Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ZA TÝDEN JIŽ TO VYPUKNE NAPLNO

 

ZA TÝDEN JIŽ TO VYPUKNE NAPLNO ANEB, MOŽNOST PODÍLET SE NA ZPRAVODAJSTVÍ Z FOTBALU  V POŠUMAVÍ MÁTE I VY

Miroslav Sedlmaier

Fotbalové jaro za týden vypukne naplno.  V této souvislosti připomínám, že možnost podílet se na zpravodajství z utkání máte i Vy!

  Je velmi těžké působit na hřišti jako hráč , trenér či funkcionář a pak se snažit  přiblížit  události z utkání návštěvníkům klubových web. stránek  , facebooku  a nebo čtenářům těchto internetových stránek o  fotbalu v Pošumaví  Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko  . také moc dobře vím, že někdy je těžké potlačit emoce z utkání,  nechat stranou „křivdy“ napáchané rozhodčími  nebo se vyvarovat  atmosféře ve které zápas probíhal.

Rovněž velmi dobře vím  co je to znamená  , když  něco okomentujete průběh utkání , případně celého odehraného kola  a  následné reakce zvláště těch nesoudných. Pochopitelně nesete tím svojí kůži  na čtenářský trh a v dobré snaze často se zlou pořídíte.  Nemusí se vždy zrovna zadařit ,  úplně a výstižně děj zápasu a vše podstatné  z toho do  komentáře či referátu  napsat . A když se to relativně podaří,  vždy je to subjektivní pohled autora  .  To  je třeba mít při čtení  ať již se to jedná o  vyšších , nižší soutěže případně věkové kategorie na paměti.

Vždy jsou to pohledy nás, amatérů ! Ano,  jsme stoprocentní amatéři, nicméně  ale   patříme  mezi ty, kteří  dělali, dělají a budou tak dělat i nadále něco  navíc  a  ve prospěch ostatních. Každý máme svůj názor  a pokud je formulován slušnou formou  bez snahy zesměšňovat, urážet, ponižovat i znevažovat výkon soupeře či rozhodčího  pak každý takový písemný projev, podepsaný autorem a  (nevyžaduji to  komentářů, či příspěvků již mnou ověřených e-mailových adres) nemám důvod nezveřejnit.   Chci ale připomenout , že moje webové stránky mají také svůj etický kodex  a že jsem osobně zodpovědný správci serveru www.SumavaNet  za to, že budou odpovídat  všem zásadám , zejména pak z pohledu serióznosti  a naplnění jejich poslání, fotbalovému dění v Pošumaví.

Bylo by škoda, aby komentáře k průběhu utkání skončila pouze po utkání u piva. Tam se většina zápasů také „dohrává“, jak z pohledu hráčů tak diváků. To k fotbalu také patří.  Fakticky ale to skutečně pak takto končí a proto bych uvítal, aby těch kteří chtějí obohatit to klasické sdělení  z utkání které  se týkání výsledku, autorů branek a dalších statistických nutných údajů bylo  obohaceno o stručný průběh zápasu  a to nejen z pohledu domácích , ale také hostů. Rád  při splnění výše uvedených požadavků zveřejním komentář hostů i domácích.

V této souvislosti si velice vážím každého příspěvku od svých věrných dopisovatelů z řad klubů a jsem jim za to vděčen. Bez nich by moje webové stránky ani nemohli již  téměř 13 let existovat, ani  se nemohly prezentovat několikamilionovou  návštěvností.

Toto připomínám v době , kdy se již začínají rozbíhat všechny fotbalové soutěže. Příští  víkend již to vypukne  naplno a  pokud se okruh těch kteří se chtějí podílet  na zpravodajství z utkání co nejvíce  rozšíří, bude to dle mého názoru ku prospěch nás všech příznivců fotbalu v Pošumaví jen dobře.

 

MÉNĚ KRTIKY  – VÍCE ZPRAVODAJSTVÍ ZE SOUTĚŽÍ , ALE…

Jistě že jste si již všimli, že na mých web. stránkách ani v Klatovském deníku se nesetkáváte s komentováním z jednání  i dění v Okresního fotbalového svazu Klatovy , VV a komisí tohoto orgánu.  O možnost seznámit se s oficiálním zněním rozhodnutí komisí , případně výkonného výboru  máte na web. stránkách OFS a nebo ještě snadněji odkaz na tyto stránky je na této úvodní stránce

Přestože jsem měl a mám právo na  jiné názory  na dění ve fotbalovém hnutí v Pošumaví nebudu je nadále publikovat  po dobu zastávané funkce sekretáře svazu. Chci být nadále kolegiální k těm, třetí mají na rozdíl ode mne (týká se devítičlenného VV)  mandát  od klubů a těm jsou zodpovědní za jeho výkon. Toto je záležitostí vrcholného orgánu  a tím je VH OFS a tam mají hlavní slovo hlasy klubů.  VH  se svolává dle stanov  FAČR jednou za dva roky (příští bude  na počátku roku 2015)   hodnotit jejich činnost.   

            Funkcí sekretáře  jsem byl  v roce   2004 pověřen VV OFS Klatovy . Jde o  funkci kterou podle stanov FAČR zřizuje OFS  za účelem zabezpečení své činnosti. Je  to  funkce nevolitelná a bez jakýkoliv pravomocí. Jinými slovy mé závazky  jsou vůči OFS   pouze pracovního charakteru a to se snažím po celou dobu s maximálním pracovním nasazením i nad rámec  povinností (bohužel nedoceněných a vím o čem píši) které v jiných OFS ani neznají naplňovat.  

Mnozí mohou  z pohledu  na mne jako autora těchto webových stránek a  stálého dopisovatele a spolupracovníka Klatovského  deníku  označit můj postoj  , který se  vymyká  naplnění tohoto poslání. Přesto si  myslím , že je to z mého pohledu asi nutné a pochopitelné.

Vím že mnohé zklamu, ale mnohé možná potěším, tak již to na světě chodí.

Možná v budoucnu třeba tomu bude naopak...

 

POPULÁRNÍ STATISTIKY Z OKRESNÍCH SOUTĚŽÍ JIŽ NEBUDOU

Mojí snahou v tomto fotbalovém soutěžním období které začíná jarní částí ročníku 2013/2014 tudíž bude zachovat současný ráz zpravodajství. S čím ale určitou část  fotbalové obce v Pošumaví zklamu bude to, že od jarní části okresních soutěží již nebudu moci poskytovat rozsáhlou statistiku z jednotlivých soutěží od OP mužů začínaje a OP mladších žáků konče. Důvod je jediný.

OFS prakticky tím, že přestává se v tomto období zpracovávat zápisy z utkání elektronickým způsobem (bylo to sice ze strany sekretariátu velice náročné na čas,  ale výsledky byly obohaceny o podrobné statistiky).  Touto formou se naplnil hlavní cíl kontrola identifikačních čísel a platnosti  členství ve FAČR (nyní budou provádět členové STK) a zároveň bylo využito  programu  FAČR  k vyhotovení statistik, což nyní odpadá. OFS tím  ušetří náklady které v roce 2013 s tím byly spojeny  řádově v hodnotě cca několika tisíc korun.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku