Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 25 . kolo 9.-10.5. 2015

 

1. A  TŘÍDA 

 

NEČEKANÁ BODOVÁ I GÓLOVÁ ŽEŇ

PAČEJOV - SLAVOJ MÝTO  7: 0 ( 5: 0)

Duel dvou nováčků soutěže, kteří si vedou nad očekávání velice dobře. Hosté jsou v tabulce dokonce na druhém místě. Je to hlavně zásluhou domácích zápasů, ve kterých rozdávají na svém hřišti vysoké brankové příděly. Ostatně své o tom ví nejen Svéradice, které zde podlehli 6:1, ale také Pačejov v Mýtě prohrál vysoko 5:1 a z toho vyplývá, že domácí mají co svému soupeři vracet. Svéradicím se to vítězstvím doma 3:0 podařilo a nyní byl na řadě také Pačejov.   A tomu se odveta dokonale podařila a soupeři vrátil podzimní prohru i s úroky !!! 

Tomáš Cihlář

Pačejov doposud předváděl kvalitnější výkony ve venkovních zápasech. V sobotu konečně předvedl skvělý výkon i na domácím hřišti. A stálo to za to!  Druhý tým tabulky Slavoj Mýto převálcoval 7 : 0 a podzimní porážku 1 : 5 mu vrátil i s úroky. Už v 5.minutě zápasu měli domácí velkou šanci, když po závaru nedokázali ani natřikrát zblízka překonat  brankáře Dolejše. Ve 12.minutě se však už radovali. Po rohovém kopu si počkal Filip Pelouch na zadní tyči a poslal Pačejov do vedení. S chutí hrající domácí pak zápas rozhodli v rozpětí pěti  minut, když vstřelili tři krásné branky. Všechny padly po umístěných střelách zpoza šestnáctky. Nejprve se k tyči trefil ve 25.minutě Honza Dytrt, ve 28.minutě vymetl  horní růžek Vašek Klásek a ve 29.minutě prostřelil  gólmana i Vítek Panuška. V těchto chvílích byli hosté na ručník. Ale to ještě v prvním poločase nebylo vše. Ve 43.minutě Vašek Klásek uvolnil Jardu Kubaně a ten završil poločasového „bůra“. Po změně stran Pačejov v pohodě kontroloval hru.  Kanonýr Jarda Kubaň završil čistý hattrick dalšími dvěma brankami v 68. a  71.minutě.  Vítězství domácích je plně zasloužené, překvapivá je bezesporu jeho výše.

Branky:  12. Filip Pelouch, 25. Jan Dytrt, 28. Václav Klásek, 29.Vítek Panuška, 43., 68. a 71. Jaroslav Kubaň. Rozhodčí: Rudolf Špoták, Václav Červený a Helena Šálková, DS Petr Jirsa

Sestava Pačejov:  Kozlík J.  -   Kubaň M.  -   Žák P.   -   Pelouch F./60.Pavelec P./   -  Polena P.  -   Ticháček J.  -  Panuška V.   -   Hlůžek J. /75. Hosnedl P... Bokr P./   -  Klásek V.   – Dytrt J./69. Bokr P./  -   J.Kubaň  /80. Vavřička D./Hráno bez karet, diváků 120.

  

FK STAŇKOV - NÝRSKO 1: 4 ( 1: 2) 

Pro týmy které mají sestupové starosti je každý zápas důležitý a to obzvlášť platí o těch, kde jde o souboj o šest bodů. Jak se zdá poslední v tabulce Staňkov to již má spočítané a sestupu se nevyhne. Do problémů ale stále řešitelných, třeba již úspěšným výsledkem v tomto duelu se dostalo Nýrsko. Bodové výpadky z domova chybí a hrozba baráže o záchranu visí na vlásku a ve Staňkově to neměla  Okula snadné, ale opět když bylo třeba zabrala a důležité tři body zase udělaly malý zázrak v tabulce.      

Stanislav Steiner

Zasloužené vítězství hostujícího  mužstva.Do první příležitosti se hosté dostali ve 2'utkání ,kdy po kombinaci se  Šnourem netrefil Kolář domácí branku.Domácí odpověděli ve 4' ,kdy se k míči dostal Zahoř ,ale i ten netrefil branku.V dalším průběhu zápasu se postupně dostávali do hry hráči Nýrska .ale své akce nedokázali úspěšně zakončit,což se jim vymstilo a domácí mužstvo po zaváhání nýrská obrany vstřelilo ve 14' vedoucí branku utkání.Domácí měli ještě jednu možnost ke skorování v 16' ,kdy střelu Výruta ,z 20m,.Moravec zneškodnil. V následujících minutách přišly chvíle nýrského Györgyho,kdy nejdříve krásnou střelou z dálky překonal domácího brankáře a následně po spolupráci s Kohoutem šel sám na domácího vybíhajícího brankáře,kterého stačil přehodit.Do další příležitosti se v 31' dostal Výtisk, jehož hlavička jen těsně skončila vedle domácí branky. Domácí měli příležitost ve 34',kdy hlavičku Kubiny odvrátil ,Šteiner na roh.V 36' se se do brejku dostal Trefanec,ale nestačil svou akci zakončit. V 37' domácí brankář s potížemi vyrazil střelu Kohouta na Roh. Do konce poločasu kontrolovalo Nýrsko hru a nepustilo domácí k žádné akci.

V nástupu do druhého poločasu několik akcí hostů domácí obrana zlikvidovala a v 54' po spolupráci Kolář-Trefanec se k míči dostal Kohout a střelou z úhlu vstřelil třetí nýrskou branku. V 58' střela Kalivody ml. jen těsně minula domácí branku. V 66' kopali domácí trestný kop , který odvrátil Kalivoda st. V 81' utkání přišla pěkná fotbalová akce ,kdy po spolupráci Kalivoda ml-György-Kohout se k míči dostal zpátky Kalivoda ml. a ten celou akci zakončil vstřelením čtvrté branky do sítě domácího mužstva. Do konce utkání se už nic neměnilo tak si hosté z Nýrska odvezli zasloužené vítězství a hlavně tolik potřebné tři body.

Sestava Nýrsko  : Moravec Jiří  - Šteiner Rostislav /81' Škvarenina Michal/,Lužný Jakub,Antonovics Andrei/44' Kalivoda Karelst./ Kolář František-Výtisk Petr,György Ivo,Šnour Daniel,Kalivoda Karel ml.- Trefanec Michal,Kohout Tadeáš. Rozhodčí :Kohout Miroslav - Kříž Lukáš,Fanfule Ladislav.  Branky : 14' Hruška Jakub - 8' + 24' György Ivo ,54' Kohout Tadeáš,81' Kalivoda Karel ml. 

 

SL. ŽIHLE - ŽICHOVICE  1: 5 ( 0: 3)   

  

Domácím hrozí baráž a pokud se chtěli dostat z území, které umístěním znamená minimálně baráž o záchranu, nemohli si dovolit body ztrácet. Zatím se jim to mimo prohry se Startem Luby doma dařilo.  Venku je to z jejich strany velká mizérie, což naznačilo, že  Žichovice nebude čekat na místní umělce žádná procházka růžovým sadem. Zápas ale zvadli bravurně a po střeleckém koncertu autora čtyř branek Butnara a jednom střeleckém úspěchu R.Šišky si přivezli krásný výsledek , který by je měl do další části jara výrazně povzbudit.

Radim Šiška: "Na umělé trávě v Žihli jsme byli od úvodních minut aktivnější a lepší než domácí a díky zasloužené výhře se udrželi v první polovině tabulky.Hned v první desetiminutovce jsme mohli třikrát skórovat, ale chyběl nám důraz před brankou soupeře. V síti tak skončila až střela Šišky, kterého našel přesný Mourkův pas. Domácí se nepoučili a nadále chybovali v rozehrávce a naše rychlé akce končily šancemi i góly. Do poločasu se dvakrát trefil Butnaru, jednou z přímého kopu a podruhé po individuálním průniku. Další velké šance jsme zahodili, platí to především pro Špírka, který přestřelil prázdnou branku.Obraz hry se nezměnil ani po vydatné dešťové přeháňce. V úvodu druhého poločasu jsme však své šance zahazovali a zdálo se, že se domácí dostanou zpět do hry. Podařilo se jim snížit, ale jejich naděje na zvrat trvala tak pět minut. Poté našel ve vápně volného Butnara nejdříve Pavel Bálek a pak Špírek a rázem byl stav 1:5. Další velké šance jsme zahodili, platí to především pro Špírka, který trefil jen tyč poloprázdné branky. Skóre se tak už neměnilo."
Sestava: J.Rojík – L.Mourek, J.Šimáček, J.Frýzek, J.Beneš (70.L.Stulík) – I.Butnaru, J.Bálek, O.Musil, R.Šiška, M.Špírek – P.Bálek
  

  

SLAVOJ STOD - SVÉRADICE  2:4 (0:2)

Branky: 56.Terber Michal, 61.Tlustý Tomáš - 29.Kába Roman, 37.Beránek Vlastimil, 48.Beránek Vlastimil, 75.Kába Roman.  Rozhodčí: Šlajs Jakub,  bez karet, Diváků: 80

 

Poklud vynecháme úvodní jarní výhru Slavoje Stod na umělce jmenovce z Žihli, pak další jarní zápasové období domácím vůbec nevyšlo. Určité probuzení přišlo v minulém kole, kdy Slavoj vyhrál na hřišti předposlední Chodové Plané. 

Václav Dušek

Atraktivní pro diváky, infarktový pro trenéry - to byl zápas ve Stodě. Přitom mohlo být vše jasné, v prvním poločase se hrálo podle očekávaných not. Domácí na jaře ztratili formu, naopak hosté jedou na vítězné vlně. Svéradice na stodské půdě v prvním poločase herně dominovali, po pěkných akcích a brankách tradičních střelců Káby a Beránka vedli 0:2 a to při lepší střelecké produktivitě mohlo být skóre mnohem vyšší. Hned začátek druhého poločasu však ukázal, že drama teprve začne. Ve 46. minutě byli domácí ve dvojité superšanci, ale ani jednou během pár vteřin nedokázali trefit odkrytou branku Svéradic. Když jim z protiútoku Beránek zasadil třetí úder, zdálo se být jasno, jenže během chvilky bylo vše úplně jinak. Svéradičtí asi pod dojmem, že je hotovo, začali v obranné činnosti hrát lehkovážně. Stod záhy snížil po přesném centru a zakončení Terbera. Když o chvilku později skóroval po rohovém kopu hlavou zcela volný kanonýr Tlustý, přiblížil se Stod vyrovnání. To přišlo o dalších pár minut později, ale domácí se o něj připravili sami, když míč již letící do Soukupovy sítě ještě dorazil v ofsajdové pozici stojící Terber. Hosté se pak probudili, vyrovnali hru a teprve když čtvrhodiny před koncem skóroval odrazem o tyč po druhé v zápase Kába, bylo definitivně jasno. Domácí už na zvrat neměli a utkání se v poklidu dohrálo.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Z.Prokopec, Herout, Vonášek, Sova - Kába, Brůha, Makovec, P.Prokopec (88.D.Klas), Lávička (53.Chaloupka) - Beránek

 

START LUBY - KŘIMICE   2: 1 ( 0: 1)            

Branky: 44. a 90. (PK) Voráč Jan  -  27. Rada Marek.  ŽK: 2:5; diváků 150.

 

Hosté se zásluhou neúspěšného období mezi 10. a 18.kolem , kdy v devíti zápasech získali pouhé dva body dostali do nesnází a pohybovali se v kalných sestupových vodách. Nyní již více než šest týdnů se jim výsledkově daří, ale úplné záchraně od baráže musí ještě nějaký ten bodík přidat. Nicméně v Lubech se jim to nepodařilo a po výhře 4:2 na hřišti venku vyhráli i tento domácí duel.

 

Karel Křížek

V dalším utkání I.A třídy přivítali domácí na svém hřišti hosty z Křimic. Od začátku utkání měli domácí herní převahu a vytvářeli si i gólové příležitosti, z nichž největší měl Aleš Čížek. Nejdříve jeho střela z 20 metrů v 7. minutě skončila na břevně, v 18. minutě utekl hostující obraně, ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval brankář hostů Mudra. Ve 27. minutě to byli naopak hosté, kteří se z ojedinělé akce dostali až do pokutového území domácích a důrazný Marek Rada překonal z blízka brankáře Kalaše a hosté vedli 0 : 1. Domácí pokračovali v náporu, ale nedařilo se v koncovce. Další vyložená šance ve 32. minutě, kterou měl Jerome Cole, skončila opět na břevně hostující branky. Až v závěru první půle se domácím  konečně podařilo vyrovnat, když ve 44.minutě po centru Marka Pivoňky srovnal na 1 : 1 Jan Voráč. Také ve druhém poločasu měli domácí mírnou převahu, ale střelecky se nemohli prosadit. Když už se zdálo, že o vítězi utkání budou rozhodovat pokutové kopy, unikl po levé straně Honza Voráč, hostující obránce jej stáhl na zem v pokutovém území a domácí dostali v 90. minutě výhodu pokutového kopu. Míč si postavil sám faulovaný Honza Voráč a tvrdou ranou rozhodl o vítězství domácích v poměru 2 : 1.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Cole Jerome (90. Voráček Přemysl), Švátora Karel (84. Havlovic Marek), Turner Václav, Čížek Aleš (87. Sysel Petr) a Pivoňka Marek.

 

NÝŘANY - DOUBRAVKA B  1: 2 ( 1: 2)        

Branky: Cvachouček - Boháč, Kotka; ŽK: 1:1, diváků 80.           

SOKOL LHOTA - CH. ÚJEZD 3: 2 ( 1: 1)                    

Branky: Křížek M. 2, Černý - Pikl P. 2; ŽK: 2:2, diváků 60.     

NEPOMUK - CHOD. PLANÁ 3: 3 ( 1: 1) PK 3:4

Branky: Kalabza, Voráček, Šimáně - Chval 2, Soukup; ŽK: 2:3, diváků  60.

 

1.

Lhota

25

17

4

4

67: 27

57

2

( 16)

2.

Svéradice

25

12

6

7

57: 48

46

4

( 6)

3.

Sl.Mýto

25

12

6

7

52: 40

45

3

( 6)

4.

Luby

25

12

5

8

44: 29

43

2

( 2)

5.

Pačejov

25

12

5

8

47: 37

43

2

( 2)

6.

Ch. Újezd

25

11

6

8

49: 40

43

4

( 3)

7.

Žichovice

25

10

7

8

45: 44

40

3

( 1)

8.

Nepomuk

25

11

4

10

52: 43

39

2

( -2)

9.

Nýrsko

25

10

4

11

50: 44

35

1

( -2)

10.

Stod

25

9

5

11

38: 48

35

3

( -7)

11.

Křimice

25

9

6

10

41: 52

35

2

( -3)

12.

Senco B

25

9

4

12

46: 50

34

3

( -5)

13.

Nýřany

25

5

10

10

39: 48

30

5

(-14)

14.

Žihle

25

9

2

14

47: 60

30

1

(-10)

15.

Ch. Planá

25

5

6

14

36: 64

24

3

(-15)

16.

Staňkov

25

5

4

16

29: 65

21

2

(-20)





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku