Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SLUŠNÝ VÝKON , PO ŠESTI ŽLUTÝCH DOSTAL ČERVENOU A PAK INZULTOVAL

 "SLUŠNÝ VÝKON" , PO  ŠESTI ŽLUTÝCH  DOSTAL ČERVENOU A PAK INZULTOVAL

Miroslav Sedlmaier

Po stovkách , resp. po několika tisících odehraných zápasech v  soutěží řízených OFS  v Klatovech jsme měli na spadnutí  nedohrání  utkání z důvodu  inzultaci rozhodčího. Pokud uvádím, že měli, pak to není z toho důvodu, že by nedošlo skutečně k inzultaci, tedy jevu, který je na hřištích v Pošumaví mimořádný.  Místem činu bylo v sobotu 11. října hřiště v Bolešinech . V  85. minutě duelu IV. třídy sk. A  Bolešiny B - Vrhaveč B  za stavu 4:0 pro domácí byl hráč hostů J.H.(ročník nar. 1981)  po opakovaných projevech nespokojenosti s rozhodnutími rozhodčího napomínán žlutou kartou. Po té kdy tuto kartu hříšník obdržel, se ze vzdálenosti 15 metrů, která ho dělila  od hlavního arbitra  k němu rozběhl , křičel na něj a zahrnul do sprchou nevybíravých slov. Po té kdy k němu doběhl pak ještě svůj komentář "vylepšil " tím, že do arbitra vrazil částí břicha. Následná reakce HR byla jasná, tomuto provinilci udělil červenou kartu. Tím to ještě ale neskončilo! Hráč hostů pokračoval dalšími nadávkami obsahující sprostá slova a vše dokonal tím, že rozhodčího prudce udeřil otevřenou dlaní do hrudi.  Při odchodu ze hřiště si ještě vyslechl rozhodčí hlavně ze způsobu jednání hráče, ale i diváci hlasité a hrubé urážky na jeho adresu. Přestože, dle vyjádření rozhodčího byl zprvu napadením otřesen, ale následně vyhodnotil situaci v době, kdy chybělo několik minut do jeho konce, že zápas neukončí.  Jeho zásluhou tak byl zápas ukončen po uplynutí hrací doby. Nemusel, měl právo skutečně utkání předčasně ukončit, ale zachoval se v duchu znění Pravidel kopané. Pokud by utkání předčasně ukončil, pak by bezesporu byl dopad na hosty z důvodu nedohrání utkání z jejich viny (hráče) v podobě několikatisícové pokuty daleko tvrdší.

Nyní již je míček na straně odborných komisí OFS, hlavně pak disciplinární komise, aby pro hříšníka vynesla trest v duchu disciplinárního řádu. Kvalifikace přestupku naplňuje znění čl. 13 - tělesné napadení (udeření, či jiný způsob fyzického násilí) a hráči hrozí trest zastavení činnosti od čtyř do 24 měsíců nepodmíněně, popřípadě i finanční pokuta.

Co dodat závěrem. Nepříliš radostné zakončení letošní činnosti 34 letého hráče, který podle statistik nepatří k žádným svatouškům na hřišti. Na podzim např. odehrál včetně tohoto duelu 9 utkání za B tým Vrhavče, v nich byl šestkrát napomínán a nyní ještě vyšperkoval svojí bilanci červenou kartou s černým puntíkem - inzultace rozhodčího! Inu, za své jednání jsme zodpovědný každý sám.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku