Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 5. kolo 6.-7.9. 2014

 

1.A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

PAČEJOV MÁ ZA SEBOU DVA VÍTĚZNÉ VÍKENDY

 

Magnetem pátého kola  1.A třídy  byl  bezesporu souboj dvou nováčků na hřišti  v Pačejově. Domácí po premiérové výhře v této soutěži , které dosáhl v minulém kole na hřišti Slavoje Žihle  i další premiéru v podobě historické domácí první výhry v 1.A třídě si připsal po přesvědčivé výhře nad do tohoto kola třetím celkem tabulky  Sokolem Lhota.

Nýrsko, které doma hostilo divizní zálohu plzeňské Doubravky  opět doma výsledkově nezazářilo. Bezbranková plichta a prohra na pokutové kopy znamená, že nýrští hráči již ve dvou zápasech na svém hřišti vyšli gólově naprázdno! Do starých kolejí se vrací také pořadí na čele tabulky. Na první místo se po přesvědčivé domácí výhře vrátily zásluhou lepšího  skóre Luby, které předstihly po prohře ve Stodu dosud první Žichovice. Polepšily si i Svéradice domácí výhrou nad Sokolem Křimice.  


 

NÝRSKO - DOUBRAVKA B  0:0(0:0)  PK 3:4 

Stanislav Steiner

V prvních minutách utkání domácí mužstvo dvakrát ohrozilo branku soupeře, ale střely Rubáše a Kvítka skončily mimo branku. Hosté odpověděli  v 9' ,kdy střelu z trestného kopu, K. Krýsla ,domácí brankář chytil. Domácí mužstvo se postupně rozehrávalo, ale chybělo přesné zakončení. Ve  20' utkání došlo ke sporné situaci v trestném území hostů, kdy byl faulován Rubáš, ale hlavní rozhodčí faul nezapískal. Mužstvo hostů postupně

vyrovnávalo hru a během několika minut mohli jeho hráči vstřelit branku, takže příležitosti Morávka a Pavlíčka zústaly nevyužity.Do velmi dobré šance se rozehraném trestném kopu ,ve 35', utkání se dostal domácí Kvítek,ale jeho střela skončila vedle soupeřovi branky.Ve 45' utkání po rohu, střelu Výtiska, obrana hostů s problémy  vyřešila.

Na začátku druhého poločasu domácí obrana ztrácí míč, po neodpískaném faulu na Hvězdua , hráč hostů, Škadraba,se dostal do brankové příležitosti,ale jeho střelu na zadní tyč ,odvrátil Kalivoda st. na roh.Velkou šanci mělo domácí mužstvo ve 49' ,kdy střelu Kvítka,vyrazil brankář hostů Tománek na roh,po kterém Šteiner vystřelil a trefil pouze brankáře.V 51' utkání opět hosté zahrozili ,když Hadraba po brejku přihrál Boháčovi,ale jeho střelu Šteiner vyrazil na roh.Další příležitost ke skorování se naskytla hostům v 53' ,kdy, po trestné kopu, zachraňoval odkopem Kalivoda st..V 57' utkání aktivní domácí, Šteiner, se krásně uvolnil,nacentroval míč před branku hostú,ale nabíhající Rubáš na něj nedosáhl.V té době se domácí mužstvo dostávalo stále více před soupeřovu branku,vše končilo bez brankového efektu. Největší šanci domácího mužstva měl v 81' utkaní Kalivoda ml.,,kdy po akci,Štengla  nedokázal překonat vybíhajícího brankáře Tománka. Hosté mohli změnit stav utkání,když 90' Škadraba,nepřekonal střelou z úhlu Moravce v nýrské brance.

V penaltové rozstřelu byli úspěšnější hosté , kyž domácí nedali poslední dvě penalty.

Sestava Okuly Nýrsko : Moravec Jiří-Hvězda Jiří/80¨Šlehofer Martin,Kalivoda Karel st.,Lužný Jakub,Kolář František-Kvítek Patrik/71'Kalivoda Karel ml./,Štengl Tomáš,Šteiner Rostislav,Bastl Miroslav-Rubáš Tomáš,Výtisk Petr/65'Trefanec Michal/

PK : D +Šteiner,Šlehofer,Lužný  - Rubáš,Bastl;   H +Morávek Petr,Paum Adam,Zajíček Tomáš,Krysl Kamil

Rozhodčí: Maroušek Karel - Duda Václav,Sladký Stanislav. DS.Bartošek Zdeněk. Hráno bez karet, diváků 80.

 

PAČEJOV - SOKOL LHOTA  4:1 (1:1)

Zdeněk Voska

V 5.kole 1.A třídy   došlo na hřišti v Pačejově k souboji dvou ambiciózních nováčků soutěže. Hned v úvodu prvního poločasu se mohl trefit Jarda Kubaň, kdy zpracoval těžkou přihrávku a střelou za obráncem jen těsně minul horní břevno. Bohužel to bylo ze strany domácích všechno. Hosté byli v úvodu lepší a jejich ofensivní síla byla zastavována jen za cenu faulů. Jejich standartní situace byli velmi nebezpečné. V 16. minutě se hosté po rohovém kopu zaslouženě dostali do vedení. Hlavou tečoval Janeček. Domácí se po vstřeleném gólu velice rychle oklepali a hned o minutu později dokázali srovnat na 1:1. Po ose Kalčík – Kubaň J. – Hlůžek se krásně k tyči trefil Ticháček. Po vstřelené brance se hra vyrovnala s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí snad jen tvrdá střela lhotského útočníka Kotrnocha, kterou bravurně zlikvidoval Kalčík.

Druhý poločas byl zcela v režii domácích. Ve 46. minutě Lukáš Šmrha rozehrál křižnou přihrávku na Petra Pavelce, ten poslal míč po lajně na Pepu Ticháčka, který našel svým centrem nabíhajícího Jardu Kubaně a ten se v koncovce nemýlil. Hosté si za celý poločas nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Stoperská dvojice Jirka Fiřt a Adam Kolářík pracovali na jedničku a dlouhé nakopávané míče včas likvidovali. Další gólová radost přišla v 64. minutě, kdy byl před vápnem faulován Jarda Kubaň. Trestného kopu se ujal sám, obstřelil zeď a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Hosté museli otevřít hru, pokud chtěli ještě něco se zápasem udělat, ale v koncovce byli zcela bezzubí. Domácí mohli zvýšit v 68. minutě, kdy po centru Milana Kubaně trefil ramenem Petr Bokr břevno. Pak v 73. minutě šel sám na brankáře Vašek Klásek a těsně minul levou tyč. Týž hráč si vše zopakoval v 75. minutě. Tentokrát lhotskému brankáři nedal šanci a zpečetil tak zasloužené vítězství domácích. Závěr poločasu si domácí pohlídali a připsali si tak první domácí body v I. A třídě. Pačejovští zaslouží za tento výkon velké uznání. Nechali na hřišti naprosto všechno. Hoši děkujem! Hráči společně s realizačním týmem  děkují našim divákům za vynikající kulisu.

Branky: 17. Ticháček Josef, 46. a 64. Kubaň Jaroslav, 75. Klásek Václav - 16. Janeček  Milan.

Rozhodčí: Pavel Pohančeník, Hálek Pavol a Miroslav Holeček /delegát Mareška Ladislav/, ŽK  2 : 2, diváků 100.

Sestava Pačejov:  Kalčík J. - Šmrha L. – Kolářík A. – Fiřt J. - Pavelec P. –  Brůha V. -   Hlůžek J. /73. Bokr Petr/  – Polena P. -  Klásek V.  - Ticháček J. /54. Kubaň M./  – Kubaň J. /79. Cikán Jiří/

 

SVÉRADICE – KŘIMICE 2: 1 ( 1: 1)   

Domácím vyšel vstup do zápasu, když se v 8. minutě ujali brankou Herouta vedení. Pak ale nevyužili tři vyložené brankové příležitosti a hosté gólem do kabin ve 43.minutě Klementem  vyrovnali.   V druhém poločase se hrál z obou stran otevřený fotbal nahoru dolů. Snaha domácích strhnout opět vedení na svojí stranu  byla zřejmá a  vyšla devět minut před koncem, kdy jim vyšel brejk s přečíslením obrany hostů a Chaloupka vtipným přehozením brankáře dal vítěznou branku.

Branky: Chaloupka, Herout - Klement; ŽK: 1:2, diváků 100.

 

SLAVOJ STOD - ŽICHOVICE 3: 2 ( 0: 1)        

Radim Šiška

Do Stodu jsme přijeli v nové roli lídra tabulky a s vědomím, že na stodském trávníku se body získávají velmi těžko, protože domácí vždy pro vítězství udělají maximum.

Od úvodních minut jsme domácí přehrávali a dostávali se do šancí. Butnara ještě domácí Janča vychytal, ale na střelu Hlaváče již byl krátký. Po vstřeleném gólu jsme však přenechali iniciativu domácím a ti hrozili především ze standartních situací. V naší brance však stál bezchybný Rojík. V závěru poločasu byl však Rojík při odkopu nevybíravě dohrán domácím Fořtem a po následné strkanici přísně vyloučen. Do branky se postavil Robert Beneš a do poločasu udržel čisté konto.

Zajímavé věci se děly i ve druhém poločase. Domácí využili výhody jednoho hráče v poli a otočili průběh zápasu. Po centrech se hlavou prosadili Tlustý a po hodině hry i Bilik. Hned po druhém gólu domácích navíc rozhodčí Mezera dal druhou žlutou kartu Jiříkovi a dohrávali jsme tak v devíti. Přesto jsme ohrožovali branku domácích a v sedmdesáté minutě jsme vyrovnali. Po akci Butnara a Šišky zakončoval skvěle hrající Hlaváč. Našemu gólu i dalším nebezpečným akcím aplaudovali i domácí divácí, kteří tak oceňovali náš výkon a zároveň vyjadřovali pohoršení nad jednostranně rozhodovaným zápasem. Penaltové rozuzlení nakonec odmítl domácí záložník Lukášek, který v poslední minutě hrací doby trefil přesně horní růžek Benešovi branky. Na tento gól jsme již odpovědět nedokázali. Je nutno poznamenat, že o naší porážce nerozhodla fotbalová kvalita soupeře, ale  především naše nedisciplinovanost.

Branky: 46.Tlustý, 61.Bilik, 90.Lukášek – 13. a 68. J.Hlaváč, rozhodčí Mezera, Vocelka, Špoták, delegát Havlík, ŽK 1:3 (Vlk – L.Mourek, J.Bálek, J.Jiřík), ČK 0:2 (41.J.Rojík, 61.J.Jiřík), diváků 200

Sestava Žichovic: J.Rojík – L.Mourek, J.Jiřík, J.Frýzek, A.Štěpán (65.K.Brož) – I.Butnaru, R.Beneš, J.Bálek (46.J.Šimáček), R.Šiška, M.Špírek (50.J.Beneš) – J.Hlaváč

Branky: Bilic, Lukášek, Tlustý - Hlaváč 2; ŽK: 1:4; ČK: 0:2, diváků 100.

 

START LUBY - SL. ŽIHLE 4: 0 ( 3: 0)   

Karel Křížek

V dalším utkání I. A třídy přivítali domácí na svém hřišti hosty ze Slavoje Žihle. Se začátkem utkání  se spustil déšť, který vydržel až do začátku druhé půle a značně snížil možnost kombinační hry. Přesto domácí nastupovali v roli favorita a to také chtěli v utkání potvrdit. V první půli měli herní převahu, vytvořili si několik gólových příležitostí, ale v koncovce se nedařilo.  Až v samotném závěru první půle prakticky rozhodli o osudu utkání, kdy v závěrečném náporu dokázali vstřelit 3 branky. Nejprve  se ve 42. minutě dostal po  dlouhém autovém vhazování Švátory k míči Přemek Voráček a přesnou ranou upravil na 1 : 0. Ve 44. minutě fauloval hostující brankář ve vápně Honzu Voráče a Filip Pelouch z nařízeného pokutového kopu s přehledem zvýšil na 2 : 0. Těsně před koncem prvního poločasu, ve 45. minutě, se po dalším závaru před hostující brankou dostal k míči Karel Křížek, který  uzavřel skóre prvního poločasu na 3 : 0. Ve druhé půli se na hodně podmáčeném terénu těžko kombinovalo, a tak hráči obou  mužstev bojovali nejen mezi sebou, ale i s terénem a stabilitou.  Přesto domácí předvedli ještě jednu nádhernou akci v 82. minutě,  kdy Pavel Čipera poslal přesný pas za obranu na Jakuba Nešpora, ten si na těžkém terénu dokonale zpracoval míč a tvrdou střelou nedal brankáři šanci a zvýšil na 4 : 0. Do konce utkání už se skóre nezměnilo a tak domácí potvrdili roli favorita a zaslouženě zvítězili.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Voráč Jan (86. Havlovic  Marek), Křížek Karel (59. Čipera Pavel), Sýkora Filip. Koželuh Vojtěch,  Švátora Karel,  Voráček Přemysl (89. Sysel Petr),  Pelouch Filip, Kazmirčík David (70. Nešpor Jakub), Turner Václav a Pivoňka Marek

Sestava hostů: Bláha Jiří, Čapek Jan, Linhart Tomáš, Rázek Lukáš, Čapek Ondřej, Otcovský Robert, Fidler Jan, Brož Jiří, Churavý Václav, Pytka Petr a Rambousek Tomáš, střídali Kunt Daniel a Tureček Martin.

Branky: 42. Voráček Přemysl, 44. Pelouch Filip (PK), 45. Křížek Karel. 82. Nešpor Jakub

Rozhodčí:Černý Tomáš, Štökl Jiří, Šiška Pavel . ; ŽK: 1:5, diváků 100

Branky: Křížek, Nešpor, Pelouch, Voráček.

 

Ch. Planá -  Sl.Mýto  2: 2 ( 1: 0) PK 2:4

Branky: Chval, Ovčačik - Sloup, Švejda; ŽK: 4:3 , diváků 120

Nepomuk -  Ch. Újezd   3: 1 ( 1: 0)              

Branky: Baran M., Kozák, Váňa - Pikl P.; ŽK: 4:5; ČK: 0:1, diváků 80

Staňkov – Nýřany   0: 5 ( 0: 3)                    

Branky: Cink 2, Folk, Mašek, Sláma; ŽK: 1:2, diváků 60

 

 

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Luby

5

4

0

1

14: 6

12

( 6)

2.

Žichovice

5

4

0

1

8: 4

12

( 6)

3.

Sl.Mýto

5

2

2

1

11: 6

10

2

( -1)

4.

Křimice

5

3

1

1

8: 6

10

( 1)

5.

Lhota

5

3

0

2

18: 11

9

( 3)

6.

Ch. Újezd

5

3

0

2

10: 8

9

( 3)

7.

Stod

5

3

0

2

10: 9

9

( 0)

8.

Senco B

5

2

1

2

10: 9

8

1

( 1)

9.

Pačejov

5

2

1

2

9: 11

8

1

( 1)

10.

Svéradice

5

2

1

2

8: 11

8

1

( -2)

11.

Nepomuk

5

2

0

3

7: 11

6

( -3)

12.

Nýřany

5

1

1

3

9: 7

4

( -2)

13.

Nýrsko

5

1

1

3

5: 6

4

( -5)

14.

Ch. Planá

5

1

1

3

6: 10

4

( -5)

15.

Staňkov

5

1

1

3

5: 16

4

( -5)

16.

Žihle

5

1

0

4

6: 13

3

( -3)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku