Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Takže to začalo – tolik jsem se na první výsledky i začátek jara v okrese těšil

 


Takže to začalo – tolik jsem se na první výsledky i začátek jara v okrese těšil !!!! Nicméně první  kaz na kráse, nebo chcete-li  k pokažení radostni tu za prvním hracím dnem soutěží části JARO 2014  je ! Vše proběhlo dle rozlosování, rozhodčí byli na všech zápasech dle jejich obsazení, dokonce přibyla první práce pro disciplinární komisi z důvodu vyloučených hráčů, kdyby …

 

Kdybych tři hodiny po skončení  nejmenovaného utkání IV. třídy  nedostal pozdě hlášený výsledek (o omluvě žádná zmínka, žádné třeba hloupé výmluvy o  nedostupnosti spojení, poruše internetu či počítače- ale i to se stát přece může ).

Prostě,  i když má být hlášen výsledek v sobotu do jedné hodiny o utkání a v neděli  ihned po jeho skončení – důvod jednoduchý, je tu někdo kdo věnuje svůj volný čas v sobotu a v neděli proto aby  tyto výsledky mohly být dostupné široké fotbalové veřejnosti)  dostal jsem  níže uvedené dva e-maily.

První který po třech hodinách po utkání  naplňuje povinnost klubu o hlášení výsledku a druhý na mojí stručnou reakci kterou jsem si dovolil připomenut povinnost  ve věci pozdního hlášení výsledku


From: ........ (Poznámka Sedlmaier : odesilatel vymazán)

Sent: Saturday, March 22, 2014 7:56 PM

To: fotbal@sumavanet.cz

Subject: ........ (Poznámka Sedlmaier : uvedené utkání vymazáno)

 Dobrý večer pane Sedlmaiere,

posílám Vám  výsledek utkání :

........ (Poznámka Sedlmaier : údaje obsahující utkání a požadované údaje které mimo jiné neobsahovali počet diváků a rozhodčího utkání !!!!!!!)

Pěkný zbytek večera


Moje reakce na  pozdní hlášení  zaslaná odesilateli výsledku :

 

Dne 22.3.2014 20:00, Miroslav Sedlmaier napsal(a):

Výsledek se hlásí do jedné hodiny po skončení v sobotu, v neděli ihned po utkání. Předávám STK jako pozdě hlášený.

Děkuji za pochopení. Je to věcí STK jak s tím naloží, mojí povinností je hlásit pozdě hlášené  výsledky.

Platí to pro všechny !!!!

Děkuji za pochopení.

Miroslav Sedlmaier


Po 22:00 hodině večer jsem dostal tuto odpověď :

From: ........ (Poznámka Sedlmaier : odesilatel vymazán)

Sent: Saturday, March 22, 2014 10:02 PM

To: ......

Subject: Re: (poznámka Sedlmaier) : "nejmenované utkání IV.třídy mnou vymazáno"

 

Vážený pane Sedlmaiere,

vzhledem k tomu, že my všichni, i vy, tuto práci děláme zdarma. Máme být pokutováni za pozdní hlášení výsledku? To si myslím, že je dost arogantní.

Ještě stojí za zamyšlení pro budoucnost. Proč zápis z utkání Vám nepošle jediný člověk, který je placený - rozhodčí!! Komentář k utkání je pak na mě, napíšu, nenapíšu, jednoduché!!!

To jsem do dnes nepochopil. V zápise máte přeci vše, krom komentáře, který nám stejně nepublikujete!!

Vážím si Vaší práce, ale ne všichni mají čas jen na fotbal. 

Pěkný večer ....... podpis mnou vymazán (poznámka Sedlmaier)


A zde je moje otevřená odpověď nejen tomuto funkcionáři, ale všem těm kteří  stále nechápou proč musí být výsledky hlášené tak brzo a proč to třeba nehlásí rozhodčí. Ne to proto, že to takto je  nařízeno v ROZPISE SOUTĚŽÍ  a dovoluji si poznamenat, že toto již platí čtyři soutěžní ročníky za sebou !!!!!

Vážený pane !

Je mi líto a opakovaně po několika zkušenostech právě při hlášení výsledků,  (klub který je zde uveden jsem vymazal-pozn.autora)  kdy jsem v průběhu podzimu musel různým způsobem urgovat výsledky (opět název klubu vymazán autorem) , že když se domáhám jako zodpovědná osoba  za včasné zveřejňování všech vyžadovaných údajů na web. stránkách OFS  v souvislosti se soutěžními zápasy jednotlivých kol , že mi zpětně  píšete níže uvedený e-mail.

Jen  pro Vaší pravděpodobně lepší znalost  (asi máte jako funkcionář , když se za něj hlášením výsledku určitě považujete a jste možná pověřen hlášením, to není ale moje věc, je to věcí každého klubu )  cituji z Rozpisu soutěží OFS Klatovy, str.  2 : „  Ú v o d :  Rozpis okresních soutěží 2013-2014 vydává  VV Okresního fotbalového svazu (dále jen OFS). Tento je spolu s dalšími platnými normami FAČR uvedenými v platném Souboru předpisů FAČR a   doplňky závazný pro všechny účastníky a rozhodčí  okresních soutěží .

HLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ UTKÁNÍ – ÚŘEDNÍ ZPRÁVY:  E-mail   :    fotbal@sumavanet.cz ; SMS : 602 185 732 

Ve tvaru a pořadí obsahu hlášení  - viz níže uvedený druhý odstavec ***

Hlásit v sobotu  nejpozději 1 hodinu, neděli ihned  po skončení utkání (týká se všech věkových kategorií a předehrávaných či dohrávaných utkáních v náhradním termínu). Utkání mládeže která budou hraná ve všedních dnech  se jejich výsledek hlásí v týž den sehrání nejpozději do 22:00 hodin . Tyto výsledky budou zveřejněny na web. stránkách OFS následují den v ranních hodinách.

***Výsledky SMS a e-mailem  hlásit vždy v dále uvedeném  tvaru a  musí obsahovat následující údaje: soutěž(např.OP muži)_ utkání(domácí-hosté)  _výsledek (do závorky  poločas)  , PK   : .  Branky : minuta (y). , střelec (příjmení, jméno) ,  rozhodčí (příjmení a jméno),  ŽK  : , ČK  :  (u ČK příjmení a jméno  a minutu vyloučení),  diváků :   . Rozhodčí utkání je povinen  po skončení utkání všechny potřebné údaje  k hlášení  dát na požádání k dispozici vedoucímu nebo kapitánu domácího i hostujícího týmu).

Výsledky a tabulky budou zveřejňovány : a) www.fotbal.cz   - kraje -  okresy – Klatovy  a to  průběžně, nejpozději v pondělí v dopoledních hodinách  „ konec citátu Rozpisu okresních soutěží – ročník 2013/2014)

Já si vážím práce každého funkcionáře, ostatně to co Vy , já mám jako dobrovolný funkcionář od roku 1969 minimálně do roku 2004 za sebou a vše rovněž zdarma !!!!!!!!! Nikoho práci neznevažuji, a ani jí nepřirovnávám tomu jaká byla praxe ještě před deseti roky, kdy jsem jako dobrovolný funkcionář ¨jsem v době kdy ještě nebyly MT vyhledával telefonní spojení telefonem a opakovaně mezi 08:00 – 10:00 vytáčel stále obsazené jedno telefonní číslo OFS (dříve číslo OV ČSTV) a když jsem se dočkal, pak nahlásil výsledek který jsem byl povinen za odehraný víkend za klub nahlásit. Když jsem tak učinil, mohl jsem doufat, že tento výsledek(y) a podrobnosti se dočetl v tisku  v průběhu týdne.

Dnes je doba jiná. Každé malé dítě  má v kapse MT a jsem přesvědčen že i Vy mezi ně určitě patříte. Vy tedy můžete udělat jen jedno jednoduché, že do hodiny po utkání(v neděli po jeho skončení) v MT vymačkáte stručnou zprávu  s údaji vyžadovanými dle výše citovaného RS  a odešlete na určené číslo. To každý normální člověk je schopen zvládnout i při naprosté neobratnosti do ti minut . Dál se již nemusíte o nic starat.

Vysvětlete mi, že toto nedělá problémy 98% klubů a bez problémů vše zvládnou ...

A co se děje s nahlášenými údaje – výsledky  dál?

Já musím zprávy došlé od klubů shrnout podle soutěží, zadat do počítače do programu FAČR s tím, že údaje o jménech a příjmeních střelců, případě vyloučených hráčů musím mít úplný, jinak nelze zadat) a po té nahraji na server FAČR. Čím rychleji jsem v zadání dat na serveru FAČR v pořadí, tím je pravděpodobnost dosahu  zveřejnění na webových stránkách OFS Klatovy  urychlena. Pokud se stane, že nemám výsledky úplné a nahraji tam pak dodatečně  další chybějící výsledky, server mnou původně zaslanou první verzi vyřadí a zařadí mne nakonec  s touto aktuální do pořadí. A zde je to  co je jádrem pudla!

Vy vzhledem k tomu , že jste zprávu o výsledku utkání odeslal tři hodiny po skončení utkání jste zapříčinil, pokud již předtím první zpráva na serveru FAČR nebyla ještě nahrána( I tak se to někdy stane) je pak odsunuta ke zveřejnění o dalším půl hodiny po Vašem nahlášení a mnou (a o pokud ještě budu u počítače – jsem jenom člověk a  své soukromí mám  snad tudíž také právo!!!) odeslanou aktualizaci zařadí na konec.

A abych  navázal na to jaký byl postup při hlášení výsledků dříve a to ještě  před deseti a více lety Vám pak k tomu ještě doplním.  Dnes nemusíte po nahlášení (splnění povinnosti klubu čekat do pondělí až příslušný placený funkcionář svazu (ČSTV) přišel do práce a přehraje si třeba záznamník a nebo přijme hlášení telefonem (ostatně podívejte se kdy jsou na webu FAČR k dispozici za stránkách týkajících se divize)  na zveřejnění výsledků a tabulek do vydání okresního tisku.  Určitě patříte rovněž  mezi ty, kteří hledáte na web. stránkách OFS a případně až po té kdy ale výsledky nahraji na server FAČR i  na mých soukromých stránkách www.sumavanet.cz/fotbal    jak to vše po odehrání programu kola – dne  dopadlo.

Na rozdíl od ostatních OFS a výjimkou P KFS  ale tuto výhodu má fotbalové veřejnost v Pošumaví tu výhodu, že má výsledky z utkání odehraných v příslušném termínu k dispozici hned na dvou internetových adresách  a to na stránkách mých a na stránkách OFS.

Není ale mojí chybou, že výsledky k utkání jsou daleko rychleji v dispozici na mých web. stránkách www.sumavanet.cz/fotbal které ještě musím sám platit , ale ty kteří je využívají to mají již 13 let zadarmo( !!!) neboť moje zpracování a nahrání na web. je přestože toto provádím po nahrání na server FAČR prostě RYCHLEJŠÍ I PŘEHLEDNĚJŠÍ !!!!!!

Takže vážený pane !

V závěru  této odpovědi bych se ohradil proti formulaci Vašeho e-mailu  ve kterém se ohrožujete s přednostním právem dobrovolného funkcionáře , s tím, že to děláte zadarmo   a zvláště pak se ohrožuji proti tomu, že bych uvedl ve své reakci na pozdní hlášení (19:57, hrálo se v 15::0 a skončilo do 17:00 hod)  něco o postihu  pokutou!!! Prosím nečtěte mezi řádky, ale jen to co jsem skutečně napsal !!!!!

Já jsem Vám nyní věnoval  minimálně  půl hodiny ze svého drahocenného času na úkor toho, abych Vám vysvětlil, že  nejsem já  důvodem toho co uvádíte  : „To si myslím, že je dost arogantní.“   Důvodem jste Vy , méně nezodpovědní, kteří bez ohledu co si myslíte a jak by to mělo vypadat nerespektujete to, co  jako klub, který se přihlásil do soutěže jste povinni dodržovat a tím základem je vydaný RS

Zároveň Vám sděluji vážený pane , že se mne velice  dotkla i tato poznámka kterou  jste uvedl v dopise „ale ne všichni mají čas jen na fotbal. „

Bez toho abych se chtěl někoho dotknout, vím moc dobře, že řada z těch kteří takto reagují třeba před tím např. strávila příjemný pokec po utkání třeba u kafe či u piva … Ostatně tak to má být. Fotbal se má dohrát třeba u piva, ale nejdříve prosím je třeba nezapomenout na odeslání jedné stručné SMS!!!!

Miroslav Sedlmaier

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku