Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA_10. kolo 11. -12. 10. 2014

ŽICHOVICE ZNOVU V ROLI LÍDRA TABULKY  

V minulém kole 1. A třídy vyhrály Žichovice v Lubech a posunuly se v tabulce na 3. místo. Další domácí výhra v 10. kole  je již katapultovala do čela soutěže. Luby, které právě v domácím zápase se Žichovicemi opustilo štěstí dokázaly bodový výpadek  napravit vítězstvím na půdě Sokola Křimice. Od pátého kola jde nahoru kredit Okuly  Nýrsko , která svůj vzestup po třízápasové sérii zápasů venku potvrdila doma  a o místní pouti potěšila své příznivce další výhrou. Ale v 10.kole  1.A třídy byly i ztráty které jsem zaznamenali opět u  Pačejova i Svéradic. Svéradičtí  jsou na tom v tabulce z týmů z Pošumaví zatím nejhůře a po první třetině tohoto ročníku se již začínají brouzdat v sestupových vodách.    


KŘIMICE - START LUBY  2: 4 ( 1: 1)

Pikhart  Radek

Zápas, který byl sehrán na hřišti ve Vochově u Křimic, přinesl dramatickou podívanou od první do poslední minuty. V druhé minutě obral o míč domácí obránce Koželuh, posunul na Švátoru, který pohotově vstřelil úvodní branku utkání. Domácí Křimice si po inkasované brance vynutily územní převahu, kterou korunovaly vyrovnávací brankou v 40. minutě. Po změně stran byl v 48. minutě faulován aktivní Švátora ve vápně Křimic a Voráč nekompromisní bombou opět strhl vedení na stranu Lub. Křimice tak byly nuceny ve snaze o vyrovnání otevřít obranu, do které Luby podnikaly nebezpečné protiútoky. V 72. minutě zvyšuje opět Švátora hlavou na 1:3, Křimice vzápětí v 75. minutě snižují a definitivní podobu výsledku dává Dan Šnour přesnou střelou do odkryté branky Křimic. V nervózním závěru pak už padaly pouze červené karty, po vzájemné potyčce s hráčem Křimic byl nejprve vyloučen Pavel Čipera, za zbytečné řečnění pak i Martin Vejskal.

Branky: 0. Kuneš, 75. Zapoměl  - 2. a 72. Švátora Karel, 48. Voráč Jan (PK), 81. Šnour Daniel, ŽK 2:6,  ČK 1:2( 86. Čipera, 90. Vejskal).

Sestava Luby: Kalaš Jan - Vejskal Martin, Pivoňka Marek, Turner Václav, Sýkora Filip - Voráč Jan (70. Šnour), Voráček Přemysl , Sysel Marek , Křížek Karel, Koželuh Vojtěch - Švátora Karel (82. Čipera).

 

NÝRSKO - FK STAŇKOV 3: 1 ( 1: 1)  

Stanislav Steiner

Po třech utkáních na hřištích soupeřů se představilo mužstvo Nýrska na domácím hřišti a konečně mohlo nastoupit v optimální sestavě. Do mužstva se vrátili hráči, kteří se z různých důvodů nemohli minulá kola nastoupit. V 7' utkání Bastl, přihrávkou hledal Györgyho, ale tomu v posledním okamžiku obránce hostů, Dolejš, ukopl míč. Vše si, ale vynahradil v 10' ,kdy  Kohout sebral hostů obraně hostů míč ,přihrál Györgymu a ten křižnou ranou přes celou branku otevřel stav utkání. Hosté ohrozili domácí branku V 26' kdy střela Janka skončila vedle nýrské branky: V 27' měli výhodu rohového kopu, který chytře rozehráli a střelou Brože vyrovnali stav utkání. Z domácím mužstvem to mírně zatřáslo a tak byli rádi, že se stav utkání do poločasu nezměnil.

Na začátku druhého poločasu se dostal do stoprocentní situace hráč hostů Krejcar, když nedokázal z pěti metrů trefit odkrytou nýrskou branku. To byl pravděpodobně rozhodují moment utkání. V 57' utkání samostatnou akci  Györgyho, kterou zakončil střelou, s námahou odvrátil brankář hostů Marcel. Domácí mužstvo pokračovalo v tlaku a několikrát ohrozilo branku hostů, ale se špatnou koncovkou. Hosté odpověděli v 75',kdy po centru Janka se do šance dostal střídající Výrut, ale jeho střela skončila nad nýrskou brankou. V 77' hosté faulovali Bastla ,k provedení trestného kopu se postavil György, který nádhernou střelou z úhlu, do opačného rohu branky, poslal domácí do vedení. To nakoplo hráče domácího mužstva a výsledkem byla branka, kterou po akci Kalivody ml., vstřelil Bastl, když jeho střela se odrazila od tyče do branky. Hráči hostujícího mužstva se ale nevzdávali a snažili se neustále o zkorigování výsledku, což jim nebylo dovoleno. Šanci o zvýšení stavu utkání měl ještě v 87' utkání domácí Rubáš, kdy po rohu hlavičkoval vedle staňkovské branky. Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím domácího mužstva, i když hostující celek předvedl sympatický a bojovný výkon.

Branky : 10. A 77. György Ivo , 82. Bastl Miroslav- 27.  Brož Lukáš

Rozhodčí : Čermák Vladimír - Janda Marek, Kostelník Lumír. DS : Harmady Luboš. ŽK 1:2, diváků 100.

Sestava Nýrsko: Moravec Jiří-Bastl Miroslav, Lužný Jakub, Šteiner Rostislav/73' Antonovics Andrei/, Kolář František- Kvítek Patrik/52' Kalivoda Karel ml./,Štengl Tomáš, Výtisk Petr/83' Korschinský Lukáš/,Kohout Tadeáš - György Ivo, Trefanec Michal/58' Rubáš Tomáš/

 

ŽICHOVICE - SL. ŽIHLE 4:1(1:0)

Radim Šiška

Zápas s Žihlí provázelo několik podivných okolností. Domácím chybělo několik nemocných hráčů, hosté naopak přijeli jen s jedenácti hráči. Zápas začal se zpožděním kvůli technickým problémům rozhodčích, kteří cestovali z Plané, což je zhruba stejná vzdálenost, kterou musel absolvovat tým hostí. Hlavní rozhodčí Maroušek se navíc ve druhém poločase zranil a zápas dosoudcoval první asistent Mezera, jako pomezní pohotově zaskočil Petr Bala. A do toho všeho fotbal nevalné úrovně. Radost ale mohli mít domácí fanoušci z vítězství a posunu Žichovic do čela tabulky. Tuto pozici budeme příští sobotu hájit v Dobřanech při zápase proti aktuálně druhé Lhotě.V prvním poločase se na trávníku odehrávala fotbalová nuda, které chybělo tempo, nasazení a hlavně přesnost. Domácí se snažili zatím zdaleka nejslabšího soupeře zatlačit, dlouhé míče však většinou nenacházely adresáta v zelenobílém dresu. Vysvobození přišlo těsně před poločasem, kdy se na hranici vápna uvolnil Butnaru a otevřel skóre.

Ve druhém poločase jsme se zlepšili a po gólu volala především akce Jandy a Butnara po rozehraném přímém kopu, kterou na brankové čáře nezakončil Jiřík ani Brož. Dvacet minut před koncem hosté vyrovnali. Po vyloučení hostujícího hráče po druhé žluté kartě přišel precizně provedený přímý kop Najmona, se kterým ani Rojík nic nezmohl. Naštěstí jsme záhy vedení získali zpět. Odražený míč uklidil z vápna mezi nohy hostujícího brankáře Štěpán. Pak přišlo střídání rozhodčích a další gól Butnara po výborné přihrávce Jiříka. Nový hlavní arbitr Mezera nechtěl zůstat za zraněným kolegou pozadu a za řeči vyloučil dalšího žihelského hráče. Dvoujnásobnou přesilovku využil ke skórování Brož, kterému snadný gól připravil Špírek. Děkujeme divákům za trpělivost a podporu a zveme je na další víken do Dobřan, kde nás čeká určitě těžší soupeř.

Branky: Butnaru 2, Štěpán, Brož – Najmon, rozhodčí Maroušek, Mezera, Pressl (Bala), delegát Bláha, ŽK 0:5, ČK 0:2, diváků 80

 

SVÉRADICE - SLAVOJ STOD 1: 1 ( 1: 1) PK 4:5

Václav Dušek

Důležitý zápas pro domácí začal z obou stran opatrně, z oboustranným  úmyslem neinkasovat hned v úvodu zápasu. Toto však bylo porušeno hned v 8. minutě, kdy se šestnáctiletý talent Martin Klas omotal přes dva hráče Stodu a při třetí klice byl nemilosrdně zkosen a domácí zahrávali penaltu. K té se postavil kanonýr Beránek a přes malé problémy (musel dorážet vyražený míč)  dostal domácí do vedení. O několik minut později se střelec vedoucího gólu řítil ze strany na hostující branku, ale gólman včasným vyběhnutím zachránil. Bohužel se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš a ve dvacáté minutě

potrestal nedůraz v domácí obraně Lukášek a technickou střelou srovnal skóre. Poté hosté na chvíli převzali otěže zápasu a měli pár náznaků šancí. Ale závěr poločasu znovu patřil svéradickým hráčům, kteří se ocitli v nejméně třech velmi dobrých příležitostí, Beránek mířil pouze do tyče,  Chaloupka a v poslední minutě  Prýmas jen těsně minuli branku soupeře. Ve druhé půli postupně docházeli domácímu celku síly a hosté se dostali do dvou vyložených šancí, které naštěstí neproměnili. Svéradice zahrozili pouze trestným kopem Beránka, kdy brankář pouze sledoval, jak míč těsně míjí pravou tyč jeho branky a pak několika rohy, které perfektně zahrával jeden z nejlepších mužů zápasu, kapitán mužstva, Míra Herout. A protože v závěru se už gól nikomu vstřelit nepodařilo, došlo opět na pokutové kopy. Tam bohužel selhal nejlepší střelec Svéradic, Vlasta Beránek a protože hosté byli stoprocentní, odvezli si domů bod navíc.

Sestava domácích:Soukup - Prokopec, Vonášek(ŽK), Herout(ŽK), Kába - Klas M. (76. Němec J.), Prýmas,  Makovec, Chaloupka - Šorna, Beránek. Branky: 8. Beránek  (PK)  -  20. Lukášek ; diváků 90.          

 

MÝTO  - PAČEJOV  5: 1 ( 1: 0)                    

Tomáš Cihlář

Hosté měli velké starosti se sestavou. Do základu museli nastoupit se zdravotními potížemi Kalčík, Šmrha a Kolářík. Na lavičce pak jen do počtu seděl dlouhodobě zraněný Hlůžek. Úvod zápasu přinesl po jedné šanci na každé straně. V 5.minutě Kuba Kalčík kryl nebezpečnou střelu z hranice šestnáctky. Ve 13.minutě gólovou střelu Jardy Kubaně musel nadvakrát likvidovat domácí brankář Špicl. Mýto se dostalo do vedení ve 24.minutě Švejdou po hrubé chybě obrany. Jinak se hrál v prvním poločase naprosto vyrovnaný zápas.

Druhý poločas začali hosté daleko aktivněji a v 51.minutě se ocitl v další šanci Jarda Kubaň, ale jeho ránu brankář opět kryl. Pak přišla zlomová 53.minuta. Domácí bleskurychle rozehráli otočené autové vhazování a  než se pačejovská obrana vzpamatovala, skončila Švejdova technická střela zpoza šestnáctky v brance.  A když o tři minuty později skončila po rohovém kopu hlavička Šobáně v síti, hra hostů  se doslova sesypala.  A rozjeté Mýto dále trestalo. V 65.minutě po dalším zaváhání dosáhl  Švejda hattricku. V 72.minutě mohl Pačejov alespoň korigovat, ale Polenovu hlavičku vykopával z brankové čáry domácí obránce a následná Kubaňova hlavička skončila na břevnu. V 74.minutě z pokutového kopu zvyšoval Koudelka na 5 : 0. V samotném závěru v 89.minutě vsítil Pavel Polena alespoň čestný úspěch Pačejova.

Vítězství Mýta je jistě zasloužené, nutno však dodat, že mu hosté minimálně 3 branky doslova nabídli. Zápas řídila   trojice rozhodčích Václav Duda, Stanislav Sladký  a   Michal Bureš.  Delegátem zápasu byl Karel Muller.

Branky:  24.,53. A 65. Švejda , 56. Šibáň , 74. Koudelka(PK)  - 89. Polena P.

Sestava Pačejov:  Kalčík J..  -   Šmrha L. /62.min. Bokr P./– Kolářík A. – Hosnedl J.   - Pavelec P. –  Brůha V. -   Kubaň M.  – Polena P. -  Klásek V.  - Ticháček J.  – Kubaň J. 

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Doubravka  B -  Nýřany   0: 1 ( 0: 1)                      

Branky: Cvachoušek; ŽK: 2:2; ČK: 0:1

Chodský  Újezd -  Lhota  2: 1 ( 0: 1)

Branky: Medek, Pešta - Strejček; ŽK: 5:4

Chodová Planá - Nepomuk  4: 1 ( 2: 1)

Branky: Chval 2, Benedikt, Hanko - Kalabza J.; ŽK: 3:4; ČK: 0:1

 Dohrávka 7. kola :

Chodová  Planá -  Senco B   3: 0 ( 2: 0) Branky: Bílek 2, Radil; ŽK: 2:0 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

10

7

0

3

17: 12

21

( 6)

2.

Lhota

10

6

1

3

30: 16

20

1

( 7)

3.

Sl.Mýto

10

5

3

2

26: 12

20

2

( 0)

4.

Křimice

10

6

1

3

20: 16

19

( 1)

5.

Luby

10

5

2

3

22: 16

18

1

( 5)

6.

Stod

10

5

1

4

23: 19

17

1

( 1)

7.

Ch. Újezd

10

5

1

4

20: 19

17

1

( 1)

8.

Nýrsko

10

5

1

4

22: 15

16

( -2)

9.

Nepomuk

10

5

0

5

20: 22

15

( 0)

10.

Pačejov

10

4

1

5

18: 22

14

1

( 1)

11.

Ch. Planá

10

4

1

5

17: 21

13

( -5)

12.

Senco B

10

3

2

5

15: 16

12

1

( -4)

13.

Nýřany

10

2

4

4

16: 17

11

1

( -2)

14.

Svéradice

10

2

3

5

13: 24

11

2

( -9)

15.

Staňkov

10

2

2

6

12: 29

9

1

( -7)

16.

Žihle

10

2

1

7

15: 30

7

( -5)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku