Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA kolo 25.- 26. 10.2014

 

1.A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

DALŠÍ DERBY MÁ SVÉHO VÍTĚZE - NÝRSKO PORAZILO LUBY

 

V 12. kole 1.A třídy  bylo na pořadu jediné podzimní derby mezi týmy z Pošumaví , které hrála Okula Nýrsko v domácím prostředí. Ty tři předešlé absolvovalo Nýrsko na hřištích soupeřů. Výhru si přivezlo ze Svéradic, zatím co ty další dva v Žichovicích a naposledy v minulém kole v Pačejově skončily výhrou domácích nováčků soutěže. Ve srovnání s těmi předcházejícími má ale derby mezi Nýrskem a Startem Luby jednak daleko delší tradici a tyto duely mají svým způsobem vždy zvláštní význam. Zkrátka jde o pravé derby se vším všudy. Poslední derby v ročnících 2010/11 a 2011/12 skončila v Nýrsku vítězstvím domácích. Tentokráte to vyšlo nastejno s tím rozdílem, že na rozdíl od těch předcházejících se podařilo hostům z Lub alespoň jednou překonat strážce domácí svatyně. Cenný bod si přivezl Pačejov ze souboje nováčků z Chodové Plané. Byl zde blízko třem bodům, vedl 0:2, nicméně touto remízou opět potvrdil, že venku umí body získat a tudíž, že třetí místo v tabulce úspěšnosti na hřištích soupeřů není proto náhodné. Také další dva duely týmů z Pošumaví přinesly potřebné body to tabulky. Větší spokojenost zavládla ve Svéradicích, kde domácí přesvědčivě vyhrály nad Staňkovem. Žichovice se doma o body dělily s Nýřany, které si odvezly další bod z penaltového rozstřelu. I přes tuto ztrátu si Žichovice udržely v tabulce průběžné velmi pěkné druhé místo .


NÝRSKO - START LUBY 3: 1 ( 1: 0)    

Stanislav Steiner

Na hřišti v Nýrsku se hrálo okresní derby, které přineslo oboustranně dobrý fotbal ve kterém zvítězilo zaslouženě domácí mužstvo.

Hosté se ve 2 'utkání dostali do brankové šance ,když po chybné rozehrávce Györgyho na polovině hřiště se k míči dostal Švátora, který obehrál Šteinera a svou akci zakončil střelou po zemi přes celou branku vedle pravé tyče  nýrské branky.Ve 3¨zakončil akci György-Kohout ,Kvítek střelou vedle lubské branky.V 7' vznikl závar před branou domácích, vše vyřešil odkopem Šteiner.Hosté měli ještě příležitost v 8¨utkání ,kdy po rohu zakončoval akci hlavičkou Pelouch,ale bohužel nad domácí branku. Domácí mužstvo se postupně rozehrávalo a dostávalo se několika slibných příležitostí .ve 14' po akci Bastla  nastřelil Kohout břevno lubské branky. Do dalších šancí se dostával Kvítek , když už překonal brankáře tak střelou trefil Koželuha, stojícího na brankové čáře. Následně dvě příležitostí hostů domácí obrana odvrátila .v 28' hosté faulovali Kohouta a následoval trestný kop z levé strany hřiště a střela György trefila spojnici břevna s tyčí.Ve 34' zakončil akci Bastla s Kohoutem prudkou střelou z hranice šestnáctky Patrik Kvítek a domácí šli do vedení. Vedoucí branka Nýrsko uklidnila a začali kontrolovat hru. Hosté měli ještě příležitost ve 44' utkání, kdy po rohu domácí Kvítek špatně odkopl míč a lubský Marek Sysel prudkou ranou vyzkoušel pozornost Jirky Moravce v nýrské brance.

V začátku druhého poločasu hosté několikrát ohrozili nýrskou branku ,ale opět bez úspěchu. Zvláště střela Marka Sysla v 56' vystrašila nýrskou obranu. Domácí následně odpověděli v 57' utkání, kdy po závaru před lubskou brankou se k odraženému míčí dostal Karel Kalivoda ml. a tělem ho dopravil do lubské branky .V 66' se ke střele dostal lubský hráč Voráč,ale jeho střelu Moravec chytil. V 67' přišla akce domácích,György-Kalivoda, kterého hostující obranci zastavili za cenu faulu a následoval pokutový kop.K zahrávání se postavil Jakub Lužný,ale jeho střela minula lubskou branku. V 73' po rohu měl možnost snížit stav utkání hráč hostů Šnour, ale zabránil mu v tom Kalivoda ml. včasným odkopem.

V 80' se krátce po nástupu na hřiště dostal do brankové šance Antonovics,ale nedokázal přehodit vybíhajícího brankáře. V 82' fauloval Bastl,ale s trestným kopem Voráče si domácí brankář poradil. V 87'  se k zdánlivě ztracenému míči dostal Tomáš Rubáš, obešel obránce hostů , přesně přihrál před branku a  Andrei Antonovics se tentokrát nemýlil. V 90' utkání domácí obrana dopustila faulu v pokutovém území a následný pokutový kop znamenal snížení stavu utkání na 3:1.Bojovný výkon všech hráčů  domácího mužstva přinesl zisk tří bodů .

Branky: 34.  Kvítek Patrik, 57. Kalivoda Karel ml., ,87.  Antonovics Andrei – 90. Pelouch Filip (PK) ,  ŽK: 4:3, diváků 130.

Rozhodčí :Šiška Pavel-Petrželka František,Mazanec Marek

Sestava Nýrsko : Moravec Jiří-Brož Martin,Lužný Jakub,Šteiner Rostislav,Kolář František-Bastl Miroslav/89' Trefanec Michal/,

Štengl Tomáš,Kohout Tadeáš,Kalivoda Karel ml.,/83' Výtisk Petr/- György Ivo/79' Antonovics Andrei/,Kvítek Patrik/69' Rubáš Tomáš/

Sestava Luby :  Kalaš Jan-Křížek Karel/79' Sysel Petr/,Sýkora Filip,Koželuh Vojtěch,Vejskal Martin,Voráček Přemysl/58' Šnour Daniel/,Pelouch Filip,Kazmirčík David/58' Voráč Jan/, Švátora Karel,Turner Václav,Sysel Marek    

        

 

 

 

CHOD. PLANÁ - PAČEJOV 2: 2 ( 0: 0) PK 4:1

Cihlář Tomáš

Pačejov sahal v Chodové Plané po třech bodech, nakonec odvezl alespoň jeden. V prvním poločase měli hosté opticky trochu navrch. Už v 1.minutě pálil nebezpečně Jarda Kubaň, gólman jeho střelu jen reflexivně vyrazil nohou. Na druhé straně zmařil šanci domácích včasným vyběhnutím Kuba Kalčík. V 15.minutě skončila tvrdá střela Pepy Ticháčka jen na boční síti. Týž hráč měl ve 34.minutě největší šanci prvního poločasu, kdy šel sám na brankáře, ale nedal. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu. 

Po změně stran vstoupili domácí do zápasu o poznání aktivněji a během úvodních dvou minut si vypracovali dvě čisté šance. Nejprve ve 46.minutě vyškrábl gólovou střelu konečky prstů Kalčík, o minutu později postupoval na branku sám domácí útočník Ovčačík, dal vedle. Teprve pak se pačejovští hráči opět probudili a v 54.minutě po Ticháčkově centru otevřel hlavou skóre zápasu Pavel Polena. V 58. minutě zvýšil po chybném vyběhnutí domácího brankáře střelou do prázdné branky Vašek Klásek na 2 : 0 pro hosty. Utkání se zdálo být rozhodnuto. Hosté v těchto fázích kontrolovali hru. Přišlo však zaváhání v obraně a v 75.minutě Chodová Planá snížila Pavlem Chvalem na 2 : 1 a vrátila se do zápasu.  O dvě  minuty později bylo srovnáno, když se přesnou střelou k tyči prosadil Dominik Kroft. Domácím narostla křídla a nescházelo mnoho, aby otočili výsledek na svou stranu.  Nakonec zápas, nutno objektivně přiznat že zaslouženě, skončil nerozhodně 2 : 2. O zisku prémiového bodu rozhodla střelba ze značky pokutového kopu. V ní byli domácí neomylní, zatímco hosté v zéto činnosti selhali,když se dokázal trefit do černého jen Ticháček v první sérii.

Branky:  75. Ovčačík Rudolf  77.  Dominik Kroft  -  54.  Pavel Polena , 58.  Václav Klásek. Rozhodčí:  Jakub Šlajs,  Tomáš Mezera a   Aleš Jílek . ŽK:   3 : 2. Diváků: 100.  Sestava Pačejov:  Kalčík J.- Šmrha L., Kolářík A. ,Fiřt. J., Pavelec P.,  Brůha V. /70.Hosnedl J./  ,  Kubaň M. , Polena P.,   Klásek V.,  Kubaň J. a  Ticháček Josef 

 

 

ŽICHOVICE - NÝŘANY  2: 2 ( 1: 1) PK 4:5

Radim Šiška

Po debaklu v minulém kole se tentokrát přítomný trenér Krejčí rozhodl pro změny v sestavě i pro využití Butnara a Jandy, kteří měli v nohou dopolední divizní zápas. Po vyrovnaném průběhu se nakonec body dělily, v penaltách měli více štěstí hosté i proto, že Frýzek a Harant trefili břevno. Na rozdíl od předchozích kol jsme vstoupili do zápasu aktivně a kombinační hrou se dostávali do šancí. Po čtvrthodině se střelou do horního růžku prosadil Jiřík, který na hrotu útoku nahradil Hlaváče (ten si nedělní odpoledne chválihodně vyhradil pro rozšíření vzdělání). U jedné branky zůstat nemuselo, ale v zakončení nám chyběl důraz a přesnost. A tak se osmělili hosté. Rozhodčí posoudil zákrok Rojíka jako penaltový a Sláma těsně před poločasem vyrovnal.

Ve druhém poločase se fotbal vytratil, ale šance před oběma brankami nikoli. Gólové se však ukázaly jen dvě situace. Čtvrt hodiny před koncem chytil hostující brankář malou domů. Následoval nepřímý kop uvnitř hostujícího pokutového území a střela Jiříka, kterou hostující hráč ve zdi zblokoval rukou. Po protestech hostí a několika ŽK (jedna byla druhá a hosté šli do oslabení) proměnil penaltu Janda. Místo kombinačního řešení dalších příležitostí jsme se pokoušeli o individuální zakončení a tři minuty před koncem přišel trest. Chybu v obraně potrestal prudkou střelou Cink a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Branky: J.Jiřík, M.Janda (PK)– Sláma(PK), Cink. Penalty za Žichovice proměnili J.Jiřík, J.Bálek, I.Butnaru, R.Beneš, nedali M.Janda, J.Frýzek, T.Harant, rozhodčí Janda, Lhoták, Duda, delegát Kopřiva, ŽK 3:3 (L.Mourek, J.Frýzek, J.Rojík),ČK 0:1, diváků 80.

Sestava Žichovic: J.Rojík – L.Mourek, M.Janda, M.Šinál, J.Frýzek – I.Butnaru, R.Šiška (88. J.Beneš), J.Bálek, T.Harant, M.Špírek (46. R.Beneš) – J.Jiřík

 

SVÉRADICE - FK STAŇKOV 4: 0 (1:0)           

Václav Dušek

Zápas týmů ze spodní části tabulky byl od prvních minut hodně opatrný, ale územní převahu měli překvapivě hosté ze Staňkova. Ty se také dostali do první vyložené šance, když po špatně zahrané  "malé domů" se dostal k míči hostující útočník, ale z vyložené pozice trefil pouze boční síť. I v následujících minutách měli hosté ze Staňkova více ze hry, ale bylo to hlavně díky nepřesné hře svéradických hráčů. Nakonec udeřilo na druhé straně, když po zbytečném zápasnickém chvatu na Standu Makovce nařídil hlavní  rozhodčí pokutový kop, z toho se Michal Jiřinec nemýlil a stanovil tak skóre prvního poločasu na 1:0 pro domácí. Po nevýrazném výkonu v prvním poločase se Svéradice ve druhém dějství zlepšili a vše důležité se pak odehrávalo na polovině hostů.  Na 2:0 upravil skóre kanonýr Beránek, který technickou střelou do šibenice nedal hostujícími brankáři sebemenší šanci. Poté oslabil tým Staňkova hráč Janka, který v 66. minutě musel po druhé žluté kartě opustit hřiště. Ve zbývajících minutách pak už kralovali domácí a brankami Kováře a Káby upravili výsledek do končené podoby 4:0 pro Svéradice. Utkání které se nejdříve vyvíjelo lépe pro hosty tak skončilo jejich debaklem.

Branky: 36.Jiřinec Michal (PK), 64.Beránek Vlastimil, 76.Kovář Jakub, 86.Kába Roman. Rozhodčí: Mezera Tomáš, ŽK: 2:3 ,), ČK: 0:1 (66.Janka),Diváků: 100

Sestava Svéradice : M.Soukup - Kába, Herout, Vonášek, Prokopec - Kovář (81.D.Klas), S.Makovec, Jiřinec (46.Němec), Chaloupka - Šorna (76.J.Makovec), Beránek

 

     

 

OSTATNÍ VÝSLEDKY:  

Senco B - Ch. Újezd   4: 1 ( 3: 1)      

Branky: Fiala, Pavlíček, Zajíček, Špic - Pikl P.; ŽK: 1:2, diváků 50.

 

Křimice - Lhota  1: 4 ( 0: 2)  

Branky: Klement - Veverka 2, Kotrnoch, Nejdl; ŽK: 3:1, diváků 60

 

Stod -  Nepomuk  0: 0 ( 0: 0) PK 6:7

ŽK: 3:1, diváků 110.

 

Sl.Mýto - Žihle  2: 2 ( 2: 1) PK 2:3

Branky: Hereit, Koudelka - Brož, Razek; ŽK: 4:1, diváků 220.

 

 TABULKA

1.

Lhota

12

8

1

3

42: 18

26

1

( 10)

2.

Žichovice

12

7

1

4

20: 22

22

( 4)

3.

Sl.Mýto

12

5

4

3

28: 18

21

2

( -2)

4.

Luby

12

6

2

4

27: 19

21

1

( 5)

5.

Stod

12

6

2

4

27: 21

21

1

( -1)

6.

Nýrsko

12

6

1

5

25: 17

19

( -2)

7.

Křimice

12

6

1

5

21: 25

19

( -2)

8.

Ch. Újezd

12

5

2

5

22: 24

18

1

( 2)

9.

Pačejov

12

5

2

5

21: 24

18

1

( 2)

10.

Svéradice

12

4

3

5

22: 24

17

2

( -6)

11.

Nepomuk

12

5

1

6

20: 27

17

1

( -2)

12.

Senco B

12

4

2

6

21: 21

15

1

( -4)

13.

Nýřany

12

2

6

4

19: 20

15

3

( -3)

14.

Ch. Planá

11

4

2

5

19: 23

15

1

( -7)

15.

Žihle

12

3

2

7

22: 32

12

1

( -4)

16.

Staňkov

11

2

2

7

12: 33

9

1

( -7)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku