Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA skupina B 19. kolo 26.-27.4.2014

 

1.B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

 

DERBY SE STALO AŽ PŘÍLIŠ SNADNOU KOŘISTÍ DLOUHÉ VSI

 

V 19. kole  se na šesti hřištích účastníků  1.B třídy hrálo za režie týmů které měly výhodu domácího prostředí.   Ne jinak  tomu bylo překvapivě i očekávaném derby  v Dlouhé Vsi  , které   byl tahákem tohoto kola.  Místo očekávané řežby o každý centimetr hrací plochy skončil tento zápas překvapivě snadnou výhrou domácích, která je o to překvapivější, neboť  Tatran nastoupil do zápasu bez čtyř hráčů základní sestavy ! Občas fotbal přináší zajímavé , překvapivé i nečekané výsledky a ten z D. Vsi  s přihlédnutím k jarní formě Žichovic mezi ně určitě patří.    


 

PAČEJOV –  PŘEŠTICE  B   1 : 1  /1 : 0/   PK 4 : 1

Tomáš Cihlář

V  prvním poločase byli domácí jasně lepším týmem a hosty prakticky k ničemu nepustili. Po sérii rohových kopů se dostal ve 22.minutě odražený míč k Josefu Hlůžkovi, který za hranicí velkého vápna nekompromisně napálil míč do sítě. Ve 31.minutě po dalším rohu hlavičkoval nekrytý Jarda Kubaň vedle branky. Po změně stran se obraz hry nezměnil a domácí si hlavně v úvodní části 2.poločasu vytvářeli jednu šanci za druhou. V 50.minutě pronikl podél lajny Pepa Ticháček a Jirka Mrázek z voleje těsně minul. V 57.minutě po Ticháčkově trestném kopu zazvonilo břevno. O břevno se otřela i Mrázkova hlavička v 63.minutě. Festival neproměněných šancí završila další Ticháčkova šance, kterému scházel krok k tomu, aby uklidil míč do prázdné branky. Přeštice  se k první vážné střele dostaly až v 66.minutě Martinem Švarcem. Tento okamžik však znamenal radikální obrat ve vývoji zápasu. Hostům najednou narostla křídla, hned jim bylo všude plno a jejich aktivita byla korunována v 68.minutě vyrovnávací brankou, jejímž autorem byl Radek Šobr. Do konce zápasu se stav již nezměnil, a tak o zisku bonusového bodu musela rozhodnou střelba ze značky pokutového kopu. V ní byli úspěšnější domácí, kteří všechny penalty proměnili /Ticháček Josef, Kubaň Jaroslav, Bokr Petr, Pavelec Petr/, zatímco hosté se trefili jen jednou /Lecjaks Václav/.Slušně hrané utkání bez karet  řídila s přehledem trojice rozhodčích Milan Vocelka, Jakub Hodek a Martin Havránek pře návštěvou 80 diváků.

Sestava Pačejov:  Štěpán –  Bokr – Lávička – Klásek  – Pavelec – Polena – Hlůžek  – Kolářík - Mrázek  – Ticháček J. – Kubaň. Střídali: Ticháček P.

Branky:  21. Hlůžek Josef -  68. Šobr  Radek    

Rozhodčí:  : Vocelka Milan, Hodek Jakub, Havránek Martin. Bez karet. Diváků: 80

           

DLOUHÁ   VES - TJ ŽICHOVICE  4 : 0 (3: 0) 

Filip Dryje – Dlouhá Ves

Dlouhá Ves nastoupila k zápasu bez 4 hráčů základní sestavy. Po velmi opatrném začátku se ve 3. minutě dostali domácí po prvé před branku hostů , kdy v  nepřehledné situaci umisťuje Martin Krůs míč těsně k levé brankové tyče hostů. Ve 37.minutě zvyšuje hlavou Honza Pendl, kterému dává z rohu Honza Hubený přesný míč na hlavu do malého vápna. Ve 39.minutě využívá Standa Valvoda zmatků v obraně hostů a zkušeně zvyšuje na 3:0. Ve druhém poločase se hra trochu přitvrdila a v 69.minutě po chybě v obraně hostů zvyšuje důrazný Standa Valvoda z bezprostřední vzdálenosti zvyšuje na konečných 4:0.Domácí předvedli jeden z nejlepších výkonů a za to jim patří poděkování všech funkcionářů a diváků.

Branky:   3. Martin Krůs. 37. Jan Pendl, 39. a 67. Stanislav Valvoda

Rozhodčí: Hessová Tereza -  Bína Roman ; Brůha Radek; ŽK: 3:2;ČK: 0:1 (50. Bálek) ;  Diváků : 200.

DLOUHÁ VES – ŽICHOVICE 4 : 0 (3 : 0)

Radim Šiška - Žichovice

Na hřišti neoblíbeného soupeře jsme selhali ve všech herních činnostech a domácí zaslouženě získali všechny body, které v dané situaci potřebují více než my.

Dlouhá Ves vstoupila do zápasu aktivněji a žichovickým hráčům se laxní přístup nevyplatil hned v úvodu, kdy byl po standartní situaci na správném místě Krůs. Důraznější domácí měli převahu po celý první poločas a zápas rozhodli v jeho závěru. Nebránitelnou hlavičkou se po rohu prosadil Pendl a vzápětí využil nedorozumnění v naší obraně Valvoda. Je otázka, jak by měl pomezní rozhodčí posuzovat situaci, kdy dva domácí hráči postupují sami na prázdnou branku, přihrávka směřuje směrem k brance a hráč přijímající přihrávku je zřetelně blíže k brance než hráč, který mu přihrávku adresuje. Vedení domácích však bylo zasloužené, protože Žichovice měly jedinou gólovou příležitost, kterou po sporném zákroku domácího brankáře nevyužil Hlaváč.

Ve druhém poločase se i přes vyloučení Bálka Žichovice dostaly více do hry, ale zlomilo je staré známé pravidlo “nedáš, dostaneš”.  Honza Beneš sám před brankářem domácích přestřelil a za domácí se z následné standartky opět prosadil Valvoda. I v této situaci prokázal pomezní rozhodčí Brůha stejný cit pro posouzení ofsidové situace situace jako v prvním poločase jeho kolega Bína. Čestný úspěch hostů mohl vstřelit Honza Beneš, ale v jasné situaci opět branku netrefil. Zápas tak ani nemohl dopadnou jinak, než ke všeobecné spokojenosti většiny zúčastněných.

Sestava Žichovic: Doubek – Brož, Mourek, Šimáček, Štěpán – Beneš J., Bálek, Šiška, Beneš R. (10. Krejčí D.), Špírek – Hlaváč

 

MĚČÍN –RAPID  PLZEŇ B   6  : 3 (2 : 1)

Evžen Veselý

Utkání plné zvratů začaly lépe domácí fotbalisté. Domácí byli aktivnější a čekalo se kdy padne první branka. V 20 min po rohovém kopu nejvýše vyskočil Martin Malán a Měčín šel do vedení. V 30 mim se situace opakovala kdy po rohu opět skoroval hlavou Martin  Malán. V 40 min přízemní střelou snížil Jiří Hlaváč. V druhé poločase domácí pokračovali v aktivní hře a výsledkem byly další branky. Nejprve Jan Klíma přízemní střelou vsítil třetí branku. V 50 mim unikl Dušan Němec, který byl ve vápně faulován a pokutový kop proměnil Jarda Krotký.   V 60 min unikl Jan Duchek ,který byl ve vápně faulován a sám proměnil pokutový kop. Vítězství domácích korunoval hlavou po rohovém kopu Lukáš Čejka.

Branky  : 2x Malán, Klíma, Čejka, Duchek(PK),Krotký J.(PK)  -  2x Hlaváč Jiří, Faist

Utkání řídil s přehledem rozhodčí Valenta z Tachova před 60 diváky.

           

ŽÁKAVA - SK STRÁŽOV   1 : 0 (1 : 0)

Petr Presl

Zdravotně zcela zdecimované tým odjížděl k dalšímu utkání do Zdemyslic , kde se utkal o důležité body s Žákavou. První poločas přinesl jedinou šanci domácích a poté branku do šatny ve 45.minutě, kdy centr z pravé strany po teči zapadl ke vzdálenější tyči strážovské branky. Strážovské slibné šance do přečíslení zcela neomylně zastavoval domácí laik na čáře svým praporkem, když signalizoval ofsajdovou   pozici prakticky při každém pohybu míče směrem na domácí branku, což nedovolilo zužitkovat minimálně čtyři naprosto evidentně regulérní šance. V druhém poločase hosté přidali ,  ale své tři šance , z toho 2x

nájezd na brankáře nedokázali proměnit. Domácí u ž celý poločas bránili hubený výsledek a žádnou šanci si nevypracovali, přesto  získali plný počet bodů. Hostům citelně chyběli střelec B.Mayer a v záloze T.Faltín a O.Uruba pro zranění z minulého kola.

Branky: 45. Soukup; ŽK: 1:1. Rozhodčí : Riprich.  Diváků 100.

Sestava Strážov  : Javorský, Čížek, Michel ( 85.Presl P.) Kalista K., Vítovec, Kološ, Chaluš, Hosnedl J., Denk, Presl A.

 

HORAŽĎOVICE B -  LOSINÁ  2 : 0 (1 : 0)

Branky:  29. Janouškovec Jiří, 70. Nauš Josef

Rozhodčí:Schwarz Petr;ŽK:3:1;  Diváků : 60.

 

HRADEŠICE – ŠTĚNOVICE    5 : 2 (1 : 0)
Milan Černík

Za domácí nastoupil na jaře poprvé Fr. Melka a přestože nedal gól, přispěl svým výkonem k zisku 3 velmi důležitých  bodů v nesmírně vyrovnané tabulce. Přestože byli domácí po většinu utkání lepším týmem, zahrávali na nervy domácích fanoušků až do samotného závěru. A to zejména tím, že neproměnili vyložené šance. V 7. min. měli domácí i velké štěstí, když dalekonosná střela hostů překvapila domácího gólmana, který ji vyrazil pouze na břevno, ale zcela volný hráč hostů netrefil z 1 metru zcela prázdnou domácí branku. V 9.´ střílel dobře J. Hnojský, ale gólman vyrazil na roh. V 17.´ dal 1. branku domácích J. Kodýtek po přihrávce F. Melky a vítězství mohl potvrdit L. Šmrha, který ale ve výborné pozici netrefil branku.

Úvod 2. pol. domácí prospali a během 13-ti min. otočili hosté skóre ve svůj prospěch na 1:2. Naštěstí již po 2 min. domácí srovnali opět M. Kodýtkem, který se dostal do výborné formy. V 67.´ mohl poslat domácí do vedení L. Melka, který ale z 10-ti m jen nastřelil gólmana a hned poté byl vystřídán D. Novákem. Ten se na hřišti ještě ani neohřál a poslal domácí do vedení po přihrávce L. Šmrhy. Poté předvedl výborný zákrok domácí gólman F. Míček po VPK hostů. Následně se dostali do 2 gólových šancí F. Melka a M. Šmrha, ale oba ztroskotali na host. gólmanovi. Místo toho, aby bylo o výsledku zápasu dávno rozhodnuto, drama vrcholilo až do samotného závěru, a to zejména poté, co hosté nastřelili břevno domácí branky. A tak uklidnění přinesla až hlavička M. Hlaváče, který nečekaně přehlavičkoval vysokého gólmana hostů. V samotném závěru ještě potvrdil zasloužené vítězství domácích svým 2. gólem D. Novák.

Branky: 12., 60. M. Kodýtek, 69., 89. D. Novák, 77. M. Hlaváč - 51. M. Boček, 57. P. Volf

Rozhodčí: Fanfule Ladislav - Pohančeník Pavel, Fanfule Adam, ŽK 2:4, ČK 0:0, 80 diváků

Sestava domácích: F. Míček - M. Šmrha, O. Starec, J. Sekyra, V. Nauš, M. Kodýtek, J. Hnojský, M. Hlaváč, L. Šmrha, L. Melka, F. Melka. Střídali: D. Novák, J. Kopal, M. Florian, V. Metlička, P. Nauš.

 

St. Plzenec -  St. Smolivec    0: 2 ( 0: 0)       

Branky: Procházka, Tyrpekl; ŽK: 0:4

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

19

12

4

3

47: 22

43

3

( 13)

2.

Pačejov

19

9

4

6

30: 37

34

3

( 1)

3.

St. Plzenec

19

9

3

7

42: 34

32

2

( 0)

4.

St. Smolivec

19

9

4

6

34: 29

32

1

( 4)

5.

Měčín

19

9

3

7

34: 33

32

2

( 0)

6.

Dl. Ves

19

8

2

9

44: 38

27

1

( -4)

7.

Horažďovice B

19

6

6

7

34: 41

27

3

( -6)

8.

Štěnovice

19

6

6

7

30: 33

26

2

( -3)

9.

Strážov

19

6

4

9

37: 34

25

3

( -5)

10.

Žákava

19

6

5

8

41: 40

25

2

( -7)

11.

Losiná

19

6

5

8

31: 34

25

2

( -4)

12.

Hradešice

19

7

3

9

29: 34

25

1

( -6)

13.

Rapid B

19

7

2

10

34: 46

24

1

( -4)

14.

Přeštice B

19

6

3

10

38: 50

22

1

( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku