Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. A TŘÍDA 14. kolo 15.-16.11. 2014

 

1. A  TŘÍDA 

 

PO RUŠNÉM PODZIMU JE ČEKÁ HORKÉ JARO    

 

Od úvodního kola nového ročníku 1. A třídy se v nejnáročnější krajské soutěži, ze které vzhledem k systému (dva týmy postupují přímo, další dva hrají baráž o postup, dva týmy sestupují přímo a další tři čeká baráž o záchranu) dějí věci. Na čele tabulky se s výjimkou Startu Luby střídají místo potencionálních favoritů na postup se střídali o vedení překvapivě ještě v minulém ročníku po prohrané baráži již k sestupu odsouzený Sokol a nakonec na milost vzatý Sokol Křimice také trojice nováčků soutěže TJ Žichovice, Sokol Lhota  a Slavoj Mýto. Mimo vření na čele tabulky se vytvořily minimální bodové odstupy mezi týmy od 7. místa Sokola Pačejov až do 12. barážového místa určeného k boji o záchranu je rozdíl pouhých třech bodů.

Do druhé části po zimní přestávce nastoupí pětice účastníků z Pošumaví se zcela otevřenými vyhlídkami směrem vzestupu a možností bojovat o postup. V tomto má nejlepší výchozí pozici třetí v tabulce Start Luby a mohl mít ještě lepší, kdyby v posledním podzimním zápase doma nezaváhal ziskem pouhého bodu se Slavojem Stod. Obdobně to platí také o TJ Žichovice (5. místo 26 bodů), které doma ztratily bod remízou se Sokolem Křimice. Tím kdo na podzim určitě nezklamal, byl nováček z Pačejova (7. místo 24 bodů), který se rozloučil se svými příznivci cennou výhrou nad kvalitním Nepomukem.  Více se v posledním podzimním kole čekalo od Nýrska (10. místo 21 bodů), které se z Nýřan vrátilo bez bodů se čtyřmi obdrženými góly .  Stejně tak dopadly v posledních kolech na vítězné vlně naladěné Svéradice(9.místo 22 bodů)  na hřišti Slavoje Žihle.

Podzimní průběh 1.A třídy jednoznačně napověděl, že jaro bude v této soutěži pro všechny účastníky bez ohledu na počasí hodně horké.

 

Klikni zde       VÝSLEDKY – TABULKY – STATISTIKY – HRÁČI

PAČEJOV -  NEPOMUK  1: 0 ( 0: 0)  

Tomáš Cihlář

Očekávaná podzimní derniéra přilákala za slušného počasí do ochozů pačejovského hřiště velmi slušnou diváckou návštěvu. Před zahájením zápasu se hráči a funkcionáři TJ Sokol Pačejov rozloučili se dvěma legendami pačejovského fotbalu Petrem Pištou Lávičkou a Jirkou Mrázkem, kteří zanechali aktivní činnosti. Současně poděkovali i svému bývalému trenérovi Edovi Baranovi, který dovedl Pačejov do 1.A třídy. V současné době je asistentem trenéra právě v Nepomuku.

Domácí chtěli navázat na dobrý výkon a vítězství ze Stodu a to se jim v podstatě podařilo. Během prvního poločasu byli o poznání aktivnější a dostávali se poměrně snadno do střeleckých příležitostí. Už v 9.minutě si Jarda Kubaň a Pepa Ticháček dávali tak dlouho přednost v gólovém zakončení, až o míč přišli. Ve 25.minutě postupoval Vašek Klásek sám na branku, ale dal vedle. Těsně vedle skončily i další nebezpečné střely z kopaček Ticháčka a Kláska ve 32. a 37.minutě. Nepomuk se k vážnějšímu zakončení dostal až v samotném závěru poločasu, když se k odraženému míči dostal Marek Baran,ale brankář Kuba Kalčík mu včasným vyběhnutím šanci zmařil.

Hned po změně stran si Nepomuk vypracoval dvě stoprocentní příležitosti. Ve 47.minutě se Michal Baran dostal za obranu, udělal dlouhou kličku brankáři, ale trefil jen tyč odkryté branky. Hosty tato šance nakopla a o dvě minuty týž hráč našel ve vápně volného svého bratra Marka, ale jeho střelu vyrazil z brankové čáry Petr Pavelec. Pak se hra opět vyrovnala a domácí si připravili  další příležitosti. V 55.pěkně pálil Ticháček, v 58.minutě dal Pepa Hlůžek těsně vedle a v 60.minutě šel Ticháček z úhlu sám na gólmana Barocha, ale ten mu jeho kličku vystihl. Aktivita domácích nakonec přinesla zasloužený úspěch. V 64.minutě posadil Jára Kubaň míč z trestného kopu přesně na hlavu Vaška Kláska a domácí se mohli radovat! Nepomuk pak zvýšil obrátky, získal územní převahu a do vyložené šance se už nedostal. Pačejov si tak mohl připsat cenné a dá se říct i zasloužené vítězství, protože ve většině zápasu byl o něco lepším týmem.

Branky: 64.min. Klásek Václav

Zápas  řídila   trojice rozhodčích Ondřej Pálek, Antonín Liškutín a Petr Ježek.  Delegátem zápasu byl Zdeněk Štolka.ŽK 3:2, diváků 200

Sestava Pačejov:  Kalčík J..  -   Šmrha L. /25.min. Kolářík A./  -   Pavelec P.      Polena P.  -  Kubaň M.   -  Brůha V.  - Hosnedl J./80. Bokr P./  -  Hlůžek J. /62. Fiřt J./-  Klásek V.  – Kubaň J.  – Ticháček J.

 

LUBY -  STOD  1: 1 ( 1: 0) PK 2:4

Karel Křížek

V posledním utkání podzimu přivítali domácí na svém hřišti  soupeře ze Stoda a od začátku utkání dávali najevo, že by podzimní sezonu rádi ukončili vítězstvím na domácí půdě před vlastním publikem. Průběh první půle tomu i nasvědčoval, domácí měli herní převahu a od 23. minuty vedli 1 : 0 po gólu Karla Švátory. Na začátku druhé půle, ve 49.minutě, však hosté z ojedinělé akce a po faulu domácích rozehrávali trestný kop z nebezpečné vzdálenosti. Míč si postavil zkušený Václav Kaas, trefil přesně a srovnal tak na 1 :  1. Domácí dál pokračovali v náporu, měli i několik gólových příležitostí, ale žádná z nich se neujala. Když ani největší šance Vojty Koželuha v závěru utkání, kdy z malého vápna trefil jen do náruče hostujícího brankáře a neskončila tak za jeho zády, skončilo utkání smírně 1 : 1 a přišly na řadu pokutové kopy. V těch byli lepší hosté ze Stoda a výsledkem 2 : 4 si připsali i další bonusový bod. Úspěšnými střelci u hostů byli Höfler, Klásek, Kaas a Tlustý, u domácích jen Filip Pelouch a Marek Pivoňka.

 Branky:  23. Švátora Karel  -  49. Kaas Václav

Rozhodčí: Šlajs Jakub, Kostelník Lumír, Škvarda Jiří           ; ŽK:  2 : 2, diváků 80.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Šnour Daniel (78. Sysel Petr), Voráček Přemysl, %Svátora Karel (84. Pelouch Filip), Turner Václav a Pivoňka Marek.

Sestava hostů: Janča Lukáš, Höfler Filip, Cejthamr Josef, Lihm David (57. Fabián Adam), Snášel Roman, Lukášek Radek, Kaas Václav, Bárta Patrik, Tlustý Tomáš, Vlk Petr (82. Koča Filip) a Klásek Stanislav.

 

ŽIHLE -   SVÉRADICE  4: 0 ( 2: 0)      

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Rázek 2, Brož, Fidler st.; ŽK: 1:1, diváků 100.

 

NÝŘANY -  NÝRSKO  4: 1 ( 2: 0)        

Stanislav Steiner

Nástup do utkání se povedl více hráčům Nýrska.Na jeho začátku předvedli několik nebezpečných akcí , které však nevedly ke vstřelení branky. Největší příležitost nevyužil, v 16' utkání , Brož, když jeho střelu  vykopl domácí obránce . V 18' utkání domácí obrana zazmatkovala a nastřelila Trefance, od něj se míč odrazil do branky ,ale na brankové čáře ho stačil domácí brankář chytit. Domácí mužstvo mělo ve 22' utkání výhodu trestného kopu, střelu Šlegla obrana s potížemi odvrátila. V té době se domácí mužstvo několikrát ohrozilo nýrskou branku ,největší příležitost měl ve 23' utkání Kočí, kterého  za cenu rohového kopu zastavil na poslední chvíli Bastl. V 25'se do šance dostal Cvachoušek, po nedorozumění hostů v obraně, ale i jeho šanci zneškodnil Moravec v nýrské brance. Ve 27'  utkání se domácí mužstvo dostalo k rychlé akci a domácí Cvachoušek křižnou přihrávkou našel Folka ,který zůstal neobsazen v pokutovém území a ten úspěšně akci zakončil. Ve 33' utkání akci Šteiner-Kohout, zakončil střelou do tyče domácí branky, Tomáš Štengl. Domácímu se začalo více dařit a znovu se pokoušeli ohrozit nýrskou branku. Ve 42' utkání fauloval Lužný na hranici pokutového území a Kočí střelou přes zeď upravil stav utkání na poločasových 2 :0. Do druhého poločasu hráči Nýrska nastupovali s přáním změnit nepříznivý stav utkání. Měli sice několik slibných příležitostí , ale ty zůstaly nevyužity. V 58' utkání rozehrál trestný kop Štengl na Kohouta ,ale jeho střelu stačili domácí obránci zablokovat. V 60' utkání ztrácí hosté na polovině hřiště míč, spolupráce Cvachouška s Folkem končí třetí brankou v nýrské síti. V 64' snižuje po střele v pokutovém území Andrei Antonovics na 3 : 1. V 70' fauluje Korschinský , následuje trestný kop ,který rozehrával Cink a jeho centr usměrnil hlavou do nýrské branky domácí kapitán Voráček a upravuje tak stav na konečných 4:1.V 80' utkání po přihrávce Kohouta se v pokutovém území k míči dostal Kvítek ,ale ač sám, nedokázal ani vystřelit. Závěr utkání se odehrával v režii domácího mužstva, které si nenechalo vítězství vzít. Hráči mužstva SKP OKULA NÝRSKO v tomto utkání zcela zklamali a výkon některých z nich neměl s nasazením a bojovností nic společného.Snad jen  Kolář s Hvězdou a střídající Antonovics si zaslouží kladné hodnocení.

Branky: 27. a  60. Folk Jan , 40.  Kočí Viktor, 70.  Voráček Tomáš - 64. Antonovics Andrei

Rozhodčí : Duda Miroslav-Šlauf Jiří,Lejsek Pavel. ŽK 2:3, diváků 100.

Sestava SKP OKULA NÝRSKO : Moravec Jiří-Hvězda JIří/68' Kalivoda Karel ml./,Lužný Jakub, Šteiner Rostislav, Kolář František-Bastl Miroslav/62' Korschinský Lukáš/,Štengl Tomáš, Kohout Tadeáš,- Kvítek Patrik, Trefanec Michal/54' Antonovics Andrei/, Brož. Trenér : Kalivoda Karel st.

 

ŽICHOVICE -  KŘIMICE  1: 1 ( 1: 0)   

Radim Šiška

Poslední zápas sezóny nabídl oboustranně mizernou podívanou a body se nakonec asi po zásluze dělili. Žichovice poslal do vedení Jiřík, který proměnil přímý kop po faulu na Butnara. Hosté vyrovnali po změně stran, když domácí obrana zapomněla na Kučeru, který zblízka nedal Rojíkovi šanci.

Branky: J.Jiřík - Kučera, rozhodčí Lego, ŽK 0:1, diváků 80

Sestava Žichovic: J.Rojík - L.Mourek, J.Frýzek, J.Jiřík, A.Štěpán - T.Harant (75. M.Šinál), J.Bálek, R.Beneš, R.Šiška (46.K.Brož), I.Butnaru - M.Špírek (65:J.Beneš)

  

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Staňkov -  Senco B   2: 2 ( 1: 2) PK 3:4

Branky: Dolejš, Janka - Kadlec, vlastní, hráno bez karet, diváků 60.

 

Lhota -  Ch. Planá  4: 0 ( 1: 0)                      

Branky: Strejček 3, Hřebec; ŽK: 1:2; ČK: 1:0, diváků 60.

 

Ch. Újezd -  Sl.Mýto  1: 0 ( 1: 0)

Branky: Pikl P.; ŽK: 2:4; ČK: 1:1, diváků 80.

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Sokol Lhota

15

9

2

4

48: 21

29

( 8)

2.

Slavoj Mýto

15

7

4

4

34: 19

27

2

( 1)

3.

Start Luby

15

7

4

4

35: 21

26

1

( 4)

4.

Slavoj Stod

15

7

3

5

30: 25

26

2

( -3)

5.

Žichovice

15

7

3

5

23: 27

26

2

( 3)

6.

Ch. Újezd

15

7

3

5

27: 25

25

1

( 3)

7.

Pačejov

15

7

2

6

25: 27

24

1

( 2)

8.

Nepomuk

15

7

1

7

28: 28

23

1

( 1)

9.

Svéradice

15

5

4

6

26: 30

22

3

( -8)

10.

Nýrsko

15

6

2

7

28: 24

21

1

( -1)

11.

Sl. Žihle

15

6

2

7

29: 33

21

1

( -1)

12.

Křimice

15

6

3

6

25: 32

21

( -3)

13.

Doubravka B

15

5

3

7

26: 26

20

2

( -3)

14.

Nýřany

15

3

7

5

26: 29

20

4

( -5)

15.

Chod. Planá

15

4

2

9

21: 41

15

1

(-10)

16.

FK Staňkov

15

3

3

9

21: 44

13

1

(-12)





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku