Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
JARNÍ KOLOTOČ O FOTBALOVÉ BODY ZAČÍNÁ

POZVÁNKA NA FOTBAL  7. -  8.3. 2015 

 

D O S P Ě L Í

 

  JARNÍ KOLOTOČ O FOTBALOVÉ BODY ZAČÍNÁ   

 

Každoročně nasedají na kolotoč roztáčející druhou část soutěží o body v soutěžním ročníku 2014/15 jako první účastníci vyšších soutěží. Ne jinak tomu bude i letos. Co ale není pravidlem, že tentokráte s nimi zahájí ještě dva týdny před kalendářním jarem rovněž dvě mládežnické soutěže v kraji, krajská soutěž dorostu a krajský přebor starších a mladších žáků. Shodou okolností jsou to soutěže, ve kterých dominují týmy z Pošumaví, které po podzimu jsou do druhé části soutěže v roli lídrů tabulek.

Vstup do jarních bojů o mistrovské body to bude skutečně rázný. Divize startuje soubojem  nováčka SK Klatovy 1898 s Č.Krumlovem, v Horažďovicích se v krajském přeboru střetne poslední  domácí celek s prvním Dynamem ZČE Plzeň a doma uvítají soupeře účastníci 1.A třídy.  se bude také v 1.Atřídě. V sobotu příznivci Pačejova budou doma fandit svým barvám k zisku výhry nad posledním Staňkovem a v neděli dojde v Lubech ke konfrontaci dvou tradičních soupeřů a aspirantů na postup. Fotbalové jaro začíná a přejeme všem co nejúspěšnější vykročení.  

 

P Á T E K    

 

Přípravná utkání :          

19:30     Sušice C -  Žihobce  (Sušice UMT+UO)

 

S O B O T A  7.3. 14:30 HODIN

 

Divize

KLATOVY 1898 -  ČESKÝ KRUMLOV

Doma nečeká devátý tým tabulky v souboji v Českým Krumlovem , který je v tomto ročníku po první části divize na skvělém čtvrtém místě lehký úkol. Cílem domácích bude pod vedením nové trenérské dvojice Dejmek – Štolka v úvodním mistrovském zápase navázat na úspěšnou podzimní šňůru sedmi zápasů bez porážky. Pokud jim bude úspěšně pracovat obrana, jako v posledních domácích pěti zápasech kdy za 450 minut kapitulovala pouze jednou v duelu s Milevskem a útok naváže na střelecký koncert v derby se Sušicí, kterému zatížil brankové konto pěti góly pak není bez šance na úspěch.  Na podzim na  hřišti  v jihočeském malebném městě byli domácím vyrovnaným soupeřem, inkasovali jediný gól z pokutového kopu, ale na cestě k zisku zaslouženého bodu jim byl výborný brankář Michal Trnka a také proto zde podlehli 1:  0.

 

1.A třída

CH. ÚJEZD  - NÝRSKO  (hř. Horní Jadruž)

Domácí na poslední dva vzájemné duely hrané v minulém roce  dobré. Oba se hrály v Nýrsku S Okulou prohráli jak poslední jarní zápas celého ročníku 1.A třídy v polovině června doma 3:1.  Tam kde skončili, tam CH. Újezd začal nový ročník 2014/15 a opět dopadl v Nýrsku pro něj neúspěšně, když prohrál 3:0. Jelikož i souboj o mistrovské body na půdě Újezdu skončil nerozhodně  3:3 nemají Nýrští důvod odjíždět na Tachovsko s pesimistickou náladou.

 

LHOTA – SVÉRADICE  (13:00 hř. UMT S.Doubravka)

Těžký začátek čeká Svéradice . Boj o první mistrovské jarní body je čeká na umělé trávě v Doubravce s lídrem tabulky. Hosté přestože jsou nováčky soutěže na podzim válcovali jednoho favorita za druhým. Svéradice nepatřily mezi soupeře, kteří s Lhotou ve vzájemném souboji přes prohru 3:3 výrazně propadly, ale ani v tomto klání v Plzni velké vyhlídky na úspěch nemají. Již od začátku jara se vzhledem k velkému nebezpečí hrozby kalných sestupových vod přesto musí bojovat o každý bod, o každou naději vedoucí k záchraně.   

 

PAČEJOV – STAŇKOV          

Na podzim nováček z Pačejova ve Staňkově absolvoval překvapivě úspěšnou premiéru v podobě remízy 1:1 a oslazenou ziskem druhého bodu z pokutových kopů. Nakonec úspěšné putování podzimem vyneslo Pačejovu překvapivě 24 bodů a umístění v první polovině tabulky. Přesto sedmé místo nebylo získáno zásluhou domácích úspěchů. Pačejovští na svém hřišti nemohou příliš jásat, získali zde pouze 58% bodů a z tohoto pohledu jsou v tabulce utkání sestavené z odehraných zápasů doma na předposledním místě. Pokud chtějí být úspěšnější než dosud, musí se činit hlavně střelecky, neboť jedenáct branek (1,6 branky na utkání), to není žádný důvod k opevním chorálům a ty by si v Pačejově po skončení duelu s posledním týmem soutěže určitě zazpívat chtěli.

 

Zimní turnaj Sokola Měčín  

10:00   ŠVIHOV -  ŽINKOVY (hřiště Ježovy)

 

Zimní turnaj EL-WEST Reality  - UMT Sušice

14:00   HRADEŠICE – STRÁŽOV        

               

Přípravná utkání :

14:30   VRHAVEČ -  MOCHTÍN B (hř. Vrhaveč)

 

N E D Ě L E   8.3. 14:30 HODIN

 

Divize

MALŠE ROUDNÉ -  SUŠICE (10: 15)

Na takové  zápasy jaký odehrála Sušice v prvním podzimním kole divize doma se  příliš rádo nevzpomíná. Vysoká prohra 0:4  s farmářským klubem ligových Českých Budějovic  ještě sice nemohla věstit to, co následovalo v průběhu podzimu a ani nenaplnilo tradiční přísloví  „konec dobrý, všech no dobré“  o čemž svědčí o závěr podzimu kdy Sušice prohrála vysoko v Klatovech 5:0.  Přesto se chce věřit, že zmiňované přísloví by mohlo nakonec na jaře zapůsobit, což by znamenalo pro Sušici záchranu v divizi. K tomu vede dlouhá cesta v podobě  patnácti zápasů . Z nich již ten první v neděli dopoledne nebude pro tým z města na Otavě vůbec snadný. Tak snad jen na adresu Sušických jen popřát hodně štěstí na jihu Čech a hlavně úspěšnou střeleckou mušku jejich střelcům. Na podzim se společně s labilní obranou nejvíce podepsali na neúspěšné sezóně a na nich bude nyní ležet celá zodpovědnost za úspěšnost celého týmu.

 

Krajský přebor

HORAŽĎOVICE  - DYNAMO ZČE PLZEŇ

Těžký soupeř na úvod jara čeká domácí tým. Tým plzeňským energetiků získal velmi cenné zkušenosti v minulém ročníku v divizi. Jejich hřiště nepřineslo Horažďovickým hráčům v minulosti příliš radosti. V posledních pěti mistrovských zápasech zde získali pouze jediný bod a vysoká prohra 7:0 v prvním kole nového ročníku to také potvrdila. V tomto výsledku i při pohledu na tabulku, ve které hosté přezimovali s 91% úspěšností na prvním místě lze najít favorita tohoto duelu. V zimních přípravných zápasech v rámci turnaje v Sušici se horažďovickým hráčům, kteří turnaj absolvovali s velmi úzkým hráčským kádrem příliš nedařilo a v klání prvního s posledním by musel nastat obrat k zlepšení o 380 stupňů, aby zůstaly body doma. K tomu zbývá jen doplnit, že Horažďovice  ze sedmi zápasů na pozdím vyhráli pouze dva , což je 29% úspěšnost a právě tato ztráta  znamená, že jsou v tabulce tam kde jsou.

  

1.A třída

ŽICHOVICE  - SLAVOJ MÝTO

Po souboji dvou nováčků 1.A třídy v prvním kole na hřišti Slavoje Mýto který skončil výhrou Žichovic 1:0  asi málo kdo předpokládal, že tato porážka  Slavoje doma bude jedinou na podzim, že to bude nakonec tento kolektiv   skončí v tabulce na druhém místě , ale pouze jeden bod před svým přemožitelem TJ Žichovice , které mají ze čtvrtého místa výbornou výchozí pozici pro jaro a jsou těmi, kteří budou míchat postupovými kartami. Nutno dodat, že po duelu v Žichovicích budeme ještě všichni moudřejší!

                       

LUBY – NEPOMUK                           

Ostrý start pro oba soupeře, kteří mají své zkušenosti s nedávným působením v krajském přeboru a bezesporu patří mezi nejužší okruh aspirantů na postup, nebo případnou účast v baráži se šancí se o tento postup pokusit z případného konečného 3. nebo 4. místa v tabulce. Více optimismu po výhře v Nepomuku a poslední vítězné bitvě v zimním turnaji v Sušici (vyhráli 5:3) je v  nedělního duelu v Lubech  na straně domácích, ale hosté se v Sušici celkově představili v dobrém světle a nakonec i přes tuto porážku skončili druzí. Vzhledem k tomu, že fotbal nemá logiku nelze  předem vidět  jen vše z pohledu čísel. Aby domácí posílili své postupové ambice a současně jedním úspěšným tahem otupili tyto šance na straně  hostů  jsou tři body tím nejlepším základem pro konečný úspěch Startu.

 

Zimní turnaj EL-WEST Reality  - UMT Sušice

11:00 MĚCHOLUPY - MOCHTÍN  

13:00 HRÁDEK - DLOUHÁ VES

15:00   KLATOVY B - SUŠICE B

 

Přípravná utkání :

10:30   MALÝ BOR - KLÁŠTER (hřiště Chanovice)

 

M L Á D E Ž

 

 

SOBOTA    7.3. 10:00 HODIN

 

Krajská soutěž dorostu – sk. B

MRÁKOV - MOCHTÍN ,  SUŠICE – NÝRSKO   (12:00 UMT), 

 

Krajský přebor (10:00 starší, 11:45 mladší )

KLATOVY – LUBY(odloženo na 18.3. 16:00),  HORAŽĎOVICE - TACHOV ,  NÝRSKO -  NEPOMUK

 

NEDĚLE   8.3. 10:00 HODIN

 

Krajská soutěž dorostu – sk. B

BLOVICE – HORAŽĎOVICE  (11:30), NEPOMUK – LUBY, HRADEŠICE -  MERKLÍN 

 

Krajský přebor (10:00 starší, 11:45 mladší )

DYNAMO ZČE – SUŠICE  (12:45 starší,  14:30 mladší , hř.SK Plzeň 1894)  

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku