Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 2. kolo 16. – 17.8.

 

1.A  TŘÍDA 

 

1.A  třída -  aktuální výsledky

 

DERBY V ŽICHOVICÍCH ROZHODLA POSLEDNÍ MINUTA

 

Po rekordním bodovém zisku v zahajovacím kole 1.A třídy pokračovaly týmy z Pošumaví v bodovém zisku. Ten se ale zeštíhlel o vzájemné body, které si vzaly  účastníci prvního podzimního derby v Žichovicích, které skončilo šťastněji pro domácí, kteří po té, kdy v poslední minutě vstřelil vítězný gól Špírek pokračují soutěží bez ztráty kytičky domácí Žichovice. Dva body získaly Svéradice v Nýřanech, tedy na hřišti, ze kterého se letos podruhé nevracely s prázdnou. Po dubnové remíze  , kdy na pokutové kopy byli úspěšnější domácí se srpnový duel otočil a penalty se staly kořistí v podobě bonusu dalšího bodu svěřenců trenéra Miroslava Rambouska.

V podstatě to nejdůležitější při shrnutí výsledků týmů z Pošumaví ve 2. kole a nejlepší na konec. Pohled na tabulku je nadále velice příznivý. Na  prvním místě jsou Luby, které položily základ tohoto úspěchu již v úvodním kole, kdy dokázaly přivést z horké půdy z Nepomuku tři body a další přidaly doma v duelu se Staňkovem.  Druhý jen na skóre je nováček ze Žichovic a třetí s jednobodovou ztrátou jsou Svéradice. Příjemný pohled na tabulku těší a věřme, že vysoký kredit týmů z Pošumaví v dalších zápasech se ještě bude upevňovat.


 

DOUBRAVKA B – PAČEJOV  4: 0 ( 0: 0)       

Tomáš Cihlář

Pačejov hrál i druhé soutěžní utkání na půdě soupeře, tentokrát v pátek na půdě Senco Doubravka B. Hrálo se na umělé trávě, bohužel na tomto povrchu nemají hosté vůbec natrénováno. Do zápasu vstoupil Pačejov aktivně, ale postupem času převzali domácí iniciativu a už v 8. minutě hasil Ondra Štěpán první tutovku domácích. Rezerva Senca si následně vytvořila územní převahu, z níž vyplynula i řada šancí. Hosté se většinou jen bránili, brejkové situace se příliš nedařily. Přesto Pačejov dokázal udržet do poločasu bezbrankový stav, i když často za cenu štěstí.

Po změně stran však si však „Štěstěna“ řekla DOST. Ve 48.minutě ještě v snad jediné pačejovské šanci po centru Vaška Kláska hlavičkoval Pavel Polena ve výhodné pozici nad, ale to bylo ze strany hostů prakticky vše. Minutu nato fauloval Milan Kubaň v pokutovém území a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pavel Vaigl. V 54.minutě pustil rozhodčí hraniční ofsajd a Lukáš Pavlíček zvýšil na 2 : 0 pro domácí. Doubravka nadále kontrolovala hru. Tým byl skvěle dirigován zkušeným Pavlem Vaiglem, z dalších hráčů pak zaujal především Tomáš Zajíček, hráč kádru divizního áčka. Domácí hosty přehrávali prakticky ve všech herních činnostech, především pak v pohybu bez míče, v rychlosti zpracování míče, v kombinaci, v důrazu v osobních soubojích či v individuálních dovednostech /1 na 1/. O osobnosti Pavla Vaigla už byla řeč. Pačejov rozhodně zápas neodflákl, ale snaha a bojovnost tentokrát nestačily. Doubravka svůj výborný výkon korunovala dvěma dalšími brankami Kamila Krýsla v 65. a 74.minutě.

Vítězství domácích je zasloužené, pro mladý tým Pačejova je to samozřejmě další velká zkušenost a netřeba věšet hlavu. Každý zápas a každý soupeř bude jiný. Doubravka však byla dnes popravdě řečeno nad jejich síly. Zápas řídila trojice rozhodčích Pavel Pohančeník, Rudolf Špoták a Martin Plzák. Delegátem zápasu byl Josef Aubrecht

Branky: 49. Pavel Vaigel,  54. Lukáš Pavlíček, 65. a 74. Kamil Krýsl  ,  ŽK 0:1, diváků 70.

Sestava Pačejov: Štěpán O. - Hosnedl J. /46. Bokr P./ - Kolářík A. - Fiřt J. - Pavelec P. - Kubaň M. – Hlůžek J. – Polena P. - Klásek V. - Ticháček J. /89. Cikán J./ – Šmrha L. /73. Šmrka M./

 

NÝŘANY – SVÉRADICE   2: 2 ( 1: 1) PK 3:5

Václav Dušek

Svéradice nastoupili v Nýřanech bez trenéra Rambouska (na dovolené), kterého zastoupil Vlastimil Beránek a naordinoval ofenzivní taktiku s dvěma útočníky. Úvod utkání však vyšel lépe domácím, kteří byli mnohem aktivnější a v 8. minutě skórovali, když rychlý brejk zakončoval přesnou hlavičkou mladý odchovanec Folk. Svéradice se po inkasované brance dostali do hry a podařilo se jim najít rychlou odpověď. V 17. minutě v akci letních posil rozehrál Prýmas na levé křídlo na Němce, ten nacentroval do vápna a Beránek zakončil

přesně. Svéradice byli dále lepší a Nýřany mohli děkovat pouze zkušenému brankáři Václavu Hinterholzingerovi, že do kabin šli s nerozhodným stavem. Domácí matador kryl jak gólovou hlavičku Jiřince, tak další pokusy Beránka.

Druhý poločas začali opět o hodně lépe domácí a zase vstřelili rychlou branku. Hosté zaspali při rozehrávce standartní situace, vůbec nereagovali na náběh z levé strany a po přesném centru domácí protlačili míč do sítě. Záhy se spustil déšť a kapky štěstí pršely Svéradicím. V 66. minutě se Kába rozběhl do středu hřiště, z dálky napřáhl a míč po skluzu na mokré trávě propadl brankáři Hinterholzingerovi do sítě. Kába byl dále při chuti a o chvilku později z velmi podobné situace zacinkal na tyč domácí branky. Závěr utkání už se dohrával relativně v klidu v závalu nepřesností, až přišla 88. minuta a s ní velké emoce. Domácí hráč Zdeněk Cink zcela nepochopitelně naprosto brutálním zákrokem bez jakékoliv snahy hrát míčem sestřelil svéradického Dana Klase. Jak velké překvapení bylo, když do té doby přesně pískající rozhodčí Černý z Plané vytasil pouze žlutou kartu. Po ošetření svéradického hráče se pokračovalo dále, hosté šli do brejku, jejich hráč Suchan si míč však předkopl více než chtěl a v následném souboji "šlapákem" ze předu zasáhl domácího hráče. Rozhodčí Černý tentokrát tasil rovnou červenou kartu, kterou si pravidlově obhájí, nicméně se jednalo o sotva třetinový zákrok, co o minutu předtím předvedl domácí Cink na Klase. Záplavu emocí rozhodčí ukončil závěrečným hvizdem a Svéradice potřetí za sebou v Nýřanech v základní hrací době remizovali. Osud byl však spravedlivý a hned první domácí střelec - Zdeněk Cink, který už se měl dávno sprchovat, neproměnil. Svéradičtí střelci pak byli úspěšní všichni a zaslouženě si vezou z Nýřan bod navíc.

Rozhodčí: Černý Tomáš, ŽK: 4:1, ČK: 0:1 (89.Suchan Kamil), Diváků: 110

Branky: 8.Folk Jan, 54. ? - 17.Beránek Vlastimil, 66.Kába Roman , ŽK: 4:1; ČK: 0:1, diváků 110.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Prokopec, Herout, Prýmas, Petřík (75.M.Klas) - Kába, Makovec,  Jiřinec (84.D.Klas), Němec – Beránek, Vlček (63.Suchan).

 

ŽICHOVICE – NÝRSKO  1:0 (0:0)

Radim Šiška

V prvním domácím zápase v 1.A třídě získaly Žichovice  po zodpovědném výkonu získali proti kvalitnímu soupeři další tři body.

První poločas začal opatrně z obou stran a diváci viděli jen minimum šancí. Hosté však měli územní převahu a uplatňovali svou zkušenost. Vyložené šance však v prvním poločase k vidění nebyly. Smolným byl tento poločas pro Pavla Bálka a Honzu Beneše, kteří opustili hřiště na nosítkách.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s tím, že hrají proti výbornému soupeř a k úspěchu může vést jen bojovný výkon. Zlepšené hra krajních záložníků Butnara a Špírka vedla k výrazné převaze domácích a mnoha brankovým příležitostem. Butnara vychytal brankář hostí a Hlaváč dvakrát těsně minul. Vzhledem k druhému poločasu zasloužené vítězství domácích zařídil v nastaveném čase po rohu Butnara staronový kapitán Frýzek.

Branka: 90. Špírek , rozhodčí Konig,Komanec, Čermák, delegát Harmady, ŽK 2:2, ČK 0:1 (85 Gyorgy za kritiku rozhodčího), diváků 117 platících.

Sestava: J.Rojík – L.Mourek, J.Frýzek, P.Bálek (15. M.Špírek), A.Štěpán – J.Beneš (30. J.Bálek), R.Beneš, M.Šinál, R.Šiška (90.K.Brož), I.Butnaru - J.Hlaváč

 

START LUBY - FK STAŇKOV 3: 1 (1: 1)

Karel Křížek

Poprvé na podzim, v I. A třídě a pod novým trenérem se představili hráči domácímu publiku se soupeřem ze Staňkova. Úvod utkání byl ze strany domácích hodně vlažný, hosté měli prostor na kombinaci a častěji ohrožovali branku domácích. Výsledkem byl úvodní gól v domácí brance ve 24. minutě, kdy po rohu hlavou proměnil hostující Martin Blacký – 0 : 1. Teprve po odehrané půlhodině a za nepříznivého stavu se domácí probudili a vynutili si herní převahu. Přidali na rychlosti, přesnosti přihrávek a důrazu, zaměstnávali obranu soupeře a vytvořili si brankové příležitosti. Ve 34. minutě Vojta Koželuh ještě nevyužil přesný centr Karla Křížka a hlavou přestřelil branku soupeře, ve 40. minutě už se mohl radovat z vyrovnávací branky na 1 : 1, když znovu hlavou proměnil přesný centr Přemka Voráčka z přímého kopu. Do konce poločasu ještě mohl skórovat Honza Voráč, ale trefil jen tyč soupeřovy branky. Také druhý poločas začali domácí s nasazením a snahou strhnout vedení na svoji stranu, což se jim také podařilo. V 56. minutě založil rychlý protiútok Přemek Voráček přesnou přihrávkou na Karla Křížka, který unikl po pravé straně, centrem našel Vojtu Koželuha a ten zakončil celou akci svým druhým gólem a domácí tak vedli 2 : 1. Hned o minutu později měl dobrou příležitost Karel Švátora, ale zradila ho koncovka. V 60. minutě vystřídal David Kazmirčík Honzu Voráče a hned o tři minuty později zvyšoval už na 3 : 1, když hlavou proměnil přesný centr Přemka Voráčka.  V závěru utkání si také hosté vytvořili dvě velké šance, ale Kucharičovu hlavičku zlikvidoval brankář Kalaš a střela Blackého skončila na tyči domácí branky. Také domácí měli dvě velké příležitosti. Nejprve po pravé straně unikl Karel Křížek, přihrávkou našel Davida Kazmirčíka a ten mířil těsně vedle hostující branky, potom hlavičku Vojty Koželuha po centru Přemka Voráčka zastavilo břevno soupeřovy branky. Do konce utkání už se stav nezměnil a tak domácí zaslouženě slavili vítězství.

Branky: 40. a 56. Koželuh Vojtěch, 63. Kazmirčík David  -  24. Blacký Martin

Rozhodčí: Kohout Miroslav, Duda Václav, Šimek František           , ŽK: 1:1, diváků 120.  

Sestava Luby: Kalaš Jan, Voráč Jan, Křížek Karel, Sýkora Filip. Koželuh Vojtěch,  Švátora Karel,  Šnour Daniel,  Voráček Přemysl,  Pelouch Filip, Sysel Marek a Pivoňka Marek, střídali  Kazmirčík David, Turner Václav, Sydorenko Vasyl a Havlovic Marek.

Sestava hostů: Marcel Tomáš, Doležel Miloš, Štverka Petr, Dolejš František, Janka Ondřej, Výrut Tomáš, Bozděch Tomáš, Blacký Martin, Zahoř Lukáš a Jílek Jakub, střídal Kucharič

 

 

 

Žihle - Nepomuk 2: 0 ( 2: 0)            

Branky: Otcovský, Pytka; ŽK: 1:1, diváků 75.

 

Lhota - Stod  5: 3 ( 2: 0)       

Branky: Kotrnoch 2, Krížek M., Křížek D., Strejček - Snášel 2, Tlustý; ŽK: 1:0, diváků 100.

 

Křimice - Sl.Mýto  1: 1 ( 1: 1)                      

Branky: Kovačič - Veverka; ŽK: 1:3; ČK: 1:0, diváků 80

 

Ch. Újezd - Ch. Planá 3: 1 ( 2: 0)                 

Branky: Kurčík, Pešta, Pikl - Ovčačík; ŽK: 2:5; ČK: 0:1, diváků 300.

 

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Luby

2

2

0

0

5: 2

6

( 3)

2.

Žichovice

2

2

0

0

2: 0

6

( 3)

3.

Svéradice

2

1

1

0

5: 4

5

1

( 1)

4.

Křimice

2

1

1

0

4: 3

4

( -2)

5.

Senco B

2

1

0

1

6: 3

3

( 0)

6.

Nýrsko

2

1

0

1

3: 1

3

( 0)

7.

Lhota

2

1

0

1

7: 6

3

( 0)

8.

Stod

2

1

0

1

5: 5

3

( 0)

9.

Žihle

2

1

0

1

2: 2

3

( 0)

10.

Ch. Planá

2

1

0

1

3: 4

3

( 0)

11.

Ch. Újezd

2

1

0

1

3: 4

3

( 0)

12.

Sl.Mýto

2

0

1

1

1: 2

2

1

( -2)

13.

Pačejov

2

0

1

1

1: 5

2

1

( 1)

14.

Nýřany

2

0

1

1

3: 4

1

( -2)

15.

Staňkov

2

0

1

1

2: 4

1

( -2)

16.

Nepomuk

2

0

0

2

1: 4

0

( -3)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku