Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA skupina B 15. kolo - 29. – 30.3.

 

1. B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 1.B třída – aktuální výsledky

 

ŽICHOVICE VE ŠLÁGRU KOLA  VYHRÁLY A  UPEVNILY SI PRVNÍ MÍSTO 

 

Šlágrem 15. kola 1. B třídy byl duel prvních dvou týmů tabulky ve Starém Plzenci. Jeho výsledek potěšil bezesporu více příznivce lídra tabulky.   Pro Žichovice to nemohlo dopadnout lépe, získaly tři body a upevnily si s náskokem pěti bodů první místo. Prohra Starého Plzence pomohla Měčínu, který hrál opět doma a výhrou se posunul na druhé místo. V tabulce si oproti podzimu nejvíce zatím pohoršil Strážov . Po prohře v úvodním jarním kole  v Přešticích hrál opět venku . Nicméně ani jeho druhý pokus bodovat nevyšel , když tentokráte nechal všechny body na nekvalitním hřišti ve Starém Smolivci .  Magnetem kola v Pošumaví bylo derby v Hradešicích kde neuspěly , ostatně tak jak se to stalo již tradicí hostující hráči Tatranu Dlouhá Ves. Hradešice po domácím úspěchu budou v dalším kole soupeřem Pačejova, který jim poslal před očekávaným derby vizitku v podobě vítězství venku nad Žákavou.


 

MĚČÍN - PŘEŠTICE B  3: 1 ( 1: 0)

Evžen Veselý

V dramatickém utkání bylo vítězství domácích zasloužené. V 8. minutě se otevřel skoré Karel Bureš , který se nejlépe orientoval v pokutovém území. Další brankové příležitosti domácích a vychýlené střelecké mušce zůstaly nevyužity. V druhém poločase navýšil vedení domácích Dušan Němec a Jarda Krotký. Za hosty skóroval Schober. Domácí Martin Čejka neproměnil pokutový kop.

Rozhodčí :  Ruda -  Komanec a Konig. 

Branky: Němec 2, Krotký – Schober; ŽK: 5:4; ČK: 2:0. Diváků  130.

 

HRADEŠICE  - DLOUHÁ VES 3: 2 ( 1: 1) 

Milan Černík

Důležité derby o 6 bodů přineslo víc boj než pěkný fotbal. Hráči obou týmů se soustředili spíš na osobní souboje než na pěkné kombinační akce, a protože hlavní rozhodčí tvrdé zákroky toleroval, vládla na hřišti značná nervozita.

Přitom mohlo být o výsledku zápasu rozhodnuto již po 22 minutách. Domácí šli do vedení již ve 2.min., kdy centr od rohového praporku poslal nekrytý M. Hlaváč z malého vápna pohodlně do sítě. V 5.min. běžel zcela osamocen a s velkým náskokem na branku hostů J. Kopal, ale trestuhodně a laxně pouze nastřelil gólmana. Během dalších 14-ti min. měl tento hráč další 3 šance, ale ani jednu neproměnil a stejně tak si počínal i J. Hnojský ve 22.minutě. Domácí poté nepochopitelně přenechali hru hostům a ti nekompromisně trestali. Po ztrátě míče při vlastním autovém vhazování u branky hostů předvedli hosté ve 31. min. rychlý brejk, který zakončil tvrdou střelou k tyči J. Hubený.

V 56. min. vstřelil po standardní situaci M. Hlaváč hlavou svůj 2. gól, který ale hlavní rozhodčí pro údajný faul neuznal, přestože se jednalo o běžný hlavičkový souboj, což potvrdil jak jeden z jeho asistentů, tak i někteří hostující diváci. A tak se skóre ve prospěch domácích měnilo hned o 2 min. později z dalšího VPK, kdy špatně postavenou zeď obstřelil M. Florian, který opět předvedl, že do "A" týmu stále patří. V 72.min. zahrával VPK J. Kopal, hostujícímu gólmanovi nepříliš prudký míč vypadl, u jeho pravé tyče zabojoval i za cenu zranění M. Šmrha a odražený míč pohodlně dorazil z brankové čáry do sítě J. Hnojský.

V 79.min. zaujala střela J. Kopala jeho slabší nohou, která jen těsně olízla šibenici. Domácí využili všechny možnosti střídání a hosté se k žádnému závěrečnému tlaku nedostávali. Až v nastaveném čase snížil v 92. min. z VPK velmi pěknou střelou hostující Páleník. Přesto důležité 3 body zůstaly doma.

Branky: 2. Milan Hlaváč, 58. Martin Florian, 72. Jan Hnojský - 31. Jan Hubený, 90. Páleník

Rozhodčí: Schwarz - Fanfule, Fanfule, ŽK 2:4, ČK 0:0, 60 diváků.

 

ŽÁKAVA  - PAČEJOV  1: 3 ( 0: 1)

Tomáš Cihlář

Pačejov přivezl domů velmi cenné tři body. Po porážce se Starým Plzencem se tak plně rehabilitoval. Utkání se hrálo na malém hřišti ve Zdemyslicích, neboť to žákavské prochází rozsáhlou rekonstrukcí. O rušné okamžiky před oběma brankami tudíž  nebyla nouze, protože hra se neustále přelévala z jedné strany na druhou.  V prvním poločase měli hosté opticky více ze hry a vytvářeli si od začátku poměrně časté dobré příležitosti. Pozadu však nezůstávali ani domácí a dvakrát zazvonila tyč pačejovské branky, třetí tutovku skvěle zlikvidoval brankář Ondra Štěpán.  Hosté se prosazovali kombinační hrou po zemi, domácí hrozili hlavně po standartních situacích stylem vše do přehuštěného vápna. Klíčovým momentem zápasu byla 38.minuta, kdy domácí obránce nešikovně a dost nepochopitelně zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Frustrovaný hráč si neodpustil opakované nevhodné výroky směrem k rozhodčímu a musel se jít předčasně sprchovat. Penaltu pak proměnil Josef Ticháček a hosté šli do šaten s jednogólovým náskokem.

Po změně stran vlétla Žákava do zápasu s jediným cílem – zvrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Od prvních minut byla aktivnější a odměnou jim byla vyrovnávací branka, jejímž autorem byl v 50.minutě Václav Hostašný. Naštěstí trenéru Baranovi dokonale vyšlo střídání. Adam Kolařík nebyl na hřišti snad ani půlminutu, když dostal na hlavu přesný míč od Jardy Kubaně a vrátil Pačejovu vedení. To v závěru potvrdil v 81.minutě svým druhým gólem Pepa Ticháček po přesné přihrávce Pavla Poleny.  Domácí už na zvrat neměli ani čas, ani síly.

Utkání řídil mladý rozhodčí Tomáš Mezera, který nepodlehl dost vyhrocené atmosféře. Hráči a funkconáři Sokola Pačejov děkují té hrstce věrných fanoušků, kteří je přijeli do Zdemyslic povzbudit. Výkon a tři body jim byly určitě zaslouženou odměnou!

Branky:  50. Václav Hostašný -  38. a 81. Josef Ticháček,  53.  Adam Kolářík

Rozhodčí:  : Tomáš Mezera, ŽK:  2 : 3, ČK:   1 : 0 .Diváků: 100

Sestava Pačejov:  Štěpán – Hosnedl – Lávička – Fiřt – Pavelec – Polena – Hlůžek – Klásek – Bokr – Ticháček – Kubaň. Střídali:  Kolářík, Cikán J., Mrázek

 

ST. PLZENEC  - ŽICHOVICE   0: 1 ( 0: 1)

Radim Šiška

Ze souboje prvních dvou celků tabulky si odvezly všechny body hostující Žichovice. V nervózním zápase nevalné úrovně měli domácí více ze hry, ale hosté naopak více gólových příležitostí. Plzenec se dostával do zakončení především po centrech z pravého křídla, ale obrana Žichovic v čele s výborným Rojíkem občas i se štěstím odolala. Hosté hrozili z protiútoků, v největší šanci prvního poločasu trefil Špírek tyč. O výsledku tak rozhodla 83. minuta, kdy Špírek uvolnil prostor pro Butnara, který zápas střelou k tyči rozhodl.

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Šimáček, Frýzek, Štěpán (75. Brož) – J.Beneš (45.Bálek), R.Beneš, Šiška, Špírek, Butnaru (85.Krejčí) – Hlaváč

Branka: 83. Butnaru, rozhodčí Škarda, diváků 200

 

ST. SMOLIVEC  - STRÁŽOV 4: 2 ( 3: 0)

Petr Presl

Strážov nastoupil na velmi špatném hřišti ve Starém Smolivci s jedenácti hráči a prázdnou lavičkou,ale s odhodláním získat první jarní body.Nedisciplinovanost a velmi špatné plnění taktických pokynů hlavně v defenzivních činnostech týmu vedly k třem obdrženým brankám v prvním poločase.

Po poločasové přestávce snahu o zvrat v 47.minutě zmařila neuvěřitelná branka domácích ze zahraného TK z 45 metrové vzdálenosti.Pak domácí polevili a zlepšená hra hostí přinesla korekci výsledku nejprve po střele Tomáše Faltína, který zužitkoval přihrávku Aleše Presla. Druhou branku po sražení Davida Kološe v pokutovém území soupeře vstřelil z nařízeného pokutového kopu  Aleš Presl. Nejlepší hráč Strážova T.Faltín ještě orazítkoval břevno domácí branky a dvě příležitosti Aleše Presla vychytal brankář domácího celku. Zlepšený výkon ve druhé části utkání potěšil ale na zisk bodů po špatné první části nestačil. Pochvalu mimo T. Faltína zaslouží i Jan Michel jinak nikdo další nepodal výkon, na který má schopnosti.

Branky: Krejčik, Nachtman, Strejc J., Strejc O. – Faltýn Tomáš,  Presl Aleš (PK)

Rozhodčí Černý.  ŽK: 3:3. Diváků  60 .

Sestava Strážova  : Javorský, Čížek, Janka, Michel, Denk, Kološ, Faltín, Uruba. Hosnedl, Mayer, Presl A.

 

HORAŽĎOVICE B - RAPID PLZEŇ B  4 : 1 (3 : 0)

Branky: 6., 25. Sova Jan, 45. Nauš Josef, 80. Forman Michael -72. Davídek Tomáš

Rozhodčí: Koura Radim; ŽK:0:3;ČK:0:1(57. Bešta Tomáš);Diváků :60.

 

Losiná  - Štěnovice 4: 1 ( 2: 0)  

Branky: Karl 2, Hajšman, Veleman - vlastní; ŽK: 2:3

 

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

15

9

4

2

33: 17

34

3

( 10)

2.

Měčín

15

8

3

4

26: 18

29

2

( 3)

3.

St. Plzenec

15

7

3

5

36: 28

26

2

( 0)

4.

St. Smolivec

15

7

3

5

24: 22

25

1

( 0)

5.

Losiná

15

6

4

5

29: 26

24

2

( -2)

6.

Pačejov

15

6

3

6

21: 33

23

2

( 0)

7.

Strážov

15

6

2

7

35: 30

22

2

( -1)

8.

Hradešice

15

6

3

6

22: 22

22

1

( -3)

9.

Rapid B

15

6

2

7

26: 31

21

1

( -1)

10.

Horažďovice B

15

4

5

6

26: 33

19

2

( -7)

11.

Žákava

15

4

4

7

33: 34

18

2

( -8)

12.

Dl. Ves

15

5

2

8

34: 36

18

1

( -4)

13.

Štěnovice

15

4

5

6

21: 25

18

1

( -4)

14.

Přeštice B

15

5

1

9

31: 42

16

( -5)

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku