Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B TŘÍDA skupina B 25. kolo 7.-8.6.

 

1. B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

V NEJVĚTŠÍM OHROŽENÍ JSOU HRADEŠICE

 FotkaPřed posledním kolem 1.B třídy  jsou známá pouze dvě jména klubů které to mají jisté. Tím spokojenějším  jsou Žichovice, které již mají  několik kol postup do 1.A třídy jistý.   Na druhé nespokojeným je určitě rezerva Rapidu Plzeň, které k záchraně  již z posledního místa  nepomůže ani svěcená voda. Co je ale pro Pošumaví nedobrá zpráva je postavení nejvíce ohroženého klubu z tohoto regionu Sokola Hradešice. Po prohraném domácím duelu o šest bodů se Žákavou klesly Hradešice se 33 získanými body na předposlední místo. O svém osudu budou muset rozhodnout v duelu v Přešticích . Domácí rezerva je na 11.místě a  35 bodů  s vědomím, že další v tabulce Sokol Losiná má jen o bod méně  jim velí s Hradešicemi  vyhrát, dva body za remízu a úspěšný penaltový rozstřel by mnoho neřešily. Stejně bodů mají 10. Štěnovice které hrají ve Strážově  a pokud by zde získaly dva body (Strážovu k pojistce vyhnutí se nebezpečí neprohrát)  by nakonec mohly být také za vodou. Losiná která má 34 bodů  hraje doma s TJ Žichovice , a ty jí   nestačí  a  musí myslet,  aby se vyhnula přímému sestupu či baráži o záchranu.  A co ostatní soupeři od 9.  místa v tabulce výše ?

Devátý Starý Smolivec (35 bodů) hraje doma s posledním  týmem , béčkem Rapidu a na svém hřišti  si potřebné body určitě zajistí.

Osmé Horažďovice B hrají doma derby s Pačejovem. Hosté myslí na baráž o postup a tak si nemohou dovolit zápas vypustit, bod by hostům nemusel stačit, domácí ale budou chtít ještě víc.  

Sedmá Žákava (37 bodů) doma hraje s Měčínem a při porovnání posledních výsledků  s Měčínem není pochyb o tom, že si potřebné body uhraje.

Šestý Strážov má rovněž 37 bodů . Teoreticky při katastrofickém scénáři by mohl klesnout až na 11.místo které znamená baráž, ale pokud  se Štěňovicemi doma neprohraje by se již nemusel ničeho bát.

Závěrem této úvahy nutno  připomenout, že při rovnosti bodů dvou družstev rozhoduje více získaných bodů ze vzájemných utkání . Při rovnosti bodů více družstev pokud se jedná o sestup či postup se sestavuje tabulka ze vzájemných výsledků a o pořadí rozhoduje větší zisk bodů z těchto utkání.  

Pro úplnost uvádíme pořad posledního kola : 

Přeštice B - Hradešice, Žákava - Měčín, St. Plzenec - Dl. Ves, Horažďovice B - Pačejov, Losiná - Žichovice, St. Smolivec - Rapid B a Strážov - Štěnovice


 

PAČEJOV - S. LOSINÁ     2 : 1 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Oba týmy měly v utkání velkou motivaci, na druhé straně však zcela opačné starosti. Zatímco hosté bojují o záchranu v 1.B třídě, domácí usilují o účast v baráži o 1.A třídu. Hrálo se za úmorného vedra a domácí začali o poznání aktivněji. Už ve 3. minutě střílel z hranice vápna Vašek Klásek, někteří diváci už zvedali ruce na oslavu gólu. Míč však na poslední chvíli zaplaval a těsně minul horní roh branky. A tak si na první míč v síti Losiné museli počkat až do 41. minuty. Petr Bokr rychle rozehrál autové vhazování na Pepu Ticháčka, ten našel volného Jardu Kubaně, který z otočky umístěnou střelou otevřel skóre zápasu.

I po změně stran měli domácí více ze hry. V 62. minutě měl Kubaň na noze druhý gól, ale z ideální pozice netrefil míč pořádně a brankář jeho střelu kryl. Na druhé straně se dostal do šance losinský kanonýr Radek Veleman, šel sám na brankáře Štěpána, ale dal vedle. Klid na domácí kopačky přinesla 73. minuta. Po křídle se uvolnil Pavel Polena a jeho přesný centr zužitkoval Jarda Kubaň ve druhý gól. Definitivní pojistku mohl přidat v 85. minutě Ticháček, ale svůj sólový nájezd neproměnil. Hosté zdramatizovali zápas v 89. minutě, kdy Radek Veleman dorazil Štěpánem vyraženou střelu. Na více však už jim nezbýval čas, a tak si domácí připsali důležité tři body.

Sestava Pačejov:  Štěpán -  Hosnedl - Kolářík  - Baran - Lávička - Klásek  - Fiřt  - Polena  - Bokr - Ticháček J. – Kubaň,Střídali: Hlůžek, Hora, Cikán

Branky:  41. a 73. Jaroslav Kubáň - 89. Radek Veleman

Rozhodčí  Antonín Liškutín, Jakub Šlajs,  Petr Komanec. DS: Zdeněk Štolka, ŽK 1 : 0, 100 diváků.

 

MĚČÍN – STARÝ  PLZENEC  0 : 3 (0 : 1)

Poslední domácí utkání se jako tradičně opět nepovedlo hráčům Měčína výsledkově. Obě mužstva předváděla kombinační hru, která se divákům líbila.  První branka padla v 10 mim kdy po nedorozumění domácí obrany otevřel skore Vyskočil. Domácí se snažili o vyrovnání ale byli to opět hosté, kteří z rychlého brejku Vyskočilem vsítili druhý gol. Nápor domácích vyšel naprázdno a Vyskočil upravil na konečné skoré.

Branky : Vyskočil 3.

Rozhodčí Rubáš Jaroslav, Fanfule Ladislav a Fanfule Adam - DS Josef Aubrecht, ŽK 2:1, diváků 200.

 

R. PLZEŇ B - SK STRÁŽOV  2 : 3 (0 : 1)

Důležitý duel o šest bodů dopadl pro hosty podle jejich představ. Do vedení šli v 5. minutě po rychlé akci po ose Chaluš, Hosnedl , Kološ a  posledně skóroval 0 : 1. V 65. minutě se odražený míč dostal  Milanu Denkovi a ten ho poslal do šibenice domácí svatyně. V 88. minutě za stavu 2:2 byl před pokutovým územím domácích sražen  ve vyložené šanci brankářem  Rapidu střídající útočník hostů Mayer. Rozhodčí za tento zákrok brankáře vyloučil . Z nařízeného přímého kopu  David Kološ skóroval a svojí druhou brankou zajistil Strážovu důležité tři body.  Rozhodčí : Kvasnička, diváků : 30 

Sestava  Strážova : Javorský M., Janka L., Presl A.70.( Míšek L.) Michel J., Franc J., Uruba O., Faltín T., Chaluš M., Denk M.( 82. Mayer B.) , Hosnedl J. ( 75.Drmola L.)

 

ŽICHOVICE - ST. SMOLIVEC  4 : 0 (1 : 0)

Radim Šiška

V posledním domácím zápase sezóny se žichovičtí rozloučili se svými fanoušky výborným výkonem a zaslouženou výhrou. Defenzivně hrající hosté se do šancí dostávali sporadicky a když si v závěru poločasu srazili do vlastní sítě prudký centr Šimáčky, bylo o výsledku v podstatě rozhodnuto. Při fotbale vždy hraje soupeř to, co mu druhý tým dovolí, a my jsme toho dnes smoliveckým moc nedovolili.

Branky: Špírek 2, vlastní, Hlaváč, diváků 80, Rozhodčí Koura, Petrželka, Pena, diváků 80.

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek (60.Brož), Šimáček, Frýzek, Štěpán – Butnaru, Bálek, J. Beneš (55. R.Beneš), Šiška (85.Šumpík), Špírek – Hlaváč

 

D. VES - HORAŽĎOVICE B  2 : 2 (1 : 1) PK 5:4

Výsledek odpovídá průběhu hry. Hrál se vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách.

Branky: 45. a 84. Pechek -  43. a 71.Forman

Rozhodčí  Pressl Václav, ŽK 1:0, diváků 100.

 

HRADEŠICE - ŽÁKAVA   2 : 3 ( 1 : 1)

Milan Černík

Jednu velkou křeč připomínal výkon domácích, kteří sice vstoupili do zápasu velmi dobře a již v 9. min. šli do vedení brankou D. Nováka. Pak však neproměnili D. Novákem a L. Melkou dvě vyložné šance a těsně před poločasem nechali soupeře po chybě v rozehráce vyrovnat.

Také do 2.pol. vstoupili domácí lépe, ale F. Melka ve 48.min.ve výborné pozici netrefil branku. Vrchol zmaru přišel pro domácí v 57.min., kdy J. Kopal neproměnil pokutový kop a krátce nato šli hosté z ojedinělého protiútoku do vedení. Vzápětí sice domácí vyrovnali na 2:2 J. Kopalem, pak zase velkou šanci neproměnili hosté. V 84.min. trefil z VPK J. Kopal tyč

hostující branky a o min. později vstřelili hosté vítěznou branku Silovským, který hlavičkoval po rohovém kopu zcela nepokrytý. Domácí se tak sami b připravili o veledůležité body.

Branky: Kopal, Novák - Silovský, Soukup, Váňa; ŽK: 0:3, diváků 70.

Rozhodčí: Sirový, Škarda, Bureš

Sestava domácích: D. Vávra - M. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč, J. Sekyra, J. Hnojský, F. Melka, J. Kopal, M. Kodýtek, D. Novák, L. Melka. Střídali: M.Buchta, M. Florian, L. Šmrha, V. Metlička, T. Nováček

Foto z utkání Hradešice - Žákava Kostislav Kutěj - Klatovská deník

OSTATNÍ VÝSLEDKY:

Štěnovice -  Přeštice B  3: 1 ( 2: 1)  

Branky: Dolejší 2, Lodl - Zdeněk; ŽK: 1:5; ČK: 0:1

 

Dohrávka 22.kola 4.6.

RAPID B - ŽICHOVICE   4 :  4 ( 0 : 2) PK 4:3

Radim Šiška

Ve čtveteční dohrávce na plzeňské Lopatárně jsme v bezstarostném zápase mnohokrát skórovali, ale také během půlhodiny obdrželi čtyři góly vesměs do prázdné branky.  Oba týmy si zápas užívaly a kdyby jim to občas nekazil rozhodčí, byli by všichni aktéři spokojení. Cíl bavit se fotbalem byl splněn a bod navíc pro domácí již nic pro nikoho neřešil.

Branky Žichovic: Špírek 2(1 z PK), Beneš J., Hlaváč, penalty za hosty proměnili Šiška a Špírek, nedali K.Krejčí a J.Beneš, rozhodčí Špiral, ČK 0:1 (85.Rojík)

Sestava: Rojík – Mourek, Frýzek, K.Krejčí, Štěpán – J.Beneš, Bálek, Šiška, Špírek – Šumpík, Hlaváč 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

2.

Pačejov

25

11

6

8

44: 50

43

4

( 0)

3.

St. Plzenec

25

12

3

10

59: 47

41

2

( 3)

4.

Dl. Ves

25

12

3

10

59: 51

41

2

( 0)

5.

Měčín

25

11

3

11

44: 46

38

2

( -3)

6.

Strážov

25

9

6

10

46: 40

37

4

( -3)

7.

Žákava

25

10

5

10

54: 49

37

2

( -1)

8.

Horažďovice B

25

8

8

9

43: 52

36

4

( -4)

9.

St. Smolivec

25

10

4

11

44: 49

35

1

( -2)

10.

Štěnovice

25

8

8

9

44: 49

35

3

( -7)

11.

Přeštice B

25

9

5

11

52: 60

35

3

( -4)

12.

Losiná

25

9

5

11

41: 41

34

2

( -4)

13.

Hradešice

25

9

5

11

40: 46

33

1

( -7)

14.

Rapid B

25

7

4

14

45: 63

27

2

(-14)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku