Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 3 . kolo 23.-24.8.2014

 

1. A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

VEDOUCÍ TANDEM TVOŘÍ STOPROCENTNÍ LUBY A ŽICHOVICE   

 

Po prvních třech kolech 1. A třídy je Pošumaví zásluhou svých dosud dvou nejúspěšnějších týmů na výsluní této druhé nejvyšší krajské soutěže. Zásluhu na tom co mají dosud bodově stoprocentní Luby a Žichovice. U Startu Luby je to příjemné, ale vzhledem k tomu, že se před zahájením podzimu s tímto kolektivem po sestupu z krajského přeboru předpokládalo, že bude patřit k favoritům i očekávané. Méně očekávaný je bodový zisk nováčka ze Žichovic. Ten na sebe upozornil impozantním způsobem. Pod taktovkou trenéra Karla Krejčího v prvním kole vyraboval body v Mýtě a na hřišti dalšího nováčka v Chodové Plané si počínal obdobně! Po té, kdy byly Žichovice stoprocentní i doma v derby s Nýrskem, pak je z toho bilance jako hrom -  tři výhry, plný počet bodů a co je nutné vyzdvihnout, že dosud Žichovice za 270 odehraných minut ještě jako jediný kolektiv v soutěži také s přispěním brankáře J. Rojíka ještě neobdržely ani branku. Zatím co Pačejov i Luby mají za sebou první ochutnávku z  podzimní série pošumavských derby  ve kterém doma nováček Pačejov neuspěl s lídrem tabulky, Žichovice za týden čeká již druhé derby. Po Nýrsku míří v neděli 31.sprna na jejich hřiště nebezpečné Svéradice !  Staré pořekadlo hovoří o tom, že první vyhraní z kapsy vyhání. Doufejme, že to nebude v tomto případě platit o Okule Nýrsko. Okula po vítězství doma v prvním kole v dalších dvou kolech již svojí bodovou sbírku v  tabulce zmrazila. Po smolné prohře v Žichovicích brankou v poslední minutě se ale v dalším domácím duelu se Sokolem Křimice, tedy se soupeřem, který se zachránil v soutěži na jaře po neúspěšné baráži se Sokolem Pačejov jen zásluhou šachové partie v postupech a sestupech z vyšších soutěží  se rozhodně nečekala!


 

CHOD. PLANÁ - ŽICHOVICE  0:2 (0:2)

Radim Šiška

Na hřiště dalšího nováčka z Chodové Plané jsme přijeli s několika změnami v sestavě, s respektem a s vědomím, že k úspěchu opět povede jen bojovný a zodpovědný výkon. Přestože se nám fotbalově tentokrát příliš nedařilo, výše zmíněný přístup vedlů k zisku tří bodů.

Domácí se od prvních minut snažili o nátlakový fotbal, ale občas jim chyběla kvalita. My jsme na tom nebyli o mnoho lépe, a tak se šance rodily spíše po chybách soupeře. Domácí ty naše nevyužili i díky výbornému Rojíkovi, a proto o poločase prohrávali o dva góly. Nejdříve domácí brankář neudržel centr Šišky a Butnaru zakončoval do prázdné branky. Stejně lehkou pozici měl těsně před poločasem i Hlaváč, který využil práce Haranta při napadání malé domů domácích.

Ve druhém poločase se domácí snažili s výsledkem něco udělat a vynutili si územní převahu. Střely z dálky však Rojík s přehledem chytal a při největší příležitosti domácích mu na brankové čáře pohotově pomohl Štěpán. My jsme měli mnoho možností zápas rozhodnout. V dobré pohodě hrající Hlaváč připravoval pro spoluhráče gólovky jako na běžícím páse, ale Butnaru, Jiřík ani Špírek jich nevyužili. Mrzet nás to však nemuselo, protože i přes problémy ve středu hřiště jsme domácím skórovat nedovolili.

Branky: 20.Butnaru, 42.Hlaváč, rozhodčí Rubáš, Kohout, Duda, delegát Svoboda, ŽK 1:0, diváků 200

Sestava Žichovic: J.Rojík – L.Mourek,J. Jiřík, J.Frýzek, A.Štěpán – T.Harant (75.J.Šimáček), R.Beneš, J.Bálek (55.M.Špírek), R.Šiška (60.K.Brož), I.Butnaru – J.Hlaváč

Trenér Karel Krejčí: "Utkání  jsme rozhodli  dvěma góly již v prvním poločase . Po přestávce domácí hru otevřeli a my jsme do otevřené obrany podnikali rychlé protiútoky. Z nich jsme si vytvořili řadu vyložených brankových příležitostí, které jsme bohužel špatně řešili, nicméně naše vítězství bylo naprosto zasloužené".   

 

NÝRSKO - KŘIMICE  0: 1 ( 0: 1)                    

Stanislav Steiner

Domácí mužstvo nastoupilo do utkání s přáním odčinit porážku z minulého kola. Do vedení se mohli domácí už v necelé odehrané minutě utkání, kdy Lužný přihrávkou našel Kalivodu ml., který sám v trestném území hostů , nikým neobtěžován, zakopl o míč a tutovou šanci zazdil. Hosté se postupně osmělovali dostávali se do hry.Ve 3' utkání ohrozil branku domácích střelou z16m Klement, kterou nýrský brankář chytil. V 15' akci Rubáše zakončil nepřesnou střelou Trefanec.V 31' utkání domácí ztratili na polovině hřiště míč a Kuneš vstřelil gol, který jak se později ukázalo, byl vítězný. Domácí mohli ve 34' vyrovnat, kdy po akci Bastla,

nedokázal , Trefanec, z malého vápna poslat míč do opuštěné branky.Byla to víc jak stoprocentní šance. Hosté ohrozili domácí branku ještě v 36' ,kdy Moravec, zneškodnil střelu Kovačiče.

Druhý poločas začali domácí náporem, ale střely Rubáše a Brože skončily vedle křimické branky. V 60' utkání nastal velký závar před brankou hostů ,ale nikdo z domácích hráčů nedokázal dopravit míč do branky. Hosté se opět úspěšně ubránili a podnikali nebezpečné útoky ,ale i jim se nedařilo přesně zakončit. V 87¨utkání hráč Křimic, Kučera utekl nýrské obraně a podél vyběhnuvšího Moravce zakončil střelu vedle branky. V 88' Kalivoda  ml., přihrál přesně Šteinerovi a jeho bomba z voleje jen těsně minula branku Křimic. V nervózním konci utkání dostal  Bastl, za zbytečné poznámky, 2x ŽK a následně ČK a tak domácí dohrávali opět o deseti.

Porážka domácího týmu je zbytečná, ale pokud se nepodaří proměňovat brankové šance, tak to asi lepší nebude.

Branky: 31' Kuneš Václav; ŽK: 4:2; ČK: 1:0, diváků 80.

ŽK : D - 32' Kalivoda Karel ml,56'Lužný Jakub,82' Kolář František,82'+85' Bastl Miroslav. ČK :D - 85' Bastl Miroslav

ŽK : H - 9' Klement Martin, 76' Kovačič Josef

Rozhodčí: Mezera Tomáš - Valenta Martin,Černy Tomáš, DS : Lecjaks Ladislav. Diváků : 80

Sestava SKP OKULA NÝRSKO:Moravec Jiří- Brož Martin,Kalivoda Karel st.,Lužný Jakub, Kolář František-Kvítek Patrik/71' Korschinský Lukáš,80' Šlehofer Martin/,Kalivoda Karel ml.,Antonovics Andrei/58' Šteiner

Rostislav/,Bastl Miroslav-Trefanec Michal/61'Výtisk Petr/,Rubáš Tomáš- Trenér:Kalivoda Karel st.

           

PAČEJOV - START LUBY   0: 3 ( 0: 0)           

Tomáš Cihlář

Úvodní zápasy nového soutěžního ročníku přihrály nováčkovi 1.A třídy velice těžké soupeře. Po ambiciózní Doubravce to byl v domácí premiéře loňský účastník krajského přeboru Start VD Luby, který bude patřit bezesporu k hlavním favoritům soutěže. Zápas se hodně podobal předchozímu utkání na Doubravce.

Luby měly v úvodní fázi 1.poločasu více ze hry, ale ze svého tlaku vytěžily pouze sérii rohových kopů. Do vyložených šancí se nedostávaly. Domácí přestáli nápor soupeře a postupně se hra srovnala. Ve 25.minutě musel trestný kop Jardy Kubaně vyrážet brankář Kalaš nohama. Hosté si jedinou gólovku vytvořili ve 43.minutě, kdy Karel Švátora hlavou po centru zprava mířil nad. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Hned po změně stran se dostal nebezpečnému zakončení Vašek Klásek, ale Kalaš jeho ránu vyrazil. Na druhé straně střílel těsně vedle David Kazmirčík. Luby postupně zvyšovaly svůj tlak, ale domácí díky bojovnosti a obětavosti dlouho odolávali. Postupem času ale odcházely síly a  Luby trpělivou hrou čekaly na svou příležitost. Ta přišla v 70.minutě, kdy se k od tyče odraženému míči dostal Vojtěch Koželuh a prakticky z brankové čáry dorazil do prázdné branky. Tři minuty nato zvyšoval střídající  Jan Voráč na 2 : 0 pro Luby  a dílo zkázy o další tři minuty dokonal David Kazmirčík.  Utkání se pak už jen dohrávalo. Vítězství zkušeného týmu hostů je jistě zasloužené. Byli lepší  především v rychlosti a v důrazu v osobních soubojích. Více než samotná porážka domácí mrzí její výše.

  Zápas řídila velmi dobře  trojice rozhodčích Daniel Ruda, Lukáš Kříž  a  Lumír Kostelník.  Delegátem zápasu byl Vladimír Langmajer.

Sestava Pačejov:  Kalčík J..  -  Kubaň M. /56. Šmrha L./  - Pavelec P. – Kolářík A.  - Fiřt  J. -  Brůha V. /82. Šmrha M./  -   Hlůžek J. – Polena P. -  Klásek V.  - Ticháček J. /88. Cikán J./ – Kubaň J. /73. Bokr P./

Sestava Luby:  Kalaš J. – Křížek K. – Sýkora F. – Koželuh V. /85. Pelouch F./ – Švátora K./56. Voráč J./  – Šnour D. – Voráček P. – Kazmirčík D. /Čipera P./  – Turner V.  – Sysel M. /88.Sysel P./ – Pivoňka M.

Branky: 71. Koželuh Vojtěch , 74. Voráč Jan,  77. Kazmirčík Daniel.

ŽK:    Kolářík Adam /41./, Bokr Petr /67.  -   Pivoňka Marek /22./

 

SVÉRADICE - CH. ÚJEZD 0: 4 ( 0: 0) 

Branky: Pikl P. 2, Pikl L., Šindelář; ŽK: 1:1, diváků 200.

 

Nepomuk - Lhota  1: 5 ( 1: 2)                     

Branky: Vosyka - Strejček 2, Kotrnoch, Křížek, Černý; ŽK: 2:1

Sl.Mýto - Senco B     4: 0 ( 0: 0)      

Branky: Švejda 2, Hatina, Koudelka; ŽK: 3:3

Stod  - Nýřany  1: 0 ( 0: 0)   

Branky: Cejthamer; ŽK: 1:1

Staňkov - Žihle  3: 2 ( 0: 0)  

Branky: Brož 2, Fořt - Fídler, Tureček; ŽK: 2:6; ČK: 1:0

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Luby

3

3

0

0

8: 2

9

( 6)

2.

Žichovice

3

3

0

0

4: 0

9

( 6)

3.

Křimice

3

2

1

0

5: 3

7

( 1)

4.

Lhota

3

2

0

1

12: 7

6

( 3)

5.

Ch. Újezd

3

2

0

1

7: 4

6

( 3)

6.

Stod

3

2

0

1

6: 5

6

( 0)

7.

Sl.Mýto

3

1

1

1

5: 2

5

1

( -2)

8.

Svéradice

3

1

1

1

5: 8

5

1

( -2)a

9.

Staňkov

3

1

1

1

5: 6

4

( -2)

10.

Nýrsko

3

1

0

2

3: 2

3

( -3)

11.

Senco B

3

1

0

2

6: 7

3

( 0)

12.

Žihle

3

1

0

2

4: 5

3

( 0)

13.

Ch. Planá

3

1

0

2

3: 6

3

( -3)

14.

Pačejov

3

0

1

2

1: 8

2

1

( -2)

15.

Nýřany

3

0

1

2

3: 5

1

( -2)

16.

Nepomuk

3

0

0

3

2: 9

0

( -6)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku