Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Jakš skončil, Klatovy povede Krejčí

 

JAKŠ SKONČIL, KLATOVY POVEDE KREJČÍ

Jitka Kilbergerová – Klatovský deník

S novým trenérem Karlem Krejčím nastoupí o víkendu fotbalisté divizních Klatov na hřišti Čížové. Zkušený kouč vystřídal po pěti kolech na klatovské lavičce  Jiřího Jakše.

Trenér Jakš nebyl odvolán. Vedení klubu se po rozpačitých výkonech týmu v úvodních kolech divize rozhodlo rozšířit na tři zápasy realizační tým o ostříleného Karla Krejčího, na což dosavadní kouč reagoval rezignací.

 „V pondělí po tréninku mi tuto informaci sdělil manažer týmu Milan Koželuh. S tímto rozhodnutím jsem se neztotožnil a v úterý jsem oznámil předsedovi klubu Jindřichu Sojkovi, že u týmu končím. Mrzí mě to, protože koncepční práce, která trvala více než rok, je v tuto chvíli vniveč. Situace, která nastala, je ve fotbale neobvyklá. Pokud by to byla výměna trenérů z důvodu špatných výsledků, pochopil bych to. Ale tato cesta byla z mojí strany neakceptovatelná, v tomto duchu jsem pokračovat u týmu nemohl,“ uvedl k své rezignaci Jakš.

Krejčí bude působit v Klatovech jen dočasně, protože zůstává trenérem Žichovic v I. A třídě. To znamená, že vedení klatovského oddílu má před sebou nelehký úkol – najít rychle nového trenéra. „S Karlem Krejčím domluvil Milan Koželuh výpomoc na tři zápasy, ale rezignací Jiřího Jakše se situace změnila. Ve čtvrtek jsme měli jednání, domluvili jsme se, že Krejčí povede tým tři kola současně s Žichovicemi. My se pokusíme udělat nějaké kroky k zajištění trenéra. Kdyby se to během následujících tří kol nepodařilo, budeme jednat o dalších variantách,“ informoval Sojka, který zároveň poděkovat Jakšovi za práci, kterou v Klatovech odvedl a za postup do divize.

Zkušený kouč Karel Krejčí, který během předloni zachránil Žichovice v 1. B třídě, minulý rok s nimi tuto soutěž vyhrál a v současné době je jeho tým jen kvůli horšímu skóre na 2. místě 1. A třídy, absolvoval s klatovským týmem první trénink ve čtvrtek.

„Vyžaduji bojovnost, disciplínu a velké nasazení. Hráčům jsem řekl, že nechci žádné řeči na rozhodčí a že z těch tří zápasů chci šest bodů. Udělám v sestavě nějaké změny. Žáček půjde na stopera, Mészáros bude hrát defenzivního záložníka a z Žichovic přijde hru oživit na střídavý start Butnaru. Budeme hrát systémem 4 – 5 – 1 na dva defenzivní záložníky. Před nimi bude Butnaru, Sýkora a Kadlec a ve vepředu Krejčí,“ stanovil Krejčí.

Ten je zatím rozhodnutý být v Klatovech jen tři domluvené zápasy. „Táhnout deset kol dva týmy, na to si netroufnu. Já utkání moc prožívám a jsem pak unavený. Pokud bych měl dál Klatovy vést, musely by se Klatovy domluvit s Žichovicemi na mém uvolnění,“ dodal Krejčí s tím, že termíny tří následujících zápasů Klatov a Žichovic kolidují jen v jednom případě, a to je již v Žichovicích domluvené, že bude v Klatovech.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku