Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Rozhovor s V.Sýkorou, hrajícím asistentem trenéra SK Klatovy 1898 Jiřího Jakše


  (Převzato z  facebookových stránek  SK Klatovy 1898)

 Sýkora: Dosavadní výsledky jsou obrazem poctivé práce, radosti ze hry a skvělé party

                                                                                                                                                                                                      Daniel Matějka

 

Václav Sýkora, hrající trenér A týmu SK Klatovy 1898, se rozpovídal o důvodech výborného vstupu do jarní části soutěže, síle týmu Slavoje Koloveč i o spolupráci s hlavním trenérem Jiřím Jakšem. Více v rozhovoru…

 

Výsledky i výkony v zimní přípravě nebyly úplně ideální, ale vstup do jarní části soutěžního ročníku se vydařil výtečně, souhlasíš?

Naprosto, ono to tak totiž někdy bývá. Můžete celou přípravu, včetně zápasů, odjet na vlně, vše se daří, hra je podle představ, výsledky výborné, zdánlivě neexistuje problém. Pak ale přijde první ostrý zápas a najednou – prohra. A už máte problém. Dostat v tu chvíli hráče do psychické pohody a zpět na vlnu, dá zabrat i sebezkušenějšímu trenérovi. My si prošli trochu jiným vývojem. Naše hra, stejně jako výsledky přípravných utkání, nebyly zdaleka ideální. Celková psychická nálada týmu se blížila bodu mrazu. Vše jsme ale překonali, v kabině vyčistili vzduch a začali makat. To se začalo projevovat již v druhé půlce února. Myslím, že naše dosavadní výsledky jsou obrazem poctivé práce, radosti ze hry a skvělé party.

 

Opravdová prověrka ale přijde až v neděli ve čtvrtém jarním kole v Kolovči, co od tohoto zápasu očekáváš?

To zcela určitě, protože místní Slavoj má jeden z nejkvalitnějších kádrů v kraji. Osobně se na to utkání velice těším. Ukáže nám ve zcela reálném světle, jak na tom vlastně jsme. Co se týče věku, výplatních pásek ani váhových kil, se nemůžeme našemu soupeři rovnat. Já ale věřím, že budeme pokračovat v předváděné hře z úvodních jarních kol. Že budeme jezdit jako pily a nakonec si odvezeme to, po čem všichni toužíme – 3 body!

 

Jak sis osvojil novou roli hrajícího trenéra? Spolupráce s Jiřím Jakšem evidentně funguje, mám pravdu?

Musím říct, že spolupráce funguje naprosto skvěle. Alespoň já to tak cítím. Mou náplní je připravit mužstvo po stránce fyzické a zdravotní - jak v trénincích, tak před zápasem. Navíc si myslím, že úloha trenéra Jakše je oproti podzimu usnadněna, co se týče rozhodování a celkové odpovědnosti. Troufnu si říct, že i jemu se lépe „dýchá“.

 

Je něco, co bys chtěl vzkázat fanouškům klubu SK Klatovy 1898?

Chtěl bych poděkovat za jejich přízeň, ať už jich na zápasy chodí 50, nebo 500. Zejména našim Ultras, kteří pokaždé okupují prostor za bránou soupeře, patří veliký dík. Doufám, že si cestu do našeho svatostánku na Rozvoji najde, čím dál tím víc nadšenců! HRAJEME PRO VÁS!

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku