Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PUTOVNÍ POHÁR OBHÁJILA STARÁ GARDA HORAŽĎOVICE

PUTOVNÍ POHÁR OBHÁJILA STARÁ GARDA HORAŽĎOVICE

Karel Šot

Jubilejní desátý ročník turnaje v halové kopané seniórů nad 45 let "O putovní pohár TJ Sokol Mochtín" vyhrála v hale ZŠ Čapkova v Klatovech Stará garda Horažďovice. Disponovala na této akci relativně "nejmladším týmem", předváděla kvalitní sálovku, za celý turnaj nepoznala hořkost porážky a zaslouženě obhájila své loňské prvenství.

 

Blízko konečnému vítězství byl pořádající Sokol Mochtín, který prošel hladce základní skupinou a v té finálové porazil team Vejce 2:0 a tak mu v závěrečném utkání dne stačilo s SG Horažďovice jen remizovat. To se ale nestalo, hosté z Horažďovic vyhráli i tento duel, Mochtín odsunuli na 2.místo. Velké bitvy se odehrávaly již v základních třech skupinách, ve kterých se rozhodovalo o postupu do  skupin o konečné pořadí. Zde měla tak trochu smůlu Arosa Luby, která přijela s hodně početným a kvalitním týmem, ale dvakrát prohrála v základní skupině 0:1 a musela tak následně hrát již jen o konečnou 7.-9.příčku.

 

Turnaj, který pořádal oddíl rekreačního sportu TJ Sokol Mochtín, měl hladký průběh a velice solidní sportovní úroveň. K vidění byla řada bývalých fotbalových celebrit z celého klatovského regiónu, hrálo se v příjemné sportovní atmosféře (bez zranění !), již dnes se všichni účastníci těší  na další ročník.

 

Konečné pořadí turnaje :  1. SG Horažďovice, 2. TJ Sokol Mochtín, 3. Vejce, 4. 1.FC Sušice, 5. Tučňáci, 6. ASPV Sušice, 7. Arosa Luby, 8. TJ  Sokol Dlažov, 9. TJ Žihobce

 

Při závěrečném vyhodnocení nechyběli diplomy, poháry a věcné ceny pro týmy, vyhlášeni a oceněni byli i nejlepší jednotlivci. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen nestárnoucí (za měsíc oslaví 65 roků !) a stále vynikající golman Josef Dlesk, který hájil branku Mochtína, nejlepším útočníkem a střelcem zároveň byl vyhlášen Zdeněk Fremr, 46 letý kanonýr SG Horažďovice. Ten byl autorem 6 branek. Ocenění pro nejstaršího hráče turnaje převzal i tentokráte (již po deváte) též nestárnoucí a stále dobrý Jiří Strejc ze Sušice, hájící barvy 1.FC. Ten letos oslaví již 69 roků!

 

Karel Šot, ředitel turnaje : „ Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným družstvům za jejich přístup, nasazení a nadšení, s jakým absolvovaly celý turnaj. Ukázalo se zde, že i pro tuto věkovou kategorii je důležité a potřebné pořádat podobné sportovní akce. Mé poděkování patří i rozhodčím J.Pavlíkovi, Ji.Dolejšovi st. a K.Lažánkovi, kteří se též svými výkony podíleli na hladkém průběhu turnaje, stejně tak i dalším spolupracovníkům.“

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku