Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DERBY VYHRÁL FAVORIT

DERBY VYHRÁL FAVORIT

 NA ZÁZRAKY SE ČEKAT NA JAŘE NEDÁ

                                                            Miroslav Sedlmaier

Řekne-li se ve fotbale derby, tak se pro příznivce tohoto sportu pravděpodobně vybaví nejslavnější derby obou pražských velkoklubů  „S“ Sparta –Slávie. V souvislosti s těmto derby před jejich konáním nejčastěji zaznívaly úvahy o tom, že derby nemá favorita. Po dlouhých létech půstu došlo znovu v našem regionu na derby, když ty předcházející tradiční Klatovy – Horažďovice vystřídal duel Klatovy – Sušice a opět u nich nechyběl trenér Karel Krejčí. Nebývá zase tak často zvykem, že favoritem derby bývá nováček soutěže. Nicméně podzimní výsledky obou soupeřů v divizi zcela realisticky přiřkly tuto roli domácímu SK Klatovy 1898. Jak ukázal průběh derby i konečný výsledek 5:0, favorit svojí roli zvládl na jedničku. Jeho obrana na čele s brankářem Rojíkem byla v celé divizi nejlepší, nejméně inkasovala a udržela čisté konto i proti Sušici. V této souvislosti znovu musí zaznít shodné jméno a příjmení s koučem Klatov Karlem Krejčím. Jde o podzimní největší posilu ze Štěchovic. Dvaadvacetiletý kanonýr připojil v derby k pěti předcházejícím podzimním brankám další tři v podobě hattricku s osmi brankami  figuruje mezi nejlepšími střelci divize. Výsledek pošumavského divizního derby ovšem také potvrdil to, co průběh podzimní části naznačoval. Klatovy po náročném úvodu, kdy měly těžký los s příchodem Karla Krejčího na post trenérské jedničky  zápas od zápasu výsledkově vstoupaly.  Sušice naopak s přibývajícími zápasy až na malé výjimky upadala do hlubokého útlumu a to je také projevilo na výsledky týmu z města na Otavě. Před jarní druhou částí dělí oba týmy z Pošumaví 15 bodů. Pro Klatovy které skončily v první polovině tabulky na 8. místě je to umístění realistické a představuje svým způsobem současné maximum a plně musí vedení klubu uspokojovat. Sušice stejně jako před rokem skončila na podzim v tabulce poslední. Má stejně jako v loni 8 bodů, jen to skóre 13:50 je hrozivé a právě v tom činí propastný rozdíl mezi oba celky z Pošumaví!
Nic není ovšem ztracené. Je to pouze poločas divize a realitu v podobě záchrany mají sušičtí hráči stále na svých kopačkách. Jde jen o to na úkor kterých soupeřů se má zachránit, když s většinou z nich první vzájemný duel prohrála a často i na vlastním hřišti!
Jeden malý zázrak  se již letos na jaře stal a Sušice již smířená se sestupem se nakonec v divizi zachránila. Další zázrak již může nastat pouze pokut na jaře 2015 vstoupí do druhé části divize jako vyměněná a dosaženými výsledky na zázrak  již čekat nebude!


 



Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku