Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 19. kolo 28.-29.3. 2015

 

1. A  TŘÍDA 

 

 

NÝRSKO SI NADÁLE  DRŽÍ SVOJÍ JARNÍ NEPORAZITELNOST

 

Ve čtvrtém jarním soutěžním kole 1. A třídy došlo již na třetí duel, jehož aktéry byly týmy z Pošumaví. Ve Svéradicích  by případné vítězství znamenalo pro domácí malý svátek, neboť hostům se na jejich hřišti daří tradičně bodovat. Svéradičtí byli blízko k tomu, aby se tato pro ně nepříznivá poslední historie přepisovala. V místním derby vedli již o dvě branky, přesto i konečný dvoubodový zisk patří mezi ty úspěšnější výsledky z posledních vzájemných klání.

Ještě úspěšnější byli hráči Sokola Pačejov. Po podzimním vítězství na hřišti v Žihli  dokázali hostující Slavoj porazit i doma a daří se jim úspěšně držet umístění v první polovině tabulky. To se nemůže říci o Lubech po té, kdy  nečekaně v domácím prostředí prohráli se soupeřem  , který dosud na hřištích venku paběrkoval a výhra divizní rezervy Senca v Lubech je první v tomto ročníku !  

Těžký úkol měli před sebou fotbalisté Okuly Nýrsko. V domácím prostředí musel čelit soupeři reprezentující Slavoj Mýto, který si dělá zálusk na postup do KP. Konečná remíza více uspokojila hosty, nicméně Nýrsko může těšit fakt, že po tomto kole je jediným týmem z Pošumaví, který si drží svojí jarní neporazitelnost.   


PAČEJOV - SL. ŽIHLE  2: 1 ( 0: 1)      

Tomáš Cihlář

Důležité utkání o 6 bodů sehráli domácí se soupeřem, kterého na podzim dokázali na umělce v Žihli porazit 4 : 2. Utkání se v prvním poločase odehrávalo podle osvědčeného scénáře. Domácí mařili jednu šanci za druhou, hosté spoléhali na rychlé protiútoky. Ve 28.minutě se Žihle dostala do vedení, když se hlavička jejich kapitána Jana Najmona odrazila od tyče do sítě. Pačejov byl v prvním poločase jasně lepší, ale do kabin šel přesto s jednogólovým mankem.

Úvod druhého poločasu přinesl brzké vyrovnání. V 52.minutě byl v pokutovém území faulován Jarda Kubaň a sám umístěnou střelou ze značky pokutového kopu zařídil vyrovnání na 1 : 1.  Rozhodnutí přinesla 83.minuta. Vašek Klásek poslal přesný centr mezi stopery, míč si skvěle zpracoval Jarda Kubaň a střelou podél vybíhajícího brankáře Mikeše rozhodl o tom, že tři body zůstaly doma. Vítězství Pačejova bylo tentokrát těžce vybojované, nerodilo se vůbec lehce, ale o to větší má cenu. Konečně se štěstěna také přiklonila na jeho  stranu.

Branky:  28. Jan Najmon - 52. a 83. Kubaň Jaroslav

Rozhodčí:  Jakub Šlajs, Josef Schneider, Jakub Hodek. ŽK: 3 : 4. Diváků: 100.

Sestava Pačejov:  Kozlík J. /46.Kalčík J/.  -   Kubaň M.  -   Žák P.    Pelouch F. -   Polena P.  -   Hlůžek J. /60.Bokr P./  -  Panuška V. - Klásek V.   – Dytrt J. /89. Cikán J./ -  Kubaň J.  – Ticháček J. /46. Pavelec.  P./

 

SVÉRADICE - ŽICHOVICE 3: 3 ( 2: 0) PK 3:2

Václav Dušek ml.

Utkání okresních rivalů začali lépe domácí hráči  a po celý první poločas byli lepším týmem. První úder přišel v 15. minutě, když se za faul Špírka na Petra Prokopce kopala penalta a tu bezpečně proměnil Sova. O devět minut později využil Beránek nedorozumění v obraně Žichovic a zblízka zvýšil na 2:0 pro Svéradice. Až poté se začali hosté trochu osmělovat, ale žádnou vyloženou šanci se nevypracovali; zahrozili pouze z trestného kopu těsně za hranicí velkého vápna,  střela kapitána Bálka však skončila na dobře postavené zdi. Ve druhé půli, jako už tradičně, domácí ubrali a hra byla daleko vyrovnanější bez větších brankových příležitostí. V 53. minutě zapomněla obrana domácích na zcela volného Musila a ten umístěnou střelou snížil náskok domácích. Ti však odpověděli hned za dvě minuty, když si velmi dobře hrající Kába poradil s nepovedenou střelou Petra Prokopce a z několika kroků poslal míč do sítě. V tu chvíli by nikoho nenapadlo, že se utkání ještě zdramatizuje. Ale jak říká "fotbal nemá logiku" a  poslední čtvrthodina  zápasu začínala za nerozhodného stavu. Nejdříve přišel zbytečný faul Prýmase, po kterém následoval PK, který bezpečně proměnil Šiška a o tři minuty později dorazil Pavel Bálek  míč vyražený brankářem Soukupem. V samotném závěru mohl ještě skóre upravit Vlasta Beránek, ale jeho trestný kop těsně minul konstrukci hostující branky. Po výsledku 3:3 došlo na exekuci pokutových kopů a v této loterii byli úspěšnější domácí, kteří se trefili třikrát (Herout, Beránek, Sova) oproti dvěma trefám hostů. Většina bodů tedy zaslouženě zůstala ve Svéradicích i když po takovém průběhu zápasu by si určitě zasloužili všechny tři.

Branky: , 15. Sova,  24. Beránek, 55. Kába -  53.  Musil, 80. Šiška(PK), 83. Bálek Pavel ; ŽK: 2:5, diváků 160

Rozhodčí: Janda Marek - Šimek František, Kříž Lukáš.        

Sestava FK Svéradice:  Soukup M. - Prokopec Zdeněk, Herout, Vonášek, Sova - Kába, Makovec, Prokopec Petr (85. min. Lávička), Brůha, Chaloupka (62. min. Prýmas) – Beránek

 

START LUBY - DOUBRAVKA B 1: 2 ( 1: 0)

Karel Křížek

Roli favorita nezvládli domácí v dalším utkání I. A třídy mužů se zálohou SK Senca Doubravky. Úvod utkání patřil domácím, kteří začali náporem a už v 11. minutě vedli 1 : 0, když nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Jan Voráč. Po půlhodině však domácí ve svém tlaku polevili, hosté vyrovnali hru a měli i velkou šanci na vyrovnání, když ve 38.minutě brankář Kalaš konečky prstů vyrazil střelu Vaigla na břevno a následnou dorážku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Ani ve druhé půli nenavázali domácí na první půlhodinu utkání, hosté je nepustili do žádné vyložené šance a naopak sami udeřili, když v 53. minutě zahrával trestný kop Kamil Krýsl a přesnou ranou k tyči srovnal na 1 : 1. V 69. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Pavel Vaigl, domácí zvýšili tlak, ale vyloženou šanci si nevypracovali. Tak přišel trest v 83. minutě, kdy se hosté ujali vedení 1 : 2, když centrovaný míč do pokutového území přizvedl hlavou za Kalašova záda Filip Kuťák. Do konce utkání se již domácím nepodařilo srovnat nepříznivý stav a tak nečekané vítězství odváží soupeř z Doubravky.

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel (76. Cole Jerome), Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch (76. Voráček Přemysl), Vejskal Martin, Kvítek Patrik, Sysel Marek, Švátora Karel (80. Nešpor Jakub), Turner Václav a Čížek Aleš.

Branky: 11. Voráč Jan (PK)  -  53. Krýsl Kamil, 83. Kuťák Filip

Rozhodčí:Pohančenik Pavel, Špoták Rudolf, Červený Václav; ŽK 3:2; ČK: 0:1, diváků 100

 

 

(Foto z utkání Luby - Doubravka B 2x David Kojan - Klatovský deník )

 

NÝRSKO - SLAVOJ MÝTO 2: 2 ( 0: 1)  PK 4:5

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo k utkání nastoupilo opět oslabeno o hráče základní sestavy Rubáše, Hvězdy a Šteinera, kteří jsou nemocní a tak musel do utkání nastoupit trenér Karel Kalivoda st..Nástup patřil domácímu mužstvu,když se do příležitostí dostali postupně  Kalivoda ml. a György,ale nedokázali úspěšně zakončit.Ve 13' utkání fauloval Bastl , hosté kopali trestný kop a střela Šťastného skončila ve zdi domácího mužstva..V 16' se situace opakovala a střelu Bejčka odvrátil hlavou Kalivoda st.Domácí mužstvo se postupně rozehrávalo , ale střela Lužného a nepřesná přihrávka Györgyho naTrefance změnu stavu nepřinesly.Hosté se snažili  několikrát  ohrozit nýrskou branku, ale rovněž bez úspěchu.Ve 36' utkání rozehrávali hosté rohový kop,ke střele se dostal Šťastný ,jeho střelu nýrský brankář, Moravec,zlikvidoval na roh.Ve 41' utkání prošel centr Šťastného domácí obranou a k překvapení všech skončil v brance..Domácí mužstvo mohlo v následující minutě odpovědět, kdy střela Györgyho , skončila těsně vedle tyče branky hostů.

Nástup do druhého poločasu patřil domácím. V 51' Kalivoda st., přihrál Györgymu a jeho přesná střela z 25 metrů skončila v síti Mýta a znamenala vyrovnání. Domácí mužstvo pokračovalo v náporu a po akci Trefanec --Bastl, následovala přihrávka na Kalivodu ml. a ten střelou k tyči poslal domácí do vedení. V té době přišlo několik slibných příležitostí domácího mužstva, ale střely Bastla a Trefance neskončili v brance hostů.V 65' hráč hostů, Cafourek, nacentroval míč před nýrskou branku a Švejda hlavou srovnal stav na konečných 2:2. Do konce utkání měli obě mužstva několik příležitostí, které jak domácí György a Lužný z trestného kopu, tak hráč hostů Koudelka, nedokázali úspěšně zakončit ,Stav utkání se do konce nezměnil a tak o zisku bodu navíc rozhodovala střelba pokutových kopů ,ve kterém byli hosté úspěšnější. Vzhledem k počasí ,při němž se utkání hrálo, viděli diváci pěkný fotbal a je jenom škoda ,že domácí mužstvo získalo pouze jeden bod.

Branky: 51' György, 57' Kalivoda ml. -  41' Šťastný, 65' Švejda. Pokutové kopy :4:5 (domácí  +György,Výtisk,Lužný,Kalivoda st.    - Kalivoda ml. ; hosté  +Hatina,Bejček,Koudelka,Šťastný,Švejda

Rozhodčí :  Maroušek Karel- Homr Michal,Vocelka Milan. ŽK: 3:1, diváků 80.

DS : Svoboda Miroslav se k utkání se nedostavil z důvodu autonehody cestou k utkání. Sestava SKP OKULA NÝRSKO : Moravec - Výtisk,Kalivoda st.,Lužný,Kolář-Kalivoda ml.,Kohout,Šnour,Bastl-György,Trefanec/85'Antonovics/ ŽK : D - 68' Bastl,71' Kalivoda st:, Lužný - H - 68' Šťastný.

 

CHODOVÁ PLANÁ - KŘIMICE  1: 1 ( 0: 0) PK 4:3

Branky: Rádl - Augustin; ŽK: 2:1, diváků  80.

 

SLAVOJ STOD - CH. ÚJEZD 1: 1 ( 0: 0)  PK 0:3

Branky: Fořt - Slivoně; ŽK: 3:2; ČK: 0:1, diváků 100.

 

NEPOMUK - NÝŘANY 3: 0 ( 0: 0)                 

Branky: Baran Marek, Baran Michal, Vosyka; ŽK: 1:1, diváků 70.

           

FK STAŇKOV - SOKOL LHOTA  0: 0 ( 0: 0)   PK 5:3

ŽK: 1:7; ČK: 1:3, diváků 60. 

 TABULKA

1.

Lhota

19

12

3

4

54: 21

40

1

( 12)

2.

Sl.Mýto

19

9

6

4

42: 23

36

3

( 6)

3.

Luby

19

10

4

5

39: 23

35

1

( 4)

4.

Ch. Újezd

19

8

5

6

33: 29

32

3

( 2)

5.

Stod

19

8

5

6

32: 28

32

3

( -1)

6.

Žichovice

19

8

5

6

30: 34

32

3

( 2)

7.

Pačejov

19

9

2

8

30: 32

30

1

( -1)

8.

Svéradice

19

7

5

7

36: 39

30

4

( -4)

9.

Nýrsko

19

8

4

7

36: 27

29

1

( -2)

10.

Nepomuk

19

9

1

9

36: 32

29

1

( -2)

11.

Senco B

19

7

3

9

33: 34

26

2

( -3)

12.

Žihle

19

7

2

10

36: 41

24

1

( -4)

13.

Nýřany

19

3

9

7

29: 38

23

5

( -9)

14.

Křimice

19

6

4

9

30: 45

22

( -5)

15.

Ch. Planá

19

4

4

11

26: 50

18

2

(-14)

16.

Staňkov

19

4

4

11

24: 50

18

2

(-14)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku