se konal o místní pouti byli domácí hráči po celý zápas o něco lepší, a na šance Svéradice porazili. Ve fotbale však rozhodují góly a těch dali hosté za devadesát minut víc a proto  si odvážejí  z Nepomuka zlaté tři body. Do vedení šli domácí, kteří potrestali chybu v defenzívě Svéradic, ale ještě do poločasu vyrovnal Petr Prokopec,  který chytře přeloboval domácího brankáře. Po změně stran si vzali hráči Nepomuku jednobrankové vedení zpět, ale ne na dlouho. Po standartní situaci si naskočil na hlavu Makovec a bylo podruhé srovnáno. V závěru utkání se štěstěna přidala na stranu hostů, když tři minuty před koncem  napřáhl kanonýr Beránek a tečovaná střela skončila za zády překvapeného nepomuckého gólmana. Poslední minuty už nic na stavu 2:3 nezměnily."

NÝRSKO - PAČEJOV 1: 1 ( 0: 1) PK 6:5
Stanislav Steiner : " Okresní derby se hrálo z počátku ve znamení nástupu hostujícího mužstva, které také šlo do kabin s jednobrankovým náskokem.Nástup do druhého poločasu patřil domácímu mužstvu . Výsledkem byla vyrovnávací, branka, kterou po akci Lužného a Výtiska, vstřelil střídající Antonovics, který měl ještě jednu příležitost ke vstřelení branky v 85' utkání, když centr Györgyho nedokázal usměrnit do branky a jeho hlavičku brankář chytil. Utkání  skončilo nerozhodně a následovaly pokutové kopy . Při jejich střelbě byli domácí střelci úspěšnější a tak si připsali do tabulky  velice důležité dva body ."


 

 1.B třída
HAAS CHANOVICE - ŠTĚNOVICE  3: 0 ( 2: 0) 
Domácí pokračují v kvalitních výkonech který tentokrát vylepšili  a v zadu udrželi nulu.
Trenér Chanovic Luděk Cimrhanzl : "Úvod utkání vypadal vyrovnaně, soupeř nakopával miče za obranu což nám z počátku dělalo problémy. V polovině 1. poločasu jsme šli do vedení 1:0 Josefem Polenou a zklidnili hru. Dále jsme kombinovali a přidali několik nepřesných střel. Hosté inkasovali těsně před odchodem do kabin a to asi rozhodlo o osudu utkání. Gól dal Zoubek. Ve druhém poločase jsme již nepřipustili žádné komplikace. Obrana skvěle řízená Pavlovským odolávala bez problémů. Následoval slet šancí z nichž nejvíce volali po golu ta Bártíkova a Černohorského. Výsledkovou pojistku přidal střídající Petřík. Hosté, hrající cca od 70min v 10-ti,  měli tutovku těsně v závěru když Šlehuber vykopával míč z br. čáry. Nakonec nás mrzelo jen vyloučení Prýmase po 2 žl. Po delší době jsme v zadu udrželi nulu  V divácky zajímavém duelu jsme opět před domácám publikem obstáli. Celé Mužstvo si zaslouží pochvalu."
 
SP. POŘÍČÍ - MOCHTÍN   1: 2 ( 0: 2)
Po předcházející ztrátě bodů doma se Starým Smolivcem Mochtín překvapil výhrou v přímém souboji o druhé místo ve Spáleném Poříčí.    
Trenér Mochtína Jiří Toman : „Chtěli jsme soupeři oplatit porážku z podzimu a začátek zápasu nám vyšel skvěle. Ve 12 min. jsme vedli 2:0 a měli další tři velké šance, které jsme neproměnili. První poločas byl z naší strany jak v ofenzívě tak v defenzívě výborný. Druhý poločas domácí změnili taktiku, přidali na důrazu a měli šance, které likvidoval Petr Rajtmajer, jen při jedné dorážce, která šla od tyče nedosáhl. V 70.min.se nechal hloupě vyloučit Babka. Ve zbytku zápasu jsme odolali tlaku domácího týmu a získali tři body. Kluci podali v prvním poločase výborný výkon, druhý poločas. tvrdě omakali. Nejlepší hráč Plánička Zdeněk.“

ST. SMOLIVEC - S. MĚČÍN  2: 0 ( 1: 0)
V duelu dvou sestupem ohrožených týmů  museli hráči posledního týmu tabulky z Měčína spolknout další hořkou tabletu. Přesto, že nebyli horší svého soupeře znovu na potřebné  body nedosáhli  
Evžen Veselý vedoucí týmu Sokola Měčín a předesa klubu: "Souboj mužstev na konci tabulky přinesl bojovný a zajímavý fotbal.  Golové příležitosti byly na obou stranách, ale oba brankáři byli výborní.  Druhý poločas byl v režii Měčína , kdy se hrálo na polovině domácích, ale branka domácích byla opět pro střelce hostů nedobytná.  Nejlepším hráče Měčína byl brankář Jarolím, který zneškodnil brankové šance domácích."


 

 Okresní přebor
MOCHTÍN B - VRHAVEČ 3:0 (1:0)
Karel  Šot : " Hosté přijeli v oslabené sestavě, ale i domácí měli potíže se sestavou a tak si opět v hojném počtu zahráli dorostenci. Byl to vyrovnaný a bojovný zápas, ve kterém domácí hráči dokázali potrestat chyby obrany soupeře a to rozhodlo. I Vrhaveč měla šance na gol, ale v zakončení byla nepřesná, zbytek vychytal mladý golman Hadáček. "

NEZAMYSLICE - BOLEŠINY 4:0 (1:0) 
Janda Milan sekretář Nezamyslic:  " Domácí měli velké problémy se sestavou, neboť k již dříve omluveným (Jiřík Josef, Drýk, Soutor) v sobotu přibyli zraněný Kopačka a Šlais, který vezl manželku k porodu. První poločas pro diváky nepřinesl žádnou podívanou a tak za zmínku stojí pouze Gól do šatny ve44“z kopačky Jardy Krejčího. Druhý poločas snesl přísnější měřítko a to za přispění obou mužstev. Hosté, ale dobře hrající obranu s brankářem Kubů a novou stoperskou dvojicí Ritter, Dlouhý nepřekonali a domácí rozhodli utkání v závěru. Po dvojitém střídání se zlepšila hra domácích a přišly další góly v síti hostů. Nejprve na 2:0 zvyšoval Hlaváč a po příchodu Josefa Burdy  přidali góly Jiřík Jan a opět Jaromír Hlaváč. Tak zůstaly cenné body doma.  "  


 

 KP staršího dorostu :
KLATOVY - DOMAŽLICE  2: 2 ( 1: 1) PK 3:4
Trenér Klatov Ján Gašpár: " Do utkání jsme nastoupili v pozměněné sestavě, absence čtyř hráčů základní sestavy byla znát. Hned v úvodu utkání jsme se nechali zaskočit dlouhou přihrávkou vzduchem na hostujícího útočníka Tumpacha, ten se v takových situacích nemýlí a prostřelil našeho brankáře Schweigla, 0 : 1. Výkonem jsme se zvedali kolem 15. min. hry, impulsem byl průnik Javorského do pokutového území, ale jeho zpětnou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče zachytil brankář hostí. Krátce na to se na hranici pokutového území uvolnil Krásný, ale jeho křížnou střelu brankář vyrazil na roh. V této fázi hry byl gól cítit ve vzduchu a přišel ve 28. min. hry, kdy Pitel vyslal přihrávkou mezi obránci k úniku Krásného a ten střelou na vzdálenější tyč vyrovnal, 1 : 1. A minutu poté jsme mohli jít do vedení, avšak Krásného tvrdou střelu brankář opět vyrazil na roh. Do poločasu jsme mohli utkání zvrátit na svoji stranu, ale chyběl nám lepší pohyb a kazili jsme hodně přihrávek. Byl to naopak soupeř, který dále dobře bránil a čekal na příležitost. Nabídli jsme mu jí sami v 68. min., lehký centrovaný míč jsme školácky nechali propadnout na malém vápně a soupeři stačilo jenom nastavit nohu, 1 : 2. Pak k vyrovnání měl blízko Krásný, postupoval sám na brankáře hostí, obhodil si jej a byl sražen rukama. Rozhodčí situaci jako faul neviděl. Vyrovnání přinesla až závěrečná minuta utkání, k odraženému míči se dostal Kozák a trefil přesně k tyči, 2 : 2. Remíza je tedy spravedlivá, při střelbě ze značky pokutového kopu byl šťastnější soupeř."

KP mladšího dorostu :
SK KLATOVY 1898 - TJ Jiskra Domažlice 11 : 0 (7 : 0)
Ján Gašpár : "Soupeř k utkání nastoupil s devíti  hráči a během pěti minut postupně mužstvo doplnil na plný počet. V utkání jsme jasně dominovali ve všech směrech a dařilo se nám připravené akce zakončovat. V rozmezí 25. min. a 30. min. jsme vstřelili 4 branky a soupeř byl úplně zdecimován. Do poločasu ještě inkasoval dva krát. Utkání se se v klidu dohrávalo a skóre postupně narůstalo."


 

 Krajská soutěž dorost:
NÝRSKO – POSTŘEKOV  3:1 (2:0)
Petr Janovský : " Domácí v první půli vstřelili dvě branky a uklidnili se tím až příliš. Ve druhé půli hodně polevili a s přibývajícím časem byli hosté lepším týmem. "

TJ SUŠICE -   BLOVICE  8: 0 ( 6: 0)
Pavel Hubáček  trenér Sušice : " Jednoznačné utkání, ve kterém se hostující tým dostal na naši polovinu jen při dlouhých odkopech. Bylo to způsobeno tím, že dorazil k utkání pouze s 8 hráči. Hodnotit utkání nemá cenu, byla to prostě ztráta času."


 

 Krajský přebor starších žáků
START LUBY - NÝRSKO  0: 2 ( 0: 1)
Karel Křížek trenér domácích žáků : "V dalším utkání KP starších žáků přivítali domácí na svém hřišti hosty z Nýrska. Od začátku utkání měli hosté navrch, dobře kombinovali, byli rychlejší a vyhrávali většinu osobních soubojů. Během první půle si vytvořili několik šancí, ale proměnit se jim podařilo pouze jedinou, když ve 20. minutě se z nařízeného pokutového kopu nemýlil Martin Nový. Ve druhé půli zvyšoval na 0 : 2 ve 47. minutě Zbyněk Mašek a rozhodl tak o celkovém výsledku utkání."


 

 Krajský přebor mladších žáků
SK KLATOVY – HORAŽĎOVICE   10: 0 ( 4: 0)
Josef Juraši trenér domácích : " Domácí tým v zápase bavil diváky předváděnou pestrou kombinační hrou, řadou gólových šancí a hlavně parádními brankami. Zcela neškodní hosté mohou děkovat jen svému brankáři, který je uchránil od vyššího debaklu."

Předehrávka 25.kola
ZČE PLZEŇ - LUBY 0:1 (0:0)
Radek Pikhart trenér Startu Luby : " V předehrávaném utkání na nerovném tréninkovém hřišti ZČE Plzeň byl k vidění vyrovnaný zápas, odehrávající se především ve středu hřiště. Oba týmy dobře bránily, tak šancí a střel na branku na obou stranách mnoho nebylo. Postupem času bylo zřejmé, že kdo dá branku, ten vyhraje - to se nakonec podařilo Lubům, když Jan Říha zatočil v 48. minutě zápasu rohový kop přímo do domácí branky. Lubští hráči tak předvedenou hrou alespoň částečně napravili mizerný výkon z předchozího kola."
 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku