Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 4. kolo 30.-31.8.

 

1.A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

PO VÍTĚZNÉM DERBY POSTOUPILY  ŽICHOVICE DO ČELA TABULKY

 

Čtvrté kolo 1.A třídy začalo již v pátek v Plzni na Doubravce. Hostující Start Luby  na vlastní kůži poznal, jak chutná domácí produktivita, když téměř každá střela za první půlhodinu hry skončila v brance Startu a bylo prakticky o výsledku rozhodnuto. V této souvislosti je třeba připomenout, že rezerva Senca sbírá do tabulky body na vrub týmů z Pošumaví. V pátečních domácích duelech to bylo výhrou nad Pačejovem a nyní nad Luby, když oba naši zástupci inkasovali v na umělce v Plzni vždy čtyři branky. 

Sobotní dopoledne přineslo naopak radost a hlavně překvapení v podobě třech bodů Sokola Pačejov, které si vezl nováček z duelu se Slavojem Žihle z venku.  Domácí Slavoj na své umělé trávě přitom nepatří mezi ty týmy, které zde body rozdávají. V minulém ročníku to bylo pouze čtyřikrát z 15 utkání, kdy vyšel bodově naprázdno!

Hodně branek inkasovalo také Nýrsko na hřišti nováčka v Mýtě, které skončilo výhrou domácích 4:2.Na rozdíl od podzimu minulého roku Okula  domácí výpadky v zisku bodů dokázala nahradit získanými body venku, což ve dvou zápasech na půdě nováčků v Žichovicích ani v Mýtě zatím nedokázala.

Očekávané derby v 1.A třídě  Žichovice – Svéradice přineslo úspěch domácímu týmu, který jako jediný v tomto ročníku ještě v žádném utkání neklopýtal a s plným počtem bodů se usadil na čele tabulky . Žichovice o body bojují až do samotného závěru a vyplácí se jim to.  Dokázaly to dvakrát  doma, kdy daly  vítěznou branku s Nýrskem v  poslední minutě, a  i nyní doma se Svéradicemi  se jim podařilo otočil výsledek brankou  v 88.minutě střelce zápasu Josefa Jiříka, když tu první dal o šest minut dříve z PK.


SENCO B – LUBY   4: 2 ( 4: 1)           

Radek Pikhart

Zápas na plzeňské Doubravce hraný na umělé trávě v pátek od 18,00 hod byl za 20 minut rozhodnutý - domácí rezerva nasázela nesoustředěným hostům 3 branky. Dílo zkázy dokonal čtvrtou brankou v 27. minutě doubravecký Ungr povedenou střelou z 20 m  - domácí byli v lepší v kombinaci a neomylní v koncovce, snad každá střela Senca do lubskou branku znamenala gól. Až potom se Luby "probudili ze spánku", do poločasu snížil z PK Koželuh za faul domácího Vaigla na unikajícího Švátoru. V druhém poločase, který začali opět lépe domácí, prostřídali Luby sestavu, noví hráči oživili hru a po akci Čipery se podařilo Švátorovi zblízka upravit na 4:2. Stalo se tak až v 85. minutě, na víc už nezbýval čas. Škoda neproměněných šancí Kazmirčíka a Peloucha v druhém  poločase, které mohly zápas ještě více zdramatizovat. Výhra velice mladému týmu domácích je ale vzhledem k průběhu utkání zasloužená, na UMT byli pohyblivější i fotbalovější.

Branky: 12. Fiala , 19. Krysl, 21. Morávek, 27. Ungr - 40. Koželuh Vojtěch (PK), 85. Švátora Karel.

Sestava Luby: Kalaš - Voráček P., Pivoňka, Turner, Sýkora - Křížek K.,Sysel M. (50. Voráč), Šnour, (85. Sysel P.), Švátora (85. Pelouch) -Koželuh, Kazmirčík (65. Čipera). ŽK 3:3 (Koželuh, Voráč, Sýkora). Diváků 50.

 

ŽIHLE – PAČEJOV 2: 4 ( 2: 3)            

Tomáš Cihlář

K zápasu ve vzdálené Žihli museli Pačejovští  odjet už v časných ranních hodinách. Z různých důvodů /dovolená, pracovní povinnosti/ scházelo Pačejovu hned několik hráčů /Péťa Bokr, Milan Kubaň, Míra Šmrha, Jirka Cikán/. K zápasu nakonec odjelo pouze 13 hráčů, na lavičce Ondra Štěpán a Honza Hosnedl, kteří pro zranění a nemoc dva týdny netrénovali. Utkání se hrálo na umělém trávníku.

V prvním poločase jsme mohli být svědky vyrovnaného zápasu, žádné družstvo se do vyložených šancí nedostávalo. Tu první si ve 26.minutě vytvořili domácí. Ondřej Čapek dostal míč za obranu a technickou střelou k tyči dostal domácí do vedení. Ve 31.minutě zahrával Jarda Kubaň trestný kop z poměrně velké vzdálenosti a jeho centrovaný míč skončil překvapivě na břevnu. O minutu později se už hosté dočkali. Domácí obránce zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pepa Ticháček. Bohužel radost hostů netrvala dlouho. V 35.minutě se parádně z trestného kopu trefil do šibenice nejlepší hráč domácích Robert Otcovský a Žihle opět vedla. Pačejov ale tato branka nesrazila do kolen a závěr poločasu mu vyšel na výbornou! V 43.minutě po Ticháčkově rohu vyrovnal hlavou  Kubaň na 2 : 2. Týž hráč o minutu později vystihl domácí rozehrávku, vypíchl míč a sólový nájezd přetavil v třetí gól v síti domácích. Do šaten se tak šlo za stavu 3 : 2 pro Pačejov.

Přestávkový liják ještě zrychlil hrací plochu a domácí vstoupili do druhého poločasu o poznání aktivněji. Výsledkem však bylo jen několik rohových kopů a neproměněná tutovka ve 47.minutě. Důležitým momentem ve vývoji zápasu byla 60.minuta, kdy musel po druhé ŽK předčasně do šaten žihelský Ondřej Čapek. V 61.minutě se Ticháčkova hlavička otřela o břevno. Největší šanci na vyrovnání měli domácí v 76.minutě, kdy po zbytečném faulu zahrával z nebezpečné vzdálenosti Otcovský další trestňák,ale jeho rána tentokrát skončila naštěstí jen na břevně Kalčíkovy branky. K ničemu dalšímu však hosté už domácí prakticky nepustili. Naopak v 84.minutě šel Pepa Hlůžek sám na brankáře domácích, zkoušel ho technicky přehodit, ale nedal. O minutu nato však týž hráč našel před brankou volného Kubaně a ten klasickým hattrickem završil zasloužené a cenné vítězství Pačejova.

Zápas řídila velmi dobře trojice rozhodčích Michal Konig, Miroslav Kohout  a  Jakub Šlajs. Především mladý rozhodčí Konig nepodlehl bouřlivé a často až neobjektivní atmosféře a udržel si nadhled až do konce zápasu.   Delegátem zápasu byl Pavel Hudeček.

Branky:  Žihle:  26.min. Ondřej Čapek , 35.min.  Robert Otcovský - 32.min. Josef Ticháček /PK/ 43., 44, 83.min Jaroslav Kubáň

Rozhodčí: : Michal König, Miroslav Kohout  a  Jakub Šlajs /delegát Hudeček Pavel/

ŽK:  5 : 1, ČK1 : 0 (Ondřej Čapek),  diváků 70 .

Sestava Pačejov:  Kalčík J..  -   Šmrha L. – Kolářík A. – Fiřt J.   - Pavelec P. –  Brůha V. /78. Hosnedl J./  -   Hlůžek J. – Polena P. -  Klásek V.  - Ticháček J.  – Kubaň J. /86.Štěpán O./ 

 

SLAVOJ MÝTO - NÝRSKO 4: 2 ( 0: 1)

Stanislav Steiner

Vstup do utkání se hráčům Okuly více než podařil.Už v první minutě domácí faulovali Výtiska,rozehranýtrestný kop Šteiner rozehrál na Rubáše,jeho přihrávka našla Výtiska a ten prudkou střelou pod břevno otevřel skoré utkání. Po rozehrávce mohlo domácí mužstvo okamžitě vyrovnat, ale střelu Hatiny vyrazil Moravec na. roh. V 10' utkání domácí hráč, Hatina, nebezpečně vystřelil a Moravec opět střelu vyráží. Postupem času se hosté dostali do několika slibných příležitostí, ale chybělo přesné zakončení. Zhruba od 25' utkání se domácí mužstvo dostalo do hry a začalo postupně ohrožovat nýrskou branku, V té době se hra hostujícího celku zcela rozpadla a bylo jen otázkou času, kdy domácí mužstvo vyrovná. V té době svými zákroky držel hosty ve vedení brankář Jirka Moravec. Několik příležitostí neproměnil domácí Hatina a hosty zachránilo jednou břevno. V té době průběhu utkání nepomohla některá sporná rozhodnutí hlavního rozhodčího. Ve druhém poločase utkání se hosté pokusili několikrát ohrozit branku domácího mužstva, ale opět neúspěšně. V 62' utkání, po centru se k odraženému míči, před nýrskou brankou, dostal domácí hráč Sloup a vstřelil vyrovnávací branku. V 64' dorazil domácí hráč, Hereit ,míč z malého vápna do nýrské branky a upravil tak stav na 2:1.V 76' domácí nastřelili břevno  nýrské branky a odražený míč domácí Švejda  uklidil do sítě nýrské branky. Hráčům Nýrska se ještě podařilo v 80' utkání zásluhou Tomáše Štengla snížit stav utkání na 3:2. Závěr utkání se hrál ve velké nervozitě a pokusy hostujícího celku o zkorigování výsledku byly neúspěšné. Naopak, ještě v nastaveném čase inkasovaly čtvrtou branku. Výkonem jaký hráči Nýrska v tomto utkání předvedli se nemůžou nikde chlubit a je jenom  na nich aby ztracené body získali na v dalších utkáních.

Rozhodčí: Valenta Martin - Černý Tomáš, König Vlastislav, DS : Mareška Ladislav, ŽK : 0:4 (20' Bastl,27' Kalivoda ml.,52' Hvězda,60' Rubáš), diváků 150.

Sestava Nýrsko: Moravec Jiří-Hvězda Jiří/76' Trefanec Michal/,Štengl Tomáš, Antonovics Andrei, Kolář František-Kvítek Patrik, Kalivoda Karel ml./61'' Šlehofer Martin/,Šteiner Rostislav, Bastl Miroslav- Výtisk Petr, Rubáš Tomáš.

 

ŽICHOVICE – SVÉRADICE  2:1(0:1)

Radim Šiška

Ve druhém domácím zápase jsme na domácím trávníku přivítali tým Svéradic, který chtěl získat zpět body, které ztratil před týdnem doma s Chodským Újezdem. My jsme naopak chtěli potvrdit dobré výsledky z úvodních kol soutěže.

Svéradice od úvodního hvizdu rozhodčího Špotáka vsadily na důraznou hru, kterou se snažily eliminovat klíčové hráče domácích. My jsme se jejich hře přispůsobili, a proto byl na žichovickém trávníku k vidění spíše boj než fotbal. V tomto souboji byli hosté lepší a ujali se vedení střelou Koláře, kterou nešťastně tečoval Jiřík. Po obdržené brance jsme zvýšili aktivitu a dostali se do několika nadějných pozic, ale do šatny odcházeli hosté s jednobrankovým náskokem.

Po poločasové sprše jsme se vrhli do útoku, ale jen se štěstím jsme ubránili několik protiútoků soupeře. Trenér Krejčí provedl změny v sestavě, které sice nevedly ke změně obrazu hry, ale nakonec se ukázaly jako klíčové. Vše z pohledu domácích podstatné se událo v poslední desetiminutovce. Nejdříve faul Němce na Butnara potrestal z penalty Jiřík a vyrovnal. Honza Jiřík už v té době působil na hrotu útoku, a to se ukázalo jako rozhodující. V samém závěru hrací doby k němu propadlo dlouhé vhazování Brože a Jiřík ho s přehledem umístil za Soukupova záda. V závěru mohli hosté vyrovnat, ale hlavičku směřující za Rojíkova záda zblokoval Frýzek. Mohli jsme tak slavit další výhru, tentokráte těžce vybojovanou a trochu šťastnou.

Branky: 82.z PK, 88. J.Jiřík – 25.Kolář, rozhodčí Špoták, Mazanec, Pohančeník, delegát Lecjaks, ŽK 6 : 3 (Mourek, Butnaru, Hlaváč, Harant, Špírek, Šimáček – Petřík, Vonášek, Kába), diváků 140

Sestava Žichovic: J.Rojík – L.Mourek, J.Jiřík, J.Frýzek, A.Štěpán – I.Butnaru, R.Šiška, R.Beneš (60. J.Bálek), T.Harant (75. K.Brož), M.Špírek (65.J.Šimáček) – J.Hlaváč

Branky 82.(PK) a  88. J.Jiřík - 25.Kovář

Rozhodčí Špoták, Mazanec, Pohančeník, DS Lecjaks ladislav., ŽK 6:6, diváků 140.

 

Ostatní výsledky:

Nýřany - Nepomuk  1: 2 ( 0: 2)       

Branky: Sláma - Kozák, Viktora; ŽK: 2:0

 

Křimice - Ch. Planá    2: 1 ( 1: 0)      

Branky: Klement, Kučera - Chval; ŽK: 4:1

 

Ch. Újezd  - Stod  2: 1 ( 1: 1)

Branky: Kurčík, Pikl - Snášel; ŽK: 1:3, diváků 85.

 

Lhota - Staňkov  5: 0 ( 1: 0) 

Branky: Strejček 2, Korous, Křížek D., Křížek M.; ŽK: 2:2

 

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

4

4

0

0

6: 1

12

( 6)

2.

Křimice

4

3

1

0

7: 4

10

( 1)

3.

Lhota

4

3

0

1

17: 7

9

( 3)

4.

Luby

4

3

0

1

10: 6

9

( 6)

5.

Ch. Újezd

4

3

0

1

9: 5

9

( 3)

6.

Sl.Mýto

4

2

1

1

9: 4

8

1

( -2)

7.

Senco B

4

2

0

2

10: 9

6

( 0)

8.

Stod

4

2

0

2

7: 7

6

( 0)

9.

Svéradice

4

1

1

2

6: 10

5

1

( -2)

10.

Pačejov

4

1

1

2

5: 10

5

1

( 1)

11.

Staňkov

4

1

1

2

5: 11

4

( -2)

12.

Nýrsko

4

1

0

3

5: 6

3

( -3)

13.

Žihle

4

1

0

3

6: 9

3

( -3)

14.

Ch. Planá

4

1

0

3

4: 8

3

( -3)

15.

Nepomuk

4

1

0

3

4: 10

3

( -3)

16.

Nýřany

4

0

1

3

4: 7

1

( -5)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku