Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.A TŘÍDA 1. kolo 9.-10.8.2014

 

1. A  TŘÍDA 

 

 

VYDAŘENÁ PREMIÉRA  TÝMŮ Z POŠUMAVÍ  , ANEB TAK BY SE NÁM TO LÍBILO

 

Za vydařený lze označit zahajovací kolonového ročníku fotbalové 1. A třídy pro účastníky z Pošumaví.   Magnetem tohoto kola byl duel dvoupředpokládaných favoritů o první dvě přímá postupová místa v Nepomuku.  Střetly se zde celky ,  které se tomto hřišti na jaře spoluv posledním kole přeboru kraje a zápas skončil výhrou domácích. To , ženakonec oba týmy z KP sestoupily je zároveň zařadil mezi kandidáty naumístění na prvních dvou postupových místech v 1.A třídě. Potěšilo, že tobyly Luby, které udělaly ziskem třech bodů první úspěšný krok za tímto cílem .  

Nýrsko rovněž v úvodním kole novéhoročníku  hostilo doma rovněž  soupeře se kterým na jaře minulý ročník domav posledním kole výhrou uzavřelo. Jak Okula skončila, tak i začala a třibody i jasné vítězství určitě potěšilo nejen jejich příznivce.

Radost z historických  prvníchbodů v 1.A třídě po právu patří i nováčkovi soutěže Sokolu Pačejov. Už také proto, že jejich soupeřv domácím prostředí má za sebou úspěšnou jarní sérii z minuléhoročníku v podobě osmi zápasů bez prohry a z toho šesti vítězných.Konečná remíza a bonus v podobě dalšího získaného bodu v penaltovémrozstřelu jen úspěšnou premiéru Pačejova ozdobily . Když k tomu přidámedalších šest bodů které získaly za vítězství Žichovice na hřišti Slavoje Mýto adomácí vítězství Svéradic nad ambiciózní Lhotou pak z toho vyjde výsledek , který se projevil v tabulce,když  mezi prvními osmi týmy prvnípoloviny tabulky figuruje všech pět týmů z Pošumaví. Jen tak dál , to byse nám líbilo !


 NÝRSKO  - CH. ÚJEZD              3: 0 ( 0: 0)    

StanislavSteiner

Zasloužené vítězství domácího mužstva v zahajovacím utkání soutěže. V prvnímpoločase se hrál oboustranně opatrný fotbal. Hosté ohrozili branku domácích ve 12'  ,kdy střelu Pikla L., domácí brankář vyrazilna roh. V 17' akci Bastla zakončil prudkou střelou Kalivoda ml, kterou spotížemi zneškodnil brankář hostů. V 39' uvolnil György přihrávkou Trefance, alejeho příležitost zmařil brankář včasným vyběhnutím. Hosté mohli skórovat ve 44',kdy po akci Pešty střílel vedle nýrské branky Pikl P.

Po domluvě trenéra k hráčům, o poločasovépřestávce, nastoupili domácí jako vyměnění. Začali více bojovat a hlavně začalivíce se pohybovat. Výsledkem byly pěkné fotbalové akce ,které končily přesnýmzakončením. V 50' Výtisk poslal přesný pas za obranu hostů a György přesnoustřelou otevřel skoré utkání. V 53' po přesných přihrávkách Šteiner-György ,sek balonu  dostal Míra Bastl a podél vyběhnuvšíhobrankáře vstřelil druhý gol.     V 62'hosté zahrávali trestný kop, se kterým si Jirka  Moravec s přehledem poradil. V 64' se dobrankové šance po centru Györgyho, dostal Antonovics,ale nedokázal hlavoupřesně zakončit. Vše si vynahradil v 67' ,kdy přihrávku Györgyho zakončilstřelou do branky hostů. V 70' hlavičku Antonovicse na brankové čáře s potížemizneškodnil brankář hostů. Hostující  celekse do konce utkání snažil o vstřelení branky, ale domácí obrana spolu sbrankářem  Moravcem jim to nedovolila. V84' se do šance dostal hostující  PiklL.ml, ale jeho střela z úhlu skončila vedle tyče domácí branky. Vítězstvídomácího celku je zcela zasloužené a je třeba, aby hráči pokračovali v takovýchvýkonech jako předvedli v druhém poločase

Branky: 50' György Ivo,53' BastlMiroslav,59'Antonovics Andrei

Rozhodčí: Duda V.-Kulhánek M,Velíšek J. , DS: Štolka Z., ŽK: 2:2, diváků 70.

Sestava Nýrsko: Moravec -Brož,Kalivoda st.,Lužný,Kolář-Výtisk/74'Kvítek/,Kalivoda ml. /79'Korschinský/, Šteiner,Bastl-György, Trefanec  /59'Antonovics/

 

NEPOMUK   - LUBY  1: 2 ( 0: 2)       

RadekPikhart

Novou sezonu po sestupu z KP jsme začalitam, kde ta minulá skončila - na půdě FK Nepomuk. Zápas se nám ale tentokrátherně i výsledkově povedl a vezeme domů zasloužené 3 body. Do utkání jsmevstoupili s cílem pozorně bránit, přesto domácí Nepomuk v úvodu několikrátzahrozil, zejména rychlonohým Vosykou. Hrál se oboustranně útočný fotbal, posražení Karla Švátory proměnil PK zkušený Filip Pelouch - 0:1. Po akci Voráče sKřížkem zakončoval do odkryté branky Vojta Koželuh - 0:2. Úvod druhé půle byl vrežii hl. rozhodčího Vocelky - v 50. min. nařídil k údivu snad všech PK,

který domácí Kalabza proměnil. Krátce na tobyl po druhé ŽK vyloučen Filip Sýkora. Nepomuk poté získal územní převahu, alekromě hlavičky Vosyky v  závěru si žádnégólovky nevypracoval. Naši hráči i v deseti hráli aktivně, v závěru volališance Koželuha, Křížka či střídajícího Sydorenka po třetí  brance.

Branky: Pelouch Filip (PK) a KoželuhVojtěch - Kalabza (PK). ŽK 4:4, ČK 0:1, diváků 120.

Sestava Luby:  Kalaš - Pivoňka, Pelouch, Sýkora, Voráček - Křížek (90. Sysel Petr), Šnour, Sysel Marek, Voráč - Koželuh - Švátora ( 85.Sydorenko, 89. Švec).

 

STAŇKOV  - PAČEJOV  1: 1 ( 1: 0)  PK 2:4

K premiérovému utkání v I.A třídě zajíždělnováček z Pačejova  do Staňkova, kdeneměl  co ztratit, ale mohl  jen získat. Úvod patřil domácím, kteří mohlihned v první minutě po nedorozumění v obraně skórovat. Na poslední chvíli hasilAdam Kolařík. Domácí si během poločasu nevytvořili žádnou  vyloženou šanci. Střeli ze střední vzdálenostiv pohodě likvidoval hostující brankář Ondřej Štěpán. Až v 21. minutě po špatnémodkopu hostů, domácí zahrávali rohový kop. Ještě před samotným kopem došlo vevápně k tlačenici, která zcela nepochopitelně přinesla žlutou kartu brankářihostí Štěpánovi. Následný rohový kop propadl až k důraznému Bauerovi a domácíšli do vedení. Hosté si příliš šancí v prvním poločase nevypracovali.

Druhý poločas byl ze  strany hostů o poznání lepší. Dařila se jimkombinace  a zpřesnili přihrávky. Velkoušanci měl po centru Pavelce Polena, ale hlavou minul. Sólový únik Pepy Ticháčkahasil domácí brankář Regál. Až v 62. minutě se podařilo hostům  vyrovnat. Dlouhý míč za obranu od LukášeŠmrhy zpracoval Pepa Ticháček a domácímu brankáři nedal šanci. I nadále tlakPačejova sílil a bylo otázkou času kdy se jejich hráči opět střelecky prosadí.Bohužel ale přišla smolná  67. minuta.Nahozený míč do vápna chtěl brankář Štěpán odkopnout, ale po zásahu do míčeúdajně trefil domácího útočníka. Rozhodčí odpískal přísnou penaltu a udělilŠtěpánovi druhou žlutou kartu. Do branky se postavil Jakub Kalčík a penaltu chytil.Domácí se vrhli do útočení a snažili se proti deseti vstřelit branku. Kalčík seblýskl ještě dvěma důležitými zákroky. Pačejovští zaslouží za bojovnost velkédíky. Na penaltynavíc dokázali zvítězit 2:4, když Kuba Kalčík chytil dva PK. Premiéra se nováčkovi  povedla, jen tak dál. 

 Branky:21. Bauer – 62. Ticháček; ŽK: 1:5; ČK: 0:1(Štěpán Ondřej), diváků 70.Rozhodčí Valenta Martin, AR1-Černý Tomáš,AR2-Majerčík Jaroslav, DS-Harmady Miloš.

Sestava :  Štěpán (po 2 ŽK - ČK)  -  Fiřt  - Kolářík  -  Pavelec (K) (ŽK)  -  Hosnedl  -  Kubaň M.  -  Hlůžek (ŽK) /80. Šmrha M./  -  Klásek  -  Polena /58. Bokr/  - Ticháček (ŽK) -  Šmrha L. /67. Kalčík/

 

SVÉRADICE- LHOTA 3:2 (2:1)

Václav Dušek

Stovka diváků se v horkém počasí přišlapodívat na mistrovskou premiéru "nových" Svéradic. Ti po řadě letníchzměn nevstupovali do souboje s velmi ambiciózním Sokolem Lhota jako favorit.Úvod zápasu jim však vyšel náramně. Hned v 6.minutě se po levé straně protáhlBeránek, poslal přihrávku před branku a Prokopec na přední tyči míč prodloužilaž do sítě. Hosté rázem přitlačili na pilu a po čtvrt hodině snadno vyrovnali,když na zadní tyči úspěšně zakončoval Strejček. Pak však zvolnili tempo a dalšíminuty navíc ukázali, že zatímco dopředu budou velmi nebezpeční, jejich obranadisponuje slušnými mezerami. Mezi 25. a 35. minutou se do velkých šancí zideální pozic dostal Stanislav Makovec, ale ještě neproměnil. Hostům varovánínestačilo a tak přišla 39. minuta a vedoucí branka domácích. Na rozehrávkuHerouta z poloviny hřiště obránci Lhoty vůbec nezareagovali, nabíhající Makovectak snadno obstřelil brankáře a míč do odkryté branky uklidnil dobíhající RomanKába. Ve druhém poločase se očekával nápor hostů, ten však nepřicházel a takskórovali opět domácí. V 65.minutě byl u lajny faulován aktivní Beránek,rozehrávku přímého kopu vzal na sebe a jeho centr umístil hlavou do sítěMakovec. Až při dvoubrankovém manku se hráči Lhoty vybičovali k výraznějšípřevaze. Trenér domácích Rambousek reagoval střídáním a za vyčerpaného Vlčkavypustil do hry 15letého odchovance Martina Klase. Hosté byli v poslední desetiminutovcev tlaku, trefili tyč i a po skrumáži po rohovém kopu i břevno. Tyč trefil záhyz protiakce i svéradický Beránek. V 84.minutě svéradická, sehrávající se,defenziva propadla a hosté snížili na rozdíl jedné branky. Závěr však domácízvládli v klidu na polovině hostů a připsali si velmi cenné tři body protisoupeři, který měl míč na kopačkách častěji. Rozhodčí Martin Plzák z Domažlicdržel utkání ve svých rukách, na lajnách mu pomáhali Marek Mazanec z Lub uKlatov a Petr Schwarz z Poběžovic.

Branky: 6.Prokopec Zdeněk, 39.Kába Roman,65.Makovec Stanislav - 16.Strejček Matěj, 84.Křížek David,  ŽK: 4:3, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába, Herout,Vonášek, Prokopec - Vlček (72.M.Klas), Prýmas, Jiřinec, Makovec, Němec(89.D.Klas)) - Beránek (90+2.F.Prokopius)

 

SLAVOJMÝTO - ŽICHOVICE  0: 1 ( 0: 0)

RadimŠiška

V souboji nováčků 1.A třídybyli nakonec úspěšnější hosté a po zodpovědném výkonu a brance Špírka z penaltyza faul na Butnara z 76. minuty a přivezli domů cenné  3 body.V opatrném prvním poločase seoba týmy snažily neudělat chybu, a proto na hřišti převládaly dlouhé nákopypřed kombinací. Žichovice nedotáhly několik protiútoků až k zakončení a šancese tak rodily spíše po standartních situacích. Hlavička domácího útočníka těsněminula Rojíkovu tyč a domácí brankář si musel poradit s přímým kopem novéhokapitána Pavla Bálka i s pohotovým zakončením Butnara.

Ve druhém poločase se hra víceotevřela a domácí se často dostávali k zakončení, ale se střelami z dálky siRojík bez problémů poradil. Rozhodla tak situace čtvrt hodiny před koncem aŠpírkem bezpečně proměněná penalta. Hosté mohli výsledek pojistit, ale Hlaváčhlavou netrefil a Butnaru místo přihrávky nastřelil zblízka domácího brankáře.Snahu Mýta o vyrovnání pokazil nevybíravým zákrokem na Butnara domácí hráč,který byl poté vyloučen. V poslední příležitosti trefil domácí útočník z úhlujen boční síť a hosté se tak, na rozdíl od velmi vulgárních domácích diváků,mohli radovat z těžce vybojovaných bodů.

Branka: Špírek z penalty,rozhodčí Kříž, Rada, Liškutín, delegát Kopřiva, diváků 280,ŽK 5:3,ČK 1:0,diváků 280.

Sestava Žichovic: Rojík –Mourek, P.Bálek, Frýzek, Štěpán – Šiška (90.J.Bálek), Šinál (85. Šimáček),R.Beneš, J.Beneš (65.Špírek), Butnaru – HlaváčŠinál (85. Šimáček), R.Beneš, J.Beneš(65.Špírek), Butnaru – Hlaváč 

 

Křimice -  Senco B     3:2 ( 2: 2)  Branky: Kuneš 2,Kohout - Matula, Ungr; ŽK: 1:2

Ch. Planá  - Nýřany   2:1 ( 0: 1) Branky:Chval, Soukup - Voráček; ŽK: 2:2, diváků 150

Stod -  Žihle  2: 0 ( 0: 0)  Branky: Terber,Tlustý; ŽK: 2:4; ČK: 0:2, diváků  130.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku