Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 9.kolo 4. – 5.10.2014

 

1.A  TŘÍDA 

 

 

PO BODOVÝCH A BRANKOVÝCH HODECH PŘICHÁZÍ PŮST  

Každá série jednou skončí. To platí i o těch, kterých jsme dosud byli svědky v průběhu devíti odehraných kol v 1. A třídě.  V úvodních kolech na sebe upoutala vítězná třízápasová šňůra Startu Luby, kterou ještě přetrumfla ta Žichovická – v podobě čtyř výher v řadě, která vynesla tento tým dokonce do čela tabulky. Po té na sebe výrazněji v 1. A třídě začal upozorňovat Sokol Pačejov. Tento nováček navíc zaujal ještě tím, že ve všech vítězných duelech v řadě nešel pod normu čtyř branek vstřelených do sítí soupeřů. Naposledy zazářil tým Okuly Nýrsko. Jeho čtyř zápasovou úspěšnou sérií začal ziskem dvou bodů za remízu doma s Doubravkou, kterou následovaly tři výhry z toho dvakrát za sebou venku. Třetí duel Nýrska na hřišti v Nepomuku ale udělal rovněž v této  bodové úspěšnosti stop. S méně úspěšnou sérii  se kterou se žádný z týmů rád nechlubí, nicméně dlouhodobé soutěže potká většinu účastníků má za sebou FK Svéradice. K radosti příznivců tohoto klubu Svéradice dvoubodovým aktivem, svojí neúspěšnost nejen přerušily, ale při bodové výluce Nýrska a Pačejova v tomto kole vylepšovaly úspěšnost týmů z Pošumaví. Velkým překvapením tohoto kola byl výsledek z pošumavského derby, které se hrálo v Lubech. Domácí v něm prohráli s nováčkem ze Žichovic, který se touto výhrou posunul v tabulce až na 3.místo . Po této sprše doma  čeká Luby  v dalším kole venku nepříjemný soupeř, v současné době druhý tým tabulky Sokol Křimice .


 NEPOMUK - NÝRSKO 5: 3 ( 2: 2)     

Stanislav Steiner

Hráčům Nýrska se opět nepovedl vstup do utkání. Ve 4' utkání nastřelil domácí hráč ruku Bartůňka a rozhodčí nařídil PK, který domácí Kalaba proměnil. Hosté mohli v 7' utkání vyrovnat, když přihrávku Rubáše, nedokázal hlavou, György, usměrnit do soupeřovi branky. V 11' přišla chyba na pravé straně nýrské obrany a prudkou střelu  domácího  Vosyky ,Moravec vyrazil před sebe a dobíhající Baran dorazil míč do branky. Domácí mužstvo získalo herní převahu a mělo několik nebezpečných šancí. Hráči Nýrska se postupně rozehrávali a přišla 20' utkání ,kdy navrátilec z hostování v Klatovech, Tadeáš Kohout, přesnou přihrávkou uvolnil Györgyho a ten křížnou střelou na zadní tyč snížil stav utkání. Ve 34' opět Kohout, přihrávkou našel Rubáše, kterého v domácí obránci faulovali v pokutovém území a následný proměněný PK  znamenal vyrovnání stavu utkání. V 38' utkání se do dobré střelecké šance dostal Rubáš, ale s jeho střelou si domácí brankář poradil. Ve 41' utkání domácí Váňa rozehrál trestný kop do pokutového území, hosté s námahou tuto situaci vyřešili. Hráči Nýrska do druhého poločasu nastoupili s odhodláním zisku bodů. V 56' přišla první příležitost, kdy se jim to mohlo podařit. Po akci György-Kohout, se dostal k míči Rubáš, který utekl domácí obraně a vstřelil branku, kterou hlavní rozhodčí po chvíli na pokyn pomezního rozhodčího neuznal, pro pozdě odmávaný a vymyšlený ofsajd. Ofsajd viděl snad jen pomezní rozhodčí, který v okamžiku přihrávky stál klidně na polovině hřiště a nýrský hráč přebíral přihrávku před domácími obránci 15 metrů na jejich polovině. V 60' Hvězda přihrávkou za domácí obranu uvolnil Výtiska a ten s klidem zakončil akci vstřelením branky. V té době na hřišti hosté získal převahu, ale nedokázali jí zužitkovat. Domácí se sice také pokusili ohrozit nýrskou branku, ale bezúspěšně, Do další šance se dostal Rubáš, když v 69' utekl domácí obraně a

příležitosti se zalekl a akci nezakončil. Následně, v 70,'po akci Györgyho  zakončoval Rubáš přehozením domácího brankáře, ale ten na brankové čáře balon s námahou chytá. V 74' domácí vyrovnali , kdy po rohovém kopu , těsně před brankovou čárou vznikl zmatek a  Michal Baran ,který stál v ofsajd, vyrovnal stav utkání. Domácí mužstvo tato branka zvedla a v 80' utkání domácí hráč Michal Švec střelou k tyči překvapil nýrského brankáře, kterému balon pod tělem proklouzl do branky. Následně v 81' utkání přišla chyba nýrské obrany, Jirka Hvězda v souboji padá tělem na balon a hlavní rozhodčí k údivu nařizuje pokutový kop, kterým domácí mužstvo potvrdilo zisk tří bodů. V posledních utkáních se hráčům SKP OKULA NÝRSKO celkem dařilo získávat body, ale v tomto utkání jim to nebylo z různých příčin přáno. V sestavě chybělo několik pravidelně hrajících hráčů, ale ti kteří místo nich zaskočili svým výkonem nezklamali.

Branky :  11.,74. a 81.(PK) Baran Michal, 4.  Kalaba Josef(PK), 80. Švec Michal – 20. a 34.  György Ivo, 60.  Výtisk Petr

Rozhodčí: Janda David - Kostelník Lumír, Krauz Jan.  ŽK 4:3, ČK 1:0(Baran Marek) diváků: 100

Sestava Nýrsko  : Moravec Jiří-Hvězda Jiří, Bartůněk Miloš, Šteiner Rostislav, Kolář František-Bastl Miroslav /78' Korschinský Lukáš/, Výtisk Petr,Kohout Tadeáš,Rubáš Tomáš-Trefanec Michal/34' Kvítek Patrik/, György Ivo/83'Kadlec Jiří/

 

PAČEJOV - KŘIMICE   0: 3 ( 0: 2)     

Tomáš Cihlář

Barážová odveta lépe vyšla hostům z Křimic. Už v 1.minutě musel hasit domácí gólman Kuba Kalčík, který se při  zákroku zranil, ale zápas obětavě dochytal. V 5.minutě se za obranu dostal Pepa Ticháček, postupoval sám na brankáře, technicky ho přehodil, ale mířil těsně vedle. Týž hráč měl na noze v 16.minutě další tutovku, ale z malého vápna přestřelil! A tak přišel zákonitě trest.  Ve 27.minutě po faulu v pokutovém území otevřel skóre zápasu z penalty Michal Kubice.  Když o tři minuty později zkušený Jiří Kohout tvrdou střelou pod břevno zvýšil na 2 : 0 pro Křimice, nevypadalo to s domácími příliš dobře. Hosté byli v těchto fázích zápasu jasně lepším týmem a brankář Kalčík  musel opakovaně řešit ošemetné situace.

O přestávce bylo v kabině domácích hodně rušno!  Ve druhém poločasu nelze pačejovským hráčům upřít snahu, měli i více ze hry, ale do vyložených gólových příležitostí se nedostávali. Gólové parametry měla snad jen šance Milan Kubaně v 65.minutě.  V 80.minutě se dožadovali pokutového kopu po ruce i domácí, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Zkušený tým Křimic si chytrou hrou výsledek s přehledem pohlídal. Třetí branka Kohouta v nastaveném čase už nic neřešila. Vítězství hostů je zasloužené, domácí mohou litovat neproměněných šancí z úvodu zápasu.  Patrně jim zvlhnul střelný prach, po brankových hodech v předchozích zápasech už vyšly dvakrát za sebou střelecky  naprázdno!

Branky: 27. Kubice Michal ( PK) , 30. a 92.  Kohout Jiří  . Rozhodčí:  Stanislav Sladký, Václav Duda, Milan Kulhánek, ŽK 1 : 4, diváků: 130

Sestava Pačejov:  Kalčík J. ,  Šmrha L., Kolářík A. , Hosnedl J., Pavelec P. , Brůha V. , Kubaň M., Polena P. , Klásek V. ,Ticháček J.,  Kubaň J. (46.Bokr P.)   

 

                                                                                          

SVÉRADICE - DOUBRAVKA B 1: 1 ( 1: 1)  PK 3:0

Václav Dušek

Hosté přijeli z mladým, hodně běhavým mužstvem a od začátku dávali najevo, že ve Svéradicích chtějí bodovat. Domácí fotbalisté však po sérii neúspěšných výsledků potřebovali body jako sůl a utkání začali velmi aktivně a vytvořili si územní převahu. Paradoxně však první udeřila rezerva Doubravky, když Krysl využil chybnou rozehrávku a svoje sólo zakončil první brankou. Svéradice naštěstí nerezignovali a o deset minut později vyrovnal Beránek, když zužitkoval přesný pas Petříka. Ve druhé půli se oba týmy snažili strhnout vítězství na svoji stranu a byl k vidění zajímavý fotbal, který přinesl šance na obou stranách. U domácích byl nejblíže ke vstřelení branky Jiřinec, který tvrdě vystřelil před pokutovým územím, vyraženou střelu sám doběhl, ale nepodařilo se mu přehodit vyběhnutého gólmana. V poslední minutě pak mohl zařídit všechny body pro domácí Makovec, ale z několika kroků špatně trefil prudký centr a branku minul. V následujícím penaltovém klání se blýskl domácí brankář Soukup, když zlikvidoval tři pokusy hostů a domácí tak na PK vyhráli 3:0. 

Branky: 30. Beránek  -  21. Krysl K.  ŽK: 3:2; ČK: 1:0 (79.Petřík), diváků 80. Sestava Svéradice : Soukup - Prokopec, Vonášek, Herout, Petřík - Vlček (67. Klas M.), Kovář, Makovec, Chaloupka - Jiřinec, Beránek.

 

START LUBY - ŽICHOVICE  0: 3 ( 0: 1)          

Karel Křížek

Domácí hráči tentokrát nepotěšili své příznivce a po bezzubé koncovce si odvezli 3 body za vítězství hosté ze Žichovic. Po opatrném začátku první půle to byli hosté, kteří poprvé udeřili v 16. minutě, kdy střela tečovaná Makem Špírkem skončila za zády domácího brankáře Kodeše a hosté vedli 0 : 1. Po obdržené brance domácí přidali a vytvořili si územní převahu, ale šance Karla Švátory ve 24. minutě a Vojty Koželuha ve 41. minutě skončily pouze na tyči hostující branky. Také do druhé půle vstoupili domácí aktivněji, ale na překonání hostující obrany nenašli recept a až od konce utkání si prakticky nevytvořili žádnou větší gólovou příležitost. V závěru utkání, kdy se domácí snažili alespoň o vyrovnání a soustředili se především na útok, vyšly hostům dva rychlé brejky, které dokázali proměnit v 85. minutě Jaromír Hlaváč a v 90. minutě Ion Butnaru a stanovili tak konečný výsledek utkání na 0 : 3.

Sestava domácích: Kodeš Petr, Křížek Karel, Koželuh Vojtěch,  Vejskal Martin, Šnour Daniel (64. Voráč Jan), Švátora Karel (71. Čipera Pavel),  Voráček Přemysl , Sysel Petr (83. Sysel Marek),  Turner Václav,  Kazmirčík David a Pivoňka Marek. Sestava hostů: Rojík Jan, Mourek Lukáš (55. Štěpán Antonín), Šiška Radim (86. Šimáček Jiří), Bálek Josef, Butnaru Ion, Brož Karel, Hlaváč Jaromír, Harant Tomáš, Frýzek Jiří, Špírek Marek a Šinál Martin (90. Bálek Pavel).

Branky: 16. Špírek Marek, 85. Hlaváč Jaromír, 90. Butnaru Ion . Rozhodčí:Lego Jan, Petrželka František, Mazanec Marek;ŽK:2 : 1;Diváků : 100. 

Radim Šiška Žichovice : „ Při derby v Lubech jsme odehráli zápas, který oko fotbaluchtivého diváka rozhodně nepotěšil. Přestože výsledek tak nevypadá, vyhráli jsme především díky Rojíkovi v brance, Šinálovi na stoperu a notné dávce štěstí. Jediné, čím jsme výhře šli naproti, byla bojovnost.

Úvod zápasu nám vyšel, dostávali jsme se na dostřel domácí branky a po čtvrthodině jsme vedli. Mourek využil svých zkušeností a precizní kopací techniky ke střele, která po teči skončila v domácí síti. Domácí nás poté začali přehrávat především svou rychlostí. Mnoho jejich šancí jsme i s pomocí brankové konstrukce přežili a do šaten šli s jednobrankovým náskokem.

Ve druhém poločase jsme měli za úkol zpřesnit hru a občas si přihrát. Ono se to lehko řekne, ale nám se to v úvodu druhé půle celkem dařilo. Zvýšit naše vedení tak mohli a měli Harant, Špírek nebo Butnaru. Nestalo se a zákonitě přišel tlak domácích, kteří nasadili do hry vysoké hráče a zjednodušili hru. To jim však spíše ublížilo a zdaleka si nevytvářeli tolik šancí jako v prvním poločase. K tomu přispěla i naše dobrá defenziva. Poslední desetiminutovka přinesla potvrzení našeho vítězství. Nejprve se po skvělém pasu Brože trefil Hlaváč a v poslední minutě Butnaru vycvičil domácí obranu a konečně ukázal, že nechce vypadat jako portugalský fotbalový bohém jen před zrcadlem.“

OSTATNÍ VÝSLEDKY  

Žihle -  Ch. Újezd  5: 1 ( 2: 0)  Branky: Otcovský 2, Brož, Bulín, Najmon - Suchý; ŽK: 2:3

 

Stod -  Ch. Planá  5: 2 ( 2: 2)  Branky: Tlustý 3, Klásek 2 - Hanko 2; ŽK: 2:4 

Staňkov -   Sl.Mýto    1: 1 ( 1: 0)  PK 6:5   Branky: Janka - Bejček; ŽK: 4:5; ČK: 0:1 

Lhota -  Nýřany  1: 1 ( 1: 0)  PK 5:4   Branky: Křížek - Kočí; ŽK: 2:2 

Dohrávka 6. kola :

Senco B -   Žihle  4: 0 ( 3: 0)  Branky: Holub, Kadlec, Krysl, Morávek; ŽK: 2:3; ČK: 1:0 

 TABULKA

1.

Lhota

9

6

1

2

29: 14

20

1

( 7)

2.

Křimice

9

6

1

2

18: 12

19

( 4)

3.

Žichovice

9

6

0

3

13: 11

18

( 6)

4.

Sl.Mýto

9

4

3

2

21: 11

17

2

( 0)

5.

Stod

9

5

0

4

22: 18

15

( 0)

6.

Luby

9

4

2

3

18: 14

15

1

( 2)

7.

Nepomuk

9

5

0

4

19: 18

15

( 0)

8.

Ch. Újezd

9

4

1

4

18: 18

14

1

( 1)

9.

Pačejov

9

4

1

4

17: 17

14

1

( 1)

10.

Nýrsko

9

4

1

4

19: 14

13

( -2)

11.

Senco B

8

3

2

3

15: 12

12

1

( -1)

12.

Svéradice

9

2

2

5

12: 23

10

2

( -7)

13.

Staňkov

9

2

2

5

11: 26

9

1

( -7)

14.

Nýřany

9

1

4

4

15: 17

8

1

( -5)

15.

Ch. Planá

8

2

1

5

10: 20

7

( -5)

16.

Žihle

9

2

1

6

14: 26

7

( -5)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku