Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DOMAŽLICE JE V POHÁRECH POSTRACHEM LIGOVÝCH TÝMŮ

 

SOUPEŘ SUŠICE  JISKRA DOMAŽLICE  JE  V  POHÁRECH  POSTRACHEM LIGOVÝCH TÝMŮ

SUŠICE - DOMAŽLICE

Favoritem tohoto duelu jsou  bezesporu  hosté, kteří jsou z pozice  účastníka  České fotbalové ligy daleko zkušenější a mají i více zkušeností získaných právě v pohárových klání FAČR.  Sušice nastoupí proti. Motivace pro oba kluby bude dostačující, neboť vítěz tohoto duelu bude 13.8 hostit doma prvoligový tým Dukly Praha. Klatovy přivítají  v sobotu doma  Baník  Most . Vítěz tohoto klání pojede 13.8. na hřiště  soupeře který vzejde z klání  1.kola  Dobrovice  - Králův Dvůr.

 

Domažlice je fotbalový klub s bohatou historií, která pochází z roku 1908, kdy byl založen pod názvem SK Šumava. Historicky nejlepšího umístění dosáhl tento klub v ročníku 2010/2011 kdy si vítězstvím v divizi zajistil postup do České fotbalové ligy jejíž účastníkem bude i v nastávajícím novém ročníku 2014/2015.

Tým těchto největších úspěchů dosáhl pod vedením úspěšného trenéra Zdeňka Michálka, kterého vystřídal u trenérského kormidla dosavadní kouč Stanislav Purkart, který s týmem skončil nejlépe v ročníku 2012/2013 na vynikajícím 4. místě !  Rok před tím jako nováček získaly Domažlice 6. místo a letos ukončily ČFL na konečném 8.místě.

Nicméně v souvislosti s pohárovým kláním FAČR Poháru České pošty  jsou ale Domažlice postrachem favoritů a to včetně prvoligových týmů ! Konec konců ještě v živé paměti jsou výsledky Domažlic v minulých dvou ročnících  Poháru České pošty. V roč.2012/2013  ve druhém kole doma před 1400 diváky vyřadil v té době ligové Dynamo Č. Budějovice a to i přestože nastoupili favorizovaní hosté k zápasu 2. kola Poháru České pošty v nejsilnější sestavě a svojí fotbalovostí převzali režii větší části zápasu do svých rukou. V řádné hrací době skončil zápas  remízou  a tak přišly na řadu penalty. Když pak ve třetí sérii Houdek vystihl a zneškodnil střelu Markoviče, zatímco všichni ostatní exekutoři byli úspěšní, zavládla na Střelnici obrovská postupová radost. Jiskra Domažlice – SK Dynamo Č. Budějovice 1:1 (1:0), PK 5:4. Jiskra postoupila přes Pardubice do 3. kola Poháru České pošty

Očekávané 3. kolo Poháru České pošty přivedlo na stadion Střelnice v Domažlicích loňského soupeře Jiskry v ČFL, který byl účastníkem Fotbalové národní ligy– FK Pardubice. Hosté přijeli oslabeni - v základní sestavě nastoupilo jen sedm hráčů A týmu, kteří byli doplněni čtyřmi hráči rezervy a rovněž kompletní lavičku náhradníků tvořili hráči rezervního týmu. Náročnější diváky zřejmě fotbal příliš neuspokojil, ale hrálo se o postup a ten domácí po aktivní první půli, kdy vstřelili oba góly, ve druhém dějství uhájili a mohli se ve 4. kole Poháru České pošty těšit na lepšího z dvojice TJ Vyšehrad – FK Teplice. Jiskra Domažlice – FK Pardubice 2:0 (2:0)

Branky: 14. Mandous, 27. Mužík PK.

Konečné stop udělal Jiskře Domažlice až ligové    FK Teplice 0:2 (0:0).

 Na rozdíl od Českých Budějovic neponechali hosté nic náhodě a přijeli v nejsilnější sestavě, takže diváci na trávníku viděli Keriče, Melunoviče, Rosu či Ljevakoviče. Na lavičce pak zůstali Mahmutovič, Vachoušek, Chovanec či brankář Grigar. Hosté na trávník doslova vlétli, ve snaze vstřelit co nejdříve gól a prvních dvacet minut se na Houdkovu svatyni valil útok za útokem. Rezultovalo z toho několik nebezpečných situací před domažlickou brankou, a když největší tutovku zazdil Melunovič, přežili domácí velký tlak bez úhony. Potom začal tlak favorita pomalu slábnout a do hry se dostávali i domácí, kteří měli šanci jít do vedení v závěru poločasu, ale Bezděk minul teplickou branku. I druhý poločas se hrál v režii fotbalovějších hostů, ale dokud stačily domácím síly, využívali každou možnost k ohrožení Slavíkovy branky. Rozhodnutí přinesl střídající Mahmutovič, který po hodině hry poslal favorita do vedení a čtyři minuty před koncem toto vedení ještě zvýraznil. Domácím nelze upřít maximální snahu, ale ta tentokrát na kvalitnějšího soupeře nestačila.

Branky: 60. a 86. Mahmutovič.

V minulém roce odstartovaly Domažlice další ročník Poháru FAČR. Po úspěšném utkání v prvním kole poháru České pošty se třetiligoví fotbalisté Jiskry Domažlice  24. července střetli opět s jedenáctým mužstvem tabulky loňského ročníku divizní skupiny A SK Senco Doubravka, kterého na jeho stadionu porazili v sobotu v podvečer 2:6 a postoupili do druhého kola, kde 21. srpna od 17:00 hodin vyzvali nováčka Gambrinus ligy Bohemians Praha 1905.

Pražská Bohemka byla další, která přišla na oltář obětí Domažlic . Byl to další prvoligový skalp na hřišti na Střelnici  a nechali ho zde  klokani z Prahy. Domažličtí fotbalisté hostili dalšího prvoligového soupeř a to věhlasné klokany z Vršovic, celek Bohemians Praha 1905. Domácím chyběli zranění kanonýr Petr Došlý a Luděk Leitl. Trenér Purkart proti silnému soupeři zvolil hru na jednoho útočníka, kterým byl Dvořák a s vyztuženým středem hřiště, čímž chtěl eliminovat soupeřovy kvality ve hře s míčem a kombinaci. Hosté měli většinu zápasu více ze hry, chvílemi domácí zmáčkli před jejich pokutovým územím, ale obětavě hrající domažlická defenzíva je často do šancí nepouštěla a když už se tak stalo, stál v brance výborný Ticháček. Na domácí branku Bárty stačili do přestávky hosté odpovědět vyrovnáním z Klavíkovy dorážky. Ve druhé půli však už na Braunův gól z penalty odpovědět nedokázali a tak si Jiskra Domažlice před téměř 1200 diváky připsala další výrazný úspěch, který ji posunul do 3. kola poháru.

Jiskra Domažlice - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)

V 11. minutě skončila nebezpečná akce Moravce jen rohovým kopem, ale zahřmělo o dvě minuty později na druhé straně, když Bezděkův centr našel hlavu Brauna, jehož střelu stačil brankář Havránek vyrazit, ale proti Bártově dorážce už byl bezmocný - 1:0. Když pak po čtvrthodině hry zamířil ze 20 metrů nepřesně hostující Rada, zastavil na druhé straně nebezpečnou akci domácích avizovaný ofsajd Bárty. Ve 20. minutě rozehrál tr. kop Mužík, ale Bauerovu hlavičku hostující obránci srazili na roh. Ten rozehrál zprava Bárta, míč prošel ke vzdálenější tyči, kde stál Braun, ale jeho střelu z úhlu z 10 metrů výborně vyrazil Havránek. Poté hosté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ale neuspěli stejně, jako Moravcova střela, sražená domácími a poté zneškodněná Ticháčkem. Domácí gólman se vyznamenal ve 27. minutě, kdy se před ním po Kalinově přihrávce ocitl nehlídaný Bartek, ale Ticháček jeho střelu zleva z úhlu ze 12 metrů reflexivně vyrazil. Po půlhodině hry v nebezpečné akci ubránil pronikajícího Moravce domácí M. Pyrka. Tlak hostů narůstal, ale centry Pražanů domácí zadáci úspěšně odvraceli, ale ve 36. minutě si na Radův centr naskočil Klavík, jehož hlavičku ž 8 metrů stačil Ticháček vyrazit jen před sebe a nehlídaný Klavík míč zasunul zblízka do odkryté branky - 1:1. Když pak další útok hostů zastavil ofsajd a Jindřiškovu přihrávku stačil těsně před nabíhajícím Horou zachytit Ticháček, bylo to v první půli vše.

Hosté zahájili zostra i druhý poločas, ale domácí se po Šírlově centru ubránili závaru před Ticháčkem a Štochl, který prošel domácí obranou, ve vyložené pozici domažlickou branku z 12 metrů přestřelil. Domácí kontrovali v 51. minutě a klokany po Bártově akci a Mužíkově střele z šestnáctky podržel výborným zákrokem Havránek, který míč, směřující k pravé tyči vytěsnil na roh. Další dva centry hostů pak skončily rohovým kopem a v rukavicích domažlického gólmana. V 56. minutě si za faul na pronikajícího Kalinu vykoledoval žlutou kartu M. Pyrka, ale hosté z trestného kopu nic nevytěžili. O tři minuty později dokázal své kvality při Mužíkově tr. kopu pražský gólman Havránek, který míč směřující k jeho pravé tyči bravurně vyrazil. V 62. minutě po Radově centru zamířil v dobré pozici hlavou vedle levé Ticháčkovy tyče hostující Štochl. Mužík o dvě minuty později dokázal, že mu to dnes "kope." Z tr. kopu ze 20 metrů trefil levou Havránkovu tyč a Dvořákovo zakončení bylo nepřesné. Dvacet minut před koncem trefil Šírl z tr. kopu zeď a poté se domácí ubránili při dalším závaru před Ticháčkem odkopem. Rozhodující moment přišel v 77. minutě, kdy Bárta oslovil nabíhajícího Mužíka, kterého Jakub Štochl v pokutovém území fauloval a na světě byl pokutový kop. Ten bezchybně rozehrál Braun a rozjásal více než tisícovku domácích fanoušků - 2:1. Hosté se nevzdali a vrhli vše do útoku. Obětavě hrající domácí ale přestáli několik nepřehledných situací před svojí brankou, odvrátili několik střeleckých pokusů klokanů, aby nakonec mohli začít velké oslavy vítězství.

Branky: 13. Bárta, 78. Braun PK - 36. Klavík. ŽK: 2:0. Rozhodčí: Pechanec - Mencl, Kříž. Delegát: Mareš. Diváků: 1150.

Jiskra Domažlice: Ticháček - Knakal, Chocholoušek, Bauer, D. Pyrka - Bezděk (69. Kasýk), Braun, M. Pyrka, Mužík (89. Hoffmann), Bárta (79. Beránek) - Dvořák.  Trenér: Stanislav Purkart.

Bohemians Praha: Havránek - Růžička (73. Ndiaye), J. Štochl, Krch, Kalina (46. Šírl) - Moravec, Jindřišek, Rada, Bartek - Hora, Klavík (46. M. Štochl).  Trenér: Jozef Weber.

4. kolo Poháru České pošty: J. Domažlice - FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:3)

V prvním ze dvou vzájemných zápasů, v rámci čtvrtého kola Poháru České pošty, hostila Jiskra Domažlice na svém trávníku úřadujícího mistra Gambrinus ligy a účastníka základní skupiny Ligy mistrů, celek FC Viktoria Plzeň. Hosté přijeli bez kapitána Horvátha, všech slovenských hráčů a Hořavy. Domácí trenér Purkart měl k dispozici všechny hráče a postavil tak na trávník to nejlepší, co má pro boje v ČFL k dispozici, nicméně  a kvalitního ligového matadora to nestačilo a to také potvrdil i pro Domažlice nepovedený zápas v Plzni , který vyzněl jednoznačně pro úřadujícího mistra ligy.

 

V současné době se Domažlice připravují na nový ročník ČFL   a to včetně posil, dvou nových útočníků Prvním z nich je urostlý rodák z Dobřan Libor Tafat - 27 let, který už má za sebou zkušenosti z působení mimo jiné ve Slávii Praha a Vlašimi, z první a druhé ligy. Je kmenovým hráčem Kunic a v loňské sezoně naposledy působil v zeleném dresu  FC Chomutov.

"Libor měl ve své kariéře smůlu, že se dost vážně zranil, potom chodil na různá hostování. My mu chceme nabídnout delší spolupráci. Je to hrotový útočník se smyslem pro kombinaci, je velmi dobrý ve hře hlavou. Je to velmi dobrý kluk do kabiny, který pochází z Plzeňského kraje a je to hráč, kterým jsme potřebovali okysličit kádr" charakterizuje novou posilu prezident klubu Jaroslav Ticháček.

Další posilou je útočník Vítězslav Hrdlička. Tento 19 letý hráč je v širším kádru ligového áčka Viktorie Plzeň, jejíž farmou je Jiskra Domažlice znovu od letošní sezony.

"U tohoto hráče předpokládáme, že v rámci farmy bude jezdit k nám do Domažlic. Je to mladý, talentovaný hráč, který potřebuje získat více zkušenosti s dospělým fotbalem," říká Ticháček.

Jiskra má ještě zájem o jednoho talentovaného útočníka pražské Slávie. Dále je v jejím hledáčku ofenzivní hráč Petr Došlý, který čeká zda si jej ponechá v kádru nový trenér Baníku Sokolov Daniel Šmejkal. Ze stejného klubu je i nejmenovaný stoper o kterého se zajímají v Chodské metropoli. Dalším hráčem o kterého by v Domažlicích stáli je obránce Ondřej Chocholoušek, který ale uspěl v Baníku Most a ten si ho ve svém kádru na letošní sezonu ponechá.

"Je to složité sehnat kvalitního hráče do ČFL. Každý klub si je smluvně váže a bohužel u nás v kraji nebo v divizi se těžko hledá. Máme vyhlídnutého obránce Adama Čiháka z juniorky Viktorie Plzeň, který vloni hrál za FC Rokycany, ten by s námi měl absolvovat zápasy opět formou farmy a kombinovat je i s utkáními v  juniorce Viktorie Plzeň," dodává Ticháček.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku