Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Horažďovická rezerva v 1. B třídě dohrála


 

 Horažďovická rezerva v 1. B třídě dohrála

POŠUMAVÍ MÁ JIŽ VE FOTBALE PRVNÍHO SESTUPUJÍCÍHO!

Miroslav Sedlmaier

Zřejmě nejlepším způsobem jak začít bude výpisem z posledních úředních zpráv Plzeňského krajského fotbalového svazu: " STK bere na vědomí odstoupení družstva FK Horažďovice „B“ ze soutěže I. B „B“. Dosavadní výsledky se anulují a tabulka bude upravena /SŘ čl. 64 odst.2/. V následujících kolech mají soupeři FK Horažďovice „B“ volno. Zároveň je družstvo prvním sestupujícím"!  

Již to, že se v 6. kole družstvo mužů SK Horažďovice B , které bohužel dnes již bylo účastníkem krajské soutěže 1. B třídy skupiny B nedostavilo k utkání do Spáleného Poříčí naznačovalo cosi neobvyklého.  Horažďovický fotbalový klub, který patří v rámci Okresního fotbalového svazu  zásluhou dnes již zkušených a obětavých funkcionářů klubu k naprosto bezproblémovým (osobně to mohu z činnosti sekretáře OFS také potvrdit) se dostal do situace, že musel  z různých příčin  (patří mezi ně i velmi početná hráčská marodka)   svůj  B tým odhlásit z další účastni v rozehraném novém soutěžním ročníku 2014/2015.  Z toho vyplývá i následný trest podle hracího řádu (Rozpisu soutěží PKFS) finanční postih FK Horažďovice ve výši 20.000 Kč.

Není potrestán jen horažďovický klub ! Toto odstoupení jeho B týmu  má i další důsledky pro tým,  který skončí v OP na předposledním třináctém místě . Důvod je prostý. Pokud FK Horažďovice by přihlásil do příštího ročníku OP svůj B tým, který je automaticky prvním sestupujícím z 1. B třídy, pak STK OFS Klatovy musí (jestliže např. ale horažďovický klub nepožádá o zařazení ještě do nižší soutěže a na to má právo) bude muset tým minimálně z 13.místa  sestoupit o jeden tým navíc do III. třídy! Minimálně uvádíme proto, neboť teoreticky mohou z 1. B třídy sestoupit do Pošumaví ještě až dva další týmy z tohoto regionu. Není to žádný katastrofický scénář, stačí se podívat na tabulku 1. B třídy sk. B po 7.kolech …

Pro fotbal v Pošumaví znamená ještě odstoupení  týmu FK Horažďovice B to ale ještě znamená další oslabení pozic v krajské soutěži, kde přichází o další jedno místo . V soutěži, kde měly týmy z OFS Klatovy většinu a nebo minimálně polovinu účastníků  je nyní  ve srovnání se sousedním OFS Plzeň jih  s pěti týmy z 14 v menšině.

Nestává se tak často, že by po sedmi kolech nového ročníku byl znám již první sestupující. Pošumaví již ho zná , tím týmem je FK Horažďovice B. Ale i to se stává, ale v takové soutěži jakým je 1.B třída to v Pošumaví za poslední desítky let je jev skutečně mimořádný!

TABULKA 1.B TŘÍDY PO SEDMI KOLECH  (před odstoupení HD B)

AKTUÁLNÍ  TABULKA 1. B TŘÍDY PO 7.KOLE  - SK. B  - PO ODPOČÍTÁNÍ VÝSLEDKŮ B TÝMU HORAŽĎOVIC

TAKÉ TOTO JIŽ PATŘÍ HISTORII  - STATISTIKA HRÁČŮ FK HORAŽĎOVICE !!!





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku