Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA skupina B 23. kolo 24. – 25.5. 2014

 

1.B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 1.B třída – aktuální výsledky

 

ŽICHOVICE POSTUPUJÍ DO 1.A TŘÍDY

 

Také ve sportu se dějí téměř zázraky.  Důkazem toho je jarní průběh 1.B třídy sk. B.  Jasný postupující TJ Žichovice  snad po vědomím , že se jim nemůže nic státnetradičně ztrácí body doma i venku. Potencionální  aspirant na  druhé barážové místo Sokol Měčín vozí body z venku , v posledních dvou zápasech doma  vyšel bodově naprázdno a  jako uragán  řádí v tabulce po  značně dlouhém pobytu mezi kandidáty na sestup Tatran Dlouhá Ves. Tento tým  završil úspěšnou sérií pěti vítězných  zápasů postupem na třetí místo v tabulce,  ze kterého s jednobodovým odstupem ještě může útočit na druhé barážové místo , které drží rovněž na jaře velmi úspěšný Pačejov. Nicméně to nejdůležitější nakonec.  Favorit na postup č. 1  TJ Žichovice domácím dvoubodovým ziskem definitivně tři koala před koncem potvrdil, že jeho postup do 1.A třídy  je naprosto zasloužený a my mu k tomuto úspěchu blahopřejeme! Tak trochu symbolicky se na tomto úspěchu podílel svým startem za žichovický tým jejich  bývalý i současný hráč, asistent trenéra Vrby u reprezentace ČR Karel Krejčí !


 

PAČEJOV - STRÁŽOV 1: 1 ( 1: 1) PK 4:3

Tomáš Cihlář

Utkání dvou tradičních soupeřů se hrálo před slabou diváckou návštěvou, když řada fanoušků dala přednost televiznímu přenosu  hokejového  zápasu s Finskem. Hrál se poměrně vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách. Hosté spoléhali na brejky svých rychlých útočníků Davida Kološe a Jiřího Hosnedla. Vše podstatné se v prvním poločase odehrálo v rozpětí jedné minuty. Strážov se ujal vedení ve 23.minutě, když David Kološ proměnil přísně nařízený pokutový kop. Hned po rozehrání se uvolnil Jarda Kubaň a jeho přihrávku přetavil ve vyrovnávací gól Pepa Ticháček. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase. Ve 48.minutě nezpracoval Ticháček ve výhodné pozici centr Pavla Poleny. V 67.minutě zaváněla brankou Polenova střela, ale mířila těsně nad. Vzápětí zazdil tutovku na druhé straně Kološ, který obešel brankáře Štěpána, ale jeho střelu do prázdné branky srazil ve skluzu na roh Petr Pavelec.  Do konce řádné hrací doby se výsledek už nezměnil. O zisku bonusového bodu tak musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu. V ní byl úspěšnější Pačejov 4 : 3.

1.série  Ticháček Josef /P/  1 : 0, Presl Štěpán /S/  1 : 1

2.série  Polena Pavel /P/    2 : 1, Presl Aleš /S/    2 : 2

3.série   Kubaň Jaroslav /P/ 3 : 2, Kološ David /S/   3 : 2  /Štěpán kryl/

4.série  Fiřt Jiří /P/       3 : 2  /Javorský kryl/, Javorský Michal /S/ 3 : 2  /břevno/

5.série  Pavelec Petr /P/    3 : 2  /Javorský kryl/,  Presl Petr /S/    3 : 3

6.série  Štěpán Ondřej /P/   4 : 3  Michel Jan /S/   4 : 3  /Štěpán kryl/

Sestava Pačejov:  Štěpán -  Hosnedl - Kolářík  - Lávička - Klásek  - Pavelec - Polena  - Mrázek  - Bokr - Ticháček J. - Kubaň. Střídali: Fiřt, Kába, Cikán

Sestava Strážova: Javorský, Janka, Presl A., Michel, Denk, Uruba, (85.Presl Š,) , Chaluš, Faltín, Vítovec ( 70.Míšek L. ),Kološ, Hosnedl ( 88.Presl P.)

Branky: 24. Josef Ticháček - 23. David Kološ  PK.

Rozhodčí: Jiří Petržilka, ŹK 3 : 1, Diváků: 60

 

MĚČÍN - LOSINÁ 0 : 2 (0 : 1)

Utkání nevalné úrovně se většinou hrálo ve středu hřiště. Do první gólové šance se dostaly hosté, domácí brankář  byl na místě.  V 20 min se nepovedl výkop domácího brankáře toho využil Radek Veleman a vsítil první branku hostí. Do konce poločasu se hrál nezáživný fotbal na obou stranách.  V druhém poločasu  byli domácí aktivnější, ale branka hostů byla zakletá. Losiná uzavřela pokutové území a pouze odkopávala. V 60 min z přímého kopu se trefil Martin Veleman a navýšil skoré, které zůstalo do konce utkání.

Branky : Veleman Radek, Veleman Martin

Utkání řidil Šlajs  na čarách Krauz a Brůha, ŽK: 2:0; ČK: 2:0 diváků  70.

 

DLOUHÁ VES - ST. SMOLIVEC 6: 4(2:1 )     

Filip Dryje

Slušný zápas s mírnou převahou domácích hráčů, s mnoha nevyužitými golovými šancemi na obou stranách.

Branky: 20 Útok z vlastní poloviny na několik doteků. K míči se dostává Procházka Stanislav a tvrdou střelou prostřeluje domácí obranu. 21.min. Hned po rozehrávce dávají domácí ráznou odpověď, Martin Kulhánek nachází O. Gobyho a ten bez velkého otálení umisťuje  míč vedle brankáře.29. Min. Martin Kulhánek rozehrává volný přímí kop ze 30m a přesně nalézá Jana Pendla , který má v PÚ nejvyšší výskok a jeho hlavička je přesná. 62.min. Vyrovnává Dušek Milan na 2:2. V 67 minutě Martin Kulhánek Ideálně uvolňuje Pavla Švece, který dává do prázdné branky. V 73 min. Opět vyrovnáno.Střelec je Stanislav   Procházka, který umisťuje v nepřehledné situaci míč k tyči. V 75. minutě opět rychlá odpověď domácích. Dušan Rovňan zvyšuje přesnou hlavičkou na 4:3. V 78 minutě si staví míč na pokutovou značku opět Martin Kulhánek po faulu na Stanislava Valvodu a s jistotou PK proměňuje. 82.Po špatném rozehrání domácí obrany se dostává do útoku úplně zadarmo Tylpekl Michal a se štěstím snižuje na 5:4 střelou do růžku domácí branky .V 88.minutě se dostává do šance střídající František Keila, který zužitkuje přihrávku od O. Gobyho a dává po dlouhodobé nemoci a fotbalové absenci pěkný gol na 6:4.

Nepříjemnou událostí bylo zranění hráče Martina Krůse, kterého odvezla sanitka hned v 8. minutě s tržnou ránou na hlavě.

Děkujeme hráčům, že na jaře podávají stále velmi dobré výkony a předvádějí hru, která domácí diváky baví a uspokojuje.

Branky:21. Goby Ondřej, 29. Pendl Jan, 67.Švec Pavel, 75. Rovňan Dušan, 78. Kulhánek Martin (PK) a 87. Keila František - 20. a 73. Procházka Stanislav, 62. Dušek Milan , 82. Tylpekl Michal .

Rozhodčí  Duda Václav, ŽK 1:2, diváků 100.

 

ŽICHOVICE - ŠTĚNOVICE  1 . 1 (0 : 0) PK 5:4

Radim Siška

Díky odloženému zápasu na Rapidu nastoupili žichovičtí potřetí za sebou na domácím trávníku, a přestože nebodovali naplno, dva body jim stačili k potvrzení vítězství v soutěži.

Žichovice předvedly kvalitnější výkon než proti Pačejovu a Přešticím, ale přesto měly fanoušci málo důvodů k jásání nad povedenými kombinačními akcemi. Ale i díky přítomnosti Karla Krejčího na trávníku se alespoň snažili o fotbal na reprezentační úrovni. V prvním poločase zahodil několik příležitostí Špírek, který na hrotu útoku nahradil nemocného Hlaváče, hlavička Šimáčka těsně minula branku a přímý kop Karla Krejčího zlikvidoval hostující gólman. Hosté poctivě bránili, ale domácí branku prakticky neohrozili.

Ve druhém poločase byla hra rozháranější a s více nepřesnostmi, ale přibylo šancí, především na straně domácích. Gól visel na vlásku po šancích Butnara a Honzy Beneše, ale uhodilo na druhé straně. Hosté výborně využili ojedinělého protiútoku a zásluhou Volfa se dostali do vedení. Zvýšené úsilí domácích pak přineslo jen vyrovnání, když ruku hostujícího obránce potrestal z penalt neomylný Špírek. V penaltovém rozstřelu svou trefu zopakoval, přidali se k němu Butnaru, Robert Beneš, Frýzek a Bálek. Protože Rojík pátou penaltu hostí chytil, mohli žichovičtí oslavit postup do vyšší soutěže.

Branky: Špírek z PK – Volf, rozhodčí Havránek, Bogdan, Plundrich, diváků 100

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Krejčí K. (46.R.Beneš), Frýzek, Brož (70. Krejčí D.) – Butnaru, Bálek, Šiška (55. Štěpán), Šimáček, J.Beneš  - Špírek

Branky: Špírek (PK) - Volf

Rozhodčí Havránek, diváků 100.

 

HRADEŠICE - HORAŽĎOVICE B  1: 1 ( 0: 1) PK 4:5

Milan Černík

O důležitosti tohoto utkání svědčí fakt, že za hosty nastoupilo do utkání 8 hráčů krajského přeboru, a přesto se jim nepovedlo odvézt všechny 3 body. Domácí vstoupili do zápasu lépe a vytvořili si 3 slibné šance, ale všechny zlikvidoval výborný gólman hostů. V 6.´ vytěsnil střelu D. Nováka na roh, v 7.´ chytil nepříliš prudkou střelu F. Melky a v 17.´ hlavičku M. Kodýtka. Hosté šli do vedení v době, kdy měli domácí výhodu po úmyslně zahrané ruce, ale nepřesnou přihrávku M. Kodýtka odpálil hostující bek na A. Vachušku, který byl úspěšný ve sprintérském souboji s vyběhnuvším domácím gólmanem a lehkou tečí poslal míč podél něho do sítě domácích. Ve 36.´ vstřelili hosté 2. branku, která nebyla uznána pro ofsajd a ve 42.´ netrefil hostující útočník ve výborné pozici branku.

Ve 48.´ opět chytil host. gólman dorážku F. Melky po centru M. Kodýtka. V 51.´ zahrozili hosté po rohovém kopu nebezpečnou tečí, která jen o kousek minula tyč domácí branky. V 53.´ střílel nebezpečně F. Melka, ale také netrefil branku. V 71.´ vyrazil host. gólman na roh tvrdou střelu M. Hlaváče pod břevno. V 73.´ se domácím podařilo vyrovnat po pěkné kombinační akci, kdy si D. Novák narazil s P. Řezáčem, jehož centr lehce prodloužil M. Florian na volného J. Kopala, který prostřelil výborného gólmana hostů.

Za nerozhodného stavu se zápas dohrával již bez větších šancí a čekalo se na pokutové kopy. Ty proměnilo všech prvních 9 exekutorů, domácí gólman F. Míček pak nastřelil jen břevno, a tak si hosté odvezli o 1 bod navíc. Přesto si domácí zaslouží pochvalu za statečný výkon, neboť mnozí nastupovali nebo dohrávali se zdravotními problémy.

Branky: 73. J. Kopal - 20. A. Vachuška, Rozhodčí: Hodek - Liškutín, Ruda, ŽK 0:1, ČK 0:0, 100 diváků

Sestava domácích: F. Míček - M. Hlaváč, M. Šmrha, P. Řezáč, L. Šmrha, O. Starec, F. Melka, D. Novák, M. Kodýtek, M. Buchta, L. Melka. Střídali: T. Nováček, P. Nauš, J. Kopal, M. Florian, V. Metlička

 

Ostatní výsledky:

Žákava - St. Plzenec  5: 1 ( 3: 1)      

Branky: Drugda 2, Váňa 2, Huňáček - Vyskočil; ŽK: 5:5; ČK: 0:1 ,

Rapid B   - Přeštice B   2: 2 ( 2: 1) PK 1:4

Branky: Had, Harmady - Havlíček 2; ŽK: 4:1

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

22

13

6

3

52: 26

49

4

( 9)

2.

Pačejov

23

10

6

7

41: 46

40

4

( 0)

3.

Dl. Ves

23

12

2

9

56: 43

39

1

( 2)

4.

Měčín

23

11

3

9

43: 40

38

2

( 0)

5.

St. Plzenec

23

10

3

10

50: 45

35

2

( 0)

6.

Žákava

23

9

5

9

50: 44

34

2

( -4)

7.

Hradešice

23

9

5

9

36: 37

33

1

( -4)

8.

St. Smolivec

23

9

4

10

41: 44

32

1

( -2)

9.

Přeštice B

23

8

5

10

48: 56

32

3

( -4)

10.

Horažďovice B

23

7

7

9

38: 49

32

4

( -5)

11.

Strážov

23

7

6

10

41: 38

31

4

( -6)

12.

Losiná

23

8

5

10

34: 38

31

2

( -4)

13.

Štěnovice

23

6

8

9

38: 46

29

3

( -7)

14.

Rapid B

22

7

3

12

37: 53

25

1

( -9)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku