Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z FOTBALOVÉHO ZÁKULISÍ

 Z FOTBALOVÉHO ZÁKULISÍ

 

Jitka Kilbergerová – redaktorka Klatovský deník

 

Relativně největší klid před novou fotbalovou sezonou je ze tří týmů, které budou hrát nejvyšší soutěže, v Klatovech. Nováček divize už „jen“ jedná o posilách. Více starostí má další divizní tým z Pošumaví, Sušice. Stále se jí totiž nepodařilo angažovat trenéra. Horažďovice, jediný zástupce Klatovska v krajském přeboru, také musely udělat výměnu na trenérské lavičce. Navíc jim z kádru odchází jeden z velice zkušených klíčových hráčů.

 

SUŠICE

Po sezoně skočil na pozici hlavního trenéra Jan Staněk, to už bylo domluveno na přelomu dubna a května. Sušice tak začala po složitých peripetiích s tím, zda bude hrát divizi nebo ne, s hledáním nového kouče. Zatím se jí to ale nedaří.

„Stále jednáme, ale už je to křeč. Trenéři nejsou, to je ten problém. Ti z okresu, kteří by se nám typově hodili, jsou vázaní v jiných klubech, takže musíme hledat mimo okres,“ řekl předseda TJ Sušice Vratislav Krulich, který přiznal, že už minulý týden bylo na obsazení pozice hlavního kouče pozdě, protože času je málo. Sušice zahajuje přípravu 10. července a 20. července ji čeká pohárové utkání v Kolovči.

„Byli jsme před sepsáním smlouvy se zkušeným trenérem Františkem Slukou, ale ten to na poslední chvíli bohužel odvolal z čistě pracovních důvodů. Nejhorší je, že se čekalo, zda budeme hrát divizi nebo krajský přebor. Do kraje jsme s trenérem už domluvení byli, ale když se nakonec rozhodlo, že budeme v divizi, řekl, že se na to necítí. Takže se začínalo od znovu. Ale ti, kteří něco umějí, jsou už „zaháčkovaní“ jinde. Nám tedy nezbývá, než hledat dál,“ posteskl si Krulich.

Sušický tým před sezonou žádné zásadní změny neprodělal. Odešel jen po předchozí domluvě Pavel Hrubec, který Sušici přišel pomoct na jaře.

„V neděli se uskutečnila schůzka s hráči a v podstatě všichni potvrdili, že chtějí pokračovat. Jednáme ještě o příchodu jednoho zkušeného hráče do zálohy,“ informoval sušický předseda.

 

KLATOVY

Fotbalisté SK Klatovy 1898 akceptovali nabídku Řídící komise pro Čechy a z 3. místa krajského přeboru postoupili do divize. Na lavičce zůstal trenér Jiří Jakš, ale do národní soutěže bude muset vedení klubu sestavu posílit. Jedná o příchodu minimálně pěti hráčů. Kádr z loňské sezony zůstal prakticky pohromadě, skončilo jen hostování Jiřího Rejthara z Kolovče a gólmana Františka Lorence. „Uvažovali jsme, že se na Koloveč ještě obrátíme ohledně hostování Rejthara, ale on bohužel ze studijních důvodů nemůže trénovat tak, jak by bylo v divizi potřeba. Lorenc se do přípravy zapojí a uvidíme,“ uvedl předseda SK Klatovy 1898 Jindřich Soj?ka.

Další posily mají Klatovy vyhlédnuté, s hráči jsou víceméně předběžně domluveni. „Nemáme ale ještě dotažená jednání s kluby, takže konkrétní jména neřeknu. Nechceme totiž, aby se to kluby, ze kterých hráče chceme, dozvěděly z novin a ne od nás,“ vysvětlil Sojka.

Zatím je jasná jen jedna posila – horažďovický záložník Tomáš Jůda, který má zkušenosti z divize z Doubravky.

Klatovští budou posilovat na pozici gólmana. Jan Herman u týmu zůstane a zapojí se do přípravy. Bude chytat za béčko a bude k dispozici pro případnou pomoc áčku. S týmem se budou připravovat i oba gólmani z loňské sezony Lorenc a Opl.

Posílena bude také obrana, kam by měl přijít jeden univerzální obránce s divizními zkušenostmi, který může hrát na krajích i ve středu. Dále přijdou dva záložníci a jeden koncový útočník. V jednání je ještě hráč na pozici záloha – útok.

Přípravu zahájí klatovský tým v pondělí 14. července, a to už by mělo být i s novými tvářemi.

 

HORAŽĎOVICE

Mužstvo opustil po sezoně trenér František Melka  „Skončil jsem hlavně z časových důvodů. Vracím se do Hradešic, kde nastala situace, jaká nastala (Hradešice sestoupily z 1. B třídy do okresního přeboru – pozn. autora). Budeme se snažit vrátit se zpět do kraje,“ potvrdil Melka.

Na horažďovickou trenérskou lavičku tak usedne v nové sezoně Miloš Boř z Pačejova, který dělal v loňské sezoně Melkovi asistenta. Asistovat mu bude Petr Janda, který povede dorost a který bude Bořovi v týdnu pomáhat s tréninkem.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku