Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 18. kolo 21. -22.3. 2015

1. A  TŘÍDA 

 

TAKÉ V DRUHÉM DERBY ZŮSTALY BODY DOMA

 

Z pohledu účasti týmů z Pošumaví v 1.A třídě  dává tato soutěž zajímavosti vzájemnými střetnutími. Po prvním derby , které bylo sehrálo v minulém kole Nýrsko – Žichovice  bylo v 18. kole na programu derby další  Luby – Pačejov. Stejně jako před týdnem v Nýrsku, tak i v Lubech měla obě utkání společného jmenovatele v tom, že skončili těsným výsledkem a body zůstaly vždy doma. Odpověď na to, zda toto pravidlo bude na jaře platit v derby zápasech mezi týmy z Pošumaví nadále, ukáže již následující kolo ve kterém Svéradice hostí Žichovice. Generálku na tento duel si udělaly Svéradice v Chodové Plané. Po podzimní domácí prohře 0:4 tímto překvapivým vítězstvím na hřišti dosud čtvrtého celku tabulky poslali Svéradičtí  před derby svému soupeři tu nejlepší vizitku. Z podobného pozdravu ve formě varování po výhře Nýrska nad Žichovicemi si asi příliš nelámali hlavu v Křimicích. Pokud snad domácí sázeli na to, že Okula je soupeř, se kterým se jim vesměs dařilo se přepočítali. Po té, kdy s Nýrskem na náhradním hřišti ve Vochově dostali bůra si tento výprask budou dlouho pamatovat. Svěřenci trenéra Karla Kalivody stejně jako Luby pod vedením kouče Vladislava Smolíka patří tak nadále na jaře mezi ty kolektivy, kterým jarní vzduch svědčí, neboť ještě neprohrály.


 

LUBY USPĚLY V DERBY S PAČEJOVEM

David Kojan(+2x foto)  – Klatovský deník

Luby – Za svého spoluhráče Josefa Javorského, který zemřel po těžké nemoci v neděli 15. března ve věku 32 let, bojovali v sobotu fotbalisté Startu Luby. A jeho památku uctili kromě zapálených svíček, květin a minuty ticha na začátku zápasu i vítězstvím. V pošumavském derby 1. A třídy porazili na domácím hřišti Pačejov.

Luby – Pačejov 1:0

V úvodu zápasu měli více ze hry hosté z Pačejova. První možnost skórovat měli v 7. minutě, když se před branku domácích dostala dvojice pačejovských hráčů. Hlavička jednoho z nich však mířila mimo. V 9. minutě už musel zasahovat i domácí gólman Kalaš, nebezpečnou střelu ze vzdálenosti cca třiceti metrů těsně pod břevno se mu podařilo vyrazit nad. Další šanci měli hosté v 15. minutě, střelu Kláska k tyči vyrazil  Kalaš na roh.

Ani výhodu rohového kopu Pačejovští nevyužili, naopak vzápětí mohli sami inkasovat z protiútoku. Míče se totiž před vlastní brankou zmocnil domácí Křížek a po straně hřiště jej „vyvezl“ až do šestnáctky hostů, kde ještě dokázal přihrát nabíhajícímu Voráčkovi. Ten ovšem ve velké šanci minul. První šance jakoby lubské hráče probudila. Postupně vyrovnali hru a ve 33. minutě otevřeli skóre zápasu, když Koželuh nezaváhal a ze střední vzdálenost překonal Pačejovského gólmana Kalčíka. V závěrečné patnáctiminutovce 1. poločasu mírně lepší Luby už ovšem podruhé skórovat nedokázaly a když na druhé straně neuspěl ani Ticháček, který z otočky poslal míč přímo do náruče Kalaše, šly týmy do kabin za stavu 1:0.

Ve druhém poločase vypadala hra podobně jako v závěru první půle. Mírně lepší domácí snáze pronikali obranou hostů, úspěšné zakončení jim však chybělo. Bez šancí ovšem nebyli ani Pačejovští. Domácím nejvíce zatrnulo po volném přímém kopu v 74. minutě. Míč ze zhruba pětatřicetimetrové vzdálenosti zamířil k tyči domácí branky a Pačejovští už zvedali ruce nad hlavu, podle rozhodčího však Kalaš dokázal balón zastavit ještě před brankovou čárou. A když ani v poslední čtvrthodině zápasu další gól nepadl, udržely Luby nejtěsnější možné vítězství.

„Doplatili jsme na individuální chyby. V přečíslení, když bychom si měli vypracovat finální přihrávku, gólovou šanci, naopak dostaneme z protiútoku gól. Nedokážeme zastavit rychlé protiútoky taktickým faulem. Zkušenější Luby byly v klíčových momentech lepší než my. U hráčů mi v dnešním zápase chyběla větší bojovnost. Při napadání jsme byli pomalí, byli jsme všude pozdě. To musíme zlepšit, hráči musí vědět, že zápas bolí,“ zhodnotil hru svých svěřenců pačejovský trenér Lubomír Vašica.

„Pačejov předvedl kvalitní hru, zápas byl vyrovnaný. Snažili jsme se kombinovat, hrát útočný fotbal,“ řekl po utkání trenér domácích Vladislav Smolík a dodal: „Hlavně jsem rád, že jsme uctili památku Pepy Javorského. Kluci to tak cítili také, bojovali jsme za něj. Ta výhra je pro Pepu Javorského.“

  

START LUBY - PAČEJOV  1:0 (1:0)

Karel Křížek

V dalším mistrovském utkání jara přivítali domácí na svém hřišti  mužstvo Sokola Pačejov. Utkání začalo minutou ticha a vzpomínkou na spoluhráče a kamaráda Josefa Javorského, který po zákeřné nemoci navždy opustil fotbalový trávník.

Ve vyrovnané první půli se dokázali gólově prosadit jen jednou domácí hráči, když ve 34. minutě na 1 : 0 skóroval Vojta Koželuh po kombinační akci. Ve druhé půli měli mírně navrch domácí, ale ani jedno z mužstev si nevypracovalo nějakou vyloženou šanci. Jedinou vážnější šanci ve druhé půli měli hosté v 74. minutě, kdy po perfektně kopnutém trestném kopu nastřelili břevno domácí branky. Domácím se tak podařilo uhájit těsné vítězství a připsat si další tři mistrovské body.

Branky: 34. Koželuh Vojtěch. Rozhodčí: Fillinger Miloš, Kafka Václav, Bína Roman; ŽK:  1:1; Diváků 250.

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan (88. Pivoňka Marek), Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Kvítek Patrik (83. Havlovic Marek), Voráček Přemysl (79. Čipera Pavel), Sysel Marek, Turner Václav a Čížek Aleš.

 

KŘIMICE – NÝRSKO   1: 5 ( 1: 1)     

Stanislav Steiner

Do mistrovského utkání nastupovalo mužstvo Nýrska oslabeno o dva hráče základní sestavy, Bastla a Koláře. Utkání se hrálo na hřišti ve Vochově na velice těžkém terénu, když hrací plocha připomínala spíše oraniště. Do první příležitosti se v 8' utkání dostal Šteiner, jeho střelu vyrazil domácí brankář na roh. Domácí odpověděli v 15' utkání, když střelu Augustina zneškodnil Moravec. V 19' utkání po akci Kohout-György, domácí obrana faulovala a následný trestný kop, který zahrával Lužný, skončil v síti domácího brankáře. Hráči Nýrska se postupně dostávali do hry a několikrát ohrozili domácí branku, ale bez úspěchu.  Zlom přišel po zranění a následném vystřídání Hvězdy. Domácí mužstvo získávalo převahu, kterou završilo v 33' utkání, kdy po rohovém kopu vyrovnal hlavou Šváb J.

V 36' se do dobré brankové příležitosti, po samostatné akci dostal Výtisk, ale nestačil zakončit. V poslední minutě poločasu kopali domácí roh a odražený míč se dostal ke Švábovi a jeho dorážka skončila na tyči nýrské branky. Na začátku druhého poločasu se nepřesná hra obou mužstev přelévala z jedné strany na druhou. Vše bylo zapříčiněno hlavně nekvalitní hrací plochou. V 53' domácí rozehrávali trestný kop, který zakončil nepřesnou hlavičkou Augustin. V 67' utkání střela Kohouta skončila v síti domácího mužstva a znamenala vedení pro hráče Nýrska. Od tohoto momentu se začalo hráčům Nýrska dařit a převzali kontrolu nad osudem utkání. Postupně vstřelili ještě tři branky a to v 78' Kohout, 81' György.

a 87' Rubáš. Zbytek zápasu měli pod kontrolou, i když se domácímu mužstvu podařilo v 82' nastřelit tyč nýrské branky. Domácí mužstvo v závěru zcela rezignovalo a tak vítězství hostů je zcela zasloužené.

Branky: 33. Šváb  - 19. Lužný ,81.György, 67. a 78. Kohout, 87. Rubáš; ŽK: 4:3; ČK: 1:0, diváků 50.

Sestava SKP OKULA NÝRSKO : Moravec - Hvězda (28. Janovský), Kalivoda ml., Lužný, Výtisk - Trefanec, Kohout, Šnour, Šteiner(69. Kalivoda st.) - György, Antonovics (67. Rubáš)

 

CH. ÚJEZD – SVÉRADICE  1: 2 ( 1: 0)           

Dušek Václav

První poločas byl oboustranně vyrovnaný, ale více šancí na vstřelení branky měli hosté ze Svéradic. Paradoxně však šli do vedení domácí fotbalisté, když hrubku v obraně Svéradic dokázal využít mladý Pikl a skóroval prakticky do prázdné branky. Ve druhé půli hosté velmi brzy vyrovnali a dalo by se říci, že až do konce utkání byli lepším týmem. Svoji převahu pak korunovali gólem na 1:2, když se po druhé v zápase trefil Vlasta Beránek. V závěru pak přežili závěrečný nápor

 

Chodského Újezdu a zaslouženě si na dalekou zpáteční cestu přibalili cenné tři body.

Branky: 33. min. Pikl Petr - 50. a 76. min. Beránek Vlastimil; ŽK: 2:2, diváků 100.

Sestava FK Svéradice: Soukup M. - Prokopec Zdeněk, Herout, Vonášek, Sova  - Kába, Chaloupka (17. min. Vlček) Makovec, Prokopec Petr (87. min. Klas Daniel), Brůha, - Beránek  

 

ŽICHOVICE - CHODOVÁ  PLANÁ 3: 2 ( 0: 2)           

Radim Šiška

Proti týmu z chvostu tabulky jsme si vytvořili spoustu šancí, ale skóre se nám podařilo otočit až v závěru zápasu.

Od začátku zápasu se hosté soustředili téměř výhradně na obranu a hru na protiútoky. Tato taktika jim se štěstím vycházela, protože v obrovských příležitostech trefil Šinál brankáře a Špírek tyč. A tak se stalo to, že po dvou našich chybách v defenzívě jsme ve dvacáté minutě prohrávali o dva góly. Šance ke vstřelení branky nám nechyběly ani ve zbytku poločasu, ale střely Haranta, Špírka a Butnara branku minuly.

I ve druhém poločase se hrálo na jednu branku, jen gólové šance zahazovali jiní hráči, např. P.Bálek, který se posunul na hrot. V poslední čtvrthodině jsme se nakonec prosadili. Akci středem hřiště zakončil Butnaru a pak se dvakrát snesl míč na hlavu Ondry Musila. Ten nezaváhal a rozhodl o našem těsném ale zaslouženém vítězství.

BrBranky: 76. a 84. Musil , 73. Butnaru – 20. Chval, 13. Ovčačik; Rozhodčí Plzák ; ŽK: 5:3; ČK: 0:2,diváků  80.

Sestava Žichovic: J.Rojík - L.Mourek (20. J.Bálek), P.Bálek, J.Frýzek, J.Beneš - M.Špírek (80. A.Štěpán), R.Beneš (20. T.Harant), R.Šiška, O.Musil, I.Butnaru - M.Šinál 

 

NÝŘANY - SLAVOJ STOD   0: 0 ( 0: 0)PK 5:6

ŽK: 5:2; ČK: 1:0, diváků 80

             

SL. ŽIHLE - FK STAŇKOV 4: 0 ( 3: 0)            

Branky: Najmon, Peterka, Rambousek, Čapek; ŽK: 2:1; ČK: 1:0, diváků 70.

 

DOUBRAVKA B - SLAVOJ MÝTO  0: 3 ( 0: 1)

Branky: Hereit, Koudelka, Světlík; ŽK: 0:1, diváků 60.

           

SOKOL LHOTA - NEPOMUK  1: 0 ( 1: 0)      

Branky: Hrdlička; ŽK: 3:4, diváků 100.

 

TABULKA

1.

Lhota

18

12

2

4

54: 21

39

1

( 11)

2.

Luby

18

10

4

4

38: 21

35

1

( 7)

3.

Sl.Mýto

18

9

5

4

40: 21

34

2

( 5)

4.

Stod

18

8

4

6

31: 27

31

3

( 1)

5.

Žichovice

18

8

4

6

27: 31

31

3

( 1)

6.

Ch. Újezd

18

8

4

6

32: 28

30

2

( 1)

7.

Nýrsko

18

8

3

7

34: 25

28

1

( 0)

8.

Svéradice

18

7

4

7

33: 36

28

3

( -2)

9.

Pačejov

18

8

2

8

28: 31

27

1

( -1)

10.

Nepomuk

18

8

1

9

33: 32

26

1

( -2)

11.

Žihle

18

7

2

9

35: 39

24

1

( -4)

12.

Senco B

18

6

3

9

31: 33

23

2

( -6)

13.

Nýřany

18

3

9

6

29: 35

23

5

( -9)

14.

Křimice

18

6

3

9

29: 44

21

( -6)

15.

Ch. Planá

18

4

3

11

25: 49

16

1

(-12)

16.

Staňkov

18

4

3

11

24: 50

16

1

(-12)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku