Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
BANÍK MOST BUDE PRO KLATOVY VELMI TVRDÝM OŘÍŠKEM

DOČKÁME SE DALŠÍHO DIVÁCKÉHO REKORDU LETOŠNÍHO LÉTA ?

V POHÁRU ČESKÉ POŠTY HOSTÍ  SUŠICE  A KLATOVY A TRAKTIVNÍ SOUPEŘE

Po úspěšném nedělním předkole poháru FAČR Poháru České pošty  již tuto sobotu pokračuje tento populární pohár ve kterém  obhajuje vítězství z předcházejícího ročníku pražská Sparta hostí na domácí půdě oba divizní kolektivy z Pošumaví v 1.kole atraktivní soupeře.

BANÍK MOST BUDE PRO KLATOVY VELMI TVRDÝM OŘÍŠKEM

Dvanáctý tým minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže v ČR,  fotbalové národní ligy Baník Most bude sobotním soupeřem SK Klatovy 1898 v 1.kole fotbalového poháru České pošty.

Pro fotbalové fanoušky , kteří se chystají na tento souboj přinášíme několik informací o Baníku Most. Tento duel  může také přinést divácký rekord v horkém létu 2014 v Pošumaví. Pokud  přijde do hlediště hřiště Rozvoj v Klatovech více než 410 diváků, tedy přesně tolik jich vidělo utkání Klatovy- Rokycany , předkola poháru v neděli v Klatovech, pak tento rekord padne. Může ale padnout i v Sušici kde půjde o derby domácích s Jiskrou Domažlice a tak se nechme překvapit.

Určitě to co se málo o tomto severočeském klubu ví je novinka. Mocht je po slovenském mužstvu Banské Bystrice, hrající nejvyšší soutěž u našeho bývalého fererativního partnera, bude plzeňská Viktorka spolupracovat také s  FK Baník Most 1909, tedy účastníkem Fotbalové národní ligy. Podpis deklarace se za přítomnosti generálního manažera Viktorie Plzeň Adolfa Šádka a sportovního ředitele FK Baník Most 1909 Antona Stehlíka ještě není ani jeden měsíc starý.  „Tato deklarace oficiálně potvrzuje novou spolupráci obou klubů, která je zaměřena hlavně na rozvoj fotbalových dovedností zástupců mládežnických celků Viktorie Plzeň a Baníku Most,“ uvedl hlavní bod partnerství Adolf Šádek. „Věříme, že prostředí druholigového klubu je ideální pro rozvoj fotbalových schopností plzeňských hráčů,“ uzavřel generální manažer plzeňského klubu.

„Spolupráce s klubem FC Viktoria Plzeň je pro mostecký fotbal velkou výzvou. Spojit se s takto významným a úspěšným klubem bude jistě velmi inspirativní pro tým, jenž by v budoucnu také rád splnil přání svých fanoušků a pokusil se znovu bojovat o nejvyšší pozice ve Fotbalové národní lize. Pro mladé fotbalisty může být jistě velkou motivací, že jejich cesta může vést i do tak prestižního klubu, jakým bezpochyby FC Viktoria Plzeň je. Věříme, že nová spolupráce bude výhodná pro obě strany,“ poznamenal k aktu tiskový mluvčí FK Baníku Most 1909 Vladimír Hron.

Baník Most se nedávno vrátil ze soustředění.

Baníkovci na soustředění polykali i třikrát denně tréninkové dávky, nechyběl ani individuální přístup k hráčům, jak trenér prozradil. "Trénovali jsme třífázově, odehráli jsme několik přípravných zápasů. Pracovali jsme na souhře jak na hřišti, tak mimo něj. Probíhaly teambuildingové akce, jako například grilovačka a také jsme si s hráči promluvili. Soustředění tedy splnilo svůj účel," hodnotil kouč baníkovců několik dní v Blšanech, kde se ještě před pár lety hrála nejvyšší fotbalová soutěž.

Trenér Baníku Most Vít Raszyk : "Máme pohromadě kompletní kádr. Po operaci se do tréninku dostává Sudek i Brazilec Victor, naplno trénuje také Ondra Běloušek, kterého na začátku přípravy trápilo zranění, podobně je tomu u Rosenda," vyjmenoval trenér hráče, které trápily zdravotní komplikace. V odpovědi na otázku, zda-li už má trenér jasnou představu o složení základní jedenáctky pro ligové zápasy, odpověděl Vít Raszyk tak, že nemá. "Máme více variant, a jak jsem již prozradil, budeme hrát mírně odlišně doma a venku. Je dobře, že tomu tak je a můžeme se připravovat na každého soupeře, něčím ho překvapit. Budeme chtít vytvořit kádr s výhledem do budoucna, jehož cílem bude za rok boj o přední příčky ve Fotbalové národní lize."

"Je dobrou zprávou, že za tři týdny letní přípravy jsme u hráčů zlepšili jejich zdravotní stav, tím bych začal. Základ je mít zdravý mančaft a ten momentálně z devětadevadesáti procent v současnosti máme. Více jsme zaměstnali doktory a fyzioterapeuty, což se nám odvděčilo v tom, že kloubní rozsahy hráčů a celkový zdravotní stav hráčů, kteří byli po zranění, se zásadně zlepšil," pochvaloval si Raszyk práci realizačního týmu, který se zaměřil na zdravotní připravenost kádru.

Plán fotbalistů Baníku je následující. "Ve středu 23.7. je čeká v Chomutově utkání s divizní farmou, v sobotu pohár (poz. do Klatov) a v úterý jedou do Německa, kde se střetnou s Aue. Ve čtvrtek přijede reprezentace Indie do třiadvaceti let, se kterou odehrají zápas buď doma na  hlavním hřišti nebo v areálu na Souši. " V pátek již míříme do Karviné," řekl trenér Vít Raszyk ve stručnosti plán fotbalistů Baníku pro následující dva týdny, než vypuknou druholigové boje. Ty startují našim hráčům v sobotu 2. srpna od 10.15 hodin na hřišti ambiciózního celku ze Slezska.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku