Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PAČEJOV POSTUPUJE DO 1.A TŘÍDY !!!!

HISTORICKÉ DÍLO V DĚJINÁCH FOTBALU V PAČEJOVĚ BYLO DOKONÁNO !!!

Pačejov  postupuje  do 1. A třídy

Miroslav Sedlmaier

Po  středeční remíze v barážovém utkání o postup do 1.A třídy na domácím hřišti  v duelu Pačejov – Křimice  (1:1) jsem uvedl , že do odvety jde Pačejov  s vědomím, že nemá co ztratit, může jen získat. A to vše se naplnilo měrou vrchovatou. Po úspěšné sobotní odvetě se číše k oslavám hráčů, funkcionářů a příznivců kopané v Pačejově  naplnily  , v činnosti byly určitě i rychlé šípy   a oslavy mohly začít. Důvod je velký, v Pačejově se bude v příštím soutěžním ročníku hrát 1.A třída ! Výhra v Křimicích na půdě soupeře odkud se v tak důležitých soubojích body často nevozí je nečekaná. Pačejov si připisuje historický úspěch v dějinách klubu a Pošumaví do jehož teritoria tento klub organizační strukturou FAČR patří si může  připsat další úspěšný zářez na pažbě úspěchů klubů v působnosti OFS Klatovy.

Mám dostatek důvodů k tomu, abych se z tohoto úspěchu společně s celým Pačejovem a širokým okolím radoval z postupu  do 1. třídy. Osobně tak jako ostatně celé fotbalové dění v Pošumaví sleduji a moc dobře vím, co všechno tento úspěch pro funkcionáře i hráče znamená.  Tým, který po prvním jarním kolem byl vzdálen od druhého barážového místa na kterém nakonec v 1. B třidě skončil dělilo osm bodů  hlavně strašila hrozba sestupu . Vždyť  na poslední tým tabulky měl k dobru pouze tři body a také proto šel  do jarních bojů o mistrovské body s jediným  cílem -  záchrany. Od 15. kola kdy vyhrál v Žákavé 3:1 nastal obrat který znamenal, že od tohoto kola Pačejov prohrál pouze ve dvou zápasech a to ještě na horkých půdách v Žichovicích a ve Starém Smolivci. Do konce úspěšného ročníku přibylo za 11 hol na bodovém kontě Sokola Pačejov 25 bodů  . Poprvé na 2.místo vystoupal tento tým v 19.kole , čtyři kola před koncem jara se na ní vrátit znovu a to již bylo  čas, kdy v Pačejově vážně po šanci zahrát si baráž začali  uvažovat. a tak  již si tuto příčku nenechal vzít. V tomto čase předseda klubu Tomáš Cihlář  hráčům slíbil , pokud si zahrají baráž na oslavu tohoto úspěchu prase . To hráči splnili, baráž si nejen zahráli, ale dokonce postoupili  do 1.A třídy. To se určitě duši  pačejovské i fotbalu T.Cihlářovi určitě ještě podraží, ale určitě tak rád učiní. Ostatně je to vyvrcholení jeho funkcionářské činnosti a to přece za nějaký ten groš z klubové pokladny či vlastní kapsy určitě stojí. Nezbývá jen to příjemné, k postupu za blahopřát jménem široké fotbalové veřejnosti nejen z Pošumaví.

 

S. Křimice - S. Pačejov 1:3 (0:1),

HISTORICKÉ DÍLO V DĚJINÁCH FOTBALU V PAČEJOVĚ BYLO DOKONÁNO !!!

Pačejov  postupuje  do 1. A třídy

Miroslav Sedlmaier

Po  středeční remíze v barážovém utkání o postup do 1.A třídy na domácím hřišti  v duelu Pačejov – Křimice  (1:1) jsem uvedl , že do odvety jde Pačejov  s vědomím, že nemá co ztratit, může jen získat. A to vše se naplnilo měrou vrchovatou. Po úspěšné sobotní odvetě se číše k oslavám hráčů, funkcionářů a příznivců kopané v Pačejově  naplnily  , v činnosti byly určitě i rychlé šípy   a oslavy mohly začít. Důvod je velký, v Pačejově se bude v příštím soutěžním ročníku hrát 1.A třída ! Výhra v Křimicích na půdě soupeře odkud se v tak důležitých soubojích body často nevozí je nečekaná. Pačejov si připisuje historický úspěch v dějinách klubu a Pošumaví do jehož teritoria tento klub organizační strukturou FAČR patří si může  připsat další úspěšný zářez na pažbě úspěchů klubů v působnosti OFS Klatovy.

Mám dostatek důvodů k tomu, abych se z tohoto úspěchu společně s celým Pačejovem a širokým okolím radoval z postupu týmu do 1. třídy. Osobně tak jako ostatně celé fotbalové dění v Pošumaví sleduji a moc dobře vím, co všechno tento úspěch pro funkcionáře i hráče znamená.  Tým, který po prvním jarním kolem byl vzdálen od druhého barážového místa na kterém nakonec v 1. B třidě skončil dělilo osm bodů  a od sestupu ale měl  nad sebou hrozbu sestupu  , kdy na poslední tým tabulky měl k dobru pouze tři body, šel určitě do jarních bojů o mistrovské body s cílem záchrany. Od 15. kola kdy vyhrál v Žákavé 3:1 nastal obrat, který znamenal, že od tohoto kola Pačejov prohrál pouze ve dvou zápasech a to na horkých půdách v Žichovicích a ve Starém Smolivci. Od tohoto kola do konce úspěšného ročníku přibylo za 11 hol na bodovém kontě Sokola Pačejov 25 bodů  . Poprvé na 2.místo vystoupal tento tým v 19.kole a čtyři kola od koncese na ní vrátit znovu a to již bylo  čas, kdy v Pačejově vážně po šanci zahrát si baráž začali  uvažovat. a tak  již si tuto příčku nenechal vzít. V tomto čase předseda klubu Tomáš Cihlář  hráčům slíbil , pokud si zahrají baráž na oslavu tohoto úspěchu prase . To hráči splnili, baráž si nejen zahráli, ale dokonce postoupili  do 1.A třídy. To se určitě duši  pačejovské i fotbalu T.Cihlářovi určitě ještě podraží, ale určitě tak rád učiní. Ostatně je to vyvrcholení jeho funkcionářské činnosti a to přece za nějaký ten groš z klubové pokladny či vlastní kapsy určitě stojí. Nezbývá jen to příjemné, k postupu za blahopřát jménem široké fotbalové veřejnosti nejen z Pošumaví. 

S. Křimice - S. Pačejov 1:3 (0:1),

Tomáš Cihlář

Pačejov odjížděl do Křimic s vědomím, že nemá co ztratit, že může jen překvapit. A snad právě toto bylo tím rozhodujícím faktorem v sobotní odvetě. Zatímco domácí museli, hosté jen mohli. V prvním poločase se hrál oboustranně kvalitní vyrovnaný fotbal. V 35. minutě putoval míč po ose Hlůžek – Kubaň – Klásek – Ticháček a posledně jmenovaný poslal Pačejov do vedení.

Po změně stran se překvapivě nápor domácích nedostavil a byli to naopak hosté, kteří aktivní hrou kontrolovali vývoj zápasu. Odměnou jim byl další gól v křimické síti. V 58.minutě pěkně přihrál Kolářík Ticháčkovi, který efektně přehodil brankáře. V 80.minutě odpískal rozhodčí pro domácí přísný pokutový kop, který proměnil Kohout. Dvě minuty nato byl hostům po druhé žluté kartě vyloučen střelec Josef Ticháček a Křimice se nadechly k závěrečnému náporu. Ten však utnul v 89.minutě Jirka Mrázek, který zkušeně zvýšil na 3 : 1 pro hosty a rozhodl o jejich naprosto zaslouženém vítězství a senzačním postupu do 1.A třídy.

Hráči touto cestou děkují všem svým fanouškům, kteří je ve velmi početné sestavě přijeli do Křimic povzbudit.

Sestava Pačejov: Štěpán - Baran - Hosnedl - Kolářík - Lávička - Klásek - Pavelec - Hlůžek - Polena - Ticháček J. – Kubaň Lavička a střídající: Mrázek, Hora, Fiřt, Boř, Cikán

Branky : 35. a 58. Ticháček Josef , 89. Mrázek  Jiří -  80.  Kohout Jiří   /PK/

Rozhodčí: : Cihlář František, Kastl Jan, Rubáš Jaroslav, Szikszay Ladislav . Delegát : Sadovský Petr.  ŽK  1 : 7,  ČK  0  :  1, 150 diváků

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku