Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 16. kolo 7.- 8.3. 2015

 

1. A TŘÍDA 

 

 

LUBY TO PŘED PARÁDNÍ DIVÁCKOU NÁVŠTĚVOU ZVLÁDLY

 

V prvním letošním klání se dočkali fotbaloví příznivci nejen toho, co jim nejvíce přes zimu chybělo u televizních obrazovek a být aktivními účastníky bojů o mistrovské body. Navíc ale dostali dárek v podobě modré oblohy, teplého počasí a to tu na úvod jara dlouho nepamatujeme! Čeho si ale příliš příznivci týmů z Pošumaví neužili, bylo branek v síti soupeřů. Od hráčů Svéradic, kteří byli hosty na UMT Senca v Plzni lídra tabulky se to asi nejméně čekalo, ale rozhodně čekali víc než po brance v Pačejově, v Lubech i Žichovicích v síti hostů. Nicméně v Lubech gól před 280 diváky odchovance nýrské kopané Kvítka znamenal pro Start zisk cenných třech bodů nad soupeřem, který byl celé přípravné období v laufu!   Úspěchem je i po výhře na pokutové kopy TJ Žichovice zisk dvou bodů nad týmem, který přezimoval na druhém místě tabulky. Spokojeni mohou být i příznivci nýrské kopané. Hráči Okuly bezbrankovou remízou s Chodským Újezdem opět dokázali, že na tým z Tachovska si v posledních vzájemných klání věří.  Jediným kdo vyloženě výsledkem zklamal v úvodním jarním kole je Sokol Pačejov. Po zisku bodů na podzim ve Staňkově se rozhodně doma prohra s posledním týmem tabulky rozhodně nečekala!


LHOTA - SVÉRADICE 3: 0 ( 0: 0)                  

Podrobnosti nehlášeny !!!!!!!!!!!!!

Branky: Kohout 2, Černý; ŽK: 1:2, diváků 30.

 

 

 

CH. ÚJEZD - NÝRSKO 0: 0 ( 0: 0) PK 5:3

Stanislav  Sýkora

O prvním březnovém víkendu se naplno rozjela fotbalová 1. A třída. Tachovský zástupce , tým TJ Chodský Újezd, přivítal na svém trávníku nevyzpytatelnou SKP Okulu Nýrsko. Na solidním trávníku ji chtěl odplatit podzimní prohru 0:3. To se svěřencům trenéra Dufky podařilo jen částečně. Po bezbrankové devadesáti minutovce, brali Dufkovo hoši nakonec dva body za penaltový rozstřel, který vyhráli 5:3. Rozdílový gól vstřelil Ladislav Pikl st. Hosté z Klatovska si odvezli pouze bod.

Krásné, téměř, letní počasí přivítalo spolu s padesátkou diváků oba týmy na lehce měkký trávník . Ten dělal  některým borcům potíže. Rovněž byla na hráčích vidět nerozehranost. Hrál se fotbal s mnoha nepřesnostmi a fandové krásy moc neviděly. Spíše se bojovalo, byl patrný začátek jarních odvet. Lépe začali hosté, první šanci Bastla zastavil praporek asistenta pro ofsajd.  Pak mířil nepřesně domácí Vyskočil.  Nýrští měli lepší pohyb, ale hra končila ještě před velkým vápnem domácích. Po čtvrthodině založili Újezdští akci, kdy Trejbal vyzkoušel Moravce v brance hostů. Byl z toho pouze roh. Lehkonohý Petr Pikl utekl obraně, ale špatně centroval o pár minut později. V 27. minutě kopala Okula roh, domácí beci nakonec odvrátili do bezpečí.  Na opačné straně minul hlavou Trejbal.  Po půlhodině hry mířil z úhlu nepřesně Petr Pikl. Deset minut před půlí upadl ve vápně Trejbal, ale rozhodčí Kafka správně posoudil. Domácí hráč podklouzl, penalta se nekopala. Dvakrát zahrozili hráči Okuly, obě akce skončily nezdarem. V poslední minutě prvního poločasu nevyšel domácím signál při trestném kopu. Po otočce snadno likvidoval šanci domácí Slivoně. Pak si pohrál s pěti hráči Vyskočil. Zakončil ale prachbídně. Stejný hráč po rozehrávce mířil vysoko nad. Domácí brankář Slivoně "vychytal" Györgyho . Podobně si počínal hostující Moravec. Ten vyzrál v souboji s Josefem Piklem pár minut poté. Štírka P. Pikla nenechal včasným skluzem vyniknout Lužný v 72. minutě. Hostující trenér Kalivoda sám "šel" na plac dvanáct minut před koncem.  Ani on a po něm střídající domácí Peklo po centru  P. Pikla už na bezbrankovém duelu nic nezměnili. Na řadu přišly pokutové kopy. Za Újezd proměnili Trejbal, Jílovec, Beneš a L. Pikl mladší i starší. Za hosty dali Výtisk, Bastl, Lužný. Pravou tyč domácí svatyně orazítkoval Antonovics a bylo rozhodnuto.

  " Škoda dvou nevyužitých šancí, alespoň jedna měla skončit v síti. Utkání tedy bylo o jedné vydařené šanci. Na sedmý březen byl velmi v dobrém stavu trávník, Rozhodčí byli dobří. ", viděl vývoj premiérového zápasu domácí kouč Jiří Dufka.

Rozhodčí : Kafka. ŽK: 0:5. Diváci . 50.
TJ Chodský Újezd: Slivoně - Beneš, L. Pikl ml., Opava, L. Pikl st., Trejbal, Vyskočil (70. Peklo), J. Pikl, Vejvoda, P. Pikl, Jílovec. Trenér J. Dufka. Okula Nýrsko : Moravec - Trefanec (78. Kalivoda st.), Šnour, Hvězda, Kolář, Antonovics, Kalivoda ml., Gyorgy, Šteiner (68. Výtisk), Bastl, Lužný. Trenér K. Kalivoda.

 

PAČEJOV - STAŇKOV 1: 3 ( 0: 0)                

Zdeněk Voska

V prvním jarním utkání přivítali domácí celek ze Staňkova. Hrálo se za slunného počasí, na velmi slušném terénu. Bohužel na zápas chyběli Petr Bokr, Filip Pelouch a Jiří Cikán.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný s minimem šancí na obou stranách. Po prvé se zajiskřilo před domácí brankou ve 20. minutě, kdy se k míči dostal Voves a mohl odražený míč zcela nikým neatakovaný zasunout do branky domácích. Tutovku bravurně zlikvidoval Kozlík. Domácí mohli ve 30. minutě jít do vedení, ale průnik Pavelce zastavil brankář Marcel. Ve 40. minutě Ticháček z otočky střílí těsně vedle. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. 

Druhý poločas začali lépe hosté. V 50. minutě si po rozehraném rohovém kopu střelu nešťastně srazil hlavou domácí stoper Žák. Hosté se z vedení neradovali dlouho. V 58. minutě ze střední vzdálenosti pěkně vystřelil Žák. Brankář dokázal střelu jen vyrazit. Následná dorážka byla pro Jardu Kubaně lahůdkou. Po vstřelené brance domácí ožili a měli více ze hry. Ale tlak, který si vytvořili, nedokázali přetavit ve vedoucí gól. O celém utkání rozhodla 85. minuta, kdy rozhodčí odpískal přísnou penaltu. Hostující Kubina se nemýlil. Domácí už neměli na co čekat, tak vše soustředili do útoku. Bohužel v 90. minutě do otevřené obrany utekl Vrba a stanovil tak konečný výsledek zápasu 1:3. Domácí mohou litovat neproměněných šancí.    

Sestava Pačejov:  Kozlík J. - Kubaň M. /85. min. Vavřička D./ - Žák P. - Polena P. - Pavelec P. (K) - Hlůžek J. - Klásek V. – Dytrt J. - Ticháček J. - Kubaň J., Vít Panuška.  Na lavičce : Kalčík J., Hosnedl P.

Branky: Kubáň –50. vlastní(Žák), 85. Kubina(PK), 90. Vrba; ŽK: 3:2, diváků 140    

 

LUBY – NEPOMUK   1: 0 ( 0: 0)                   

Karel Křížek

Za krásného počasí, před početnou diváckou kulisou a pod taktovkou dámského tria rozhodčích domácí zvítězili 1 : 0, ale spokojenější mohou být s výsledkem než s předvedenou hrou.

V prvním mistrovském utkání jara přivítali domácí na svém hřišti hosty z Nepomuka. Za krásného počasí, před početnou diváckou kulisou a pod taktovkou dámského tria rozhodčích domácí zvítězili 1 : 0, ale spokojenější mohou být s výsledkem než s předvedenou hrou. Hosté měli od začátku utkání herní převahu a brankář Kalaš už ve 4. minutě svým zákrokem podržel domácí po nebezpečné střele hostujícího útočníka. Domácím se nedařila kombinace, zpracování míče a vyhrávání osobních soubojů, až ve 37. minutě poprvé vážněji ohrozili hostující branku po šanci Švátory. Protože i hosté měli problémy s přesností přihrávek a koncovkou, skončila první půle bez branek. Také ve druhé půli se hrál fotbal plný nepřesností, osobních soubojů a bez šancí na obou stranách. V 64. minutě utkání byl po faulu a druhé žluté kartě vyloučen domácí Aleš Čížek a domácí pokračovali pouze s 10 hráči. V 71.minutě se k míči dostal Patrik Kvítek, bez otálení se odhodlal ke střele, která, k radosti domácích, skončila za zády hostujícího brankáře Barocha. Hosté se v početní výhodě snažili o vyrovnání, ale neměli štěstí v koncovce. V samotném závěru, v 87. minutě, nabídli domácí hostům dvojnásobnou přesilovku, když po druhé žluté kartě musel do sprch Marek Sysel. Žádný gól už ale nepadl a tak domácí se štěstím uhájili těsné vítězství 1 : 0.

Branky: 71. Kvítek; ŽK: 7:1; ČK: 2:0 (64. Čížek Aleš a 87. Sysel Marek -(oba po 2. ŽK), diváků 280.  Rozhodčí: Šauflová Jana, Špindlerová Zuzana, Hessová Tereza

 Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel (90. Papay Petr), Sýkora Filip, Vejskal Martin, Kvítek Patrik (71. Čipera Pavel), Voráček Přemysl (79. Sysel Petr), Sysel Marek, Švátora Karel (61. Kazmirčík David), Turner Václav a Čížek Aleš.

 

 

ŽICHOVICE  - SL.MÝTO 1: 1 ( 0: 1)PK 4:3

Radim Šiška - V  Žichovicích se utkaly dva týmy z popředí tabulky a diváci viděli typický první jarní zápas, kterému nechybělo  nasazení a přinesl i několik pěkných fotbalových akcí. I přes výraznou převahu se domácí neradovali ze zisku 3 bodů, protože se nevyvarovali častých nepřesností a byli v zakončení zbrklí.

První i druhý poločas by skončil 4:1, pokud by výsledek tvořily čisté brankové příležitosti. Domácí však z jasných šancí netrefovali branku a střely z dálky nebyly nebezpečné. Nejprve Špírek v krkolomné pozici z metru přestřelil prázdnou branku. Po čtvrthodině se na polovině hřiště uvolnil hostující Hereik a nevídanou střelou z velké dálky přehodil Rojíka a hosté vedli. A vedli i o poločase, protože další velké šance zahodili Butnaru, P.Bálek a Šiška.

O poločase trenér udělal jedno střídání a zároveň změnil post polovině domácích hráčů. Obraz zápasu se příliš nezměnil a domácí měli dále převahu. Po hodině hry vyrovnal Šiška po kombinaci s Butnarem. Butnaru byl i nadále aktivní, ale své průniky už nedokázal dotáhnout do zakončení či přihrávky. Velké šance neproměnili ani J.Beneš a Brož, kteří netrefili branku, ani Butnaru, kterého zablokoval hostující obránce. Zápas tak dospěl k penaltám, kdy rozhodla až sedmá série.

Branky: Šiška - Hereik, penalty za Žichovice proměnili J.Bálek, P.Bálek, Šiška a M.Šinál, nedali R.Beneš, Butnaru a Frýzek, rozhodčí Duda, ŽK 0:3, diváků 80

Sestava domácích: J.Rojík - J.Bálek, M.Šinál, P.Bálek, A.Štěpán (46. J.Frýzek) - J.Beneš, T.Harant (85.J.Šimáček), R.Beneš, R.Šiška, I.Butnaru - M.Špírek (70. K.Brož) Branky: Šiška - Hereit J.; ŽK: 0:3, diváků 80.            

Rozhodčí Duda.      

SENCO B - KŘIMICE  5: 2( 3: 0)

Branky: Krysl 4, Bernard - Kohout, Volena; ŽK: 2:3; ČK: 0:1, diváků 50.     

                       

NÝŘANY - CH. PLANÁ    1: 1 ( 1: 1) PK 3:0

Branky: Cvachoušek - Chval; ŽK: 4:0; ČK: 1:0, diváků 80.    

ŽIHLE - STOD   0: 1 ( 0: 0)     

Branky: Fořt; ŽK: 3:5, diváků 80.  

1.

Lhota

16

10

2

4

51: 21

33

1

( 8)

2.

Luby

16

8

4

4

36: 21

29

1

( 4)

3.

Stod

16

8

3

5

31: 25

29

2

( 3)

4.

Sl.Mýto

16

7

5

4

35: 20

28

2

( 2)

5.

Žichovice

16

7

4

5

24: 28

28

3

( 1)

6.

Ch. Újezd

16

7

4

5

27: 25

27

2

( 1)

7.

Pačejov

16

7

2

7

26: 30

24

1

( -1)

8.

Senco B

16

6

3

7

31: 28

23

2

( -3)

9.

Nepomuk

16

7

1

8

28: 29

23

1

( -2)

10.

Nýrsko

16

6

3

7

28: 24

22

1

( -3)

11.

Nýřany

16

3

8

5

27: 30

22

5

( -7)

12.

Svéradice

16

5

4

7

26: 33

22

3

( -5)

13.

Žihle

16

6

2

8

29: 34

21

1

( -4)

14.

Křimice

16

6

3

7

27: 37

21

( -3)

15.

Ch. Planá

16

4

3

9

22: 42

16

1

( -9)

16.

Staňkov

16

4

3

9

24: 45

16

1

( -9)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku